shop.musicserver.cz
Pohled do hitparád Billboardu platných od 8. července

Katy Perry a Eminem zůstávají v USA první

Vydáno: 09.07.2010 00:37 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Na prvních příčkách singlového ani albového amerického žebříčku se nic nemění, mezi písničkami vede pátým týdnem Katy Perry s "California Gurls", mezi deskami neotřesitelně v druhém týdnu úřadoval Eminem s "Recovery". Nejvyšší singlovou novinku si připsal Kanye West, v deskách to byl The-Dream a 3OH!3.

Katy Perry feat. Snoop Dogg - California Gurls
© facebook interpreta
SINGLY - Katy Perry a Snoop Dogg nám hitparádu vedou už pátým týdnem a další čtyři místa se od minula vůbec nezměnila, předchozí stříbrný debut Eminema a Rihanny tak zůstává druhý. Stále vede v downloadech, v rádiích si polepšil z 34. na 15. místo, s příchodem videoklipu (neznámo kdy) se nám šance na první příčku zvýší. Na desítku se vrátilo také "Not Afraid", čímž Eminem dosáhl poprvé stavu, kdy má v první desítce dva singly. Vypadla naopak Ke$ha s "Your Love Is My Drug" a také Lady Gaga s "Alejandrem". Dle mého názoru byl mimoňský klip na vyloženě letní song krokem vedle a nejvýše pátá příčka se v tomto případě dá ještě brát za úspěch.

Opět o jedno místečko si polepšil Mike Posner, na sedmičku ze čtrnáctky vystoupal Taio Cruz s "Dynamite", po "Break Your Heart", které jeden týden i vedlo a nyní je stále na čtrnáctce, se tak jedná o jeho druhý singl v Top 10. Další úspěšný týden zažil i Justin Bieber, který po osmi týdnech vystoupal se "Somebody To Love" až na patnáctku. "Never Say Never" z "Karate Kida" je naopak ve čtvrtém týdnu na pokraji vyřazení.

Nejvyšší novinku si připsal Kanye West, singl "Power" prezentoval naživo při BET Awards. Na 65. místě startuje Flo Rida s Davidem Guettou a jejich taneční popík "Club Can't Handle Me". Více informací o obou novinkách rapperů naleznete v červnovém Měsíci v hip hopu. Šedesáté třetí místo je vstupenkou do světla reflektorů pro neznámou (~ nemá článek na Wiki) Christinu Perri. Její písnička "Jar Of Hearts" se objevila v pořadu "So You Think You Can Dance" a hned z toho bylo padesát tisíc stažení. Novinky uzavírají v posledních dvou desítkách debutující Lil Jon + LMFAO s "Outta Your Mind", Chris Brown a Tyga s "Deuces" ze společného mixtapu "Fan Of A Fan", který shodou okolností sampluje Rihannino "Te Amo", We The Kings s "We'll Be A Dream", Josh Turner s "All Over Me", Enrique Iglesias s "Cuando Me Enamoro" a 3OH!3 s "I Can Do Anything".

    Top 10 - singly:
  1. Katy Perry feat. Snoop Dogg - California Gurls
  2. Eminem feat. Rihanna - Love The Way You Lie
  3. Usher feat. will.i.am - OMG
  4. B.o.B feat. Hayley Williams - Airplanes
  5. Travis McCoy feat. Bruno Mars - Billionaire
  6. Mike Posner - Cooler Than Me
  7. Taio Cruz - Dynamite
  8. Drake - Find Your Love
  9. Jason Derülo - Ridin' Solo
  10. Eminem - Not Afraid

Eminem - Recovery
© facebook interpreta
DESKY - Otázkou týdne nebylo, kdo vystřídá Eminema na trůně, nýbrž pouze jak moc spadnou jeho prodeje v druhém týdnu. Nakonec to bylo o 58 %, k předchozím 741 tisícům si tak "Recovery" připsalo dalších 313. Za dva týdny tak dosáhlo platiny. Drake přidal dalších 105 tisíc a zůstala mu dvojka. Na trojku se nám díky premiéře filmu dostal soundtrack z "The Twilight Saga: Eclipse", který minule byl až desátý. Na dvacítce pak debutuje hudební kompozice filmu, kterou složil Howard Shore.

Nejvyšší novinkou je třetí album The-Dreama "Love King" na čtyřce. Prodalo se ho 58 tisíc kusů, což je asi třetinový počet oproti předchozímu "Love vs. Money". Debut se mimo jiné jmenoval "Love Hate" a následující album se bude jmenovat "Love Affair". Slavit můžou 3OH!3, jejich třetí deska "Streets Of Gold" zaznamenala čtyřicet tisíc prodaných kusů a patří jim sedmička, oproti předchozí desce "Want", první pod majorem, která debutovala čtyřiačtyřicátá, to je velké zlepšení. Klukům rozhodně prospěly spolupráce s Katy Perry a Ke$hou.

V Top 10 se stále dobře vedlo "Now! 34", polepšil si Justin Bieber, vrátili se do ní Lady Antebellum, minulí debutanti Miley Cyrus, Ozzy Osbourne a The Roots padali dolů. Novinky z nižších míst padaly v druhém týdnu až do druhé stovky, viz Macy Gray, Danzig nebo Sia. Co se týče novinek toho týdne, dalšími v pořadí byli Scissor Sisters, kteří v jím zaslíbenější Británii skončili druzí, doma v USA patří desce "Night Work" až osmnáctka. Osmadvacátá příčka, nejlepší v kariéře, připadla r'n'b zpěvákovi Dwelemu za čtvrtou desku "W.ants W.orld W.omen". Dwele jinak hostuje na zmiňovaném "Power" Kanye Westa.

Dále tu máme jazzového Kennyho G (33 - "Heart And Soul"), australské metalcoristy Parkway Drive (39 - "Deep Blue"), záznam bohoslužby v Hillsong Church (40 - "A Beautiful Exchange: Live", fakt nekecám), kanadské indie rockery Wolf Parade (48 - "Expo 86"), kompilaci písní rockera Teda Nugenta (61 - "Happy Defiance Day Everyday"), hardcoristy Emarosa (69 - "Emarosa"), křesťanský metalcore Haste The Day (74 - "Attack Of The Wolf King") a novinky v první stovce uzavírají Papa Roach na osmdesát trojce s výběrovkou "To Be Loved: The Best Of Papa Roach".

    Top 10 - alba:
  1. Eminem - Recovery
  2. Drake - Thank You Later
  3. ▲ Různí: Twilight Saga: Eclipse (OST)
  4.  N The-Dream - Love King
  5. ▬ Různí - Now That's What I Call Music! 34
  6. Justin Bieber - My World 2.0
  7.  N 3OH!3 - Streets Of Gold
  8. Jack Johnson - To The Sea
  9. Miley Cyrus - Can't Be Tamed
  10. Lady Antebellum - Need You Now

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.

NÁZORY
  • Souhlas (oTt, 10.07.2010 13:00) Reagovat

    Naprosto souhlasim s názorem na klip k Alejandro :)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně
Rozhovory: Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně "Pomíjivost divadla je pro mě někdy bolestná. Oproti tomu kratičká píseň toho může obsáhnout spoustu a zůstane v nás, můžeme si ji zpívat," říká herec a muzikant Igor Orozovič. Svou čerstvě vydanou debutovou desku "Když muž... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Mark Knopfler - One Deep River 8/10
Recenze: Na "One Deep River" je Mark Knopfler pořád stejně solidní Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 00:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 40/2023 - od Drakea přes Jelen po Škwor (11.10.2023 21:10)
- Rokenrolová síň slávy (opět) pozměnila svou definici toho, co znamená rock (01.02.2023 15:59)
- Eminem řekl ne osmi milionům dolarů za vystoupení na fotbalovém šampionátu v Kataru (10.01.2023 18:09)
- Nové desky 44/2022 - od Alicie Keys přes Drakea po The Pretty Reckless (09.11.2022 10:00)
- Eminem, Eurythmics, Duran Duran a další byli uvedeni do Rokenrolové síně slávy. Přišla i Dolly Parton (07.11.2022 12:52)
- Drake je vůbec nejvyhledávanějším umělcem aplikace Shazam (25.08.2022 11:54)
- Nové desky 31/2022 - od Calvina Harrise přes T-Bone Burnetta po Soulfly (10.08.2022 11:00)
- Drake se nečekaně připojil k Backstreet Boys na jejich koncertě v Torontu (05.07.2022 11:55)
- Video: Poločas Super Bowlu 2022 ovládli Eminem a Dr. Dre (15.02.2022 09:11)
- Do Rokenrolové síně slávy mohou vstoupit Eminem, Rage Against The Machine nebo Judas Priest (03.02.2022 16:25)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Queen AC/DC Sia Kabát U2 Rush Bono Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu