Videotermix: Dušan Neuwerth

22.05.2010 05:00 - Tomáš Tenkrát | foto: facebook interpreta

Producent Dušan Neuwerth vyjádřil svůj obdiv ke kapele The xx a svým způsobem pochválil i nový videoklip od Trabandu. Naopak starý singl "Human Nature" od Madonny přijal výrazně vlažněji. Za sebe pak doporučil dvacet pět let starou věc - "Life's What You Make It" od Talk Talk.
Dušan Neuwerth je především hudební producent - jeho posledním zářezem je "Klenot" Vypsané fiXy. Ale aktuálně kuje pikle i se svou kapelou Umakart, kde funguje po boku Jana P. Muchowa a Jaromíra Švejdíka.

KLIP NOVINKA

The XX - Islands (2010)

The xx
The xx se v novém videoklipu k písničce "Islands" objevují již jen jako trio, bez Barie Qureshi, která skupinu opustila na podzim. Jednu z nejlepších skladeb na debutové desce formace "xx" v něm doplňuje krátká, na první pohled repetitivní choreografie v podání tří párů, které obklopují skupinu na stylové potemnělé x-scéně. Při důkladnějším prozkoumání však přijdete na to, že se choreografie s vývojem písničky neustále lehce pozměňuje, prý aby reflektovala postupný rozpad vztahu. O režii se postaral jeden z nejlepších klipových režisérů současnosti Saam Farahmand.

Jak to vidí Dušan...

Skvělá kapela, skvělý song. Monotónní, jednoduché, ale plné emocí - to mám rád.


The xx - Islands


KLIP STAŘENKA

Madonna - Human Nature (1995)

Madonna
Čtvrtý a poslední singl z desky "Bedtime Stories". Video režíroval Jean-Baptiste Mondino. Zajímavostí je, že kostým, ve kterém Madonna v klipu vystupuje, byl hned krátce po natáčení zaslán do Rock And Roll Hall Of Fame. "Human Nature" ze svého repertoáru královna popu nedávno vytáhla, když píseň reinkarnovala v nové podobě, jež zazněla i na koncertě v Praze a kterou můžete vidět i na aktuálním DVD "Sticky & Sweet Tour".

Jak to vidí Dušan...

Přesný opak The x, i když jsou v obou klipech tanečníci. Tenhle je bohužel jen rádoby plný emocí, ale uvnitř nic. To je ostatně celá Madonna...


KLIP CZ/SK

Traband - Indiáni ve městě (2010)

Traband
Jak se můžete dočíst v recenzi na novinku "Domasa", od předchozího "Přítele člověka" se liší rockovým zvukem, v některých kusech až přímo punkovým. Na úvodní píseň "Indiáni ve městě" vznikl animovaný videoklip, který mají na svědomí výtvarníci Aleš Výmola a Marek Rubec. Jedná se o pořádně akční podívanou, při níž však jistě mnozí zavzpomínají, protože se v klipu prohánějí figurky a další hračky, které provázely nejedno dětství.

Jak to vidí Dušan...

Traband není úplně můj šálek kávy, ale klip se mi líbí, vlastně víc než píseň samotná, i když i ona je správně syrová. Dobrý téma.


Dušan Neuwerth doporučuje...

Talk Talk - Life's What You Make It (1985)

ANKETA
Který z těchto klipů se líbí nejvíc vám?





Podívat se na výsledky



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY