Vladivojna La Chia složila soundtrack k Hřebejkově "Nevinnosti"

07.01.2011 13:06 - Adam Eff | foto: facebook interpreta

Vladivojna La Chia - Nevinnost (soundtrack)
© facebook interpreta
O hudbu k novému a očekávanému snímku "Nevinnost" Jana Hřebejka se postarala ostravská muzikantka a umělkyně Vladivojna La Chia. Soundtrack k filmu s Aňou Geislerovou, Ondřejem Vetchým a Luďkem Munzarem vychází díky vydavatelství Bayger Production a distribuci EMI 20. ledna.

"Vím o Vladivojně už asi osm let, kdy jsem slyšel, že má podobnou energii, jakou nás začátkem 80. let ohromila Iva Bittová. Koupil jsem si jedno album skupiny Banana a moc se mi líbilo. Pak jsem na to zapomněl, ale její loňské sólové album 'Tajemství Lotopu' mě úplně uhranulo. Tak jsem jí napsal, ona odpověděla a za pár dní jsme se sešli," popsal začátek spolupráce Hřebejk.

Na albu ale nenaleznete jen filmové melodie, dočkáte se také několika speciálních písní, které se už do snímku nevešly. "Vladivojna je nezaměnitelná. Tak jako Frank Zappa, Malý princ nebo Křemílek," pochválil rukopis muzikantky i čarovnou atmosféru Jan Hřebejk. Autorkou přebalu alba je výtvarnice Lela Geislerová, sestra herečky Ani, na trailer k snímku se pak můžete podívat pod článkem.

Vladivojna La Chia na sebe upozornila v ostravské experimentálně punkové formaci Banana, se kterou vydala čtyři alba. Projekt má v současnosti přestávku a Vladivojna se věnuje sólové dráze, její debut "Tajemství Lotopu" vyšel v říjnu 2009.


Trailer k snímku "Nevinnost" Jana Hřebejka


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY