shop.musicserver.cz

Humanoid City na štíru s technikou

Vydáno: 15.10.2010 13:00 v sekci Recenze - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Je to teprve pár měsíců, co museli fanoušci Tokio Hotel čekat v Praze několik hodin na to, než bude připravené pódium, které se zpozdilo na cestě z předchozí zastávky. Tehdy se čekání vyplatilo. V případě jejich nového DVD "Humanoid City Live" tomu tak ale rozhodně není.

3/10

Tokio Hotel - Humanoid City Live

Vydáno: 20.7.2010
Celkový čas: cca 100 min.

Skladby: Noise, Human Connect To Human, Break Away, Pain Of Love, World Behind My Wall, Hey You, Alien (English), Ready Set Go, Humanoid (German), Phantomrider, Dogs Unleashed, Love & Death, In Your Shadow I Can Shine, Automatic, Screamin, Darkside Of The Sun, Zoom Into Me, Monsoon, Forever Now
Bonusy: Backstage At Humanoid City (Tokio Hotel TV Episode + Picture Gallery)

Vydavatel: Universal

Hned v úvodu je nutné předeslat, že za tento nezdar Tokio Hotel nejspíše nemohou, respektive není to vada zaznamenaného koncertu. Každý, kdo byl v Praze, musel uznat, že s takovouto propracovanou show s řadou nápadů, navíc s designem od lidí, kteří se podíleli na filmu "Pátý element", mohli a mohou Tokio Hotel v klidu soupeřit s těmi nejlepšími kapelami. Navíc jejich zjevná inspirace elektronickými kapelami jako Depeche Mode, Tears For Fears nebo Camouflage je posunula dál i hudebně. Takže v čem je vlastně problém, že hodnocení DVD je jen o málo lepší než stejnojmenného CD?

První je zřejmě ten, že si Tokio Hotel vybrali pro DVD zastávku turné, kde předvedli anglicky zpívaný setlist. V němčině zkrátka jejich hudba daleko líp vyzní, a tak zatímco návštěvníci pražského koncertu, kde zazněla právě německá podoba, mohou brát "Humanoid City Live" jako doplnění svých zážitků s kapelou, ti, kteří se tam nedostali, mohou smutnit - o tu lepší podobu přišli. Na druhou stranu ale výhodou je, že v italském Miláně, kde záznam vznikl, nemají v hale tak nízký strop jako v Holešovicích. Na DVD tedy uvidí dominantu pódia - obrovské plechové vajíčko - v celé kráse.

Angličtina ale není zdaleka takovým průšvihem jako jeho technická úroveň nejvíc srážející toto DVD. Asi největší katastrofou je zvuk. V dnešní době, kdy je jakýmsi povinným standardem alespoň 5.1 Surround, Tokio Hotel svým fanouškům servírují pouze obyčejné dvoukanálové stereo. V tento moment snad ani nelze opomenout Radiohead, kteří v té samé kvalitě dali k dispozici svůj pražský koncert volně ke stažení.

Naneštěstí se moc nevydařila ani vizuální stránka. Měl ji na starosti režisér Jim Gable, který má bohaté zkušenosti s lidmi jako Sting, Chris Botti, Korn nebo třeba Offspring, ale zde si zřejmě vybral nějakou slabší chvilku. "Humanoid City Live" i díky nasnímání působí, jako kdyby kapela byla od svých fanoušků na hony vzdálená, což rozhodně nespraví několik prostřihů do publika. Jako by koncertu chyběla jakákoli atmosféra. Jakékoli povedenější koncertní DVD umí pracovat s celkovým dojmem o sto procent lépe.

Obraz celého DVD bohužel nenapraví ani bonusová výbava obsahující pouze dvě položky - jeden docela povedený dokument z příprav turné a fotogalerie, o kterých jsem byl přesvědčený, že už z koncertních DVD vymizely. Jinak nic. Vlastně jedna věc by tu byla - výborně udělaný booklet s ještě lepšími fotkami v něm. Ale uznejte, to nelze brát jako nějaký extra klad.

"Humanoid City Live" je pro mě velké zklamání. Poměrně dobrý koncert a ještě lepší show jsou tu úplně zabité záležitostmi technického rázu. Být tento aspekt lepší, tak v klidu toto DVD doporučím i jiným, aby se podívali, kam už dospěla tahle čtyřka, už zřejmě navždy a neprávem zařazená do skupin pro uvřeštěné děti. Ale výsledek je opravdu tristní, a tak bude opět dělat radost nejspíše pouze skalním příznivcům.

NÁZORY
  • trolling (jarecek, 15.10.2010 13:35) Reagovat

    .. is an art :)

  • AUTOR...má pravdu..! (alexy, 15.10.2010 16:17) Reagovat

    I když kritiky na mojí nejoblíbenější kapelu nemám ráda,s tímto musím bohužel souhlasit.Už s tím že vybrali setlist kde zpvíali anglicky byla chyba,jsem také zastánce toho že Německy znějí o 100% líp,je to přece jen jejich rodný jazyk :)) Ale zase musím konstatovat že v Miláně to bylo opravdu narvané!
    Zvuk mi ale přijde v pořádku..Na druhou stranu ale zase DVD live není o bonusech..
    Myslím že ty kteří TH nemají rádi si budou stát za názorem,že jsou hrozní i kdyby měli hudbu jako AC/DC a DVD LIVE natočení jako Bohové tak se těm odpurcům a tzv. ANTI fans nebude zamlouvat!A ti kteří milují TH tak jako já se s chybami vypořádá :o) Ale musím konstatovat že tahle "kritika" mě nijak nenaštvala,nevytočila ale musela jsem chvílemi kývat hlavou,protože sem v jistých částech souhlasila..Souhlasím také s tím že ten kdo na TH live nebyl,nebude se mu to zdát z DVD taková bomba jako to bylo naživo...Efekty,hořící piano při Zoom into me,konec písně Dark side of the sun završil Gustav bicíma a zároveň vystřelily plameny ohně...bylo to skvělé,ale bylo nás tam málo ...
    Chci jen vzkázat všem ANTI aby se na mě nevrhli hned jak na blbou 12 letou holku co poslouchá TH,protože už mi dávno 12 NEní,a protože se mi jejich hudba neskutečně zamlouvá a texty mi hřejí u srdce,myslím že kdyby všichni nekoukali jen na vzhled zpěváka Billa Kaulitze ale poslechli si poslední CD tzn. Humanoid,tak by třeba nebyli 100% nadšený,ale nemohli by ani říct že to stojí za ho*no...Takže všichni ANTI než začnete nadávat...poslechněte si například...HEY DU,SCREAMIN´ a podobně a pak kritizujte ;o)


  • Dobrá recenze (emma, 15.10.2010 16:34) Reagovat

    Pěkná recenze, konečně se našel někdo, kdo je schopný napsat profesionální a objektivní recenzi na něco od Tokio Hotel. Od Vás by se měl učit ten, co se pokoušel napsat recenzi na stejnojmenné cd, protože to byla naprostá katastrofa, přinejmenším co se objektivity týče.
    V některých věcech s Vámi souhlasím, například bonusy jsou opravdu slabé, dříve to bývalo rozhodně lepší. Angličtina mi sice nevadí, mám ty songy ráda v obou verzích, ale němčina má přece jenom své kouzlo, takže kdyby bylo dvd s německým setlistem, bylo by to rozhodně plus. Co se týče zmiňované technické kvality, tak mi nezbývá než vám věřit, protože v tomhle se skutečně neorientuji:-)
    Já jako posluchač-laik, bych sice dala trochu více bodů, ale chápu, že Vy to hodnotíte i z jiných hledisek, které pro mě při shlédnutí dvd nejsou až tak podstatné. V každém případě díky za konečně normální recenzi na TH, to je u nás v Česku velmi vzácné. Chtělo by to více takových objektivních autorů, kteří si odpustí nesmyslné narážky na vzhled kapely, případně na fanoušky, kterými už dávno nejsou pouze uječené náctileté slečny, ty už jsou dneska spíše výjimkami.

  • ... (Jana, 15.10.2010 20:22) Reagovat

    Ač nerada, tak musím souhlasit. Přijde mi, že tomuto live dvd, například při porovnání s dvd předchozím, tak nějak chybí šťáva. Nevím, zdali je to anglickým setlistem, který mně až tak nevadí, či autorem zmiňované technické nedostatky, ale rozhodně toto dvd nenabízí tak silný koncertní zážitek, jako dvd předchozí ... nebo také jako koncert samotný ;-) ... ale pořád si stojím za svým tvrzením, že Tokio Hotel jsou perfektní live kapela a mnozí by se od nich mohli učit.

  • . (kocarda, 15.10.2010 20:51) Reagovat

    No hurá. Konečně normální recenze na TH, bez trapných urážek, s podloženými argumenty.
    Mně se DVD taky spíše nelíbilo, přestože koncert byl výbornej. Navíc vzhledem k jménu režiséra jsem čekala opravdu hodně....a výsledek zklamání. Ale na druhou stranu, pro ty, co si chtějí připomenout zpracování koncertu, kostýmy atd, je dobré si DVD koupit a občas pustit.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 46/2022 - od Nickelback přes Disturbed po Tokio Hotel (23.11.2022 16:30)
- Nové desky 9/2017 (06.03.2017 09:09)
- Nové desky pro 41. týden (05.10.2014 10:58)
- Video: Tokio Hotel zvou v "Love Who Loves You Back" na láskyplné orgie (02.10.2014 12:37)
- Video: Tokio Hotel jsou v "Girl Got A Gun" konečně divocí a obscénní (27.09.2014 08:58)
- Video: Tokio Hotel přináší v "Run, Run, Run" křehkost a smutek (14.09.2014 08:29)
- Tokio Hotel mají hotovo, nová deska vyjde začátkem října (05.09.2014 16:07)
- Nové desky pro 50. týden (12.12.2010 05:00)
- Lady Gaga si podmanila i MTV European Music Awards (07.11.2010 23:50)
- Recenze: Odlehlo-li vám už v uších po jarním koncertě, musíte to zklamání sami slyšet (03.10.2010 05:00)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Queen Kabát Sia AC/DC U2 Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu