shop.musicserver.cz
Hip Hop Kemp, Festivalpark, Hradec Králové, 19.-21.8.2010

Opravdový hiphopový svátek

Vydáno: 26.08.2010 05:00 v sekci Naživo - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Festival Hip Hop Kemp se letos konal už podeváté a reakce jsou nebývale pozitivní, a to ze strany jak návštěvníků, tak vystupujících. V obsáhlé reportáži se dozvíte, čím zaujali interpreti z celého světa včetně Chali 2ny a Reflection Eternal, ale také proč se organizace vyvedla lépe než posledně.

Live: Hip Hop Kemp 2010

místo: Festivalpark Hradec Králové
datum: 19.-21. srpen 2010
vystoupili: Reflection Eternal (Talib Kweli & DJ Hi-Tek), Chali 2na, Boot Camp Clik (Buckshot, Heltah Skeltah, Smif N Wessun), Roots Manuva, Masta Ace & Edo G, Freeway & Jake One, Sage Francis, Large Professor, Necro, Foreign Beggars, Grime Allstars, Samy Deluxe, Phat Kat & Elzhi, Fashawn & Exile, PSH, Rytmus + Kontrafakt, Indy & Wich + LA4, Vec + Zverina, Prago Union, H16, Moja Reč, PIO Squad, BPM, IdeaFatte, Tafrob, Kaidžas a další
Fotogalerie

Hip Hop Kemp, Festivalpark, Hradec Králové, 19.-21.8.2010
© Petr Doupal / musicserver.cz
V loňském roce jsme vám premiérově přinesli reportáže z obou největších hiphopových festivalů u nás. Tehdy srovnání organizací pocitově vyhrál Hip Hop Jam, protože se Hip Hop Kempu nevyhnuly zásadnější nepříjemnosti. Nyní však lze říct, že letos proběhlo téměř vše v pořádku a po výborném Jamu tak i Kemp dopadl skvěle. Zatímco první zmíněná událost je komornější akcí, Festivalpark na letišti v Hradci Králové se díky Kempu už podeváté stal svátkem hiphopperů z celé Evropy .

Letos sice jména headlinerů byla o něco méně věhlasná, o výborné hudební zážitky jsme ale ochuzeni nebyli a překvapili i interpreti, kteří byli na plakátě hodně malým písmem. Zástupci Česka, Polska, Německa, Velké Británie, USA, Francie a dalších zemí po tři dny bavili asi patnáctitisícové publikum. Rekord v návštěvnosti tak sice nepadl, větší dýchatelnost v areálu však návštěvníci určitě ocenili a organizátoři snad kvůli úbytku lidí neprodělali.

Hip Hop Kemp, Festivalpark, Hradec Králové, 19.-21.8.2010
© Petr Doupal / musicserver.cz
Po větších i menších loňských kiksech patří odpovědným osobám velké díky za (s připomínkami) bezproblémový průběh festivalu - všechny výtky zmíněné v reportu z roku 2009 byly napraveny. Návštěvníci tak určitě ocenili dostatek toitoiek včetně čtyřstěnných pisoárů, stále čisté keramické záchody, obrovské množství stánků s jídlem a pitím, kde už se po posledním fiasku neplatilo festivalovou měnou, novináři pak klidnou press zónu se zásuvkami a internetem a také bezproblémové odbavení akreditací.

Soukromě si můžu jen postěžovat na to, že jsme v pátek zkonzumovali všechnu zelenou, která byla na barech v areálu k dispozici, a že pivo značky Gambrinus byl neskutečně hnusný patok, který zdaleka nepřipomínal ten nápoj, co dostávám (za mnohem menší cenu) ve své oblíbené pražské hospodě. Bezpečáci byli dle mých zkušeností striktní, ale příjemní a féroví. Problém nastal pouze u hlavního vchodu, kdy se v jeden okamžik vytvořil obrovský chumel lidí čekajících na odbavení. To totiž bylo tak důkladné, že se třeba též kontrolovalo, jestli nemáte falešný foťák, který by mezi tělem a objektivem mohl obsahovat něco zakázaného.

Hip Hop Kemp, Festivalpark, Hradec Králové, 19.-21.8.2010
© Petr Doupal / musicserver.cz
Velkou výhodou Kempu je množství doprovodných atrakcí. Už koncertů je tolik, že na pokrytí všeho by bylo třeba tří redaktorů, a k tomu zde máte možnost vykonávat desítky dalších aktivit. Nejvíce letěla (doslova) liška: svezení se po laně z jeřábu nad publikem, také bungee jumping, basketbalová aréna, herní Gambrinus City, poker aréna a zápasy holek v bikinách v čokoládě. Mohli jste se nechat osprchovat od slečen z Axe (služeb využil i Jirka Mádl), nasprejovat něco na graffiti zeď nebo dokonce si zahrát paintball nebo se na jezeru plavit na loďkách. Já jsem nedokázal odolat letu vrtulníkem, díky kterému tak máme krásné fotky celého areálu z výšky. Zajímavé bylo mistrovství ČR ve skateboardingu na U-rampě. Zajímavé bylo zejména tím, že všichni jezdci předvedli akorát pády a vyhrál jediný z nich, který dokázal udělat trik, který uměl Tony Hawk tak ve dvanácti letech. V jednom z hangárů probíhala v pátek a sobotu taneční soutěž, v dalším po celou dobu hrálo reggae. To hlavní se tak odehrávalo na jedné velké venkovní stagei a ve dvou hangárech.

Čtvrtek

Hip Hop Kemp, Festivalpark, Hradec Králové, 19.-21.8.2010
© Petr Doupal / musicserver.cz
Line-up Kempu je vždy obrovský, první interpreti tak začínají už brzo odpoledne, takže mají těžší zatím nerozjeté publikum zaujmout. Otvírákem Live Stage byl ve čtvrtek ve čtyři Kaidžas a materiál nejen z ceněné desky "Klokočino" pouštěný DJem Luccem u diváků uspěl. Přizval si i parťáka Svetového Hlasa, s kterým tak mohl dát třeba "Neni ste na to stavaní" z eMeReSovy desky. To Pepa Idea příliš vřelé přivítání neměl, schytal to pivem. Nenechal se ale rozhodit ani tím, ani krátkou nefunkčností gramců DJe AKA, a pecky IdeaFatte jely jedna za druhou. Premiérově jsme slyšeli chytlavou píseň "Sloka refrén", která bude na další řadové desce. Z posledního mixtapeu "Plus" muselo zaznít "Bylo nás 4", na které přispěchali kolegové z labelu Ty Nikdy Rest, Paulie Garand a Ryes. Ryes si později večer odbyl i vlastní vystoupení s Kennym Roughem: spolu zahráli plno skladeb z chystaného alba "Páni kluci" a znělo to velmi slibně.

Hip Hop Kemp, Festivalpark, Hradec Králové, 19.-21.8.2010
© Petr Doupal / musicserver.cz
Dalšími v line-upu byli opět Slováci, Vec (v německém dresu) a Zverina aka CP Kombo potvrdili, že u nich existuje jistota slušného vystoupení plného známých skladeb. Ještě větší jistotou je pak výborná odezva publika na PIO Squad - jihlavská skvadra sice schytala nelukrativní místo ve čtvrtek pozdě odpoledne, fanouškům ale naložila pořádné muziky včetně "Co si zasel", "Přítele" a "Chtěl bych". Následně jsme si mohli potvrdit, že Poláci dělají mnohem větší randál než Češi: to když nastoupil O.S.T.R. s celou doprovodnou kapelou (elektrika, basa, bicí, klavír, scratch) a spustil svůj specifický mečivý hlas. V průběhu následujících dnů se postupně vyjasňoval i fakt, že tentokrát byli Češi celkově v menšině oproti zahraničním hostům, což mimo jiné způsobovalo i masivní exody při nástupu našich domácích kapel. Celková atmosféra tím ale neutrpěla.

Koncert dne

Hip Hop Kemp, Festivalpark, Hradec Králové, 19.-21.8.2010
© Petr Doupal / musicserver.cz
Překvapením čtvrtka pro mě byl Američan Sage Francis. V rámci rešerše na Kemp jsem ho vlastně ignoroval, o to více se mi pak jeho originální styl napoprvé líbil. Na pódiu stál sám a pouštěl si na počítači hudbu, do které rapoval. Spíše to bylo takové dynamické recitování proložené hodně zvláštními a zajímavými pohyby a originální prací s publikem a doprovázené alternativním hip hopem se super přechody. Prostě hodně alternativní umělec, který rozhodně pobavil.

Hip Hop Kemp, Festivalpark, Hradec Králové, 19.-21.8.2010
© Petr Doupal / musicserver.cz
V USA jsme zůstali i poté s rapperem Freewayem a producentem Jake Onem. Vousatý muslim dával pecky z jejich společného alba "The Stimulus Package" (např. "One Thing"), jejich předchozí společné tvorby ("The Truth"), ale také něco z dávnější kariéry na Roc-A-Fella Records (zazněl tak známý refrén "R.O.C., we runnin this rap shit," z Jay-Zho "Takeover"). Po této výborné dvojici nastoupil britský DJ Woody Madera se show, která kombinovala pouštění hudby a projekce. Ty naštěstí byly už vidět - pódium se oproti minule otočilo zády k stěně areálu, takže zezadu pálilo slunko, což znepříjemňovalo focení a znemožňovalo použití projektorů na plátno před západem. Posledním vystupujícím ve čtvrtek na hlavní stagei byl Roots Manuva. Jeho dub možná nebyl pro obecenstvo to pravé ořechové, odezva mohla být lepší, nejlepším momentem byl freestyle na "Deep Cover (187)" Dr. Dre a hostovačka Chaliho 2ny.

Jako konečnou jsem si ve čtvrtek vybral Skateshop.cz hangár, který patřil Čechům a Slovákům a kde celá organizace byla hodně punková. Časový harmonogram se nedařilo splňovat a zvukař často nebyl k sehnání. Smutně tak kvůli zpoždění dopadli Peťo Tázok a Karaoke Tundra. Zahraniční návštěvníci totiž už přišli na anglické Grime Allstars, místo toho však dostali těžce stravitelnou alternativu a skvělé slovenské duo bohužel vypískali. Nutno však říct, že ten grime byl nářez. Zběsilost na dobrou noc.

Pátek

Hip Hop Kemp, Festivalpark, Hradec Králové, 19.-21.8.2010
© Petr Doupal / musicserver.cz
Pátek na hlavní stagei začínal už brzy po poledni, většina návštěvníků si však pospala až do pozdního odpoledne, čímž přišli třeba o polskou HIFI Bandu a Pezeta a také o typicky velmi dobrou H16, které netypicky chyběl Babo C (Cigo). Na Phat Kata a Elzhiho, známé ze spolupráce se Slum Village, a klasika Large Professora však už přišel hojný počet natěšených lidí. To Moja Reč tak netáhla, za poslední dobu se mi ale právě na Kempu líbila nejvíce. Zazněla "Ľadová princezna", "Hrdinovia" i rockové vypalovačky "Chce ma zobrať na byt" a "Oheň" se Zverinou.

Dalším chodem byla německá rapová star Samy Deluxe. Jeho rap doprovázený živou kapelou i zpěvačkou rozhodně fungoval. Při pohledu na pódium (viz fotky) mě jen napadlo, že nevidím žádné typické Němce jak z Oktoberfestu, ale bandu exotických přistěhovalců. Po Samym došlo na oblíbené intermezzo v podobě souboje titánů, čtyřech rapperů ve freestylu. Téma moderátor vymýšlel z paty, rappeři tak museli za pár sekund vymyslet text na motivy jako "chtěl bych", "na horách", "co bude až nebude rap" nebo "zlatokopky". A zanedlouho pak právě originální "Zlatokopky" zazněly přímo od Rytmuse, kdy se vyznamenalo česko-slovenské publikum sborovým zpěvem. Rytmus + Kontrafakt show je už nějakou dobu stejná (= stejně dobrá), výtku ale musím směřovat na prapodivné, jakoby ledabylé rapování Rytmuse. Těžko říct, co ho to zase popadlo. Loni si pro změnu prozpěvoval jak James Cole.

Koncert dne

Hip Hop Kemp, Festivalpark, Hradec Králové, 19.-21.8.2010
© Petr Doupal / musicserver.cz
Páteční vítěz je u mě jasný. Chali 2na si získal mé sympatie už dávno, na Kempu se ještě znásobily, když jsem ho sledoval, v jaké skvělé náladě je, jak je příjemný a jak si festival užívá. A my jsme si zase užili jeho vystoupení. Nenapodobitelný hlas Jurrasic 5 nám naservíroval "International", "Don't Stop", "Lock Shit Down", "Graff Time" nebo "Freedom" a celá hodina s ním a jeho kapelou House Of Vibes neměla chybu. Skvělé byly i jeho taneční kreace, které působily i komicky, protože Tuna je překvapivě hrozně vysoký. Každopádně byl největší hvězdou letošního Kempu, i když se jako hvězda vůbec nechoval.

Hip Hop Kemp, Festivalpark, Hradec Králové, 19.-21.8.2010
© Petr Doupal / musicserver.cz
Náročný úkol dostali PSH: vystoupit mezi věhlasnými americkými interprety. Pražská trojka však nenechala nic náhodě a publikum rozsekala svými hymnami - končilo se "Prahou". Opět také musím vypíchnout "Všichni jsou už v Německu", která je momentálně nejlepší česko-slovenskou koncertní skladbou. Následující hodiny pak patřily tomu nejčiřejšímu americkému rapu. Napřed se představili Masta Ace a Edo G, kteří materiálem ze společné desky "Arts & Enternainment" na sobě vůbec nedali vědět, že to jsou už docela veteráni. Stará garda jsou i členové Boot Camp Clik, kteří na Kemp přijeli ve složení Buckshot, Sean Price & Rockness Monsta (Heltah Skeltah) a Tek & Steele (Smif N Wessun). Na stage nabíhali postupně, asi proto, abychom z té sady neomdleli. "When I say Heltah, you say Skeltah!" a šlo se spát... nebo na Axe stage, která duněla DJem pouštěným hiphopem až do rána a každý si ji pochvaloval. Alternativně jste ještě před tím mohli do Backspin hangáru kouknout na jednu z mála ženských interpretů: zábavnou Ladi6 z Nového Zélandu.

Sobota

Hip Hop Kemp, Festivalpark, Hradec Králové, 19.-21.8.2010
© Petr Doupal / musicserver.cz
V sobotu jsme si na dobré ráno (= odpoledne) dali "Chill" BPM a definitivně nás pak probudil německý Casper, který do instrumentálek jako "Forever" Drakea nebo "Power" Kanyeho Westa rapoval za zběsilého bušení jeho bubeníka. Úlet. Příjemným zpestřením byla exhibice breakdancerů (jinak byli v dance aréně), kterou moderoval naprosto šílený černoch MC Trix. Chris Rock je oproti němu třetinový blázen. Exhibici mimochodem díky hodnocení odezvou publika vyhrál Čech David. Následoval vřele přijatý Tafrob v růžových botkách a brýlích s DJem Maztahem. Hodina pak patřila německému duu DJů/producentů Snowgoons, kteří si pozvali americké rappery Lorda Lhuse a Sabaca Reda z Non Phixion, slyšeli jsme tak i "The C.I.A. Is Still Trying To Kill Me" a také poděkování Affrovi a dalším organizátorům Kempu. Props pak vyjádřili i další interpreti.

Hip Hop Kemp, Festivalpark, Hradec Králové, 19.-21.8.2010
© Petr Doupal / musicserver.cz
Na Indyho a Wiche s LA4 publikum trochu prořídlo, Češi si ale rádi postopadesátéšesté zařvali "Osmou promili" nebo "Hádej kdo", osvěžení přineslo "Ledové ostří" a "Tempo tempo!". Indy nás rozesmál, když se pozastavil nad tím, že v neděli ještě nikdy na Kempu nehráli, takže to je tentokrát premiéra. No, nedělní Kemp asi ještě nějakou dobu nebude. Další vtipný moment přišel s francouzským rapperem Satem l’artificierem a jeho anglickým skandováním "Sej ip op" ("say hip hop"). Před Fashawnem a Exilem jste si mohli zaskočit na šílence Gambrz Reprs, a uslyšeli byste tak novou písničku "Kanystr", to by ale nesměl program nabrat třičtvrtěhodinové zpoždění. Prago Union se i přes posunutí s žádnou kapelou nekryli, pouze s DJi, celý Kemp si tak mohl vychutnat Katův unikátní projev. A v areálu backstage jsme pak mohli sledovat jeho až komické desetiminutové skládání stanu.

Koncert dne

Hip Hop Kemp, Festivalpark, Hradec Králové, 19.-21.8.2010
© Petr Doupal / musicserver.cz
Dostali jsme se tak na úplný závěr, k posledním třem vystoupením, z kterých za to nejlepší považuju to od anglických Foreign Beggars. Jejich kombinace hip hopu, grimu, electra, rapu, dubstepu a bůhví čeho ještě byla naživo naprosto šílená. Najděte si na YouTube nějaký záznam vystoupení z Kempu, abyste trochu pochopili tu energii, co sršela mezi skupinou a publikem. To, co později nedokázal vytvořit Necro, se Foreign Beggars podařilo: kotel. Kšiltovkáři se na jejich povel napřed rozestoupili do stran a pak při náběhu skladby a povelu se začali mlátit hlava nehlava. Tak to má být!

Hip Hop Kemp, Festivalpark, Hradec Králové, 19.-21.8.2010
© Petr Doupal / musicserver.cz
Necro si s publikem tak pohrát nedokázal, vždyť na jeho výzvu k holkám k tančení na pódiu na "Who's Your Daddy" reagovaly jen dvě slečny. Naštěstí jeho tvrdé tracky naživo bavily. A mimoto tu byly hlášky jako: "Která holka dneska bude kouřit č...?" a energický parťák Mr. Hyde. A jak dopadl hlavní headliner Reflection Eternal, tedy Talib Kweli a DJ Hi-Tek? Velmi obstojně. Rovnou musím říct, že "Ballad Of The Black Gold" při potemnělém osvětlení a se zapnutými zapalovači/mobily byl opravdu kouzelný moment a v tu chvíli jsem se určitě nejen já cítil opravdu dobře.

Hip Hop Kemp, Festivalpark, Hradec Králové, 19.-21.8.2010
© Petr Doupal / musicserver.cz
RE zahráli nejdůležitější skladby jak z první desky "Train Of Thought": "Memories Live" nebo "The Blast", tak z novinky "Revolutions Per Minute": "Just Begun", "Lifting Off", "So Good", "Strangers (Paranoid)" a také skvělé singlové "Midnight Hour" s Estelle. Z Talibovy sólové kariéry pak zaznělo "Get By" a "Get 'Em High" - tu první produkoval Kanye West, ta druhá je zase hostovačka na Kanyeho albu. V průběhu koncertu se několikrát mikrofonu ujal i Hi-Tek, škoda jen, že byly různě hlasitě - s mikrofony byl obecně letos asi největší problém. Posledním zklamáním na Kempu pro mě ale byly nepřesvědčivé ovace publika: Reflection Eternal si pro přídavek zasloužili mnohem větší randál.

Z devátého ročníku Hip Hop Kempu jsem však celkově odjížděl velmi spokojen. Za celou dobu nenastalo nic, co by mě namíchlo. Sem tam technická nedokonalost výborný dojem nezkazila, a tak nezbývá než doufat, že jubilejní desátý ročník se ponese ve stejném, nebo ještě lepším duchu. A jak ukazuje logo festivalu, opět by to bylo nejlepší za slunečného počasí jak letos.

Reakce interpretů

Podle reakcí na Facebooku a fóru Hip Hop Kempu jsou všichni z letošního festivalu velmi nadšení. Příjemné pocity vyjádřili i interpreti přes Twitter. Podívejte se na některé z nich kliknutím na obrázek:

Atmosféru festivalu můžete nasát i ze skvělého traileru na připravované DVD:

NÁZORY
  • emmm (Horry, 26.08.2010 19:21) Reagovat

    šálí mě zrak, nebo je to za pány hiphopery stage muse?

    • Re: emmm (Doupik, 26.08.2010 19:46) Reagovat

      Motiv světel ve tvaru plástve použit opravdu byl Jestli použili přímo část světel od Muse, tak to nevím, každopádně Muse to měli jinak rozložené, bylo jich více a svítily jim i prostředky.

      • Re: emmm (F.D, 13.09.2010 16:10) Reagovat

        jak by asi mohli pouzit presne ty svetla od Muse kdyz je pouzivaj jako osvetleni na svym turne? :D

  • styď se.. (Monee, 01.09.2010 12:01) Reagovat

    Pokud je HHK svátkem Hiphoperů, co tam sakra dělal ten šišlavec??Jsou ti pořadatelé normální??To je jako v pohodě pustit typa na pódium když šišlá??Myslim, že Cze Hip hopová scéna má lepší talenty než šišláka, a ti i když si to umí dát tak tam nebyly..aš si ten umělec zpraví zuby,tak at´potom leze na pódium.. unikátní projev, pane autore článku .. asi žijete v čechách.tady se neni čemu divit))

    • Re: styď se.. (KarbiQ, 05.09.2010 16:35) Reagovat

      Ten šišlal dává líp jak 90% rapperů tady. Má dobrou flow, vynikající texty a nedělá ze sebe šaška. Kdybych měl možnost se tam dostat, tak bych se těšil právě na něho. Prago Union a WWW beru momentálně jako domácí špičku.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci
Rozhovory: Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci Skupina Imodium se po pěti letech vrací na scénu se vší parádou. Už 4. dubna předvede svoji energii ve Foru Karlín, v září pak vydá novou desku. "Zůstáváme nohama na zemi, ale chtěli jsme ukázat, že jsme kapela v plné síle a... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 09:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Fotogalerie: Prago Union udělali z Café V lese pořádný Řáholec (08.12.2023 15:33)
- Prago Union, Rigor Mortiz, Řezník, Rest, Mutanti a Krotitelé Dechů ve čtvrtek zaútočí na Lucerna Music Bar (14.11.2023 11:43)
- Naživo: Druhý den ostravských Colours ovládli geniální Jacob Collier a magická Ewa Farna (21.07.2023 20:04)
- Fotogalerie: Druhý den se Colours rozzářily s Ewou, Niallem a Jacobem (21.07.2023 13:17)
- Prago Union to rozbalí v Ledárnách s Krotiteli Dechů. Přijde i Rigor Mortiz pokřtít "Pohřební Hlídku" (30.06.2023 09:37)
- Turné k výročí desky i na počest zesnulého člena - jeden z pouhých čtyř koncertů Foreign Beggars bude v Praze (20.06.2023 13:51)
- Naživo: Marek Ztracený míří do Wembley. Euforii fanoušků Poseidona z Wishe ale v Edenu brzdily technické nedodělky (17.06.2023 11:36)
- Publicistika: Český rap v roce 2022 (24.02.2023 12:01)
- PSH vydali u příležitosti uvedení filmu PSH Nekonečný příběh nový song "Nekonečno" (01.11.2022 11:16)
- Hotovo 20. Prago Union vyráží na narozeninové turné, slavit bude s Krotiteli Dechů (28.10.2022 07:42)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Mirai Lucie Vondráčková
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu