Na ostrovech vládne girlie power

07.11.2010 23:09 - Katka Šebestová | foto: facebook interpreta

Ženy všech zemí se spojily a ovládly Británii. V singlech vyšoupla Cheryl Cole z jedničky Rihanna, která je pro tento týden "Only Girl", v albech si Cheryl vítězství vzít nenechala, vládne pevnou rukou a dost možná tam pár týdnů pobude, o což se může postarat každotýdenní mediální masáž v podobě X Factoru.
Rihanna - Only Girl (In The World)
© facebook interpreta
Víte, co je dnes za datum? Ano, ano, dnes je to přesně rok, co vás oblažuji svými komentáři hitparád a prezentuji a prezentovat budu názory na dané songy, ať se vám to líbí, či nikoli. Přeji si pevné nervy do dalšího společného roku. A dnešní dárek pro mě je, že máme v singlech nové numero uno. Rihannu! Porazila Cheryl Cole hlavně díky vystoupení v X Factoru, které bylo dle mě velice vydařené. Osmnáctiletá kočka Alexis Jordan je další z koček, co se budou snažit uspět v hudebním byznyse, první singl napovídá, že by cesta mohla být úspěšná, startuje vysoko - na trojce.

Dalš novinka je až na jedenáctce. Sesmolili ji Nicki Minaj s will.i.amem, kteří si vzali na paškál klasiku "Video Killed The Radio Star". To, že se osmnáct let starý song Shakespeares Sisters "Stay" objevil na dvanáctce, není náhoda. Minulý týden ho geniálně zazpívala mladičká Cher Lloyd jako soutěžní píseň v X Factoru a Britové prostě neodolali si song připomenout koupí. Třetí singl Ne-Ya z nového kotouče pojmenovaný "One In A Million" je na dvacítce. Tinchy Stryder se "Second Chance" o dvě místa za ním. Nadine, další z roštěnek Girls Aloud jde vstříc sólové dráze, nezačíná ale růžově, až na šestadvacítce. Devětadvacítka Roll Deep je taky překvapení, vždycky zatím brali jen první místa, ale uvidíme za týden. Poslední novinka patří Jamiroquai. "White Knuckle Ride" vyjde ofišl příští týden.

    Top 10 - singly:
  1. Rihanna - Only Girl (In The World)
  2. Cheryl Cole - Promise This
  3. N Alexis Jordan - Happiness
  4. Katy Perry - Firework
  5. Bruno Mars - Just The Way You Are
  6. Cee Lo Green - Fuck You
  7. Mike Posner - Cooler Than Me
  8. Nelly - Just A Dream
  9. Duck Sauce - Barbra Streisand
  10. The Saturdays (feat. Flo Rida) - Higher

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Cheryl Cole - Messy Little Raindrops
© facebook interpreta
Všichni to čekali, kdyby tomu bylo jinak, byla by to největší senzace roku. První je Cheryl Cole a její už podruhé v řadě průměrné album. A pro uklidnění rozčílených čtenářských oveček, to tentokrát není z hlavy mé, nýbrž z těch recenzentských. Tento týden je v albech výjimečný tím, že za poslední rok je sedm novinek mezi nejlepší desítkou opravdu ojedinělých. Sedmadvacet let rekapituluje na dvojce Bon Jovi.

Britská zpěvačka s pákistánskými kořeny Rumer vydává ve svých třiceti letech svůj debut, nese název "Seasons Of My Soul", kde se nachází i pocta r&b divě Arethě Franklin. Další výběrovka je na pětce, patří Rodu Stewartovi. Jamiroquai vydali placku po pěti letech, podle udělených hvězdiček soudím, že se "Rock Dust Light Star" britského sexteta líbí -Britové ji mají na sedmičce. Místo za nimi má s novinkou "Dreams" Neil Diamond. Do desítky se vměstnal ještě Peter Andre s "Accelerate".

Fešák Ne-Yo, který natočil svou nejrozpačitější desku "Libra Scale", začíná až na jedenáctce, což je pro něj po čtyřech letech nejnižší umístění. Dvacáté páté výročí od vydání slaví deska "Band On The Run" od Paula McCartneyho a Wings, která je obohacena o další disk a samozřejmě i o lepší zvuk. Placka startuje na sedmnáctce. Elaine Page šprušli za nimi. Mladičký rapper a MC Devlin začíná svou kariéru na jednadvacítce. Kompilace hitů Pet Shop Boys shraňující hity za pětadvacet let kariéry nese název "Ultimate" a je sedmadvacátá. Londýnští Suede to dali dohromady sedm let po rozchodu a na oslavu znovunarození vydali bestofku. Poslední novinka tohoto týdne je na čtyřicítce a patří The Overtones.

    Top 10 - alba:
  1. N Cheryl Cole - Messy Little Raindrops
  2. N Bon Jovi - Greatest Hits
  3. N Rumer - Season Of My Soul
  4. Kings Of Leon - Come Around Sundown
  5. N Rod Stewart - Fly Me To The Moon...
  6. Michael Bublé - Crazy Love
  7. N Jamiroquai - Rock Dust Light Star
  8. N Neil Diamond - Dreams
  9. Robbie Williams - In And Out Of Consciousness: Greatest Hits 1990 - 2010
  10. N Peter Andre - Accelerate

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY