Nové desky pro 48. týden

28.11.2010 05:00 - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Tento týden se snad všichni zbláznili: v pondělí budeme zasypání živáky. Ty vydávají Eros Ramazzotti, Westlife, Leonna Lewis, Sting, Beyoncé a Regina Spektor. "Obyčejné novinky" v podání Black Eyed Peas, Duffy či Cee Lo Greena jsou velmi příjemným zpestřením. Daniel Landa představí film "Tacho" a své přátele osobnost world music Cesaria Evora.
Pokud se v pondělí 29. listopadu vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Black Eyed Peas - The Beginning (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hip hop

Black Eyed Peas - The Beginning
Je to více než rok, kdy jsme psali o páté studiovce "The E.N.D." americké hiphopové formace Black Eyed Peas. Kapela se chvíli po jejím vydání pustila do příprav dalšího díla, které na zmiňovanou nahrávku navazuje. Dvanáctka nových songů, na kterých se vydatně podíleli kromě jiných také Francouz David Guetta, DJ Ammo nebo Rodney "Darkchild" Jerkins, má symbolizovat další vývoj. Je také "svěžím začátkem a novým pohledem na svět," jak prozradil jeden ze členů a producentů will.i.am. O síle nového materiálu se posluchači mohli přesvědčit začátkem listopadu, kdy vyšel pilotní singl "The Time (Dirty Bit)". Ke skladbě vznikl i videoklip. Pokud si chcete poslechnout další z nových skladeb, navštivte oficiální stránky kapely. Fergie a její družina sem nastreamovali kousek "Do It Like This". Na našich stránkách si pak můžete poslechnout jiný song "The Time". Pokud vás nové písně natolik nadchnou, že by vám nestačila klasická verze desky, pořiďte si luxusní edici s rozšířeným tracklistem, případně sběratelskou verzi s druhým CD "The Best Of The E.N.D.".


Duffy - Endlessly (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: soul / neo soul / pop

Duffy - Endlessly
Debut Velšanky Duffy "Rockferry" řádně rozčísl světovou hudební scénu. Se svým soulem po světě prodala více než šest a půl miliónů kopií a v roce 2008 bylo toto album ve Velké Británii i nejprodávanější deskou roku. Navázat na tento úspěch bude mimořádně náročné a není divu, že druhé studiové album "Endlessly" připravovala s velkou pečlivostí. Duffy na novém albu pracovala převážně s Albertem Hammondem, který se podílel na nahrávkách Tiny Turner a je autorem řady světových hitů jako "The Air That I Breathe" nebo "One Moment In Time". Jejich spolupráce probíhala jak v autorské rovině, tak i v té producentské. K té druhé do několika skladeb přibrali ještě Stuarta Price, jehož jméno je v těchto dnech skloňováno především v souvislosti s novinkou Take That. Prvním singlem, který společně s titulní skladbou můžete slyšet na MySpace.com zpěvačky, byl zvolen song "Well, Well, Well". Ten navíc doplnili rytmickou sekcí hiphopoví The Roots.


Sting - Live In Berlin (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / jazz / rock

Sting - Live In Berlin
Není to tak dlouho, co se Sting v rámci svého "Symphonicity Tour" zastavil i v Praze, kde společně s Royal Philharmonic Concert Orchestra pod vedením Stevena Mercuria představil novou úpravu nejen svých největších hitů, ale i těch, které natočil s domovskou kapelou The Police. Atmosféru těchto jedinečných koncertů si budou moci fanoušci opět připomenout kompletem na CD s DVD s názvem "Live In Berlin", který zachycuje Stingovo nedávné vystoupení v německé metropoli. Komplet zaznamenává koncert, který se uskutečnil 21. září tohoto roku v tamější O2 areně. O režii a produkci se postaral team ověnčený prestižní cenou Emmy - Graying & Balding, Inc., který vedli Jim Gable a Ann Kim. Ti sice na CD vybrali pouze šestnáct písní, ovšem přibalené DVD bude obsahovat kompletní setlist tohoto koncertu. Kompletní koncertní záznam přinese i formát Blu-ray. Krátké naladění může poskytnout například několik ukázek na YouTube.com kanálu Deutshe Grammophon.


Tip týdne

Cee Lo Green - The Lady Killer (Supraphon/Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: neo soul / pop / funk

Cee-Lo - Lady Killer
Jeden z nejvýraznějších soulových zpěváků současnosti a zároveň polovina dua Gnarls Barkley Cee Lo Green se už poměrně dlouhou dobu nerealizoval sólově. Jeho poslední album vyšlo už před šesti lety a svého nástupce v podobě "The Lady Killer" dostává až nyní. Čtrnáctipísničkové album si Thomas Callaway, jak zní jeho občanské jméno, produkoval i napsal z velké části sám. K ruce mu pak byli lidi jako Fraser T. Smith (Tinchy Stryder, Taio Cruz), Salaam Remi (Amy Winehouse, Jazmine Sullivan), Paul Epworth (Primal Scream, Kate Nash) či Craig Kallman. Za mikrofon si pak pozval britskou zpěvačku Lauren Bennett a zpěváka Philipa Baileyho, známého z "Easy Lover" Phila Collinse. CD "The Lady Killer" reprezentují na zpěvákově MySpace.com prozatím tři písničky včetně singlu "Fuck You!".


Cesaria Evora - Cesaria Evora & ... (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: wordl music

Cesaria Evora - Cesaria Evora & ...
Jedna z největších hvězd world music, kapverdská zpěvačka Cesaria Evora vydává letos album "Cesaria Evora & ...". Jeho název již napovídá, že při nahrávání nebyla sama. Po boku jí ve studiu stáli další interpreti nejrůznějších národností jako srbský rodák Goran Bregovič, Salif Keita z Mali, Bonga z Angoly, brazilská zpěvačka Marisa Monte nebo kubánský kytarista Compay Segundo. Nejznámější osobností, která si s Evorou na této nahrávce zazpívala, je Bonnie Raitt. První ochutnávky servíruje bosonohá diva na svém MySpace.com.


Beyoncé - I Am... World Tour (DVD) (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: r'n'b / pop

Beyoncé - I Am... World Tour (CD/DVD)
Prakticky celý minulý rok a začátek toho letošního strávila Beyoncé na světovém turné I Am… World Tour, během něhož odehrála přes sto vystoupení v téměř osmdesáti městech ve více jak třiceti zemích na šesti kontinentech s návštěvou přes milión fanoušků. A teď právě to nejlepší ze všech koncertů vychází na DVD, Blu-ray a na 2CD se stejným názvem jako celé turné. Nejedná se tedy o záznam z jednoho místa, ale o sestřih z různých zastávek po celém světě. Celý videozáznam produkovala, režírovala a sestříhala sama Beyoncé, takže uvidíme exkluzivní záběry z jejího pohledu tak, jak si vystoupení užívala ona sama. Na DVD najdete třicet položek, dvacetiminutový dokument ze zákulisí a jako hosté se nám představí Jay-Z a Kanye West. Audio podobu můžete již dnes slyšet exkluzivně na MySpace.com Beyoncé a najdete tam i několik trailerů. Vedle zmíněných verzí titul seženete i v kombinaci CD+DVD.


Daniel Landa - Tacho (soundtrack) (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / rock

Daniel Landa - Tacho
Daniel a Mirjam Landovi mají na svědomí další film "Tacho", který si začátkem prosince odbude slavnostní premiéru. Ke snímku, jenž se měl původně jmenovat "Dotkni se duhy", vznikla tématicky laděná hudební kulisa. Autorem není nikdo jiný než Daniel Landa. Na albu nakombinoval zpívané písně se scénickou hudbou. Soundtrack korunuje závěrečná skladba filmu a příslušný videoklip, do kterého byla zapojena i zpěvačka Olga Lounová. Ve filmu ztvárňuje zároveň hlavní roli. Natáčelo se v okolí Vyšehradu a Daniel Landa si kvůli potřebným kulisám vysloužil obvinění ze žhářství. Samotný celovečerní film pojednává o úspěšném automobilovém závodíkovi Alexovi. Hlavní mužská role v černé komedii patří zpěvákovi, jenž při natáčení čerpal ze svých zkušeností z automobilové rallye. Jezdí ji totiž již deset let. Jak se mu povedlo nabyté poznatky zúročit, posuďte sami prostřednictvím traileru.


Jazmine Sullivan - Love Me Back (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme>
žánr: r'n'b / soul / pop

Jazmine Sullivan - Love Me Back
Americká zpěvačka Jazmine Sullivan je i přes dva roky starý debut známá stále více jako autorka či jako host na deskách ostatních. Doposavad spolupracovala například na nahrávkách lidí, jako je Monica, Rick Ross, Fantasia, Mary J. Blige nebo Jennifer Hudson. Nyní to ale podruhé zkouší sama a sólově deskou "Love Me Back". S tou jí ale vypomohla dlouhá a hvězdami nabitá sestava producentů, v níž září jména jako Ne-Yo, Anthony Bell, Toby Gad, Lamb, Missy Elliott nebo Salaam Remi. První jmenovaný si na desce i zazpíval a kompletní výsledek je už dnes ke slyšení na jejím MySpace.com.


Lakeside X - City Of Red Lights (X Production)

web / MySpace.com / psali jsme
žánr: indie / elektronika

Lakeside X - City Of Red Lights
Po tříleté pauze, která uplynula od vydání poslední nahrávky tuzemské formace Lakeside X, se kapela hlásí o slovo s další novinkovou kolekcí. Album nazvané "City Of Red Lights" prezentuje kapelu "v nejlepší formě, s analogovými zvuky, kvílejícími kytarami a tepajícími zvuky", jak stojí na jejich oficiálním webu. Vůbec poprvé ve své historii spolupracovali muzikanti s producentem Tomasem Etienem a zvukovým inženýrem Paulem Kendallem. Výsledek můžete sami ohodnotit na MySpace.com stránkách kapely. Najdete tam rádiovou podobu pilotního singlu "Bloodfiles", který vyšel již v červenci. Jestli se vám nový materiál plný sexu, hledání a vypouštění démonů líbí, nenechte si ujít křest, který proběhne 5. prosince v pražském klubu Phenomen.


Regina Spektor - Live In London (Supraphon/Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: indie rock / antifolk / pop

Regina Spektor - Live In London
Poměrně dlouho čekala americká zpěvačka s ruskými kořeny Regina Spektor na své první živé album. Na hudební scéně se pohybuje již přes deset let a toto malé výročí oslaví nahrávkou "Live In London". Na ní zachycuje převážně vystoupení ve slavném londýnském Hammersmith Apollo Theatre. Obsahuje přes dvacet skladeb ze všech alb a k tomu přidává i trojici novinek. Vedle koncertního záznamu mohou její fanoušci nahlédnout do zákulisí nebo navštívit zvukovou zkoušku. Pochopitelně i ona na svých fanoušcích nešetří a nabízí jim "Live In London" v bohaté kombinaci CD s DvD, nebo CD s Blu-ray. Navnadit na tento titul se můžete prostřednictvím jejího MySpace.com, kde najdete jak audio, tak i video ukázky.


Triny - Triny Néve (Panther)

web / MySpace.com / psali jsme
žánr: gipsy / folk

Triny - Triny Néve
Dámská trojice zpěvaček Triny připravila svým posluchačům velké překvapení. S novým albem přichází i zcela nový hudební směr. Již dříve si fanoušci seskupení cenili kvůli působivým úpravám romského folklóru, nyní se ale dostalo i na vícero žánrů a témat. Nejlépe novinku charakterizovala zakladatelka tria Iveta Kováčová v rozhovoru pro časopis Týden: "Album je autorským vyjádřením vidění a pocitů světa tří žen. V těchto písních myslíme na lásku, na naše první sny a představy o ní, na další setkání v lásce. A na to, co mnohým z nás přes nasbírané kladné pocity a spokojený život neustále chybí." Přípravy probíhaly asi rok a půl. V nahrávacím studiu Svengali basisty Alexeje Charváta vzniklo čtrnáct písní - z toho dvě česko-romské. Malou ochutnávku v podobě tří ukázek najdete na oficiálních stránkách Triny.


Leona Lewis - The Labyrinth Tour - Live At The O2 (DVD) (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: r'n'b / pop

Leona Lewis - The Labyrinth Tour - Live At The O2
V létě letošního roku se vydala britská popová zpěvačka Leona Lewis na své první regulérní turné napříč Velkou Británií, z kterého pořídila samozřejmě i záznam. Ten, jak napovídá název "The Labyrinth Tour - Live At The O2", byl pořízený ve známé londýnské hale v půli června. Titul bude obsahovat jak audio, tak i video verzi, přičemž na té hlavní na DVD naleznete více než devadesátiminutové představení s dvacítkou písniček včetně těch největších hitů. Audio verze bude o poznání skromnější a bude mít pouze poloviční počet položek. Na záznamu, který pochopitelně pořídíte i na Blu-ray, se podílel i William Baker, známý ze spolupráce na světových turné Kylie Minogue nebo Britney Spears. Ukázky z DVD Leona Lewis nahrála na svůj YouTube.com kanál.


Westlife - The Where We Are Tour (DVD) (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: r'n'b / pop

Westlife - The Where We Are Tour
Týden po vydání novinky "Gravity" přináší irský boyband Westlife svým fanouškům další titul, kterým je, kdo by to byl čekal, DVD "The Where We Are Tour". Jak je patrné z názvu, je na něm zachycený koncert z turné ještě k předchozímu albu "Where We Are". Stejně jako Leona Lewis i irská čtveřice si pro záznam vybrala londýnskou O2 arenu a stejného režiséra, tedy Williama Bakera. Jako bonus pánové přidávají ještě dokument, video k singlu "What About Now" a na Blu-ray i komentář celého koncertu.


Eros Ramazzotti - 21.00: Eros Live World Tour 2009/2010 (DVD) (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop

Eros Ramazzotti - 21.00: Eros Live World Tour 2009/2010
Je to jen něco málo přes rok, co slavný italský zpěvák Eros Ramazzotti koncertoval v Praze, a nyní si mohou návštěvníci tohoto koncertu svůj zážitek připomenout díky live albu "21.00: Eros Live World Tour 2009/2010". Jeho záznam vznikl jen pár týdnů po pražském koncertě při prosincové zastávce v Miláně a nabídka jeho podob je téměř až vánočně bohatá. Fanoušci mohou volit mezi dvoudiskovou audio verzí na CD, třemi vinyly, DVD, Blu-ray a případně i kombinaci 2CD a DVD. Už z toho je patrné, že náplň bude obsáhlá, o čemž koneckonců napovídá i šestadvacet písniček v případě zvukového záznamu; obrazový pak bude mít o jednu více.


Danko Jones - Below The Belt (Mystic Prosuction)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hard rock

Danko Jones - Below The Belt
Kanadská rocková formace, která nese jméno po svém frontmanovi Danko Jones, přichází na trh s dlouho očekávanou novinkou "Below The Belt". Deska, kterou produkovat Matt DeMatteo, obsahuje ve standardní edici jedenáct songů. Některé z nich čeští fanoušci otestovali na zářijovém koncertu Guns N' Roses, neboť zde Danko Jones vystoupili jako předskokané. Pokud jste ale ještě nic z nové desky neslyšeli, můžete to napravit návštěvou MySpace.com profilu formace. K poslechu zde najdete pilotní singl "Full Of Regret". Další kousek "Had Enough" společně s klipem můžete otestovat na našich stránkách.


Různí - Tangled (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / filmová hudba

Různí - Tangled (soundtrack)
Walt Disney vypustí v několika příštích týdnech do kin svůj nový film "Tangled", který je přepisem klasické pohádky bratří Grimmů "Rapunzel". V Česku poběží pod názvem "Na vlásku" a vlasy v něm budou mít jednu z hlavních rolí, stejně jako hudba. Není proto překvapení, že jednu z hlavních postav namluvila a zároveň i nazpívala Mandy Moore. K ní se připojili i další herci jako Donna Murphy, či Zachary Levi. Zmíněné herce a především pak hudbu k filmu, kterou složil matador disneyovských filmů Alan Menken, najdete i na soundtracku, který vychází ještě před českou premiérou. Trailer k filmu i ukázky jednotlivých písniček soundtracku nabízí jeho oficiální stránky.


V krátkosti

  • V reedici s přídomkem Orchestral Edition vydává své druhé album "A Curious Thing" skotská zpěvačka Amy MacDonald. Tato edice je obohacená o druhý disk se záznamem koncertu z Luxemburgu z října tohoto roku za doprovodu filharmonického orchestru.
  • David Guetta se rozhodl taktéž vytěžit maximum ze svého hitu "One Love" a přichází s reedicí "One More Love", jež je rovněž rozšířena o další disk. První obsahuje původní album a na druhém najdete doposud nevydané skladby v kolaboraci s hvězdami, jako jsou Madonna, Estelle, Rihanna, Kelis, Akon, Fergie a mnoho dalších.
  • Britské elektronické trio Faithless vydalo letos v květnu své šesté studiové album "The Dance" a nyní vám předkládá jeho zremixovanou podobu pod názvem "Dance Never Ends".

Dále vychází:

3B - Bongo BonBoniéra (Indies Scope)
Andre Rieu - Král valčíku (Universal)
Andre Rieu - Roses From The South (Universal)
Baltimora - Tarzan Boy:The World Of B. (EMI)
Beyonce Knowles - The Ultimate Performer (DVD) (Universal)
Brontosauři - Zahrádky/Slidepack (Universal)
Cavus - Fester And Putrefy (Mystic Production)
Crematory - Black Pearls (Mystic Production)
Dáda Patrasová - Hopsa hejsa (EMI)
Dalibor Funda - Poslední PromíTač Ze Sudet (Panther)
David Fikrle - Možnosti stonků (Panther)
Draugnim - Horizons Low (Mystic Production)
Fair Warning - Talking Ain't Enough (Fair Warning Live In Tokyo) (Mystic Production)
Gotthard - Heaven (Best Of Ballads - Part 2) (M.A.B.Records)
Groove Armada - White Light (Panther)
Hardcore Superstar - Split Your Lip (M.A.B.Records)
Hate - Erebos (Mystic Production)
Jan Spálený - Zpráva odeslána+Best Of (EMI)
Krieg - The Isolationist (Mystic Production)
Kuko/Sanchez - Strana A (EMI)
Magic Kingdom - Symphony Of War (Mystic Production)
Mongo Ninja - Nocturnal Neanderthals (Mystic Production)
Nachtgeschrei - Ardeo (Mystic Production)
Nine Inch Nails - Pretty Hate Machine (Universal)
Nox - Blood, Bones And Ritual Death (Mystic Production)
Obscurity - Tenkterra (Mystic Production)
Obscurus Advocam - Verbia Daemonicus (Mystic Production)
Oliver Lowe - Peníze nebo život (Panther)
Ottfried Preussler - Čarodějův učeň (Panther)
Pet Shop Boys - Together (singl) (EMI)
Robbie Williams - Live Collection (DVD) (EMI)
Rudiš Jaroslav - Nebe pod Berlínem (Panther)
Různí - Black Swan (soundtrack) (Sony Music)
Různí - Gods Of Guitar (Universal)
Různí - Hurvínek mezi osly (Supraphon)
Různí - To nejlepší z české povídky (Panther)
Různí - Top20.Cz 2010/2 (Universal)
Rytmus - Video Collection (EMI)
Seventh Void - Heaven Is Gone (Mystic Production)
Solefald - Norron Livskunst (Mystic Production)
Stephen King - Dýchací metoda (Panther)
Stereolab - Not Music (Panther)
Svart Crown - Witnessing The Fall (Mystic Production)
The Doors - Live In Vancouver 1970 (Supraphon/Warner Music)
The Red Shore - The Avarice Of Man (Mystic Production)
Verdi - Simon Boccanegra/Domingo (EMI)
Vivaldi - Ercole (EMI)
Woe - Quietly, Undramatically (Mystic Production)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY