Stará garda porazila sexy roštěnky

22.08.2010 21:36 - Katka Šebestová | foto: facebook interpreta

Tento týden slavíme novinky na číslech nejvyšších. Další taneční song od Roll Deep v singlech a v albech opěvujeme veterány Iron Maiden, kteří po dlouhatánských osmnácti letech pokořili svou rodnou hroudu a hlavně zamezili uměle vytvořené bandě fešand The Saturdays, aby se prodraly na jedničku.
Roll Deep - Green Light
© facebook interpreta
Wieder zurück. A s úsměvem na rtech konstatuji, že i tento týden máme zbrusu nové number one v singlech. Britové jsou přes léto při nakupování písní akční. A taky si vybírají letní hitovky, jejichž dozvuky budou fungovat minimálně do poloviny září a pak zřejmě schluss, bude se čekat na léto nové. Na vlně pohody, slunce a moře se opět svezli Roll Deep. Novinka "Green Light" není sice tak hitová jako prvotina "Good Times", ale opět je to vytvořeno k zalíbení na první poslech.

Zbytek desítky je bohužel stojatý. Stejného umístění se dočkalo pět interpretů, zbylou čtveřici potkaly kosmetické pády. Zajímavý song se objevil na jedenáctce. Na svůj účet si ho píše dubstepová dvojice Chase & Status a snad fanoušci Roll Deep prominou, ale dnes věnuji video okénko právě songu "Let You Go". Páči sa vám?

Čtrnáctku na jeden týden jako svůj britský domov pojala Rumunka Inna, která má solidní základnu fanoušků i u nás. Podobně by na tom mohli být i týpci z One Night Only, kteří už v pondělí vydávají svou druhou placku, z ní představili i pilotní singl "Say You Don't Want It" debutující na třiadvacítce. Mimochodem ve videoklipu hraje Emma Watson, která i ve svých dvaceti vypadá spíš jako zpěvákova mladší ségra než jeho kočka.

    Top 10 - singly:
  1. N Roll Deep - Green Light
  2. Eminem (feat. Rihanna) - Love The Way You Lie
  3. ▼ Florida (feat. David Guetta) - Club Can’t Handle Me
  4. Yolanda Be Cool - We No Speak Americano
  5. Ne-Yo - Beautiful Monster
  6. ▬ Travie McCoy (feat. Bruno Mars) - Billionaire
  7. The Saturdays - Missing You
  8. B.o.B. (fea. Hayley Williams) - Airplanes)
  9. Eliza Doolittle - Pack Up
  10. The Wanted - All Time Low

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Iron Maiden - The Final Frontier
© facebook interpreta
Velechválená patnáctá placka tvrďáků Iron Maiden to natřela naplno sladkým cukrovým holčičkám z The Saturdays, které byly před začátkem prodejního týdne pasovány na favoritky. A teď jsou až třetí, před nimi je i Eminem, který kvůli londýnským dinosaurům (v pozitivním slova smyslu) spadl na dvojku. Iron Maiden berou ve své rodné zemi jedničku po předlouhých osmnácti letech. Saturdays, které se svou výběrovkou(!!!) obsadily třetí místo, ale zoufat nemusejí, i tak je to jejich nejlepší výsledek. Mimochodem, vykřičníky, za slovem výběrovka vnímejte jako grafické vyjádření šoku, kterak nějaký interpret rekapituluje svou kariéru po třech letech a dvou deskách. Špunty vzduchem létat asi nebudou u The Hoosiers, kteří sice obsadili výbornou desítku, ale před třemi lety to bylo numero uno a pokles zájmu a popularity by slavil asi jenom hlupák.

S velkým prodejním nezájmem se bude muset vyrovnat i David Gray, který je až na osmnáctém místě. Všech jeho pět předešlých desek bylo v nejlepší desítce a tři dokonce braly místo nejvyšší. Devětadvacítka patří zajímavému spojení rockového muzikanta Marka Lanegana a cellistky Isobel Campbell. Poslední novinka se točí kolem party bubeníka Razorlight Andyho Burrowse, kterou pojmenoval "I Am Arrows". Těžko odhadovat, zda osmatřicítka naplnila jeho představy o úspěchu.

    Top 10 - alba:
  1. N Iron Maiden - The Final Frontier
  2. Eminem - Recovery
  3. N The Saturdays - Headlines
  4. Plan B - The Defamation Of Strickland Banks
  5. Arcade Fire - The Suburbs
  6. Michael Bublé - Crazy Love
  7. Paolo Nutini - Sunny Side Up
  8. Eliza Doolittle - Eliza Doolittle
  9. Lady Gaga - The Fame/Monster
  10. N The Hoosiers - The Illusion Of Safety.

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY