shop.musicserver.cz
MTV EMA - vyhlášení Best Czech/Slovak Act, SaSaZu, Praha, 14.10.2010

Českou cenu MTV získali Charlie Straight

Vydáno: 15.10.2010 13:39 v sekci Naživo - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Loni se Česko a Slovensko dočkalo své vlastní mutace mimo jiné hudebního kanálu MTV, což přineslo divákům a fanouškům několik výhod. Mezi ty nejpodstatnější patří možnost hlasovat pro vlastního vítěze evropských cen MTV. Vyhlášení s koncertem proběhlo v pražském klubu SaSaZu. Nakonec se radovali Charlie Straight.

Live: MTV EMA - vyhlášení Best Czech/Slovak Act

vystoupili: Charlie Straight, Aneta Langerová, Marek Ztracený, Ewa Farna, Rytmus, DJové Friky a Rockstar
místo: SaSaZu, Praha
datum: 14. října 2010

MTV EMA - vyhlášení Best Czech/Slovak Act
© ema.mtv.cz
Kanál MTV je s námi už tři desetiletí a stále má v hudebním průmyslu obrovskou sílu, i když se pouštěním hudebních klipů zabývá už jen okrajově. Manažeři MTV a Novy vycítili, že v Česku by byl také zájem sledovat pořady jako "My Super Sweet 16", a loni 29. listopadu spustili MTV Czech, které vysílá pro Českou a Slovenskou republiku. Regionální mutace světového kanálu přinesla domácím divákům mnoho benefitů a jedním z těch nejpříjemnějších je možnost zvolit si svého zástupce v evropských cenách MTV.

MTV European Music Awards se letos konají již posedmnácté, tentokrát ve španělském Madridu 7. listopadu, dvacet dva regionálních trofejí je rozdáno s předstihem, aby šlo hlasovat o celoevropského vítěze. Česko-slovenské MTV nominovalo pět interpretů: kapelu Charlie Straight, zpěvačky Anetu Langerovou a Ewu Farnou, zpěváka Marka Ztraceného a rappera Rytmuse. Hlasování pak už bylo v režii fanoušků, na ema.mtv.cz mohli každý den dát hlas svému oblíbenému interpretovi. Na 14. října bylo svoláno slavnostní vyhlášení s koncertem nominovaných do pražského klubu SaSaZu, na kterém kromě celebrit nemohl chybět ani náš redaktor.

MTV EMA - vyhlášení Best Czech/Slovak Act
© ema.mtv.cz
Akce začínala o půl osmé, první hodinu ale ještě hrál příjemný mix taneční hudby a r'n'b a hip hopu DJ Friky. Mezitím jste mohli pokukovat, kdo utíká přes červený koberec se schovat ze zimy venku do klubu. Ten i přes příznivou cenu lístků a mnoho soutěží o ně nakonec nebyl příliš plný, fanoušci kapel ale i tak dokázali své oblíbence jakžtakž hlasitě ocenit. O půl deváté se na pódiu objevili dva moderátoři, drobná Asiatka s českým jménem Hanka Zajíčková a kolega Dominik Turza, a po krátkém úvodu do večera přenechali pódium Charlie Straight. Každý interpret měl na své vystoupení dvacet minut, kterých akorát stačilo k vytvoření si názoru. A Charlie Straight se určitě líbili, singl "Upside Down" zafungoval.

Po koncertě režie přepnula na moderátory na červeném koberci, kde zpovídali přicházející hvězdy. Prvním na interview byl Indy z Indy & Wich a Rae z Clou, kteří představili společný projekt "KMBL". Po patnácti minutách s DJem nastoupila Aneta Langerová a z loňského alba zazpívala například skladby "Jedináček" a "V bezvětří", svůj set pak ukončila krásnou "Vodou živou". Dalším zpovídaným byl podle moderátorky Hanky "sťastně ženatý muž Yemi A.D., který spolupracoval s Kanejem Westem". Je zvláštní, že nakonec vůbec vlastně nedošlo na rozhovory se samotnými nominovanými, jak to bylo inzerováno.

Třetí v pořadí vystoupil Marek Ztracený, který sklidil asi nejmenší odezvu. Písně "Levná instituce", "Něco končí" nebo "Ztrácíš" jsou určitě chytlavé, dovedete si ale představit, že by Marek přesáhl hranice Česka a Slovenska? Stejně limitovaná je i Aneta. Rytmus a Ewa Farna by se současným repertoárem měli šanci na úspěch možná pouze v bývalém východním bloku. Je tak docela překvapivé, že MTV do nominace nevybralo v mnoha ohledech atraktivního Bena Cristovaa, který si tak pouze užil rozhovor na červeném koberci. A byl mnohem příjemnější než šašek Radoslav Gipsy Banga, který v rozhovoru trapně imitoval a promoval Rytmuse a nabízel mu spolupráci, když přitom v dubnu mluvil o něčem úplně jiném.

Charlie Straight
© facebook interpreta
Po půl jedenácté se představila Ewa Farna a šlo o povedený rockový koncert. Zazněly hlavně písně z poslední desky, "Ty jsi král, "Toužím" nebo "Maska". Sympatická mladá slečna poděkovala za hlasy a možnost vystoupit na akci a nezapomněla pozdravit spolunominované. Po další zábavné patnáctiminutovce s DJem přišla nejlepší část večera. Rytmus si SaSaZu podmanil nejvíce a na publikum poslal koncentrovanou smršť hitů. S DJem Kappou a překvapivě rapperem Nironicem za bicími zahráli i nový track "Monopol" a starší "Život je boj", zbytek byl věnován albu "Král". Největší odezvu očekávaně sklidily "Zlatokopky". "Verejný nepriateľ" sice nepřišel, "Príbehu" nebo "Musíš mať nádej" se však fanoušci dočkali.

Hned po koncertě si vzali slovo Hanka a Dominik a mělo proběhnout vyhlášení vítězů. Celé zakončení však připomínalo nepovedenou besídku v mateřské školce, nezkušenost moderátorů byla znát, a i když si chce MTV promovat své vlastní tváře, s profesionálními uváděči by asi udělala lépe. Napřed se ze zákulisí vyvolávala Dara Rolins, aby vyhlásila vítěze... Karla Gotta! Aspoň tady bylo znát, že nějaká dramaturgie byla vymyšlena. Karel opět dojal svým povedeným humorem a nedlouho před půlnocí mohl nakonec on říct, kdo vyhraje cenu MTV EMA Best Czech/Slovak Act. A možná k překvapení mnohých řekl jméno Charlie Straight. Kluci si s pokorou převzali cenu a poté se ještě pokoušeli vyvolávat ze zákulisí Rytmuse, ten však možnost zarapovat si do Charlieho beatboxu ignoroval. Jinak povedený večer tak skončil lehce rozpačitě.

Jedno je jasné: jedině tato kapela má opravdovou šanci někoho zaujmout i na západ od nás, a výhra mladých Třinečáků je tak velmi vítaná. Na druhou stranu se dá až těžko uvěřit, že by měla skupina až tak věrné fanoušky. Hlasování probíhalo na internetu, kde vládne Facebook, a tam má Rytmus pětkrát více fanoušků. Také je slyšet názor, že se hlasovalo až do půlnoci, přitom se vyhlašovalo ještě předtím. Ať už se ale k vítězi došlo jakoukoliv cestou, jako vyslanec Česka a Slovenska jsou Charlie Straight opravdu nejvhodnější. Od příštího týdne tak pro ně můžete hlasovat v celoevropském kole.

NÁZORY
  • ono je to nakonec jedno (Jenik, 15.10.2010 21:07) Reagovat

    protože v rámci Evropy jsou i čárlíci bez šance. Ale když si cizinec pustí Charlie Straight, uslyší aspoň songy, kterým porozumí. Němce nebo Holanďana nenapadne pustit si podruhé Vyjebanou zlatokopku nebo Ticho nebo Vodu živou nebo Ztrácíš, ale Your House si hodně cizích (nejen) holek pustí klidně i podruhé "a vo tom to je" takže souhlas s autorem článku.
    Jinak Rytmus je borec - jenže dost jeho fanoušků na tom facebooku reaguje na výzvu ke hlasování rytmusovským způsobem, a to výrazem "jebem". Tento postoj fanynky Charlie Straight asi neměly a tak si to klidně mohly láskyplně uklikat i proti několikanásobné přesile.
    Česko-slovenská MTV má štěstí, že se tu někdo jako Charlie Straight vůbec vyskytnul.





  • Další propadák v Evropě (ich, 15.10.2010 23:27) Reagovat

    Nevím jestli je to dobrá volba, počtvrté se jede česká hudba prezentovat před stomiliónové publikum a počtvrté to vidím na velký propadák. Kabáti, kteří hrají styl hudby, který už skoro nikde jinde neposlouchají propadli, nezaujala ani falešná Kerndlová a zajímaví Gipsy.cz odjeli soutěžit s příšerným songem. Takže to je naše historie na Eurovizi, kde jsme skončili 2x poslední a jednou předposlední a celkově jsme co do výsledků nejneúspěšnější země. Teď nás na ceny MTV jede reprezentovat kapela Charlie Straight, která je sice kritiky hodnocena dobře, ale pro většinu lidí je jejich hudba tak děsně unylá, nezáživná a nudná, že můžeme být rádi, že se v rámci Nejlepšího evropského actu vyhlašuje jen první místo. Asi tu nemáme nic ve stylu loňských vítězů cen MTV a následných reprezentantů Turecka na Eurovizi kapely maNga, nic co by mělo drajv, co by bylo kvalitní a zároveň to dokázalo Evropu rozjet a ne uspat. Charlie Straight jsou zklamáním, můžeme se tu jak chceme utěšovat, že konečně Česko představí kvalitní kapelu v zahraničí, ale on ten kytarový pop už taky moc nejede a navíc tahle naše kapela z Třince těm britským nesahá ani po kotníky. Ach jo, další propadák, česká hudba se potřebuje probrat a to hodně rychle!

  • ani musicserver neinformuje přesně (danka, 16.10.2010 08:35) Reagovat

    a přidává se tak k houfu špatných novinářů, kteří si nedají tu práci zjistit jak to je doopravdy. Žádné reprezentování v Madridu se přece nekoná. Vítěz v CZ je postupuje do mezinárodního hlasování - a tam už je bez šance. Nebo jste někdy viděli na cenách MTV vystupovat Rakušany nebo Finy? Ani náhodou! Nechápu, kdo tenthle blábol vypustil a všichni se toho chytili.
    Hlasovala jsem pro Ewu, ale Charlie Straight jsou OK. Kdo napíše, že jsou unylí, tak nikdy neviděl jejich koncert. I držet jim palce je zbytečné, protože z Česka ty hvězdy z velkých zemí nikdo nepřehlasuje - na to je tu málo obyvatel.
    Možá až budou mezi top 3 v nějaké německé hitparádě, tak jim dám 5% šanci. Ale to si chlapci ještě máknou, než se tam dostanou. Docela jim fandím, aby se jim to jednou fakt povedlo.
    A pro jistotu se podívejte sem
    http://ema.mtv.cz/novinky/2010-best-czech-act-winner
    nic o cestování do Madridu tam fakt není!


    • Re: ani musicserver neinformuje přesně (Doupik, 16.10.2010 10:00) Reagovat

      (autor článku) Prosím vás Danko, můžete mi ukázat větu, ve které píši, že Charlie Straight jedou do Madridu?

      • Re: ani musicserver neinformuje přesně (danka, 16.10.2010 17:44) Reagovat

        ok, omlouvám se, je fakt, že v článku se o Madridu nepíše, ale až ve zmateném komentáři pod ním.
        Ale i tak si myslím, že by mělo být jasně napsáno, že všechno, co ta kapela získala je postup do dalšího kola hlasování (což je jí platný jak mrtvýmu zimník) . Kromě chvilky slávy v SaSaZu teda ani není co závidět.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Ewa Farna si podmanila O2 arenu i napodruhé (23.03.2024 08:48)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Video: Aneta Langerová nás v novém klipu provádí "Zázračnou písně krajinou" (13.03.2024 10:51)
- Aneta Langerová rekapituluje prvních dvacet let své kariéry dvoudiskovým výběrem "Zázračná písně krajina" (27.02.2024 13:39)
- Pink a Dua Lipa dál kralují českým rádiím, na paty jim šlape Marek Ztracený (11.01.2024 16:43)
- Nejvíc nej: "ČESKÝ SLAVÍK NIKOHO NEZAJÍMÁ!" 10 nejčtenějších článků roku 2023 (01.01.2024 19:45)
- Nové desky 49/2023 - od Nicki Minaj přes Tate McRae po No Name (13.12.2023 16:00)
- Český slavík odtajnil součty hlasů. Ewu Farnou a Lucii Bílou dělily jen stovky bodů (28.11.2023 19:00)
- Absolutní slavicí je poprvé Ewa Farna. Zvítězili také Marek Ztracený, Kabát a Calin (24.11.2023 23:45)
- Rozhovory: Aneta Langerová a Korben Dallas - Cílem bylo, aby to nepůsobilo jako bonboniéra, ale jako jedna tabulka čokolády (04.11.2023 19:00)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Paws Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu