shop.musicserver.cz
Pink, Synot Tip Arena, 20.7.2010

Poprockový karneval pod širým nebem

Vydáno: 21.07.2010 12:18 v sekci Naživo - Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

Neuběhl ani rok a popová rockerka Pink se vrátila do Prahy. Přivezla pokračování své loňské šňůry, tentokát pod krycím jménem The Funhouse Summer Carnival Tour. Jak již název napovídá, hojně se navazovalo na předchůdce a stejně hojně se kouzlilo nadšení přítomných diváků. Pink totiž v ničem nepolevila.

Live: Pink

místo: Synot Tip Arena, Praha
datum: 20. července 2010
support: Xindl X, Olga Lounová, Butch Walker, Good Charlotte

Pink flyer
© facebook interpreta
Rozpálené slunce bylo hlavním společníkem zástupu nedočkavých fanoušků rozpustilé Pink, kteří se před pražskou Synot Tip Arenou tlačili již od brzkého odpoledne a někteří už o dost dříve. Propocení a dosti natěšení se po čtvrté hodině začali přesouvat do prostorného stadionu a nedlouho poté jim čekání na hlavní star začal krátit nový český objev Xindl X, první z celkem čtyř předskokanů. Vzhledem k prodlevám ze strany pořadatelů (které přiživila i slečna, jež se vydávala za redaktorku musicserveru a snažila se obohatit o mou akreditaci) jsem ovšem o Xindlovo vystoupení přišel.

Dorazil jsem během jedné z písniček zpívající herečky Olgy Lounové. K mému (milému) překvapení se jí obstojně dařilo zaujmout diváky a jejímu projevu, jenž byl zajímavým křížencem Ewy Farné a Anety Langerové, nechyběl drive. Zaplňujícímu se prostoru se nedlouho po jejím krátkém setu představil ještě Butch Walker, bývalý člen skupiny Marvelous 3. Pro mnohé návštěvníky bylo setkání s tímto charismatickým zpěvákem pravděpodobně vůbec první, o to intenzivněji však celé seznamování probíhalo. Za doprovodu své kapely předvedl strhující show plnou výrazných písní, postavených na živelném vystupování, během něhož jsem se při pohledu na Butchovo nespoutané řádění několikrát bál o zpěvákovo zdraví a také kytaru, která nakonec skončila s několika (naschvál) přeřezanými strunami. Odzpíval pár písní a při jedné dlouhé skladbě jsem měl první mrazení na zádech... Tak procítěnou rockovou baladu jsem již dlouho nezažil. Butch odcházel z pódia za zaslouženého jásotu diváků, jelikož jeho energické vystoupení strhlo většinu přítomných.

Největší hvězdou mezi předskokany byli američtí Good Charlotte, jejichž vystoupení přihlížel už slušně zaplněný stadion. První jejich song začal velice volně, a i když se celá doprovodná kapela snažila a kytary a bubny jely na sto procent, tak jsem se neubránil dojmu, že zpěvákovi Joelu Maddenovi chybělo nasazení. Ačkoliv se kapela pokoušela navázat kontakt s publikem (které klasicky na angličtinu reagovalo celý koncert jen velice vlažně) a každá jejich věta byla okořeněná slovy "fuck", "fucking" a "motherfucker", jejich vystupování něco postrádalo.

Pink
© www.livenation.cz
Po všech čtyřech doprovodných hostech přišla konečně řada na Pink. Na fanoušky, kteří byli již na jejích předchozích koncertech, čekalo příjemné překvapení - vzhledem k okolnostem byla zpěvačka nucena začít opravdu na čas, protože stadion na Edenu musel do 22:00 ukončit veškerou produkci. Odpadlo tak úmorné čekání, které na minulých koncertech Pink dosahovalo až devadesáti minut oproti plánovanému startu. Za zvuku hudby od nastoupené kapely se nad fanoušky začal otáčet jeřáb se zavěšenou krabicí. Po chvíli napětí se otevřela její spodní část a z nebe se tak nad fanoušky snesla hlavní hvězda večera, která chvíli poté s megafonem v ruce odzpívala část skvěle se hodící "Get The Party Started". Během pár minut bylo téměř dvacet tisíc fanoušků pořádně nažhavených a pomohl tomu i úvodní set rychlých hitovek, kterých má rebelka v repertoáru dostatek.

Vzhledem k názvu celého turné je na místě srovnání letní show s jeho loňským halovým předchůdcem. Oproti Funhouse Tour chyběly na scéně jakékoliv dekorace, kulisy a vychytávky, v pozadí pouze dominovala obří obrazovka, na které během koncertu běžely buďto krátké němým groteskám podobné filmy s Pink v hlavní roli, nebo záběry z koncertu. Okázalých choreografií a kostýmů také ubylo, ale to nelze považovat za chybu - Pink se více věnovala zpěvu a četným kontaktům s diváky. Ať už to bylo kumulování a komentování dárků, kterými rockerku fanoušci doslova bombardovali (převládaly plyšové žáby, pro které má zpěvačka slabost), nebo pouhým rozmlouváním mezi písničkami. Bohužel se však projevila jazyková nepřipravenost diváků, kteří často nereagovali na četné vtípky sympatické Američanky. Ta si i několikrát z diváků udělala srandu, protože místy bylo takové ticho, že "bylo slyšet rádio tamtoho pána".

Pink byla v Česku již počtvrté, a proto se některé prvky její show začly lehce opakovat. Pro zklidnění po rychlých písních totiž opět došlo na akustický set na vysokých židlích, na nichž se vyrovnal kytarista, zpěvačka s kytarou a dvě vokalistky, aby odzpívali "Dear Mr President", "I Don't Believe You". Pravdou zůstává, že ačkoliv tyto písničky v tomto podání zpívala několikrát, její hlasová vybavenost a procítěnost budila úžas i tentokrát. Butch Walker se na pódium vrátil podruhé, aby s Pink vystřihl sérii rockových duetů, zakončených jedním z výborných nápadů celé show - zorbingem v lese rukou. Pink si vlezla do průhledné koule a projela s v ní nad hlavami fanoušků. Dostala se tak doslova na dosah ruky velké části diváků u pódia.

Pink
© last.fm
Jedním z vrcholů koncertu byla dvoupolohová písnička "I'm Not Dead" těžící ze skvělé gradace a dech beroucího kytarového sóla na konci. Celá show neměla slabého místa a i přes nedávný pád zpěvačky při jednom z koncertů nebyl ten pražský ochuzen o žádné z akrobatických dovádění, kterými je zpěvačka proslulá. To závěrečné, za rytmů nakažlivé "So What", probíhalo nad celou plochou stadionu, a Růžovka se tak dostala blízko k mnoha přítomným divákům, kteří díky tomu získali pocit, že byli na chvíli v těsné blízkosti opravdové hvězdy.

Přestože se letní pokračování Funhouse Tour v mnohém nelišilo od poslední zpěvaččiny zastávky v Praze, přítomní fanoušci této poprockvé divy neměli ani na minutu šanci se nudit. Pestrá show plná skvělých nápadů, výborných hitů a sympatického řádění originální zpěvačky opět nadchla tisíce diváků. Pink se dle jejích slov v Praze opravdu líbí (navíc spolu se svou matkou našla novou lásku v podobě místního absintu), a dá se tak čekat, že až skončí její plánovaná pauza, opět k nám doveze vydatnou porci vzrušení a zábavy. Protože tohle její koncerty obsahují především.

NÁZORY
  • P!nk (Nerevanin, 21.07.2010 13:36) Reagovat

    Tenhle koncert byl naprosto fenomenální. Dřívější koncerty Pink jsem sice nezažila, ale tohle mi fakt vzalo dech. Xindla a Olgu Lounovou jsem nestihla, ale Butch Walker byl skvělý. Good Charlotte mě naproti tomu moc nechvátili, jejich vystoupení mi přišlo nijaké a nezáživné. Ale Pink byla úžasná. zpívala bez chyb, I don't believe you je odteď moje oblíbená píseň. závěrečná So What se vzdušnou akrobacií neměla chybu. Sice jsem té akrobacie čekala v průběhu koncertu víc, ale vůbec to nevadilo. Naopak mě moc překvapilo plátno za pódiem a promítané "filmy" a animace. Dokonalé.

  • Pink (Pařánek, 21.07.2010 13:39) Reagovat

    http://paranek.blog.cz/1007/pink-good-charlotte-butch-walker-xindl-x-synot-tip-arena-slavia-praha-20-7-2010

  • no... (vbkam, 23.07.2010 10:52) Reagovat

    Jako show to byla dobra, narozdil od nekterych umi Pink zpivat a kdyz ji to ujede, tak to zachrani dokonale vokalistky, ale nastvala me delka, protoze i Aneta Langerova hraje dyl a hlavne to bylo takovy divny, ta stredni pasaz s Butchem se mi vubec nelibila, ta halova co mela v Australii byla lepsi, hlavne ten cover Led Zeppelin byl DOKONALEJ, skoda...a teda komunikace s lidma dost vazla, slecny prede mnou s transparem se ptala, proc chce byt jeji zubarkou, odpoved nevim zda prisla, ale asi ne

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Ewa Farna si podmanila O2 arenu i napodruhé (23.03.2024 08:48)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Video: Aneta Langerová nás v novém klipu provádí "Zázračnou písně krajinou" (13.03.2024 10:51)
- Aneta Langerová rekapituluje prvních dvacet let své kariéry dvoudiskovým výběrem "Zázračná písně krajina" (27.02.2024 13:39)
- Video: Katka Knechtová s Xindlem X zvou duetem "Si zabil, kámo" ke sledování seriálu "Policie Hvar" (13.02.2024 15:38)
- Video: Xindl X bojuje se "Slabou vůlí" poněkud slabou písní (31.01.2024 10:19)
- Pink, Dua Lipa, Blanka. Českému éteru kralují ženy (19.01.2024 08:30)
- Pink a Dua Lipa dál kralují českým rádiím, na paty jim šlape Marek Ztracený (11.01.2024 16:43)
- Viktor Sheen poražen! V závěru roku ho v albovém žebříčku předčily "Vánoční koledy" (04.01.2024 10:15)
- Nejvíc nej: "ČESKÝ SLAVÍK NIKOHO NEZAJÍMÁ!" 10 nejčtenějších článků roku 2023 (01.01.2024 19:45)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Karel Gott Kabát Rush U2 Paws Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu