shop.musicserver.cz
Billy Idol, SaSaZu, 27.6.2010

Idol. Billy Idol.

Vydáno: 28.06.2010 11:51 v sekci Naživo - Tereza Vavroušková | foto: facebook interpreta

Punkový guru Billy Idol zahrál v neděli v SaSaZu. Konala se přehlídka Idolova typického křivého úsměvu, odbarveného číra, kytarových preludií, nadupaného setlistu i kompletně plného klubu. Idol nám přijel ukázat, že ze scény ho hned tak někdo nedostane, a už vůbec ne únava.

Live: Billy Idol

místo: SaSaZu, Praha
datum: 27. června 2010
setlist: Ready Steady Go, Dancing With Myself, Love Is Strange, Flesh For Fantasy, Scream, Sweet Sixteen, Eyes Without a Face, Kings & Queens, L.A. Woman, King Rocker, Boss Sound, Blue Highway, Rebel Yell, Přídavek: White Wedding, Mony Mony
Fotogalerie

Billy Idol, SaSaZu, 27.6.2010
© Vojta Florian / musicserver.cz
Jsou víkendy, které jsou opravdu příjemné. Jako třeba když si v sobotu skočíte na Gossip a v neděli na Billyho Idola. Oba koncerty se konaly ve stejném klubu a nutno říci, že na Idolovi bylo podstatně více narváno a osobně jsem SaSaZu takhle přecpané ještě neviděla. O půl desáté byla před vchodem stále ještě dvacetimetrová fronta a procpat se dopředu chtělo opravdu hodně ostré lokty. Ty jste museli však před ochrankou dobře schovat, protože se zabavovalo vše možné i nemožné, včetně propisek (pokud mi někdo v komentářích sdělí jeden relevantní důvod, ráda ho uslyším...).

Těžko říct, jestli Billy Idol zrovna fetuje nebo ne, ale každopádně tráví hodně času v posilovně. Mít skoro v pětapadesáti a po pětatřiceti letech na scéně takové tělo je až k nevíře. Billy ho samozřejmě rád ukazuje a nejinak tomu bylo i v SaSaZu. Zpěvák vyjel na turné se svým kytaristou Stevem Stevensem, který měl co do činění i s Michaelem Jacksonem nebo Robertem Palmerem. Zbývající část kapely tvoří basák Stephen McGrath, klávesista Derek Sherinian, kytarista Billy Morrison a bubeník Jeremy Colson.

Billy Idol, SaSaZu, 27.6.2010
© Vojta Florian / musicserver.cz
Idol nikdy nezpíval úplně čistě, vždy vypadal trošku zvláštně a dělal spoustu průserů. Zkrátka typická punková star. Jako homme fatal punkové scény se v plné kráse ukázal i v neděli v Praze. Koncert byl průřezem celé Idolovy kariéry, včetně jeho počátků s kapelou Generation X. Jejich songem "Ready Steady Go" show začala a dále zazněly všechny největší hity jako "Dancing With Myself", "Scream", "Sweet Sixteen", "White Wedding" nebo doják "Eyes Without a Face". Při závěrečné "Rebel Yell" zpěvák konečně odhodil koženou bundičku a SaSaZu bylo u vytržení. Tento song byl opravdu vrcholem večera a kapela byla samozřejmě vytleskána zpět. V přídavku se rozjel Steve Stevens, který už poněkolikáté za večer předvedl kruté sólo, a kytáru pořádně prohnal i sám Idol. Na úplný konec do strun hrábli všichni kytaristi najednou a dunění jejich nástrojů vzápětí vystřídal hřmotný potlesk. Velice zasloužený potlesk.

Billy Idol, SaSaZu, 27.6.2010
© Vojta Florian / musicserver.cz
Publikum spadalo většinou do kategorie 40+, tedy taťkové, co si šli připomenout idola Idola z mládí, ale i mladší punková generace. Někteří rodiče vzali na koncert i své pětileté děti, inu co se v mládí naučíš... Vtipné bylo i pozorovat Billyho odbarvené "dvojníky" mezi publikem. Jestli takhle fungují i za všedního dne, si netroufám odhadnout. A kdo natahoval pořádně ruce, měl šanci zachytit jednu z mnoha podepsaných paliček, které Billy rozhazoval.

Vystoupení bylo nadupané od začátku až do konce a Billy působil jako velká reklama na energy drink. Pokud jste koncert nestihli a bijete se do hlavy, máte ještě šanci vyrazit na jeden z následujících koncertů v Německu nebo se podívat do naší fotogalerie z koncertu.

NÁZORY
  • Billy (Doupik, 28.06.2010 12:34) Reagovat

    A zítra bude:
    Talent. Billy Talent :-)
    na Gryndejích

    • Re: Billy (Tereza Vavroušková, 28.06.2010 13:28) Reagovat

      Bryndej?:)

  • Přišel jsem, viděl jsem a ... (Radek, 28.06.2010 14:03) Reagovat

    nelitoval jsem peněz za VIP vstupenku. Jen škoda, že nahoře v ochozech na mé straně (na druhé to bylo lepší) to byl samej suchar. Ale mohl jsem ho vidět hodně zblízka. Billy je čipera, nechci říkat na svůj věk, protože to je relativní, ale chtěl bych takhle vypadat, až mě bude jako jemu.Není to žádnej úžasnej zpěvák, ale mám jeho písničky rád a navíc zapracovala nostalgie the 80's :-). Koncert byl skvělý, stál jsem na úrovni pódia a nemohl jsem spusti oči z bubeníka, který do toho mlátil jako o život. Kapela nastoupila jako smršť, jela v podstatě bez přestávky a najednou konec. Trošku vykalkulovaný přídavek, ale budiž. Možná jsem čekal víc (sám nevím co), ale měl jsem z toho pocit "odehraju-to-a-jedu-na-další-štaci". V setlistu mě mrzely chybějící pecky jako "Speed". "Shock to the system" a třeba "To be a lover". Poslední z jmenovaných není sice asi moc punková/rocková a taky chápu, že písničky z dle mého nejlepšího Billyho albumu "Cyberpunk", nejsou moc vhodné na koncertování. Nicméně neodehrál vše, co bych čekal. Celkově se koncert ale povedl.

  • Billy je klasa!!! (Henry, 28.06.2010 22:01) Reagovat

    Billyho mam rad uz od svych 10 let, kdy vyslo jeho Rebel Yell. Vcera jsem ho videl potreti live a opet fantasticky zazitek! Potesilo me, ze dal "Scream", je to fakt pecka. Chybela "Hot in the City".... Ale jinak zvuk dobrej, nasazeni vsech na jednicku a priste jdu zase!!!!!!!!!!!

  • idol Idol (Jimmy, 28.06.2010 23:11) Reagovat

    Perfektní koncert(až na pár blbečků,co se rvali při koncertě) a z Billyho jsem byl natěšenej jako malej kluk.Vždyt´jsem taky na něj čekal přes 20let a to mi ještě není autorko 40,ale tatík jsem už dvojnásobnej.Byl jsem až vepředu a měl to pěkně všechno na očích.Mělo to drive,elán,shock to the concert a vůbec vše,co jsem od něj čekal.Steve hrál jak jinak víc než perfektně(vždyt´je to taky jeden z nejlepších) a jen dobře,že tihle dva jsou zase spolu a mydlí to jedna radost a já je mohl konečně vidět živě.Ostatní perfektně drželi krok a vypadali jak parta výrostků,která se sakra dobře baví.Billy chvíli co chvíli házel svůj whiplash smile a řádil jako by mu ani nebylo těch 54,ale sweet sixteen.Co mě chybělo za pecky,respective která jsem očekával a nezazněli byli: Speed,Don´t Need A Gun,Catch My Fall a Cradle of Love.Na druhou stranu dali mou oblíbenou Blue Highway,kterou si myslím Billy na koncertech nikdy moc nehrál.Tak se mi zase splnil jeden z životních snů.Těšim se na příště,Billy

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Film o Michaelu Jacksonovi se bude jmenovat "Michael". Krále popu ztvární jeho synovec (02.02.2023 18:47)
- Nové desky 38/2022 - od 5 Seconds Of Summer přes The Rasmus po Marka Owena (29.09.2022 18:00)
- Video: Billy Idol se vrací se skvělou energickou peckou "Cage" (11.09.2022 13:34)
- Video: MikAel sáhl do repertoáru Billyho Idola. Hit "Flesh 4 Fantasy" chce přiblížit dnešní mládeži (22.04.2022 08:14)
- Nové desky 37/2021 - od Daughtry přes 2Cellos po Toma Hodge & Floexe (22.09.2021 17:05)
- Video: Billy Idol se po sedmi letech vrací. Klip "Bitter Taste" je inspirovaný jeho vlastní nehodou (13.08.2021 08:03)
- Recenze: Miley Cyrus na desce "Plastic Hearts" konečně ukazuje svoji pravou tvář (07.12.2020 00:00)
- Miley Cyrus pomohli s novou deskou Billy Idol i Dua Lipa (15.09.2020 14:05)
- Audio: Charlie Puth útočí singlem "Girlfriend" na dívčí srdce (28.06.2020 10:10)
- Johnny Depp produkuje muzikál o Michaelu Jacksonovi z pohledu jeho flitrové rukavice (03.12.2019 17:42)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát AC/DC Adele Queen Sia U2 Taylor Swift Themroc Rush Bono Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu