shop.musicserver.cz
Nové desky pro 38. týden

Nové desky pro 38. týden

Vydáno: 19.09.2010 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

A máme tu další nabitý týden. Smlsneme si na novinkách Manic Street Preachers, Seala, Serje Tankiana, Maroon 5, Moniky Načevy a po čtrnácti letech přivítáme OMD. Ty nejlepší kytarové rify přijdou se Santanou, John Legend si střihnul retro desku s The Roots a metaloví fanoušci zaplesají nad novinkou Therion.

Pokud se v pondělí 20. září vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Manic Street Preachers - Postcards From A Young Man (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / rock

Manic Street Preachers - Postcards From A Young Man
S nahrávkou "Journal For Plague Lovers" odstartovali Manic Street Preachers novou éru ve své historii. Vypořádali se se smrtí svého bývalého kolegy Richeyho Edwardse a s novou chutí rok nato vydávají novinku "Postcards From A Young Man". Desátou placku formace produkoval Dave Eringa, jenž s kapelou spolupracoval už dříve. Muzikanti si dali za cíl vytvořit velké rádiové hity, kterými by pořádně rozčeřili mainstreamové vody. Nový materiál má podle slov muzikantů znít jako mix Goldfrapp a Davida Bowieho sedmdesátých let. Nedočkavci se o tom mohli přesvědčit už poslechem pilotního singlu "(It's Not War) Just The End Of Love", případně zhlédnutím stejnojmenného videoklipu. Za zmínku stojí i kousek "A Billion Balconies Facing The Sun", kde si zahostoval Duff McKagan, bývalý baskytarista Guns N' Roses. V dalších čtyřech písních uslyší fanoušci navíc gospelový sbor.


Santana - Guitar Heaven: The Greatest Guitar Classics Of All Time (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: klasický rock

Santana - Guitar Heaven: The Greatest Guitar Classics Of All Time
Po silné náloži v podobě "Supernatural", "Shaman" a "All That I Am", které Santana vydal v rychlém sledu, se na nějaký čas odmlčel a nyní se po pěti letech hlásí s "Guitar Heaven" s podtitulem "The Greatest Guitar Classics Of All Time", na němž zužitkoval své encyklopedické znalosti rocku. Sestavil sbírku zásadních kytarových titulů a do studia si pozval slavné kolegy, které je pak nazpívali. Skladby kapel jako Led Zeppelin, Van Halen, The Doors, Cream, AC/DC, Rolling Stones nebo Def Leppard tu se Santanovou kytarou zpívají například Chris Cornell, Chester Bennington, Rob Thomas, Scott Weiland, Chris Daughtry, rapper Nas a dokonce i Joe Cocker. Zvláště věnované místo na desce patří Georgi Harrisonovi, od nějž Santana vybral "While My Guitar Gently Weeps". Tu nazpívala v nové verzi India.Arie a cellové party nahrál Yo-Yo Ma a je jednou z písniček, které hrají na Santanově webu. Kromě standardního CD vychází i v limitované edici s bonusovým DVD, na kterém najdete reportáž z natáčení alba a interview s Carlosem Santanou a Clivem Davisem.


Serj Tankian - Imperfect Harmonies (Supraphon)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

Serj Tankian - Imperfect Harmonies
Arménský hudebník, skladatel a zpěvák Serj Tankian slaví se svou sólovou tvorbou velké úspěchy. Jeho prvotina "Elect The Dead" fanoušky zcela nadchla a její nástupce "Imperfect Harmonies" se má nést v podobném duchu. Serj nové písně popsal jako směsici elektroniky, orchestrálních aranží, jazzu a rocku. Zvuk tohoto mixu mohli fanoušci otestovat už na prvním singlu "Left Of A Center", ke kterému vzniklo velmi futuristické video. Na zpěvákově MySpace.com najdete navíc k poslechu další z nových písní "Borders Are...". Za zmínku stojí i limitovaná edice desky, která fanoušky potěší navíc jedním CD a obrázkem vytištěným na kanvasu. Ve spojitosti s tím vyhlásil Serj Tankian uměleckou soutěž, kde mohl každý zájemce nakreslit svou verzi "Imperfect Harmony".


Seal - Seal VI. - Commitment (Supraphon)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop

Seal - Commitment
Je tomu dva roky, co zpěvák a skladatel Seal vydal své album soulových coververzí "Soul", na němž spolupracoval s kanadským producentem Davidem Fosterem. Oběma se spolupráce zalíbila natolik, že ve stejném složení pokračovali i na šestém Sealově počinu s názvem "Commitment" předznamenaném prvním singlem "Secret". Dle vlastních slov je tato nahrávka velmi osobní záležitostí a Sealův baryton zasazený tentokrát do jeho vlastních melodií zpívá o lásce, manželce, rodině, ale také o muzice a kariéře. Prvních šest ochutnávek z "Commitment" plus povídání o něm servíruje Seal prostřednictvím portálu essence.com. Svoje dojmy si pak můžete doplnit těmi našimi, shrnutými v rubrice Slyšeno v předstihu.


Načeva - The Sick Rose (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / indie / elektronika

Načeva - The Sick Rose
Monika Načeva se před časem pustila do odvážného projektu. Dostala nabídku spolupracovat na doprovodných hudebních akcích k výstavě Dekadence now, kterou hostí pražské Rudolfinum. Natočila tedy celou desku s titulem "The Sick Rose", se kterou jí výrazně pomohl známý experimentátor Tim Wright. Důležitou roli při tom hrají samotné texty songů, jež si zakládají na básnických dílech české moderny a dekadence. Sama autorka písně charakterizovala jako "elektronickou poezii o tajemných, zvláštních, intimních a krásných stavech, které můžeme zažít sami v přírodě". Naživo se o působivosti materiálu Načevy budete moct přesvědčit 26. listopadu na křtu v pražském klubu MeetFactory. Do koncertu je ale ještě daleko, a tak navštivte MySpace.com profil Načevy, kde najdete k poslechu pár nových kousků.


John Legend & The Roots - Wake Up! (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: r'n'b / soul / gospel

John Legend & The Roots - Wake Up!
Americký zpěvák John Legend se dva roky po desce "Evolver" vrací zpět a tentokrát není sám. Ke spolupráci přizval hiphopovou partu The Roots, jejichž společnou inspirací byly poslední americké prezidentské volby. Ačkoli byl původním záměrem pouze jeden singl, spolupráce nakonec zafungovala natolik, že vzniklo hned dvanáct písní, které jsou až na jednu výjimku předělávkami skladeb ze šedesátých a sedmdesátých let obsahujících stopy gospelu, rocku i reggae a prokazujících také vliv hip hopu. Na "Wake Up!" naleznete známé skladby Marvina Gaye, Donnyho Hathawaye, smíchané s temnějšími písničkami od Baby Huey And The Babysitters’ nebo Mikea Jamese Kirklanda. Mimo The Roots a Legenda se na desce podíleli ještě Melanie Fiona, Common, CL Smooth, Malik Yusef a Black Thought. Na MySpace.com Johna Legenda najdete k poslechu pilotní singl desky "Wake Up Everybody".


Therion - Sitra Ahra (M.A.B.Records)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: symfonický metal

Therion - Sitra Ahra
Milovníci progresivního metalu ve stylu originální formace Therion si na nové písně museli počkat celé tři roky. Čekání se ale zřejmě vyplatilo, neboť novinka s tajuplným titulem "Sithra Ahra" zaujme posluchače už jen svým přebalem a celkově novou image kapely. Uvnitř nabízí jedenáct písní, přičemž historie většiny z nich sahá až do roku 2003. V té době totiž hlavní mozek kapely Christofer Johnsson vytvořil tolik písní, že by vystačily na tři plnohodnotná alba. Ven ale vypustil jen dvě desky - "Lemuria" a "Sirius B". Zbytek písní uložil na dno šuplíku a dostal se k nim až loni. Mezitím stihla kapela vydat nahrávku "Gothic Kabbalag", na které se objevily už dvě z "odložených" skladeb. Kromě již nachystaných písní přidali muzikanti další dvě nové. Album prozatím na jejich MySpace.com reprezentuje pouze titulní skladba. Pokud si budete chtít skupinu poslechnout naživo, zavítejte 5. listopadu do zlínského klubu Masters Of Rock Café nebo 26. listopadu do Prahy a KC Vltavská.


Maroon 5 - Hands All Over (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: poprock

Maroon 5 - Hands All Over
Americká kapela Maroon 5, která se po celém světě prosadila hity "This Love" a "She Will Be Loved", se vrací s novou deskou "Hands All Over". Produkci nového alba měl na starosti Robert John "Mutt" Lange, který v minulosti produkoval desky pro AC/DC, Shaniu Twain, Bryana Adamse nebo Def Leppard. Ten dle svých slov byl fanouškem Maroon 5 již od jejich debutu a chtěl s nimi vždy spolupracovat. Stačil tedy jen jeden jeho telefonát a kapela v čele s Adamem Levinem odletěla do Švýcarska, kde má Lange své nahrávací studio. V klidu švýcarských lesů a jezer vzniklo v posledních měsících hned několik desítek písní, z kterých Maroon 5 následně vybrali třináct tracků, které na desku "Hands All Over" zařadili. Na tu se dostal i výsledek spolupráce se skupinou Lady Antebellum. Tento duet i pilotní singl "Misery" uslyšíte na MySpace.com formace, kde je celé album k dispozici.


Chinaski - Není na co čekat (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / rock

Chinaski - Není na co čekat
I když Chinaski potkala ztráta jednoho ze členů kapely, muzikanti vědí, že "Není na co čekat". Přesně tak pojali nové album, první od smrti textaře a bubeníka Pavla Grohmana. Formace začala s přípravou alba už v loňském roce. Vzniklo třináct skladeb a valnou většinu textů obstaral frontman a zpěvák Michal Malátný. Chinaski chtěli nové písně pojmout syrověji, především bez přehnané výpomoci počítače. Produkci všech skladeb se ujal Milan Cimfe ve studiu Sono, tedy včetně songu "Takmer svätý", kde si zahostovala držitelka slovenského Slavíka Zuzana Smatanová. Připomeňme, že digitální verze nahrávky vyšla už začátkem září a naše recenze ji zařadila do lepší půlky jejich produkce. V pondělí deska vychází i fyzicky. Fanoušci budou mít na výběr z klasické a limitované verze. Klasická edice přinese o tři songy více než digitální download a limitka bude obsahovat ještě bonusové DVD s dokumentem z turné po Americe, ukázky z koncertní šňůry s hostujícím Davidem Kollerem a záznam ze zákulisí.


OMD - History Of Modern (Panther)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: synthpop

OMD - History Of Modern
Je to skoro neuvěřitelné, ale přesto mohou fanoušci Orchestral Manoeuvres In The Dark oslavovat, jejich OMD se po čtrnácti letech vracejí zpět s novým CD. Andy McCluskey & spol. se připomněli už v roce 2007 koncertním turné a rok nato i z něj plynoucím živákem, ale teprve jejich jedenáctá studiová nahrávka "History Of Modern" znamená ten pravý návrat. Deska vznikala v režii samotné kapely a jejích členů a některé ze třinácti skladeb pocházejí ještě z doby vzniku posledního počinu "Universal". OMD na této nahrávce pomohlo i několik vokalistek v čele s Abigail Clancy a Jennifer John a finálním mixem se blýsknul Mike Crossey, který pracoval už pro Arctic Monkeys nebo Razorlight. První pochvalné reakce o "History Of Modern" tvrdí, že je spojením klasických OMD a moderní produkce. Zda jsou pravdivé, můžete posoudit díky MySpace.com OMD, kde je celá deska k dispozici.


Edwyn Collins - Losing Sleep (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: indie

Edwyn Collins - Losing Sleep
Všestranně nadaný skotský umělec Edwyn Collins je po pěti letech zpátky s novým a v pořadí již sedmým albem "Losing Sleep". Úspěšně se zotavil z dvojnásobného krvácení do mozku, které ho potkalo v roce 2005, a jeho novinkový počin by se dal směle nazvat hvězdnou kolaborací. Podíleli se na něm totiž také Alex Capranos z formace Franz Ferdinand, britský hudebník Nick McCarthy nebo také třeba proslulý kytarista Johnny Marr. S hostujícími hudebníky dal dohromady dvanáct písní. Dosavadní recenze album chválí a vy se o jeho kvalitách sami přesvědčíte poslechem titulního songu. Výměnou za váš e-mail si ho můžete stáhnout na stránkách zaphod.uk.vvhp.net.


Goo Goo Dolls - Something For The Rest Of Us (Supraphon)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: poprock

Goo Goo Dolls - Something For The Rest Of Us
Americká rocková parta Goo Goo Dolls chystala následovníka čtyři roky starého alba "Let Love In" již na letošní jaro, ale nakonec "Something For The Rest Of Us" vyšlo v Americe až na konci srpna a v Evropě ještě o nějaký den později. Nahrávání novinky, kde opět hraje prim skladatelský um frontmana Johna Rzeznika, se ale od předchozích počinů podstatně lišilo - Goo Goo Dolls tentokrát nespolupracovali pouze s jedním producentem, nýbrž hned s několika. Vrátil se Rob Cavallo spjatý s jejich nejúspěšnějším obdobím a také třeba Green Day a k němu se přidali John Fields, Tim Palmer a Butch Vig, tedy lidi, kteří produkovali desky Nirvaně, Foo Fighters, Tarje Turunen, HIM a řadě dalším. Celé album už je nyní ke slyšení na MySpace.com kapely.


Lordi - Babez For Breakfast (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock

Lordi - Babez For Breakfast
Letošní rok je pro finské metalové příšerky Lordi ve znamení velkých změn. Mají novou image, na které se nechali inspirovat závanem osmdesátých let, a hlavně nové album. V pořadí pátá studiovka "Babez For Breakfast" přináší patnáct songů, jejichž produkci dostal na starost Michael Wagener, známý z kolaborace s Mötley Crüe, The Rasmus nebo dokonce Janet Jackson. Jako první singl vybrali Mr. Lordi a jeho družina kousek "This Is Heavy Metal", ke kterému vznikl i videosnímek inspirovaný Twisted Sister, Kiss, W.A.S.P, nebo Alice Cooperem. Pokud se vám skladba líbí, můžete si Lordi poslechnout i naživo. Dne 18. listopadu přijedou do pražského KC Vltavská a den nato navštíví ostravskou Bonver Arénu.


Selena Gomez & The Scene - A Year Without Rain (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: teen pop / taneční pop

Selena Gomez & The Scene - A Year Without Rain
Téměř přesně po roce se opět o slovo hlásí hvězda stáje Disney Selena Gomez se svojí kapelou The Scene. Americká herečka a zpěvačka známá hlavně jako Alex Russo ze seriálu "Kouzelníci z Waverly" se na úspěšný debut "Kiss & Tell" bude snažit navázat již dospělejší deskou "A Year Without Rain". Dopomoci jí k tomu tentokrát měl i nový tým ve složení RedOne, Rock Mafia, Kevin Rudolf a Toby Gad, jediný, kdo "přežil od minule". Navíc jí na pomoc přispěchala i Katy Perry, která pro Selenu napsala skladbu "Rock God" a zároveň si ji s ní i zazpívala. Jak se přerod k dospělejší muzice zadařil, můžete posoudit pomocí ukázek v internetovém obchodě Amazon.com.


Elvenking - Red Silent Tides (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: folk metal / power metal

Elvenking - Red Silent Tides
Formace Elvenking si za třináct let na hudební scéně vydobyla poměrně silné postavení. S novinkovým albem "Red Silent Tides" si ho chtějí jaksepatří upevnit, o čemž svědčí i volba producenta novinkové placky. Stal se jím zkušený Denis Ward, známý ze spolupráce s Davidem Readmanem a Pink Cream 69. Do příprav zasáhl také Mat Sinner, jenž působí v kapelách Primal Fear a Sinner. Jak napovídá první ochutnávka "The Cabal" s příslušným videoklipem, novému materiálu nechybějí chytlavé nápady a nápadité melodie.


The Bad Plus - Never Stop (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: jazz

The Bad Plus - Never Stop
Pianista Ethan Iverson, basista Reid Anderson a bubeník Dave King, tedy jinak americké trio The Bad Plus, prosluli na jazzové scéně svým avantgardním stylem zahrnujícím do sebe velký vliv rocku a popu. Na šesti předchozích nahrávkách často předělávali řadu rockových věcí, ale na svém sedmém albu "Never Stop" poprvé čerpají pouze ze svých vlastních nápadů. Zda tímto krokem The Bad Plus neztratili nic ze své originality, můžete zkoumat v ukázkách v internetovém obchodě Amazon.com.


Usher - Versus EP (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: elektronika

Usher - Versus EP
Fanoušci amerického všeumělce Ushera sotva stačili strávit jeho poslední desku "Raymond vs. Raymond" z března letošního roku a už jim jejich oblíbenec servíruje další dávku muziky. Tentokrát to ale není plnohodnotná nahrávka, ale pouze EP s lakonickým názvem "Versus", které je jakýmsi "dodatkem" k původnímu albu. Přinese s sebou osm nových skladeb, včetně právě aktuálního singlu "DJ Got Us Fallin' In Love", ve kterém se vedle Ushera jako host objeví rapující Pitbull, nebo duetu Justinem Bieberem v remixu "Somebody To Love" a nebo třeba "Hot Tottie", kde mu pomohl Jay-Z. K několika producentům z předchůdce se navíc připojili i další hitmakeři jako Max Martin či Rico Love. Pár skladeb z "Versus" nahrál Usher na své MySpace.com.


Black Label Society - Order Of The Black (Supraphon)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: heavy metal

Black Label Society - Order Of The Black
Dlouholetý projekt Black Label Society kytaristy Zakka Wylda, který byl od roku 1987 hlavní postavou doprovodné skupiny Ozzyho Osbourna, se letos "dožívá" dvanácti let, avšak teprve nyní se mu může Wylde věnovat naplno. V loňském roce totiž jeho spolupráce s Osbournem skončila. Prvním počinem tohoto nového období, který má v diskografii skupiny číslovku osm, je "Order Of The Black". Všechny skladby na albu složil sám Zakk Wylde a na finální podobu se jich dostalo celkem třináct. V různých edicích ale můžete nalézt i rozličné bonusy, kterými jsou předělávky hitů interpretů jako Neil Young, Blind Faith, Black Sabbath a dokonce i Paul Simon. Na MySpace.com profilu formace najdete z desky jednu ochutnávku.


V krátkosti

  • Nové album R. Kellyho "Epic" nabízí kromě čtyřech nových, nikdy nevydaných písní především výběr jeho nejoblíbenějších "epických" skladeb. Vedle nich pak najdete i oficiální hymnu z letošního fotbalového šampionátu v Africe, nazvanou "Sign Of A Victory".
  • Pavel Lohonka Žalman se rozhodl rekapitulovat. Třídiskový komplet nazvaný "Příběhy" je záměrně a tematicky rozdělen. První disk "Kouřovej signál" obsahuje rané nahrávky z nejhlubší minulosti kapely, druhý "Tak jsme vandrovali" připomíná populární Žalmanovy upravené lidovky i vlastní písničky, které z lidovek vycházejí, a disk třetí "Až mně bude" lze slovy interpreta označit za "Žalmanovo zlato" - jde o písně jeho srdci nejbližší a zároveň často snímky raritní.
  • David Bowie přichystal pro své fanoušky reedici své desáté řadové desky "Station To Station", a to hned ve dvou verzích. Special Edition přinese vedle zcela nově přemixovaného alba z původních analogových pásků ještě 2CD se záznamem "Live Nassau Coliseum '76". De luxe Edition pak obsahuje hned pět audio disků přihazující navíc reedici z roku 1985 a EP, jedno DVD se čtyřmi různými zvukovými verzemi "Station To Station" včetně DTS, tři dvanáctipalcové vinyly a ještě spoustu dalších drobností k tomu.
  • Svoji patnáctiletou kariéru se rozhodla rekapitulovat i formace Thievery Corporation. Jejich kompilace dostala název "It Takes A Thief" a najdete na ní šestnáct skladeb včetně doposud nevydané "The Passing Stars".

Dále vychází:

Absence - Enemy Unbound (Mystic Production)
Acid Drinkers - Fishdick Zwei (The Dick Is Rising Again) (Mystic Production)
Amorphis - Magic & Mayhem (Tales From The Early Years) (M.A.B.Records)
Anneliese Rothenberger - A Portrait (EMI)
Dawn Of Ashes - Genocide Chapters (Mystic Production)
Deine Lakaien - Indicator (Panther)
Fritz Wunderlich - A Portrait (EMI)
Chinaski - Dlouhej kouř/Slidepack (Universal)
Karajan - Bolero/Best Of Ravel (EMI)
Katy Perry - Teenage Dream (vinyl) (EMI)
Plastic People Of Universe - Egon Bondy Hearts (SACD) (EMI)
Různí - Jesus Christ Superstar (Sony Music)
Různí - Relaxing Mozart (EMI)
System Divide - The Conscious Sedation (Mystic Production)
Thaurorod - Upon Haunted Battlefields (Mystic Production)

NÁZORY
  • ... (Timo, 19.09.2010 13:50) Reagovat

    Serj Tankian a power metal?? alebo dokonca Lordi post-punk? to je dúfam iba žart

  • Therionek ( Viva la Therion, 20.09.2010 21:05) Reagovat

    Therion -> nadhera, nemam slov, Kings of Edem me uchvatila mozna nejvic, ovsem vsechny mají neco do sebe, jak uvodni Sitra Ahra, tak treba fenomenální Land of Canaan, myslim si, ze na Therion se nemusi setrit privlastky, oni, za to co delají, si zaslouzi mnohem vice nez bezvyznamna slova. A proto doufam, ze se v Praze a ve Zlíně sejdeme v co nejhojnějším počtu ;)) Elvenking tez dobré, Black Label Society tez, a na Lordi je škoda slov :/

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Video: Chinaski i po třiceti letech hraní hlásají: "Mám chuť zlobit." A tak zlobí. V klipu jedou i BDSM (28.03.2024 08:55)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Bear McCreary chystá velkolepé rockové album se Slashem či Serjem Tankianem (23.03.2024 12:11)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Niall Horan vydá v dubnu reedici alba "The Show". Přidá živé nahrávky i duet s Johnem Legendem (15.03.2024 15:12)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele AC/DC Themroc Queen U2 Sia Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu