shop.musicserver.cz
Pohled do hitparád Billboardu platných od 5. srpna

Avenged Sevenfold noční můrou Eminema

Vydáno: 05.08.2010 22:24 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

"Nightmare" rockerů Avenged Sevenfold ukončilo Eminemovu vládu albovému žebříčku, byť byl rozdíl v prodeji velmi těsný. V singlech si však Eminem první místo udržel. Do první desítky se už dostal nový singl Katy Perry "Teenage Dream" i novinka Ushera "DJ Got Us Fallin' In Love".

Eminem feat. Rihanna - Love The Way You Lie
© facebook interpreta
SINGLY - Podoba americké singlové hitparády se od minula příliš nezměnila. Vedou ji stále Eminem s Rihannou, videoklip k jejich "Love The Way You Lie" bude mít premiéru právě dnes. Ani další tři místa se nezměnila, jsou na nich Katy Perry, Taio Cruz a B.o.B. Pohoršil si Travis McCoy, kterého přeskočili Enrique Iglesias i Mike Posner a také posledně debutující "Teenage Dream" Katy Perry. Na desítku spadlo Usherovo "OMG", na devítku se ale už dostala jeho spolupráce s Pitbullem "DJ Got Us Fallin' In Love". V Top 10 tak máme dvakrát Katy Perry, dvakrát Ushera a dvakrát Pitbulla.

Nejvyšší novinkou je skladba "Stuck Like Glue" country dua Sugerland na dvacítce. Pochází ze čtvrtého alba "The Incredible Machine", které vychází v říjnu. Další country jméno máme na devadesát šestce, veleúspěšný Kenny Chesney vypustil z připravovaného dvanáctého alba "Hemingway's Whiskey" singl "The Boys Of Fall". Příští týden se do žebříčku jinak dostane Taylor Swift se singlem "Mine" a rozhodně bude bojovat o ty nejvyšší pozice. Countrypopová skladba z její třetí řadovky předčasně utekla na internet, a vydavatelství tak reagovalo okamžitým oficiálním vydáním singlu.

Dost bylo country, zbylé tři novinky s ním nemají nic společného. Bílý rapper Asher Roth debutuje na 79. příčce s "G.R.I.N.D. (Get Ready It's A New Day)", které se objeví na jeho druhém albu "The Spaghetti Tree". Rockeři Shinedown mají na 97. místě píseň "The Crow And The Buttlerfly", která pochází z už dva roky starého alba "The Sound Of Madness". Devadesát devítka pak patří Rihanně a Slashovi za "Rockstar 101", které se po druhém místě v Hot Dance Club Song hitparádě nyní dostalo i do té hlavní.

    Top 10 - singly:
  1. Eminem feat. Rihanna - Love The Way You Lie
  2. Katy Perry feat. Snoop Dogg - California Gurls
  3. Taio Cruz - Dynamite
  4. B.o.B feat. Hayley Williams - Airplanes
  5. Enrique Iglesias feat. Pitbull - I Like It
  6. Mike Posner - Cooler Than Me
  7. Katy Perry - Teenage Dream
  8. Travis McCoy feat. Bruno Mars - Billionaire
  9. Usher feat. Pitbull - DJ Got Us Fallin' In Love
  10. Usher feat. will.i.am - OMG

Avenged Sevenfold - Nightmare
© facebook interpreta
DESKY - Čtyři tisíce kusů dělily Eminema od šestého týdne vládnutí, "Recovery" tak nakonec bylo poraženo kalifornskými rockery Avenged Sevenfold s pátým albem "Nightmare". Jednička a 163 tisíc kusů je pro kapelu velký úspěch, který překonal i předpoklady analytiků. Jedná se o jejich první album po tragickém úmrtí bubeníka Jamese "Reva" Sullivana, kterého na albu i na tour nahrazuje Mike Portnoy z Dream Theater. "Nightmare" je jediná novinka v Top 10, takovou situaci jsme tu naposledy měli v březnu.

Trojka patří Ricku Rossovi, Drakovi už došli síly a nechal se předehnat Justinem Bieberem, "Kidz Bop 18" se propadlo jen o jedno místo, Sheryl Crow s "100 Miles From Memphis" o pět, Lady Gaga a Lady Antebellum si dokonce polepšily, desítku uzavírá "Now! 34". V první stovce máme sedm novinek. Pěkné třináctky dosáhl rapper Tech N9ne s třetím albem ze série "Colabos", celkově devátým "The Gates Mixed Plate". Mezi hosty najdete Jay Rocka, Glasses Malonea nebo Devin The Dudea. Až dvacátý sedmý skončil Fat Joe s desátým albem "The Darkside Vol. 1", za což se mu 50 Cent pěkně vysmál. Vzpomeňme, že si z něj Fifty dělal srandu i při vydání předchozího alba "Jealous Ones Still Envy 2 (J.O.S.E. 2)", které prodejně dopadlo ještě hůře.

Třicítku si vyzpívala r'n'b skupina Dru Hill. Jejich čtvrté album "InDRUpendence Day" vyšlo osm let po tom předchozím. Dru Hill se objevili například na "Wild Wild West" Willa Smitha, i když v klipu byl vidět hlavně leader skupiny Sisqó. O šest stupínků níže stanuli Best Coast, indie rockové trio z Los Angeles. Debutové album "Crazy For You" sklízí samou chválu. Pro další novinku musíme hrábnout trochu hlouběji, sedmdesát devítka patří sedmdesátiletému Tomu Jonesovi. Třicáté deváté album "Praise & Blame" dosáhlo v USA nejlepšího zpěvákova výsledku za více než dvacet let. Jonesovi uškodilo, když úspěšné album "Reload" obsahující hit "Sexbomb" po neshodách s vydavatelstvím oficiálně ve Státech vůbec nevyšlo. Dekádu poté tu máme název "Sexy Bitch" - takový by tehdy možná ani neprošel.

A když jsme u Guettova hitu, tak nejnovější "Club Can't Handle Me" s Flo Ridou neposkytl dostatečnou podporu "Step Up 3D" soundtracku, který se v prvním prodejním týdnu krčí až na osmdesátce. Soundtrack prvního dílu přitom dosáhl šestky, dvojka s "Low" byla dokonce až čtvrtá. Ale možná se ještě nakonec nahoru posune. Stovku v novinkách nám uzavírá indierocková formace Menomena s albem "Mines" na devadesát šestce.

    Top 10 - alba:
  1.  N Avenged Sevenfold - Nightmare
  2. Eminem - Recovery
  3. Rick Ross - Teflon Don
  4. Justin Bieber - My World 2.0
  5. Drake - Thank You Later
  6. ▼ Kidz Bop - Kidz Bop 18
  7. Lady Antebellum - Need You Now
  8. Sheryl Crow - 100 Miles From Memphis
  9. Lady Gaga - The Fame
  10. ▼ Různí - Now That's What I Call Music! 34

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.

NÁZORY
  • Kristepane... (adam, 05.08.2010 22:55) Reagovat

    ... fakt mi to už poslední dobou přijde, jako kdyby byla muzika soutěž... Od toho, kolik bubeník dá brejků na 250bpm až po tyhle hudební žebříčky... (na který, mimochodem, reagují dost ztěžka - samozřejmě kromě E2, která je pořád in! :D)

    • Re: Kristepane... (adam, 05.08.2010 22:59) Reagovat

      ... reagují >česká rádia< dost ztěžka...

  • PARÁDA! (Scoty, 06.08.2010 20:37) Reagovat

    A7X my favourite band! Tak to má být! Žádný Eminem nezničí ducha Avenged Sevenfold. Pro mě právě tato kapela, její texty, mají toho správného ducha. Ne Eminemovo plácání se ve sračkách a létání po městě, jako superman..

  • ll (Mike, 09.08.2010 11:04) Reagovat

    Tak ja som si zapisoval do zosita anglicku a americku hitparadu a bolo to od 26.10.1976 az do 4.5.2002.Potom ma to uz nebavilo.Pozriem sa tu len tak pre zaujimavost.Komerciu som mozno ako 20 rocny mladik tak nevnimal.Z dnesneho pohladu nechapem ako som mohol pocuvat Jasona Donovana,Howarda Jonesa a podobne.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: V klipu "Cosmic" od Avenged Sevenfold se Smrtka vydává na pořádný trip (26.03.2024 17:29)
- Video: Avenged Sevenfold natočili k singlu "Mattel" vlastní surovou variaci na Barbie (23.09.2023 14:33)
- Nové desky 22/2023 - od Foo Fighters přes Noel Gallagher’s High Flying Birds po Sophii Ellis-Bextor (07.06.2023 08:00)
- Rokenrolová síň slávy (opět) pozměnila svou definici toho, co znamená rock (01.02.2023 15:59)
- Eminem řekl ne osmi milionům dolarů za vystoupení na fotbalovém šampionátu v Kataru (10.01.2023 18:09)
- Eminem, Eurythmics, Duran Duran a další byli uvedeni do Rokenrolové síně slávy. Přišla i Dolly Parton (07.11.2022 12:52)
- Nové desky 31/2022 - od Calvina Harrise přes T-Bone Burnetta po Soulfly (10.08.2022 11:00)
- Video: Poločas Super Bowlu 2022 ovládli Eminem a Dr. Dre (15.02.2022 09:11)
- Do Rokenrolové síně slávy mohou vstoupit Eminem, Rage Against The Machine nebo Judas Priest (03.02.2022 16:25)
- Video: Katy Perry se v živáku "When I'm Gone" převlékla za muchomůrku (03.02.2022 12:13)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Mirai Lucie Vondráčková
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu