shop.musicserver.cz
Pohled do britských hitparád platných od 11. července

Kylie je bohyně britského žebříčku

Vydáno: 12.07.2010 08:09 - Katka Šebestová | foto: facebook interpreta

Je hloupé nazývat desku Kylie Minogue "Aphrodite" comebackem, ale předešlá placka "X" nebyla úplně vyvedená a odrazilo se to i v žebříčcích, kterým Kylie jindy hrdě panovala. Aktuální počin je nejenže vychvalován, ale i úspěšně boduje v hitparádách po celém světě. Není divu, Kylie je lepší než kdy jindy.

JLS - The Club Is Alive
© facebook interpreta
Jsem po několika týdnech zpátky! Neskrývanou radost nemáte jen vy, ale i kolega Petr Doupal, kterému za záskok děkuji a jako odměnu mu posílám náctileté :-* . Jdeme na hitpošky!

JLS, převelice úspěšný boyband stvořený xfactorským hybridem opět útočí. Po roce chystá nový kotouč, kterému předchází tanečně laděný singl "The Club Is Alive", čerpající inspiraci v muzikálu "The Sound Of Music" z roku 1965. Ukázkou bohužel nemůžu posloužit, videoklip čtyř hezounů je zatím ještě ve výrobním procesu. Dopředu se dere Eminemův povedený singl "Love The Way You Lie", kde mu sekunduje Rihanna. Jsem upřímně zvědavá jestli ve svém stoupajícím trendu budou pokračovat, zatím jsou těsně pod stupni vítězů. "We No Speak Americano" křičí do světa Yolanda Be Cool. Taneční hitovka už od února zahřívá český danceový éter, Britové se z hopsavého songu těší až teď.

První oficiální singl z nového počinu 3OH!3 si podmaňuje už i ostrovy. Spolupráce s rozvernou Keshou bere sedmičku, zatím jejich nejlepší umístění, jakého se se songem "My First Kiss" dočkali. Jdeme na novinky, které dneska pro zpestření vezmeme od té nejhorší k té nejlepší. Kanadský sympoš Drake určitě touží dobýt po Emeryce i evropský kontinent. Konkrétně v Německu probíhá s jeho jménem mohutná kampaň a nejinak tomu bude možná i v Británii. Snad se mu to podaří vytáhnout na lepší šprušli než na šestatřicítku s aktuálním hitem "Find Your Love", což je mimochodem i Drakeovo nejlepší umístění v Británii. A jelikož je to setsakramentsky dobře napsaná hitovka, která mi připominá nejlepší Usherova léta, je i dnešním tipem.
Na třiatřicítce je další fešák do party, až na to, že Lee Ryan má svá nejlepší léta za sebou a teď se paběrkuje na nižších příčkách bez větší naděje, že by to mohlo být lepší. Místo před Ryanem si jako startovní pozici reservovala znovuzrozená Kelis s novinkou "4th July (Fireworks)". Mimo desítku nejvýše postavená novinka patří folk soulovému objevu. Ten nejnovější nese jméno Eliza Doolittle a už za pár dní pošle na pulty svou eponymní záležitost, kterou předchází už druhý singl nesoucí název "Pack Up".

    Top 10 - singly:
  1. N JLS – The Club Is Alive
  2. Katy Perry (feat. Snoop Dogg) – California Gurls
  3. B.o.B. (feat. Hayley Williams) - Airplanes
  4. Eminem (feat. Rihanna) – Love The Way You Lie
  5. N Yolanda Be Cool & DCUP – We No Speak Americano
  6. Enrique Iglesias (feat. Pitbull) – I Like It
  7. N 3OH!3 (feat. Kesha) – My First Kiss
  8. Lady Gaga - Alejandro
  9. Kylie Minogue – All The Lovers
  10. Example - Kickstarts

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Kylie Minogue - Aphrodite
© facebook interpreta
První je božské album Kylie Minogue. Božské není nejen díky svému jménu, ale i kvůli dvanácti naprosto výjimečným trackům, díky kterým se Kylie vrací na výsluní popových vrcholků. Placka "Aphrodite" znamená pro Kylie po devíti letech znovudobytí Británie. Kylie tak knockautovala Eminema, který se zotavuje na dvojce.

Šesté místo patří hračce Anny Kurnikovové, Enrique Iglesiasovi. Ten jaksi v tichosti bez mediálních tanečků, jak jsme bývali u něho zvykem, vydal svou první dvoujazyčnou desku pojmenovanou "Euphoria", na které se aspoň podle prvního singlu konečně neprezentuje jako ukňourané štěně. Zmínit musím sice zastaralé, ale o dvacet příček skákající Kings Of Leon s nejstarší deskou v žebříčku "Only By The Night", za tímto zázračným skokem na jedenáctku hledejme nedávná vystoupení rodinného tandemu Followillů na britském území.

Velšské trio Feeder přichystalo na letošní rok dvě řadovky, první z nich "Renegades" vyšla tento měsíc a je to jejich poslední počin natočený s bubeníkem Markem Richardsonem, který se vrátil ke znovuzrozeným Skunk Anansie. Šestnáctka, na kterou je desky nakupující britské obyvatelstvo dostalo je jejich nejhorší umístění od debutu z roku 1997. Snad si říjnový následovník povede lépe. Devatenáctka je novinka v podobě rockových vypalovaček přezpívaných pěveckým sborem. Dovětek Vol. 1 napovídá, že bude následovat pokračování.

Z výborných recenzí se můžou těšit manchesterští rodáci I Am Kloot. Radost jim z pochval může kazit jen slabé čtyřiadvacáté místo v prvním týdnu prodeje. Pokud ale mluvíme o zkažené radosti, tak bez té jsou na sto procent tvrdáci z Boltonu Cherry Ghost. Pokud nejsou úplně nad věcí, tak je poslední čtyřicátá šprušle musí hodně mrzet, před třemi lety byli s debutem sedmí.

    Top 10 - alba:
  1. N Kylie Minogue - Aphrodite
  2. Eminem - Recovery
  3. Plan B – The Defamation Of Strickland Banks
  4. Scissor Sisters – Night Work
  5. Alicia Keys – The Element Of Freedom
  6. N Enrique Iglesias - Euphoria
  7. Lady Gaga – The Fame/Monster
  8. Oasis – Time Flies... 1994-2009
  9. Mumford & Sons – Sigh No More
  10. Example – Won’t Go Quietly

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.

NÁZORY
  • Drake x Usher (bugaboo, 12.07.2010 10:01) Reagovat

    ...Kateřino, srovnávat Drakea s Usherem...no fuj, dyť to ani nejde...:-(

  • Chyba!!! (Pajunka95, 12.07.2010 20:07) Reagovat

    Jen jsem chtěla napsat, že JLS už k The Club Is Alive videoklip mají!!! → www.youtube.com/watch?v=-w6cYoEu_P4

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně
Rozhovory: Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně "Pomíjivost divadla je pro mě někdy bolestná. Oproti tomu kratičká píseň toho může obsáhnout spoustu a zůstane v nás, můžeme si ji zpívat," říká herec a muzikant Igor Orozovič. Svou čerstvě vydanou debutovou desku "Když muž... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Mark Knopfler - One Deep River 8/10
Recenze: Na "One Deep River" je Mark Knopfler pořád stejně solidní Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 00:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Audio: Kings Of Leon si v úzkostlivé "Split Screen" pokládají otázky smyslu života (04.04.2024 13:39)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Video: Sia, Kylie a ikonická paruka. Spojení australských hvězd v "Dance Alone" se dočkalo klipu (18.03.2024 09:13)
- Video: Kings Of Leon ohlašují novou řadovku klipem k singlu "Mustang". Koukají v něm ze střechy (27.02.2024 08:08)
- Audio: "Australská popová spolupráce snů" zní, jako by ji produkoval Ondřej Soukup. Sia a Kylie se s "Dance Alone" nevytáhly (09.02.2024 08:09)
- Australská popová spolupráce snů? Sia a Kylie Minogue ohlásily společný singl "Dance Alone" (03.02.2024 17:29)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (10-1) (02.02.2024 19:00)
- Nové desky 40/2023 - od Drakea přes Jelen po Škwor (11.10.2023 21:10)
- Nové desky 38/2023 - od Kylie Minogue přes The National po Paula Rodgerse (28.09.2023 14:30)
- Recenze: Kylie Minogue na desce "Tension" upustila od tematičnosti, sama však moc neví, co vlastně chce říct (26.09.2023 08:00)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Queen Adele AC/DC Kabát Sia U2 Rush Bono Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu