Bonobo představil v Praze nové album

09.06.2010 14:30 - Matěj Vaněček | foto: facebook interpreta

Britský hudebník, producent a DJ Simon Green alias Bonobo se hlásí o slovo s novou nahrávkou "Black Sands" a v rámci jejího vydání vyjel na koncertní turné, které 7. června zakončil v pražském Lucerna Music Baru. Jako tradičně bylo vyprodáno a jako tradičně se jednalo o kvalitní zážitek.

Live: Bonobo


místo: Lucerna Music Bar, Praha
datum: 7. června 2010

Bonobo flyer
© facebook interpreta
Bonobo se před tuzemským publikem předvedl naposledy před třemi lety na úspěšném koncertu v klubu Roxy. I tentokráte bylo v Praze vyprodáno, a tak se před začátkem koncertu táhla pasáží Lucerna jindy nevídaná fronta, která končila až na přilehlé Vodičkově ulici.

Bonobo se na rozdíl od minule spokojil s minimalistickou scénou bez projekce, pouze s vlastním osvětlovačem, což výrazně přidalo celé atmosféře večera. Playlist tvořila eklektická směs minulosti, zejména alba "Days To Come", a současného novinkového alba "Black Sands". Simonovi fanoušci na tuto novou desku čekali plné čtyři roky. Předchozí tři alba "Animal Magic" (2000), "Dial 'M' For Monkey" (2003) a "Days To Come" (2006) patří k tomu nejlepšímu, co se šéfům Ninja Tune podařilo v elektronickém rybníce vylovit.

Bonobo
© Bonobo
Koncertní podání čistě instrumentálních skladeb působí i přes značnou hudební a výrazovou kvalitu kompozice poněkud plošším dojmem oproti skladbám se zpívanými pasážemi. Bez dostatečného prostorového vyznění zvuku se totiž ztrácí vytříbenost a kontrast jednotlivých pasáží, které tu a tam působí opravdu dominantně, pokud k poslechu desky využijete kvalitní reprosoustavu. Výrazněji a opravdověji z první půlky koncertu působila zejména skladba "Noctuary", která se objevila na desce "Dial 'M' For Monkey", kde se právě nekoherentní impozance jednotlivých nástrojů snoubila do úžasného zvuku i v sále Lucerna Music Baru.

Jak už bývá u živých vystoupení Bonobo zvykem, rozhodně se člověk nenudil, neboť v širším kontextu opravdu vyčníval skvělý zvuk, vynikající bubeník a již tradiční saxofon. Značný díl úspěchu padá i na hlavu zpěvačky, kterou byla Andreya Triana, a která s Bonobo v Praze a na celém turné vystupovala. Její příspěvek byl krásně znatelný například ve skladbě "Stay The Same", která se velmi přibližovala její studiové verzi, kterou je možné slyšet na nejnovějším CD.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY