shop.musicserver.cz

Za intimní nudu se neděkuje

Vydáno: 04.12.2010 13:00 v sekci Recenze - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Kanaďan Drake je rapper, bohužel při pracích na debutu "Thank Me Later" na to trochu zapomněl a pořádnou nálož rapu předvedl pouze na singlu "Over". Krom pár lepších písniček se pak dočkáte pouze podivných intimních zpovědí, které se s konkurenčními melancholiemi Kida Cudiho a Kanyeho Westa nedají srovnat.

5/10

Drake - Thank Me Later

Vydáno: 28.6.2010
Celkový čas: 65:20

Skladby: Fireworks feat. Alicia Keys, Karaoke, The Resistance, Over, Show Me A Good Time, Up All Night feat. Nicki Minaj, Fancy feat. T.I. & Swizz Beatz, Shut It Down feat. The-Dream, Unforgettable feat. Young Jeezy, Light Up feat. Jay-Z, Miss Me feat. Lil Wayne, Cece's Interlude, Find Your Love, Thank Me Now, Best I Ever Had

Vydavatel: Universal

Drakea jsem v Měsíci v hip hopu zmiňoval často a rád. Videosingly i celý ten šrumec okolo jeho osoby bylo zábavné sledovat. O to větší překvapení je, že jeho LP debut "Thank Me Later" vůbec není tak výrazný jako jeho předchozí materiál a vypadá jako nepovedený pokus o pokračování "808s & Heartbreak" Kanyeho Westa.

Z nevšední desky oceňovaného rappera si bere styl intimních písní. Těžko říct, proč se po takovém nářezu jako "Forever" rozhodl výrazně zpomalit. Od Kanyeho počinu přebírá kromě smutného projevu i ony specifické bubny z drum machine. Bohužel kde Kanye zaujal, tam Drake nudí. A dvě třetiny stopáže jsem tak poslouchal pouze pro potřeby recenze.

Jaká by vůbec měla být správná nálada, rozpoložení, aby se Drakeovy táhlé zpovědi, převážně o slávě a ženách, zalíbily? Pomalé skladby má Kanye, má je Kid Cudi i B.o.B, ti na rozdíl od Drakea ale nepostrádají tu špetku zajímavosti navíc. Celkovou unylost měli zachránit hosté, kteří ale pouze dokázali vylepšit ty povedenější skladby, ty ostatní zachránit nedokázali.

Jasně nejsvětlejším bodem alba je pilotní singl "Over". Tahle skladba ční nad těmi ostatními přímo neskutečně. Drake ani nepotřebuje hosty, aby nás zbořil textem i skvělým refrénem, který nás nutí si jej zpívat. Několik hudebních cen vyhrál i druhý singl "Find Your Love", který je z těch pomalých písní alespoň nejzajímavější, protože ho produkovali Kanye West a No I.D. Kanye má na svědomí i druhou pecku alba, výbornou pohodovku "Show Me A Good Time", kde je krásně slyšet jeho producentský rukopis. Slušně se povedla i outrová "Thank Me Now" od Timbalanda.

Střední část alba s věhlasnými hostovačkami pak jednoduše nenaplnila očekávání. Ať to je Jay-Z, Young Jeezy, nebo The-Dream, tracky to jsou stále pouze průměrné. Aspoň obě věci s jeho nejbližšími spolupracovníky, Lil Waynem a Nicki Minaj, místy dokážou zvednout celkovou nudnost alba. I tak ale "Thank Me Later" není z velké části zábavné poslouchat. Souborně se pak dá říct, že se povedly tracky bez featuringů a ty produkované Boi-1dou, zbytek vytvořený Noahem "40" Shebibem jsou často podivnosti.

Drake se loni objevil zčistajasna a jeho singly "Best I’ve Ever Had" (to se mimo jiné objevuje v tracklistu české verze) a "Forever" z EPčka "So Far Gone" byly výborné. Kanaďan má velmi specifický styl rapování, bohužel na tomto LP debutu si ho dokážeme pořádně vychutnat pouze v "Over". Škoda. Za co a kdy mu tedy máme poděkovat?

NÁZORY
  • Drake (Double J, 04.12.2010 14:56) Reagovat

    v tomhle nesouhlasim, je to dobra deska. nezapomen, ze Drake je napul vlastne rnb zpevak a tak se to musi i brat. prave to posmutnely atmo mi prijde jedinecny..8/10 pro me urcite.

    • Re: Drake (RingMan, 06.12.2010 11:31) Reagovat

      V tom by nebyl problém, kdyby ale uměl zpívat.

      • Re: Drake (Lucka, 14.06.2011 10:09) Reagovat

        Jo to je fakt. Naživo zpívat opravdu neumí

  • Drake (vojta, 04.12.2010 15:21) Reagovat

    Autorovi jeho názor neberu, ale je vidět, že od toho čekal něco úplně jiného. Tak zase já bych nevydržel poslouchat celé album, kdyby vypadalo jako "Over". To, co autor popisuje jako pořádný rap, mě ve velkým množství fakt nebere. Jako občasný zpestření v pohodě, ale hodinu Over bych nevydržel. Proto se mi asi album líbí o dost víc než recenzentovi. Ty pomalejší věci jsou taky vynikající a nudná tam není žádná píseň.

    Z té recenze jako by vyplývalo, že Drake nějak změnil svůj styl nebo co, ale to vůbec není pravda. Kdo zná jeho předchozí mixtape ComeBack Season a So far gone, tak ví, že přesně tohle hrál vždycky, teď je akorát dotaženější a pestřejší. On se nerozhodl zpomalit, on byl pomalý vždycky, akorát to tak podle singlů nevypadalo.

    Možná je to blbost, ale mohli by občas recenzenti napsat, kolikrát desku slyšeli, protože to má taky docela slušnou vypovídací hodnotu. Mě se skoro nic (včetně nových desek Kanyeho a Cudiho) nelíbí na první poslech, dokud to neotočím aspoň třikrát, nepřijdu tomu na chuť. Jasný, že pokud mě něco nudí, tak to nehraju třikrát, ale když mám napsat recenzi.

    Takové nízké hodnocení si nezaslouží, i když jeho pořád potřeba brát jako názor jediného člověka. Ať si to lidi poslechnou a udělají si názor sami.

    • Re: Drake (Doupik, 04.12.2010 17:09) Reagovat

      (autor článku) Děkuji za názor. Mně to album prostě neba, kdyby to bylo ve stylu "Forever" a "Over", tak se mi to líbí mnohem více, ale prostě mě to nesebralo a když se ptáš na počty poslechů, tak paradoxně s více a více poslechy jsem vlastně byl více otrávený a snižoval známku :-). Jinak dávám tak 15 poslechů běžně před sepsáním recky. Drakea jsem poslechnul samozřejmě hned po vyjití, ale nějak jsem se k recenzi nedostal rychleji (podobně jako později vyšly recenze na B.o.Bho nebo Clipse)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- "Útok na lidskou kreativitu musí skončit," píší Billie Eilish, Pearl Jam i Robert Smith a bouří se proti AI (05.04.2024 10:48)
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)
- Nejhranější domácí písničku obstarali filmoví Kryštof, celkově dál vede Dua Lipa (14.03.2024 10:00)
- Dua Lipa se vrací na vrchol rádiového žebříčku, ten albový pomalu ztrácí smysl sledovat (07.03.2024 09:30)
- Ofenbach se s oživeným hitem Kim Wilde protančili do čela rádiového žebříčku (01.03.2024 08:00)
- Kanye West a Ty Dolla $ign si podrobili český albový žebříček, digitálu vládne Benson Boone (22.02.2024 09:40)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Ozzy Osbourne na konto Kanyeho Westa: "S tímhle člověkem nechci mít nic společného!" (11.02.2024 09:11)
- Nové desky 49/2023 - od Nicki Minaj přes Tate McRae po No Name (13.12.2023 16:00)
- Nové desky 40/2023 - od Drakea přes Jelen po Škwor (11.10.2023 21:10)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Kabát Queen Sia AC/DC U2 Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu