shop.musicserver.cz
Mariah Carey - Merry Christmas II You

Kterak Mariah k druhému vánočnímu albu přišla

Vydáno: 17.11.2010 05:00 v sekci Recenze - Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

Vánoce se blíží, na obchody je třeba začít útočit sezónními alby s koledami. Mariah Carey jedno takové v diskografii má, z multiplatinového "Merry Christmas" vzešel megahit "All I Want For Christmas Is You", a nyní to zkouší podruhé. Udělejte si chvíli klidu, "Merry Christmas II You" je tu.

7/10

Mariah Carey - Merry Christmas II You

Vydáno: 15.11.2010
Celkový čas: 46:58

Skladby: Santa Claus Is Coming To Town (Intro), Oh Santa!, O Little Town Of Bethlehem / Little Drummer Boy, Christmas Time Is In The Air Again, The First Noel / Born Is The King (Interlude), When Christmas Comes, Here Comes Santa Claus (Right Down Santa Claus Lane) / Housetop Celebration, Charlie Brown Christmas, O Come All Ye Faithful / Hallelujah Chorus (featuring Patricia Carey), O Holy Night, One Child, All I Want For Christmas Is You (Extra Festive), Auld Lang Syne (The New Year's Anthem)

Vydavatel: Universal

Zatopte si v krbu, pohodlně se posaďte do vašich křesel a přehoďte přes sebe teplou vlněnou deku. Pohádka o vánočním albu Mariah Carey právě začíná.

Do santovského oblečku nasoukaná těhotná dívka se pokradmu vplíží do náhravacího studia. Aby si napravila reputaci po vydání nepříliš úspěšné desky, rozhodne se vsadit na líbivé vánoční album vhodné jako soundtrack pro pečení rohlíčků, vosích hnízd a dalšího cukroví. "Potřebuju hity, rozumíš?" křikne hlubokým hlasem vysloužilá zpěvačka. Producent Jermaine Dupri uvidí váček plný zlaťáků, který Mariah drží v ruce, a poté pouze přikývne. Po několika hodinách si spokojená zpěvačka odnáší singlovku "Oh Santa!". Doma si na oblíbeném YouTube.com do zblbnutí pouští video od dua OutKast k písničce "Hey Ya" a poté, posilněná nápady a výborným vaječným likérem, utíká natočit videoklip.

Opona se roztahuje, na scénu zasvítí tlumená světla a za zvuku rolniček ze sobího spřežení, zvonů, zvonků, zvonečků a dalších roztomilých cinkrlátek se Maruška začne smyslně kroutit před objektivem. "To bude hit!" ubezpečuje ji režisér. Spokojená Máňa se vrátí domu za manželem a začne zdobit stromeček. Pod něj nasází dárečky v podobě již notorických koled, které jako by utekly z Disneyho animovaných filmů, nahraných s okázale velkým orchestrem. "Není nic krásnějšího, než nadělit vlastnoručně vyrobené dárky, že? Ou, ale zrovna tyhle nejsou zrovna originální, co? Měla bych přidat ještě něco nového!" zamyslela se pomalu Mariah, hladíc přitom své nakynuté bříško.

O půlnoci se potajmu (do santovského stále oblečená) diva vydá na průzkum města sbírat inspiraci, díky které by mohla pod stromeček nadělit víc než jen předělávky známých koled. První zastávkou je kostel, ve kterém se koná mše. Udýchaná zpěvačka vtrhne dovnitř a předvede pár písní s místním gospelem. Všichni zúčastnění nestačí zírat, když se zpěvačka vytasí se svým hlasem o rozsahu pěti oktáv. V momentě, kdy už mají všichni výšek plné uši (o které navíc kvůli špatné akustice málem přišli), se Mariah zadním vchodem vypaří. Na ulici ji upoutá problikávající neonový nápis Retro disco. "To je ono!!" zaradovala se Maruška. "Vánoční písničky předělané do tanečního hávu ještě nikdo neudělal!" Do zaplivaného klubu téměř běží a uvnitř se vyškrábe na pódium. Ve spolupráci s obtloustlým DJem pouštějícím podnapilým návštěvníkům písně z cédéček vytvoří eurodiscem devadesátých let zatuchlou "Auld Lang Syne - The New Year's Anthem".

Unavená, ale spokojená čtyřicátnice se vrátí domů a usne v objetí milujícího manžela. Svému vydavatelství druhý den přinese písně, které získala při nočním výletu městem. Všichni jásají! Album je okamžitě nasazeno do všech supermarketů k navození nálady potřebné k utrácení celoročních úspor a také do obchodů s hudbou. Ti, kteří na albu chtěli najít něco více, mají štěstí. Především "When Christmas Comes" (stylem podobná nádherné "I Wish You Well" z E=MC2), operou ovoněná "O Come All Ye Faithful" / "Hallelujah Chorus" (na niž si pozvala svou matku, operní pěvkyni Patricii Carey) a r'n'b-soulová "The First Noel / Born Is The King" si vyslouží obdiv recenzentů a posluchačů na celém světě. Mariah Carey si tak může v klidu porodit s vědomím, že natočila milé vánoční album s prvky současného r'n'b, poškrábané několika ne příliš vydařenými výjimkami (především tou ze zapadlé diskotéky).

A tady, milé děti, pohádka prozatím končí. Někdy v budoucnosti uvidíme, na jaká dobrodružství nás Mariah zavede zase příště.

NÁZORY
  • Pěkný sloh (MC, 17.11.2010 07:53) Reagovat

    Škoda, že o samotném albu je v textu opravdu jen minimum informací a postřehů. Pokus o vtipný sloh se však cení, přesto mě moc nepotěšilo neústálé používání rádoby vtipných adjektiv, kterých je tam opravdu až moc...
    "When Christmas Comes" není stylem podobná ani tak "I Wish you well" z E=MC2, jako spíš "Mine Again" z The emancipation of Mimi.


  • no teda, nic moc (Lucik, 18.11.2010 09:07) Reagovat

    Me to moc vtipny neprijde, u nas je holt skoro uz narodni zvyk do ni rejpat... Btw, ze by JD skladal MC hity pro penize? Ano, pomaha ji, ale MC si vsechno pise sama... Vy z ni delate blbou zpevacku, ktera potrebuje se vsim pomoct... A uprimne? Tohle neni recenze, to je jen POKUS o vtip. Ano, Oh Santa klip je podobny Outkast, ale me poprve napadla spis cernobila verze All I Want For Christmas jako podklad. Kdyz MC album zacala natacet, tehotna jeste nebyla. Fotky se delaly v dubnu, to jeste tehotna nebyla, takze se do santovskeho oblecku (mimochodem toho sameho co v r. 1994) nesoukala tehotna. A psat "kynouci brisko", sorry to mi neprijde ani vtipny, ani inteligentni. Jen urazlivy vuci nastavajici mamince. Na Marusku jsem v Cechach zvykla, ale Mana? Neni uz to trochu moc? Jo, a ze by to delala kvuli penezum nebo JD? Ona to nepotrebuje a on je jeji dobry kamarad. Jsem rada aspon za 7/10, ale jinak teda tohle neni recenze. Vypichli jste nej hity a zdrbli (jako kazdy ovsem) novorocni diskotekovy song. Ale co, nam fanouskum se libi. V Cesku proste nemuze vyjit kladna recenze bez rejpancu. Sorry, ale neprijde mi to profesionalni. Nerikam, ze mate byt objektivni, na to recenze nejsou, ale mate recenzovat cd a o to v tehle "recenzi" opravdu neslo. Neslo by to jednou bez invektiv?

  • Mariah (Michal, 18.11.2010 09:13) Reagovat

    Hneď v prvých riadkoch musím napísať, že nemám vo zvyku často reagovať na recenzie ale teraz mi to nedalo. Musicserver čítam veľmi rád a (aj) podľa názoru recenzí sa rozhodujem pre kúpu albumu. Táto recenzia ma v skutku pobavila ale pár vecí ma predsa len zarazilo. Hneď prvá je tá o "vysloužilá zpěvačka". Neviem či je vhodné písať o vyslúžilej speváčke ktorá pravidelne svoj album dostane minimálne do prvej trojky v Billboarde a tak isto pokiaľ viem jej albumy sa umiestnuju pravidelne na dosť vysokých miestach aj inde vo svete. Možno na pár výnimiek (kde patrí czech a slovakia). Mariah vie stále úžasne spievať a ja som zvedavý kde v jej veku budú také speváčky ako Rihanna, Lady GAGA a podobné kakaroke. Nemyslím, že tam kde je práve Mariah. Čo sa týka piesní na tomto albume je to celkom fajn. Veľké plus je to, že Mariah nenabila celé album klasickými koledami so zvončekami, hrkálkami, rolničkami a s veľkým sboromm, ale že tam zaradila aj mierne disco a r´n´b. Preto je ten album možno trochu iný ( a o moc lepší) ako klasické vianočné albumy. Čo sa týka skladby When Christmas Comes, tá nemá nič spoločné s I wish you well ale skôr s MIne again alebo lepšie s Circle s albumu TEOM. Bodovanie je fajn. Ja by som tiež stiahol tri body a to za O Holly night, tá živá verzia je príšerná. druhy za All I want for christmas is you to mi príde ako robené cez ctrl c, ctrl v. A za ten príšerný obal. Taký gyč som už dlho nevidel. Inak som sa na recenzii celkom pobavil ale nemôžem sa zbaviť pocitu že určitá zaujatosť voči osobe a tvorbe na vašom serveri je. Pozdravujem pána Lukáša Bočeka a prajem jemu aj všetkym ostaným krasne vianoce možno aj s Mariah. Pekný den. Michal

  • x (mgh, 18.11.2010 11:13) Reagovat

    pecka recka! I když myslím, že 7/10 je faaakt velmi velkorysé a mohl jsi na ni ýt o trochu víc "zlejší" :)

  • ? (Katie, 23.11.2010 09:56) Reagovat

    Tomu říkáte recenze?! Podle mě ne-e! Jak už tady bylo řečeno, o samotném albu je tam jen minimum. Autor si zřejmě dal za cíl všem ukázet, jaký by byl skvělý autor pohádek pro děti. Proč pan Bouček pořád používá "Maruška", "Máňa"? Mariah v čestině Marii neznamená, tak proč každý s tímto vtipkuje. O narážkách na její věk a těhotenství radši nemluvit. Proto beru celou "recenzi" jako nadsázku.
    Hodnocení 7/10 se mi zdá málo. Já osobně bych dala 8/10.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně
Rozhovory: Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně "Pomíjivost divadla je pro mě někdy bolestná. Oproti tomu kratičká píseň toho může obsáhnout spoustu a zůstane v nás, můžeme si ji zpívat," říká herec a muzikant Igor Orozovič. Svou čerstvě vydanou debutovou desku "Když muž... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Mark Knopfler - One Deep River 8/10
Recenze: Na "One Deep River" je Mark Knopfler pořád stejně solidní Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Grey256 - Tentokrát 8/10
Recenze: Rapper Grey256 na desce "Tentokrát" všem mladým pop-rockerům ukázal, jak se to dělá. A přitom to má jako vedlejšák Grey256 patří mezi spousty mladých rapperů, o nichž na musicserveru kromě pravidelného komentáře hitparád nepíšeme. V redakci totiž nemáme žádného teenagera, který by jim rozuměl. Jednadvacetiletý interpret se nyní rozhodl... čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 08:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Audio: Remix "yes, and?" od Ariany Grande s Mariah Carey někdo spíchl ultrahorkou jehlou (16.02.2024 17:15)
- Video: Mariah Carey na cenách Billboardu zazpívala "All I Want For Christmas Is You" (29.11.2023 10:19)
- Mariah Carey nám zpříjemní Vánoce novým svátečním singlem a televizní show (05.11.2021 09:13)
- Publicistika: Ultimátní přehled zahraničních vánočních a zimních písní roku 2020 (23.12.2020 12:25)
- Hit "All I Want For Christmas Is You" Mariah Carey po šestadvaceti letech konečně dobyl britský žebříček (15.12.2020 16:16)
- Video: "Oh Santa!" v podání Mariah, Ariany a Jennifer je přehlídkou napěchovaných dekoltů a vysokých tónů (13.12.2020 17:25)
- Mariah Carey chystá vánoční album a televizní show. Do studia přijdou Ariana Grande nebo Snoop Dogg (21.11.2020 15:39)
- Mariah Carey sdílela obrázek s tajemnými iniciálami. Bude to vánoční song s Arianou Grande a Jennifer Hudson, hádají fanoušci (11.10.2020 17:09)
- Nové desky 39/2020 - od Bon Jovi přes The Jaded Hearts Club po Queen s Adamem Lambertem (06.10.2020 12:30)
- Mariah Carey dobyla jako první americkou singlovou jedničku ve čtyřech dekádách (06.01.2020 15:23)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele AC/DC Queen Sia U2 Kabát Rush Bono Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu