shop.musicserver.cz
Nové desky pro 28. týden

Nové desky pro 28. týden

Vydáno: 11.07.2010 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Ačkoli novinek výrazně ubylo, přece se jen najde řada zajímavých titulů, které právě vycházejí. Tím hlavním je symfonické album hitů Stinga. Sólově se představí kytarista Foo Fighters Chris Shiflett, naživo Tokio Hotel a s rozmanitým projektem Danger Mouse. Vše pak řádně přitvrdí metalisti Korn.

Pokud se v pondělí 12. července vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Sting - Symphonicities (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / jazz / vážná hudba

Sting - Symphonicities
Sting si na letošní léto přichystal naprostou lahůdku. Fanouškům naservíruje album, kde nahrál své písničky v novém aranžmá za doprovodu symfonického orchestru. Celý projekt dostal název "Symphonicity" a Sting se na něm podílel s Royal Philharmonic Concert Orchestra, který dirigoval Steven Mercurio. Ten je ve svém oboru špičkou a vedle dirigování řady oper stál po boku Andrey Bocelliho, Placida Dominga nebo Luciana Pavarottiho. Sting pro tuto novou podobu vybral jakýsi průřez svého repertoáru a repertoáru The Police, kde nechybí například "Roxanne", "Next To You", "I Hung My Head", "Englishman In New York", "Every Little Thing She Does Is Magic", nebo "When We Dance". Album podpoří i stejnojmenným turné, které odstartovalo 2. června ve Vancouveru. Na cestě ho doprovází ten samý orchestr včetně dirigenta Mercuria. Celkem je v rámci turné čeká něco kolem šedesáti koncertů, přičemž se 22. září dostane i na pražskou O2 Arenu. O celém projektu se Sting rozpovídal v tomto videu.


Danger Mouse and Sparklehorse - Dark Night Of The Soul (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

Danger Mouse, Sparklehorse, David Lynch - Dark Night Of The Soul
Zbrusu nový projekt "Dark Night Of The Soul" mají na svědomí tři persony - americký muzikant a producent Danger Mouse, alternativně rockové duo Sparklehorse a americký režisér David Lynch. Zatímco první dva se chopili hudební stránky, Lynch se pochopitelně postaral o tu vizuální, ačkoli i na albu jej zaslechnete. Stejně jako slušnou řádku hostů. Těmi jsou například The Flaming Lips, Julian Casablancas, Iggy Pop, Frank Black, Nina Persson nebo Suzanne Vega. Ti si v jednotlivých písničkách nejen zazpívali, ale měli prsty i v komponování a produkci. A stejně jak je tahle parta pestrá, je podobně rozmanitá i celá deska a dá se šoupnout do nic neříkající škatulky alternativní rock. Desku provází řada nepříjemností. Vedle sporu s nahrávací společností to byla hned dvě úmrtí lidí, kteří se na ní podíleli. Prvním z nich je folkrockový Vic Chesnutt, který zemřel loni v prosinci na předávkování léky, a druhým je dokonce jeden z členů Sparklehorse Mark Linous, jenž začátkem března spáchal sebevraždu. Těmto dvěma je celá nahrávka věnovaná a vy si ji můžete poslechnout již nyní na portálu npr.org.


Korn - Korn III: Remember Who You Are (Supraphon)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní metal

Korn III - Remember Who You Are
Nové album americké formace Korn je jedním z nejočekávanějších desek letošního roku. Muzikanti si jsou vědomi velké zodpovědnosti - dokládá to především fakt, že před přípravou CD "Korn III: Remember Who You Are" si dali desetiměsíční pauzu a až pak začali s nahráváním. Společně s producentem Rossem Robinsonem dali dohromady jedenáct nových kousků. Jako první singl zvolili "Oildale" a natočili k němu i videoklip. Ačkoliv formace pod vedením frontmana Jonathana Davise slibovala velký návrat ke kořenům, ne všichni fanoušci byli z pilotní ochutnávky nadšení. Sami ale nejlépe uděláte, když desku sami posoudíte a navštívíte stránky craveonline.com, kde najdete k poslechu všechny nové písně. Naživo si Korn budete moct poslechnout 28. srpna na festivalu Řípfest, kde kapela vystoupí vedle Ozzyho Osbourna jako jeden z headlinerů.


Tokio Hotel - Humanoid City - Live (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock

Tokio Hotel - Humanoid City - Live
Německá rocková partička Tokio Hotel vyjela na začátku tohoto roku na turné k desce "Humanoid", jež se zastavilo i v České republice. Čtveřice z Magdeburgu pochopitelně pořídila z turné záznam, který se nyní dostává k fanouškům pod názvem "Humanoid City - Live". Na CD nebo DVD budete mít možnost vidět konkrétně, jak to vypadalo v Miláně, což obzvláště pro české fanoušky bude znamenat, že si mohou vyposlechnout, jak zněl anglický setlist, na rozdíl od toho pražského - německého. Připomenou si a hlavně konečně uvidí v kompletní podobě i velmi výpravnou a technicistní scénu, kterou coby futuristické město Humanoid City vytvořila Misty Buckley a její tým spolupracující na dekoracích filmu Luca Bessona "Pátý element". Opět uvidí také Billa Kaulitze ve futuristických kostýmech, jak se pohybuje po pohyblivých kovových mostech a ohnivé scéně. Režii záznamu z patnácti kamer má na svědomí Jim Gable, který pracoval na koncertech AC/DC, Rolling Stones, Aerosmith a řady dalších. Trailer k DVD verzi umístili TH na svůj web.


Chris Shiflett & The Dead Peasants - Chris Shiflett & The Dead Peasants (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: americana / country / rockabilly

Chris Shiflett & The Dead Peasants - Chris Shiflett & The Dead Peasants
Chrise Shifletta budou nejspíše znát především příznivci Foo Fighters jako hlavního kytaristu této formace, nicméně ti by se na jeho sólový projekt až tolik těšit neměli. Shifett se totiž se skupinou The Dead Peasants, jejíž jádro tvoří hudební inženýr a bubeník John Lousteau a klávesák Derek Silverman, vydal ke svým oblíbeným žánrům - klasickému country Johnnyho Cashe, Waylona Jenningse a dalších, rockabilly Elvise či Eddieho Cochrana - a k rockovým legendám jako Rolling Stones nebo The Replacements. Shiflett napsal všechny písně v letech 2008 až 2009 a nahrál je ve Studiu 606 kapely Foo Fighters v Los Angeles na přelomu loňského a letošního roku. Sem si pozval i některé hostující muzikanty jako basáka Daveyho Faraghera (Elvis Costello and The Imposters, John Hiatt), Grega Leisze (Wilco, Lucinda Williams, Whiskeytown) na pedal steel, houslistu Stevieho Blackeho (Beck, Weezer, Colbie Caillat), kytaristu Eddieho Pereze, a zpěvačku Audru Mae. Výsledek si můžete v krátkých ukázkách vyposlechnout na Shifettově webu.


Amorphis - Forging Land Of Thousand Lake (DVD) (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: progresivní metal

Amorphis - Forging Land Of Thousand Lake
Finští metalisté z Amorphis sklízejí s loňskou nahrávkou "Skyforger" samé úspěchy a letos se připomínají s prvním koncertním DVD. Set nazvaný "Forging Land Of Thousand Lake" přináší plnohodnotný záznam koncertu, který muzikanti odehráli ve finském Oulu. Naživo předvedli průřez dvacetiletou hudební kariérou, za kterou vydali devět studiových desek. Malou ochutnávku v podobě traileru najdete na YouTube.com profilu vydavatelství Nuclear Blast Records. Fanoušci budou moct při nákupu živáku zvolit kromě klasické edice také limitovanou verzi na dvou DVD a dvou CD. Skrz webshop Amorphis je k dostání také balíček s pánským nebo dámským trikem. Dodejme, že 19. listopadu vystoupí formace v Plzni v KD Šeříkova.


Karl Jenkins - Gloria/Te Deum (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: vážná hudba / chorální hudba

Karl Jenkins - Gloria/Te Deum
Přestože velšský muzikant a skladatel Karl Jenkins má za sebou řadu rozličných prací, včetně spolupráce s Mikem Oldfieldem, široké veřejnosti stejně nejvíce utkvěl jako ten, který stojí za projektem Adiemus. Ten ale s rokem 2003 skončil a Jenkins se od té doby věnuje své práci. Nyní třeba na albu "Gloria/Te Deum", kde vedle London Symphony Orchestra a sboru National Youth Choir Of Great Britain přivítal také novozélandskou zpěvačku Hayley Westenra. Jak je patrné z názvu a také možné slyšet z ukázek na stránkách rádia BBC, na "Gloria/Te Deum" se Jenkins inspiroval především křesťanskou tématikou modlitby, do níž zakomponoval fragmenty z několika dalších světových náboženství.


In This Moment - A Star-Crossed Wasteland (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní metal / metalcore

In This Moment - A Star-Crossed Wasteland
Pokud vašemu oku lahodí křehké slečny ve tvrdých metalových kapelách, In This Moment vás jistě potěší. Metalcoreová banda z Los Angeles v čele se svéráznou zpěvačkou Mariou Brink totiž vydává třetí studiovou nahrávku "A Star-Crossed Wasteland". Na posluchače čeká deset nových songů, které produkoval Kevin Churko. Stejný producent spolupracoval také třeba s Ozzym Osbournem na jeho novince "Scream". Jak se kolaborace povedla, můžete sami ohodnotit na MySpace.com profilu kapely, kde najdete klip k novinkovému songu "The Gun Show". Album vychází i v luxusní edici obohacené o DVD s rozhovorem, záznamem "unplugged" vystoupení a se záběry ze studia během příprav novinky.


R.E.M. - Fables Of The Reconstruction 25th Anniversary Edition (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock

R.E.M. - Fables of the Reconstruction
Fanoušci R.E.M. se už pomalu začínají těšit na jejich novou studiovou nahrávku, nicméně těm opravdu skalním by nemělo uniknout pětadvacáté výročí jejich třetí desky "Fables Of The Reconstruction". U této příležitosti vychází speciální výroční edice, která přinese dva disky, kde na prvním bude pochopitelně nově remasterovaná podoba původního alba a na druhém sbírka dem "The Athens Demos", která nabídne celkem čtrnáct skladeb včetně doposud nevydaného songu "Throw Those Trolls Away". Abyste nekupovali zajíce v pytli, můžete si oba disky poslechnout v krátkých ukázkách v internetovém obchodu Amazon.com.


Insidious Disease - Shadowcast (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: black metal / death metal

Insidious Disease - Shadowcast
Fanoušci Dimmu Borgir, Napalm Death a také třeba Gorgoroth by si měli dát pozor na novou kapelu Insidious Disease, která jde na trh s nabroušeným debutem "Shadowcast". Formace tvoří právě vybraní muzikanti z výše uvedených kapel a jak napovídají songy umístěné na MySpace.com formace, pro fanoušky nejtvrdších odnoží metalové hudby bude album to pravé ořechové. Na stejné adrese najdete také živý klip.


Lucrezia Borgia - Valpuržina noc (Indies Happy Trails)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: historizující hudba / rock

Lucrezia Borgia - Valpuržina noc
Hudební uskupení Lucrezia Borgia zabývající se převážně renesanční a gotickou hudbou předkládá svůj obsahově největší opus "Valpuržina noc" - folk-symfonicko-historizující metalovou operu o dvou dějstvích, která vychází na dvou discích. Původní záměr rozhodně nebyl dělat tak rozsáhlý projekt, ale především díky hostům se nakonec "Valpuržina noc" o něco rozrostla. Těmi hosty jsou zpěváci Zdeněk Kluka, Milan Schelinger, František Segrado, Roman Dragoun, Roman Dostál a Honza Klíma. Písničky byly připraveny už z dřívějších dob a některé z nich znají příznivci Lucrezie z akustických koncertních verzí. Podle kapely je album určené všem milovníkům rytířské romantiky a historie, všem těm, odkud i Lucrezia Borgia kdysi vzešla, těm, kteří se mečem i rádi ohánějí. Písně jsou to burácející, divoké za zvuku hodně nabroušených kytar a uvřeštěných šalmají.


Dále vychází:

Be-Bop Deluxe - Futurist Manifesto/74-76 (EMI)
Burden Of Grief - Follow The Flames (Mystic Production)
C-Murder - Trapped In Crime (EMI)
Devil Sold His Soul - Blessed & Cursed (EMI)
Doomshine - The Piper At The Gates Of Doom (Mystic Production)
Groundhogs - The Liberty Years(1968-1972) (EMI)
Ice Cube - Death Certificate (EMI)
Iron Fate - Cast In Iron (Mystic Production)
Prophecy 23 - ... To The Pit (Mystic Production)
Robin Trower - A Tale Untold:(1973-1976) (EMI)
RPA & United Nations Of Sound - Unos (EMI)
Různí - Disney Adventures In Bluegrass (EMI)
Různí - Disney Adventures In Bossa Nova (EMI)
Různí - Disney Adventures In Country (EMI)
Různí - Disney Adventures In Jazz (EMI)
Různí - Disney Channel Summer Rocks (EMI)
Různí - Imagination Movers (EMI)
Různí - Toy Story 3/Toy Story Music (soundtrack) (EMI)
Snoop Dogg - The Last Meal (EMI)
Sons Of Liberty - Brush-fires Of The Mind (EMI)
Ten Years After - Chrysalis Years (1969-1972) (EMI)
This Or The Apocalypse - Haunt What's Left (Mystic Production)
Tru - Best Of (EMI)

NÁZORY
  • Humanoid (Terez, 19.07.2010 11:18) Reagovat

    Doufám, že se tu objeví recenze na DVD "Humanoid City Live" od Tokio Hotel.

    • Re: Humanoid (John, 09.08.2010 11:07) Reagovat

      To nemyslis vazne.Ten humus sa neda pocuvat.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Bono Sia Paws Taylor Swift Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu