shop.musicserver.cz
Pohled do hitparád IFPI - 26. týden

Guetta se přemnožil

Vydáno: 07.07.2010 22:29 v sekci České hitparády - Petr Balada | foto: facebook interpreta

Zlato i stříbro v obou hitparádách IFPI nezměnilo majitele. Bourákem týdne je David Guetta, který spolupracoval na dalších dvou novinkách nastupujících do rádiového žebříčku. S dalším singlem se přihlásil i Jason Derülo. Dobude "Ridin' Solo" první desítku? Videoklip týdne natočilo duo Jonas & Francois.

Stromae - Alors On Danse
© facebook interpreta
RÁDIA - Aktuální pořadí nepřináší na prvních dvou místech žádnou změnu. Na třetím už ano, ale nová tvář to není. David Guetta s "Memories" pamatuje i o stupínek lepší pozici. Jisté je, že právě on vystřídal Timbalanda na postu momentálně nejžádanějšího producenta a spolupracovníka. Dokazují to i novinky tohoto kola. Spoluprací s Guettou se tentokrát chlubí mimo jiné Flo Rida. "Club Can't Handle Me" byl vybrán za úvodní singl jeho novinkové desky "The Only One". A objeví se i na soundtracku ke "Step Up 3D". U nás je tato filmová série uváděna pod názvem "Let's Dance" a její nejnovější trojrozměrné pokračování tu bude mít premiéru se začátkem školního roku.

O pár týdnů později se dočkáme také koncertu Lady Gaga. Nejspíše na něm nebude chybět ani "Alejandro", který vystoupal už na páté místo. Do první desítky se vrátil hymnus "Empire State Of Mind", konkrétně na devítku, což je po třiatřiceti týdnech sice úctyhodný výkon, ale z pohledu aktuálnosti rozhlasových playlistů se jedná spíše o úctyhodnou zastydlost. Jen o pár fleků níže přitom stále jen čekají na průnik mezi nejlepší "California Gurls" (13.) a "Gypsy" (14.) Snad se Katy Perry i Shakira dočkají a možná k nim přibude i Usher, kterého lze konečně nalézt alespoň v druhé desítce.

Další z novinek mající potenciál velkého hitu se nachází pod číslem čtyřicet osm. Jason Derülo do ní téměř nepoznaně nasamploval motiv z "Bittersweet Symphony" od The Verve. Možná proto "Ridin' Solo" prozatím nejvíce boduje v Anglii. O poznání více dryáčnicky se k předloze zachoval další čerstvý kousek. Lumidee lacině vykradla "Insomnii" od Faithless a boduje s ní na padesát devítce. Guettou jsme začali, Guettou skončíme. Už i k nám se dostal "Commander" Kelly Rowland, tedy song, který na Slovensku minule obsadil čtverku. V české verzi téže hitparády mu patří sedmdesát dvojka.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Stromae - Alors On Danse
  2. Timbaland feat. Katy Perry - If We Ever Meet Again
  3. David Guetta feat. Kid Cudi - Memories
  4. ↕ Get Far - Radio
  5. Lady Gaga - Alejandro
  6. Edward Maya - Stereo Love
  7. Iyaz - Replay
  8. Adam Lambert - Whataya Want From Me
  9. Jay-Z feat. Alicia Keys - Empire State Of Mind
  10. Owl City - Fireflies

Top 100 RÁDIO 26/2010 - novinky:
48. Jason Derülo - Ridin' Solo
56. Spankers - Chupa Rico
57. Lucenzo feat. Big Ali - Vem Dançar Kuduro
59. Lumidee - Insomnia
61. Example - Kickstars
62. Flo Rida feat. David Guetta - Club Can't Handle Me
72. Kelly Rowland - Commander

Martin Chodúr - Let's Celebrate
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Ani v prodejnosti se obsazení zlaté a stříbrné medaile nezměnilo. Na bronz tentokrát dosáhl Michal David s narozeninovou kolekcí. O jedno místo si polepšil i Ozzy Osbourne, čímž vyrovnal svou kdysi startovní pozici. Směr dolů naopak vyšel na Petra Muka a nepolepšila si ani Radůza s Kabátem. Dobře se naopak vede šesté Janě Kirschner. Vůbec nejlépe, ve srovnání s minulým kolem, je na tom v první desítce Miley Cyrus. Album "Can't Be Tamed" poskočilo ze sedmnáctky na osmičku.

Do hry se vrátila nahrávka "Fame Monster" Lady Gaga, když ze třiačtyřicítky dokázala vyšplhat na třináctku. Zpátky vzhůru se dere rovněž "Bionic". Christina Aguilera byla nejvýše čtvrtá. Po propadu na samou hranici třicítky však pozvedla svou prodejnost a aktuálně má dvaadvacítku. Jako na houpačce se pohybují i Nightwork. "Respectmaja" byla osmnáctá, minule čtyřicátá devátá, nyní dvacátá třetí. Na novinky je tentokrát hitparáda skoupá. Přináší pouze dvě. Klasiku hudební a klasiku filmovou. Nové trendy se tentokrát nechytly.

Top 10 - prodejnost:
  1. Martin Chodúr - Let's Celebrate
  2. Richard Müller - Už
  3. Michal David - 50
  4. Ozzy Osbourne - Scream
  5. Petr Muk - V bludišti dnů
  6. Jana Kirschner - Krajina rovina
  7. ↑ Různí - Hot Summer Hits 2010
  8. Miley Cyrus - Can't Be Tamed
  9. Radůza - Miluju vás
  10. Kabát - Po čertech velkej koncert +DVD

Top 50 Prodejní - novinky:
37. Různí - Nejlepší filmové hity všech dob
45. ČF/Bělohlávek - Dvořák - Symfonie č. 9

Videoklip týdne: Muse - "Undisclosed Desires" (r. Jonas & François)

Pokud máte už Muse plné zuby, dnešní výběr vám radost neudělá. Připomínka jejich druhého singlu z alba "The Resistance" je tu však hlavně z důvodu jmen dvojice francouzských režisérů říkajících si Jonas & Francois. Tihle dva chlapíci mají, zdá se, štěstí potkat se ve správném čase s těmi správnými interprety a přitom nebýt mediálně profláklými tvůrci. Ve své sbírce mají Madonnu s Justinem Timberlakem, Depeche Mode, Audio Bullys či Justice. A zejména prací pro francouzské nu-ravery si získali velkou hromadu příznivců. Muse jsou s "The Resistance" na čtyřicátém čtvrtém místě prodejní hitparády.

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 26. týden najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY
  • Prodejnost (Nautilus, 09.07.2010 09:36) Reagovat

    Prodejnost hudebních alb za 5. a 6. týden předznamenává, kdo v současné době ovládá českou hudební scénu. Nepřekvapuje, že to je právě album Martina Chodúra Let´s Celebrate, které se umísťuje v těchto týdnech na prvním místě v ukazateli, který lze ztěží zpochybnit. Je zřejmé, že tento typ muziky zde chyběl a Martin svými kvalitami zaplnil mezeru na trhu.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai (29.03.2024 08:30)
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)
- Nejhranější domácí písničku obstarali filmoví Kryštof, celkově dál vede Dua Lipa (14.03.2024 10:00)
- Video: Sophie Ellis-Bextor zazářila u Jimmyho Fallona a vrací se na taneční parket s Pnau i Guettou (12.03.2024 10:43)
- Dua Lipa se vrací na vrchol rádiového žebříčku, ten albový pomalu ztrácí smysl sledovat (07.03.2024 09:30)
- Ofenbach se s oživeným hitem Kim Wilde protančili do čela rádiového žebříčku (01.03.2024 08:00)
- Kanye West a Ty Dolla $ign si podrobili český albový žebříček, digitálu vládne Benson Boone (22.02.2024 09:40)
- Michal Prokop si na Krásný ztráty Live pozval Richarda Müllera (15.02.2024 17:29)
- Jen Kateřina Marie Tichá konkuruje rapu: její "Plamen" rozpálil top pětku albového žebříčku (15.02.2024 10:30)
- Na Beats for Love míří držitel Grammy a nejlepší DJ planety David Guetta (13.02.2024 12:51)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber The Prodigy Vladimír Mišík AC/DC Queen Adele Rush Kabát Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Télépopmusik Paws Dua Lipa Madonna Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu