shop.musicserver.cz
Pohled do britských hitparád platných od 18. července

Spojení Hayley Williams a B.o.B. drtí hitparády

Vydáno: 18.07.2010 21:37 - Katka Šebestová | foto: facebook interpreta

Dvojice, která má hudebně společného tolik jako pes s kočkou, vládne hudebnímu světu. Tvář a hlas Paramore Hayley Williams a objev B.o.B. spojili své síly tak, že si z toho všichni sedli na pozadí. Jejich hit "Airplanes" tak sesadil hezouny JLS ve druhém týdnu až na potupnou sedmičku.

B.o.B - Airplanes
© facebook interpreta
On je hiphopper, ona rockerka. On je černej, ona bílá. On je pohodovej týpek, ona rapl. On zarapoval, ona zazpívala. Oba se zaradovali. Singl "Airplanes" spojil dva různé typy zpěváků - Hayley Williams a B.o.B. - a teď sklízí úspěchy po celém světě. Po sedmi týdnech v Británii se dostal i tam na jedničku, a to je jeho oficiální datum vydání naplánováno až na 9. srpen. Klidná, melodická a příjemná písnička může aspirovat na jeden z možných hitů letošního roku. Mimochodem náš dnešní videotip.

Dvojka je taneční záležitost Yolanda Be Cool. Britové tradičně na jednoduché, přihlouplé popěvky letí, dost možná pokoří i nejvyšší pozici. Trojku okupuje Eminem s Rihannou, kteří slaví už celosvětové úspěchy, aniž by byl k songu "Love The Way You Lie" natočený videoklip. Před kamery půjde dvojice až během následujícího týdne. Nejvyšší novinku obstaraly děti MySpace Lily Allen a Professor Green. Song postavený na samplu pomalu zlidovělé "Just Be Good To Me" od The SOS Band svou jednoduchostí a vtíravostí možná brzy "potěší" i naše uši. To se asi nepovede Marku Ronsonovi, jehož tvorbě naše republika není zcela nakloněna. Song "Bang Bang Bang", kterému předcházel důmyslný videoklip, bere šestku.

Zbytek čtyřicítky byl na novinky skoupý. Šestadvacítka představuje M.I.A., která se zřejmě rozhodla na nás mluvit v šifrách za album pojmenované "// / Y /" si razí cestičku do hitparád se singlem "XXXO". Kreativita inu nezná mezí. Už čtvrtý song z devítipísňového alba vydává Jason DeRülo. Track "What If" se zatím kření na čtyřicítce.

    Top 10 - singly:
  1. B.o.B. (feat. Hayley Williams) - Airplanes
  2. ▲ Yolanda Be Cool - We No Speak Americano
  3. Eminem (feat. Rihanna) - Love The Way You Lie
  4. Katy Perry (feat. Snoop Dogg) - California Gurls
  5. N Professor Green (feat. Lily Allen) - Just Be Good To Green
  6. N Mark Ronson - Bang Bang Bang
  7. JLS - The Club Is Alive
  8. Eliza Doolittle - Pack Up
  9. Enrique Iglesias (feat. Pitbull) - I Like It
  10. 3OH!3 (feat. Kesha) - My First Kiss

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Eminem - Recovery
© facebook interpreta
Eminem se vrátil po týdnu zpět na jedničku. Svůj díl na tom má samozřejmě aktuální singl s Rihannou, ale i starší, ale pořád aktuální singl "Not Afraid". Zotavený Em je zkrátka pro lidi lákávější než Em páchající recidivu z roku 2009. Na dvojku spadla Kylie, která se minulou jedničkou zapsala do historických análů pořádně silným a nesmazatelným písmem. Je to totiž jediná žena v historii, která měla na prvním místě v Británii desku ve čtyřech po sobě jdoucích dekádách. Smekáme.

Bronzový stupínek ukrývá nejvyšší novinku tohoto týdne. Dvaadvacetiletou londýnskou písničkářku Elizu Doolittle. Bývalou dětskou filmovou hvězdu, která během letošního léta několikrát vystoupila po boku Jamieho Culluma. Eliza má ale pro zmlsané posluchače jednu velkou vadu: od obalu desky až po hudbu je zatím vším, co už tady bylo, ale je mladá, kdo ví, čeho se od ní ještě dočkáme. Další novinkou v desítce jsou na osmičce chlápci s poetickým názvem Bombay Bicycle Club. Ti atakují hitparády s novou nahrávkou přesně po roce od té první. Počin "Flaws" je od dlouze nazvaného debutu o třicet osm pozic úspěšnější.

Svou šestou a kritiky ceněnou desku světu představili před sedmi dny i The Coral, tady je to bohužel malý ústup ze slávy. Placka jako první v jejich kariéře nepokořila hranice top desítky a zůstala na šestnáctce. Tired Pony, to je další z řady super projektů super úspěšných muzikantů. Tedy konkrétně frontmana Snow Patrol, bubeníka Belle & Sebastian, producenta Jacknifea Leeho nebo kytaristy R.E.M. Petera Bucka. Jejich "The Place We Ran From" je sedmnácté.

Ze své nejlepší pozice se může těšit kontroverzní a excentrická M.I.A. Jednadvacítka je možná zklamání pro fanoušky, pro rapperku ale po osmadevadesátce a devětatřicítce solidní úspěch. Devátá řadovka Korn, která vyšla tak nějak v tichosti, debutuje na třiadvacítce. Spojení Dangera Mouse a Sparklehorse nakonec na dvaatřicítce.

    Top 10 - alba:
  1. Eminem - Recovery
  2. Kylie Minogue - Aphrodite
  3. N Eliza Doolittle - Eliza Doolittle
  4. Plan B - The Defamation Of Strickland Banks
  5. Lady Gaga - The Fame/Monster
  6. Mumford & Sons - Sigh No More
  7. Alicia Keys - The Element Of Freedom
  8. N Bombay Bicycle Club - Flaws
  9. Scissor Sisters - Night Work
  10. Oasis - Time Flies 1994-2009

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.

NÁZORY
  • :) (Lady Jane, 21.07.2010 09:58) Reagovat

    "Děti MySpace Lily Allen a Pro Green"? :) To je roztomilý. Ona sice dítkem MySpacu určitě je, on ale těžko. :) Nicméně také doufám, že by se JBGTG mohl dostat k nám. :)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Sia, Kylie a ikonická paruka. Spojení australských hvězd v "Dance Alone" se dočkalo klipu (18.03.2024 09:13)
- Upřímná Lily Allen: "Děti mi zničily kariéru" (14.03.2024 18:56)
- Video: Ryan Gosling a Mark Ronson předvedli "I'm Just Ken" živě na Oscarech. Pomohl jim i Slash (13.03.2024 16:29)
- Audio: "Australská popová spolupráce snů" zní, jako by ji produkoval Ondřej Soukup. Sia a Kylie se s "Dance Alone" nevytáhly (09.02.2024 08:09)
- Australská popová spolupráce snů? Sia a Kylie Minogue ohlásily společný singl "Dance Alone" (03.02.2024 17:29)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (10-1) (02.02.2024 19:00)
- Nové desky 38/2023 - od Kylie Minogue přes The National po Paula Rodgerse (28.09.2023 14:30)
- Recenze: Kylie Minogue na desce "Tension" upustila od tematičnosti, sama však moc neví, co vlastně chce říct (26.09.2023 08:00)
- Kylie Minogue boří mýty o věku: "Ageismus brzy zmizí" (25.09.2023 14:46)
- Nové desky 36/2023 - od The Chemical Brothers přes Olivii Rodrigo po Róisín Murphy (13.09.2023 23:45)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Rush Bono Mirai Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu