shop.musicserver.cz

The Wild Boys hlásí návrat ke kořenům

Vydáno: 09.02.2011 13:00 v sekci Recenze - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Osmdesátá léta jsou už nějakou tu dobu v kurzu, a kdo by je měl připomínat líp než hvězdy, které jsou s nimi spojené? Duran Duran se sice nikdy úplně nevytratili, ale v případě nové desky "All You Need Is Now" jde o malý comeback. Novinka totiž značí návrat do formy. Skvělý návrat!

9/10

Duran Duran - All You Need Is Now

Vydáno: 21.12.2010
Celkový čas: 39:28

Skladby: All You Need Is Now, Blame The Machines
, Being Followed
, Leave A Light On
, Safe (In The Heat Of The Moment) (feat. Ana Matronic), Girl Panic!
, The Man Who Stole A Leopard (feat. Kelis), Runway Runaway
, Before The Rain

Vydavatel: Sony Music

Duran Duran jsou rozhodně pánové velkých návratů a propadů do zapomnění. Posledních deset let je toho jasným důkazem. Do 21. století vstoupili v roce 2000 s albem "Pop Trash", o jehož existenci ví snad pomalu jenom kapela, o čtyři roky později vyšel skvělý "Astronaut", na kterého mělo navázat ještě lepší album "Reportage" - údajný masterpiece, který snad někdy vyjde (i když Durani tvrdí, že k tomu nikdy nedojde). Kapela se pak rozhodla pro nepovedený experiment s Timbalandem, Justinem T. a Danjou "Red Carpet Massacre". Nahrávka měla podobný úspěch jako "Pop Trash" a s Duran Duran se tak nějak přestalo počítat do budoucna. Jenomže teď je tady "All You Need Is Now" a všechno je jinak.

Na rovinu, "All You Need Is Now" je pravděpodobně to nejlepší, co tahle partička z anglického Birminghamu natočila. Není to díky kvalitě materiálu, ale vyváženosti. Máme před sebou kolekci devíti skladeb, z kterých ani jedna není slabá. Někdo může namítnout, že je to málo, jenomže žijeme v době, kdy hudebníci nejsou limitováni délkou LP desky (kdy se nahrávky musely dělat tak, aby se vlezly) ani délkou CD (za prvé, proč se snažit naplnit CD sedmdesáti minutami hudby, když to stejně nikoho nebude bavit, a za druhé, "All You Need Is Now" vyšlo zatím pouze digitálně).

Nápad natočit desku s Markem Ronsonem na postu producenta byl skvělý. Ten totiž šel s kapelou do studia s jediným cílem, a to natočit klasickou duranovskou desku. To se povedlo a kapela se stylově vrátila zpátky do první poloviny osmdesátých let, kdy jejich kombinace kytar, synťáků a skvělých popových melodií fungovala nejlépe.

Desku otevírá titulní song, jehož začátek může trochu vystrašit, ale jakmile přijde refrén, tak víte, že jste doma. Zkrátka pop v nejlepším slova smyslu. Ale tím jízda teprve začíná. "Blame The Machines" vás vrátí do časů klasického alba "Rio". "Leave A Light On" je nádherná balada, která má daleko ke klišovitému love songu. V "Safe (In The Heart Of The Moment)" hostuje Ana Matronic ze Scissor Sisters, která připomene spolupráci zpěvačky s New Order v "Jetstream" (Ana má ve svém hlase tolik sexuality a energie, že to prostě musí fungovat).

Absolutním vrcholem alba je "The Man Who Stole A Leopard". Epická skladba, která byla inspirována filmem "Sběratel" (film je o psychopatickém sběrateli motýlů a žen). Skladbě svůj vokál propůjčila Kelis a orchestrální aranžmá si vzal na starosti kanadský houslista Owen Pallet (což je zajímavé spojení samo o sobě). Co se odehrává v oněch šesti minutách, je popová symfonie.

Kapele se už asi nikdy nepodaří dosáhnout takového úspěchu, jaký zažívala v období vydání desky "Seven And The Ragged Tiger". Pokud ale bude Simon Le Bon a jeho partička i nadále schopná točit skvělé desky, tak jejich existence má cenu i po těch více než třiceti letech od založení. A kdo nevěří, ať si pustí "All You Need Is Now".

CD verze

Duran Duran
Deska vyjde ve fyzické podobě 21. března a podle předběžných informací by měla přinést dalších pět skladeb včetně písně "Mediterranea", která vyšla původně na EP "From Mediterranea With Love". Kompletní seznam bonusových skladeb: Mediterranea, Other Peoples' Lives, Too Bad You're So Beautiful, Diamond In The Mind, Return To Now.


NÁZORY
  • ! (mekele, 09.02.2011 13:35) Reagovat

    Singl je paradni, refren jak z Rio. Jestli je takovy i zbytek desky, klobouk dolu a Ronsona na hrad.

  • Duan Duran (corleone godfather, 09.02.2011 14:52) Reagovat

    je pravda že song The Man Who Stole A Leopard je absolutní pecka a trochu v ní slyším můj skoro nejoblíbenější song Chaufeur.Další peckou je Mediterranea! Na tomto albu sice není ale možná se objeví na normální LP. ALE DÁ SE TROCHU PŘI HLEDÁNÍ najít už nyní...Tento kousek je taky dost dobrej !!!

  • Fantasticke (tom, 11.02.2011 11:16) Reagovat

    album. Jedu ho stale dokola. Durany posloucham od jejich zacatku, a toto je album, ktere kvalitou stoji hned vedle „The Wedding Album“. Mne osobne se nejvis libi „Being Followed“

  • Album roka (JohnnyD, 11.02.2011 17:10) Reagovat

    Som veľký fanúšik aj Red Carpet Massacre a neoznačoval by som ho za nepodarený - len nepochopený a zo strany vydavateľstva propagačne spackaný.

    No AYNIN je bezpochyby jeden z top 5 až 3 albumov aké DD nakrútili. Úžasný návrat do doby novoromantizmu. The Man Who Stole A Leopard byť vydaná v roku 1980 je teraz novoromantickou hymnou.

  • All I want is Duran Duran (Synthboy, 14.02.2011 15:28) Reagovat

    Mým nejoblíbenějším albem od nich je Pop trash, rozhodně lepší a vyváženější než Astronaut, které je sice hitovější, ale po první půlce jsou tam samé slabé písně.
    No asi si budu muset toto nové album poslechnout, když jsou na něj pěny takové ódy. Pilotní singl me sice nějak nezaujal, ale to není podstatné.
    Durani u mě sice nejsou na špici mých nejoblíbenějších skupin, ale poslouchám je rád a fandím jim. Rozhodně je to jedna z nejkvalitnějších skupin a jsem rád, že stále a zdárně fungují.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Ryan Gosling a Mark Ronson předvedli "I'm Just Ken" živě na Oscarech. Pomohl jim i Slash (13.03.2024 16:29)
- Recenze: "Danse Macabre" ako halloweenský úlet Duran Duran? (21.11.2023 08:30)
- Nové desky 43/2023 - od Duran Duran přes Annu K. po Taylor Swift (01.11.2023 20:30)
- Audio: Singl "Black Moonlight" od Duran Duran je chytlavý a spooky (27.09.2023 08:16)
- Video: Animovaní Duran Duran nám s "Danse Macabre" chtějí zpestřit Halloween (20.09.2023 15:51)
- Duran Duran na desce "Danse Macabre" předělali písně od Billie EIlish či Rolling Stones (05.09.2023 11:41)
- Andy Taylor z Duran Duran: "Nový lék na rakovinu mi prodlouží život o pět let" (16.08.2023 12:29)
- Eminem, Eurythmics, Duran Duran a další byli uvedeni do Rokenrolové síně slávy. Přišla i Dolly Parton (07.11.2022 12:52)
- Duran Duran připomenou studiovku "Medazzaland" novým vydáním (09.09.2022 13:42)
- Slavná alba: Duran Duran přinesli na desce "Rio" barvy a optimismus do šedivé a smutné Británie 80. let (08.01.2022 12:35)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Rush Billie Eilish Bono Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu