shop.musicserver.cz

Žena a život podle Keri

Vydáno: 10.01.2011 05:00 v sekci Recenze - Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

Současná americká r'n'b scéna plodí stále dokola stejný typ desek, které ve výsledku znějí naprosto totožně až nudně. Keri Hilson žánr nepřetvořila, ale vybrala si z něj to nejlepší a natočila svěží desku "No Boys Allowed" plnou zapamatovatelných písní povzbuzujících všechny ženy a dráždících většinu pánů.

7/10

Keri Hilson - No Boys Allowed

Vydáno: 21.12.2009 (US)
Celkový čas: 50:24

Skladby: Buyou (ft. J. Cole), Pretty Girl Rock, The Way You Love Me (ft. Rick Ross), Bahm Bahm (Do It Once Again) / I Want You, One Night Stand (ft. Chris Brown), Lose Control / Let Me Down (ft. Nelly), Toy Soldier, Breaking Point, Beautiful Mistake, Gimme What I Want, All The Boys, Pretty Girl Rock (Remix) (ft. Kanye West).

Vydavatel: Mosely Music Group

Americká rhythm and bluesová scéna by se dala rozdělit na dvě části. Jednu polovinu tvoří taneční a značně líbivé desky, nazvěme je oním rhythm, a na druhé straně plouživé směsice písní plné citů a zlomených srdcí, představující spíše ono blues (v duchu Mary J. Blige nebo Keyshii Cole). Keri Hilson rozhodně spadá do první kolonky, která by se měla spíše nazývat hip-pop, protože představuje pro americké uši snesitelnou podobu popu s hip-hopovou dikcí.

Úspěšná textařka a Timbalandova chráněnkyně se pokouší udržet si popularitu získanou z kolaborací s mistrem beatů a vlastního debutu "In A Perfect World...". Dokonalý svět nabídl pestrou paletu songů pro omladinu ze země neomezených možností, zatímco druhá deska "No Boys Allowed" se snaží naplnit stigma "dospělejší" desky. Ve výsledku však pouze ubylo oblečení, přibylo sprostých slov, ale nezávazné r'n'b je to stále, žádný výlet pod povrch americké společnosti nebo složitých mezilidských vztahů se nekoná. Keri nás vzala na výlet, který po tomto povrchu pouze klouže. Na její adresu je třeba dodat, že Keriino klouzání je jedno z těch nejzdařilejších, které mainstream nabízí.

První zbraní, kterou osmadvacetiletá zpěvačka disponuje, je bezesporu její hlas. Naštěstí patří mezi tu část středoproudých interpretek, které když vezmou do rukou mikrofon, nemáte po střetu s realitou nutkavou potřebu nechat si vrátit peníze za album znějící jako jeden velký podvod. Keri nepostrádá ani nadhled ("Pretty Girl Rock"), bez nějž by některé písně vyznívaly možná až trapně. Když pak zpívá o tom, jak moc se jí líbí, jak ji její milý uspokojuje, dokonce jí to i odpustíte ("The Way You Love Me" zní prostě sexy). Možnou žalobu za plagiátorství si Keri vyslouží za nakažlivou "Lose Control", kterou jako by z úst vytrhla kolegyni Rihanně, zní totiž skoro totožně jako její loňský hit "Te Amo".

Že zpěvačka není jen vystajlovaná barbína, dokazuje fakt, že se na mnoha písních autorsky podílela a vložila do nich jasné poselství. V "Breaking Point" vyzývá zástupkyně křehkého pohlaví, aby nebyly až tolik křehké a pánům ukázaly, že mají dost kuráže postavit se jejich neuctivému zacházení. Většina songů tak potěší skryté feministky a submisivní pány, Keri vyhlásila všem macho-bourákům válku. Ostatně už samotný název desky napovídá, komu je věnována.

Ačkoliv ne všechny songy dopadly tak báječně (ucamraná "Bahm Bahm (Do It Once Again)" působí až rušivě), většina produkce se drží hodně nad průměrem. Album nekolísá v kvalitě, je pestré, zní moderně a zároveň písním nechybí duše. Pokud si navíc pořídíte deluxe edici, těšit se můžete i na popový klenot "Won't Be Long" nebo procítěnou "Hustler". Keri Hilson svým druhým albem dokázala, že rozhodně má co svým posluchačům říci a zároveň drží krok s konkurencí.

NÁZORY
  • Keri (bugaboo, 11.01.2011 22:42) Reagovat

    Výborná recenze! podepsiuju každé slovo i hodnocení, deska je skutečně na 7/10, je to takové pokračování In A Perfect World...výborné produkce, chytlavé hity, Keri má pěkný hlas a to vše umí prodat...Jinak recenze 10/10! a mám otázku, proč je zrovna toto mainstreamově určené album v sekci podpultovky?

    • Re: Keri (autor, 11.01.2011 23:37) Reagovat

      Děkuji za pochvalu, jsem rád, že se vám recenze líbila :)
      Abych odpověděl na váš dotaz - do podpultovek se dostávají desky, které v ČR nevychází. Bohužel je to (zatím) i případ tohoto alba. Je pravda, že se do této sekce dostávají spíše desky jiného zaměření, ale tentokrát jsem spadla i Keri. Snad si i tak její fanoušci najdou cestu k článku, ačkoliv není tam, kde by si možná mysleli, že bude :)

      • Re: Keri (various, 17.01.2011 09:43) Reagovat

        I já musím poděkovat za skvělou recenzi, se kterou naprosto souhlasím. Jakožto její fanoušek si myslím, že velice dobře navázala na skvělou desku IAPW a krom zmíněného songu Bahm Bahm je každý song opravdu skvělý, a deluxe verze obsahuje taktéž úžasné písničky, které možná měly být rovnou na normálním CD.

  • === (mrs.bizarre, 12.01.2011 19:44) Reagovat

    Až na tu "teamishovou" Lose Control je to skvělá deska, a video na Pretty Girl Rock je fakt povedené !

  • ... (exxxo, 14.01.2011 00:49) Reagovat

    ešte som sa doskou neprelúskal ale znie zaujímavo. The Way You Love Me sa mi zdá ako zbytočná provokácia a snaha zaujať - ale tá linka sa mi stále drží v hlave!
    No, Keri som mal na debute rád, ale teraz do asi dotiahla ešte o kúsok ďalej.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí (27.03.2024 08:30)
- Video: Timbaland, Nelly Furtado a Justin Timberlake si v "Keep Going Up" zavzpomínali na staré časy (04.09.2023 14:33)
- Video: Podívejte se, jak Lady Gaga a Rihanna zaválely na Oscarech (20.03.2023 15:41)
- Video: Extreme mají opět nabroušeno: "Rise" je jejich prvním singlem po patnácti letech (07.03.2023 13:44)
- Video: Podívejte se na Rihannu (a její těhotenské bříško) na Super Bowlu (13.02.2023 12:30)
- Rihanna žhaví fanoušky na své vystoupení na Super Bowlu krátkou ukázkou (14.01.2023 18:04)
- Video: Rihanna zase zpívá! V klipu ke generické baladě "Lift Me Up" se prochází po pláži (31.10.2022 13:14)
- V poločase Super Bowlu 2023 zazpívá Rihanna. Taylor Swift nabídku odmítla (26.09.2022 12:56)
- Rihanna a A$AP Rocky mají syna (20.05.2022 12:39)
- Nové desky 6/2022 - od Joss Stone přes Alt-J po Slashe s Mylesem Kennedym (16.02.2022 08:00)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Bono Sia Paws Taylor Swift Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu