shop.musicserver.cz
Nové desky pro 3. týden

Nové desky pro 3. týden

Vydáno: 16.01.2011 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Novinky velkých jmen, ale i pohrobci minulého roku se objeví příští týden v novinkových titulech. Do první skupiny spadá druhé album White Lies, DVD podoba posledního alba Neila Younga, rekapitulační živák Pearl Jam nebo slibní metalisti Stratovarius. V druhé skupině se pak blýskne rapper T.I. či remixové album HIM.

Pokud se v pondělí 17. ledna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Pearl Jam - Live On Ten Legs (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock / alternativní rock

Pearl Jam - Live On Ten Legs
Americká kapela Pearl Jam oslavila v loňském roce dvacáté výročí svého vzniku a u příležitosti tohoto jubilea servíruje živé album svých největších hitů. Deska s názvem "Live On Ten Legs" měla vyjít již na konci loňského roku, ale nakonec se dostává k fanouškům až nyní. Na albu najdete osmnáct kousků, které kapela posbírala během světových turné za posledních sedm let. Všechny skladby se dočkaly kompletního remasteru, o který se postaral Brett Eliason spolupracující s kapelou již řadu let. Samozřejmě tedy nechybějí takové věci jako "Jeremy", "Alive" nebo "Spin The Black Circle", avšak živák představuje i nové hity "Just Breathe" nebo "The Fixer", jež kapela zařadila na loňské album "Backspacer". "Live On Ten Legs" vyjde jak v klasické jednodiskové verzi, tak jako speciální, striktně limitovaný deluxe box. V něm najdeme kromě CD například i dvojvinyl obsahující stejné písně, čtveřici plakátů, šest koncertních fotek a laminát z turné. Ukázky všech písniček naleznete v internetovém obchodě Amazon.com.


Stratovarius - Elysium (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: speed / power metal

Stratovarius - Elysium
Powermetalisté z finských Stratovarius si bezesporu zaslouží velký potlesk. Statečně se vypořádali s tlakem po odchodu kytaristy a skladatele Tima Tolkkiho, vydali energickou placku "Polaris" a začali zase žít. Pustili se také do příprav nové desky, později pojmenované "Elysium" a vše šlo jako po másle. Radost z nového materiálu, který Stratovrius představují na probíhajícím koncertní turné, ale na chvíli zkazilo onemocnění bubeníka Jörga Michaela. Ten je ale podle aktuálních informací již zdravý a co nevidět zasedne za bicí soupravu. Z deseti nových písní fanoušci již jistě znají singlové kousky "Darkest Hours" a "Infernal Maze". Pokud ne, mohou se seznámit prostřednictvím ukázky na YouTube.com kanálu Ear Music. Nahrávka bude dostupná v několika formátech. Vedle klasického CD si fanoušci mohou pořídit luxusní digipack, dvoudiskovou kolekci pro sběratele se dvěma bonusy nebo vinylovou desku.


White Lies - Ritual (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock / post-punk

White Lies - Ritual
Dva roky si fanoušci britských post-punkerů White Lies museli počkat na nástupce jejich úspěšného debutu "To Lose My Life...". Kapela, kterou média i fanoušci přirovnávali ke jménům jako Joy Division nebo Editors, se na novince "Ritual" od zavedeného směru neodklonila, přestože má nahrávka přinést pestřejší zvuk. Produkci desetiskladbového alba dostali na starosti Alan Moulder a Max Dingel, nahrávalo se v londýnských Assault & Battery Studios. Od prvních lednových dnů desku propaguje singl "Bigger Than Us". Ten stejně jako desetiminutový videoteaser umístila skupina na svůj profil na MySpace.com.


HIM - SWRMXS (Supraphon/Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock / pop

HIM - SWRMXS (remix album)
Finská rocková parta vydala loni novinkové album "Screamworks: Love In Theory And Practice" a ještě ke konci rocku, konkrétně na počátku prosince, přidala této desce i její remixovou podobu s názvem "SWRMXS". Ta nyní přichází oficiálně i do České republiky. O remixy všech třinácti písniček, které se ovšem povedlo dostat do jedenácti tracků, se postarali interpreti jako Tiësto, Huoratron, Gavin Russom, oOoOO, Diamond Cut či Morgan Page. Krátké ukázky všech remixů nabízí internetový obchod Amazon.co.uk.


Půlnoc - Kniha noci (Panther)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock

Půlnoc - Kniha noci
Posluchače bývalého českého undergroundu potěší nová kapela Půlnoc. Formace totiž povstala z popela kultovní české formace The Plastic People Of The Universe". Nese stejný rukopis Mejly Hlavsy, příbuzný zvuk a samozřejmě kvalitní texty. "Kniha noci" obsahuje dva CD nosiče se záznamem ze dvou odehraných koncertů. První pochází z léta roku 1988 a další z jara odehraného o rok později. Lahůdkou pro všechny fajnšmekry bude bonusový song "Magické noci", ve kterém si zahostoval americký beatnik Allen Ginsberg. Samozřejmostí je booklet plný raritních fotografií.


T.I. - No Mercy (Supraphon/Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hip hop / rap / soul

T.I. - No Mercy
Ačkoli jsme vám už loni představili dokonce deluxe edici "No Mercy" rappera T.I., kvůli zpoždění se k nám dostává až nyní společně se standardní verzí. Album ke svým fanouškům posílá z vězení, kde skončil za porušení podmínky. Nahrávání začalo už v dubnu 2009 a T.I. si do studia pozval řádku svých kolegů. Mezi nejzářivější jména bezesporu patří Christina Aguilera, Eminem, či Kanye West. Tuto trojici pak doplňují například Kid Cudi, Chris Brown, Pharell, Drake a další. Stejně hvězdně působí i producentský tým, kde najdete lidi jako The Neptunes, Max Martin, Danja, Dr. Luke , nebo již zmíněného Kanyeho Westa. Výsledek tohoto skupinového snažení můžete ohodnotit z pěti písniček na rapperově webu.


Belphegor - Blood Magick Necromance (M.A.B.Records)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: black / death metal

Belphegor - Blood Magick Necromance
Vedle fanoušků melodického metalu se tento týden mohou nabažit i příznivci černočerného death metalu v podání rakouských Belphegor. Trojice muzikantů se po dvou letech hlásí o slovo s novinkou "Blood Magick Necromance". Osm písní, které na desce najdete, produkoval uznávaný Peter Tägtgren, jehož pomoc si vyžádali také třeba Dimmu Borgir. Nový materiál nejlépe charakterizoval zpěvák Helmuth: "Je to nejepičtější a největší dílo Belphegor!" Aby měli fanoušci z nahrávky skutečně monumentální dojem, najali muzikanti dvojici umělců, kteří společně dali dohromady přebal. Oslovili fetišistického fotografa a bývalého majitele pohřebního ústavu Helmuta Wolecha a grafika Joachima Luetkeho. Upoutávku v podobě traileru najdete na YouTube.com profilu vydavatelství Nuclear Blast Records. Pokud byste zatoužili po novinkové skladbě "Impaled Upon The Tongue Of Sathan", navštivte MySpace.com stránky sebranky.


Neil Young - Le Noise (DVD) (Supraphon/Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock / garážový rock

Neil Young - Le Noise
Poslední deska Neila Younga "Le Noise", která vyšla koncem září minulého roku, sklidila nadšenou kritiku napříč kontinenty a Young si za ni vysloužil i jednu nominaci na Grammy. Není proto divu, že se nyní na trh dostává i jeho stejnojmenná video podoba. Oproti albu přinese devět písniček, které ve zpěvákově studiu nasnímal Adam CK Vollick, tedy na stejném místě, kde desku Neil Young společně s producentem Adamem Lanoisem nahrál. Titul vychází pochopitelně jak na DVD, tak na Blu-ray a vy můžete zmíněný film vidět již dnes na Youngově oficiálním kanálu YouTube.com.


LaVive - No Sleep (Supraphon/Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / dance pop

LaVive - No Sleep
Po No Angels, Monrose, Queensberry a podobných projektech k nám z Německa přichází další dívčí projekt, tentokrát s názvem LaVive. Čtveřice se stejně jako zmíněné předchůdkyně zformovala v posledním ročníku německé soutěže Popstars, která měla v porotě i Martu Jandovou a nesla podtitul Girls Forever. Debutové album dostalo název "No Sleep" a LaVive pro něj připravily celkem tucet písniček. Desku zatím na jejich webu reprezentuje pouze první videoklip k singlu "No Time For Sleeping".


Dále vychází:

Abbado/Mozart Orchestra - Braniborské koncerty 1-6 (Universal)
Edgar Broughton - Harvest Years/1969 (EMI)
Flo Rida - Only One Flo (Part 1) (Supraphon/Warner Music)
George Michael - Older (Sony Music)
George Michael - Songs From The Last Century (Sony Music)
Hrdý Budžes - Oněgin byl rusák (vypravuje B.Hrzánová) (Supraphon)
Josef Suk - Asrael - Symfonie C Moll / ČF, Mackerras (Supraphon)
Lindisfarne - The Charisma Years/1970 (EMI)
Různí - The Twilight Saga: Eclipse (soundtrack) (vinyl) (Supraphon/Warner Music)
Silent Stream Of Godless Elegy - Návaz (M.A.B.Records)
Tangerine Dream - Virgin Years:1974 (EMI)

NÁZORY
  • pfff (jarecek, 16.01.2011 13:51) Reagovat

    vcera leaknulo zonoscope. tagy: space, psychedelic, art, synth .. tohle je kultivovanej pop .. ne jak ti vasi posrani hurts :)

    • Re: pfff (chocobo, 16.01.2011 22:59) Reagovat

      ale notak chlapce, nac takove vulgarity. nemusis nam porad dokazovat, jak moc "indie" vkus mas, jarecku :)

      • Re: pfff (jarecek, 17.01.2011 10:13) Reagovat

        nemusim .. a taky to nedelam :) jen mi to tentokrat nedalo. zonoscope je totiz vazne skvely :)

    • Re: pfff (Tomáš Parkan - autor, 17.01.2011 10:37) Reagovat

      Bohužel, v této rubrice nezveřejňujeme věci, které prosákly, ale jen a pouze ty, které vycházejí oficiálně.

      • Re: pfff (jarecek, 17.01.2011 11:05) Reagovat

        ano .. a dokonce jen a pouze ty, ktere vychazeji oficialne na ceskem trhu :)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Audio: Pearl Jam ve dvouminutové "Running" laškují s punkem (23.03.2024 19:28)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Neil Young se rozhodl vrátit svou hudbu na Spotify (16.03.2024 20:39)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Pearl Jam se vracejí s deskou "Dark Matter". Bude prý tvrdší, než čekáme (14.02.2024 10:43)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Karel Gott Kabát Rush U2 Paws Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu