shop.musicserver.cz
Pohled do hitparád Billboardu platných od 29. dubna

USA poslouchá a kupuje přezpívané Madonniny písně

Vydáno: 29.04.2010 22:01 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Hudebně-komediálně-dramatický seriál "Glee" už v žebříčcích boduje půl roku, nyní se mu albový žebříček podařilo dokonce vyhrát. Herci v posledním díle přezpívali několik písniček Madonny a EPčko "The Power Of Madonna" bralo zlato. Dařilo se i dalšímu soundtracku: "Iron Man 2" čerpá z repertoáru AC/DC.

B.o.B - Nothin' On You
© facebook interpreta
SINGLY - B.o.B a Rihanna zůstávají na čele, na bronz se vyšvihl Taio Cruz. Připomenu, že druhý březnový týden singlovou hitparádu dokonce vedl. Minule třetí Train tak ještě kvůli postupu Lady Antebellum spadli na pětku. Nechci se nikoho dotknout, ale musím říct, že zaslouženě, "Hey, Soul Sister" je brak. Usherovo "OMG" podle předpovědi šlo nahoru a patří mu už šestka. Do Top 10 se dostalo minule debutující "Airplanes" B.o.Bho, patří mu číslo devět. V žebříčku se umístila i další skladba z jeho debutové desky, "Bet I" s hostujícím T.I.em je na místě 72.

Těsně před vypadnutím z prestižní desítky je už "Telephone" Lady GaGa a Beyoncé. Pro superduo může být zklamáním, že maximem byla třetí pozice. "Alejandro" ale už přeskočil "Bad Romance" a je na dvacítce. Herci ze seriálu "Glee" se stejně jako minulý týden postarali o většinu novinek, minule se jednalo o skladby z jejich třetí kompilace, tentokrát jde o přezpívané písničky Madonny. "Like A Prayer" je nejvyšším debutantem, patří mu dvacet sedmička. V osmé a deváté desítce pak ještě jsou "Borderline/Open Your Heart", "Like A Virgin" a "4 Minutes". Více o úspěchu desky v komentáři k deskám.

Na konci hitparády pak začínají svoji singlovou pouť Shontelle ("Impossible"), Reba ("I Keep On Loving You") Tim McGraw ("Still") a Ciara s Ludacrisem ("Ride)". Propadák týdne je "Not Myself Tonight" Christiny Aguilery (23=>49), radovat se naopak částečně může Alicia Keys díky "Un-Thinkable (I'm Ready)" (83=>58).

    Top 10 - singly:
  1. B.o.B feat. Bruno Mars - Nothing' On You
  2. Rihanna - Rude Boy
  3. Taio Cruz feat. Ludacris - Break Your Heart
  4. Lady Antebellum - Need You Now
  5. Train - Hey, Soul Sister
  6. Usher feat. will.i.am - OMG
  7. Jason Derülo - In My Head
  8. Ke$ha - Your Love Is My Drug
  9. B.o.B feat. Hayley Williams - Airplanes
  10. Lady GaGa feat. Beyoncé - Telephone

Glee: The Music, The Power Of Madonna
© facebook interpreta
DESKY - "The Power Of Madonna" je název soundtracku ze speciální patnácté epizody seriálu "Glee" věnované písničkám Madonny. Osmipoložkového EPčka se prodalo téměř sto tisíc kusů (z toho 75 % downloady), a stalo se tak novým vládcem albového žebříčku. Vítězství soundtracku TV seriálu/filmu se naposledy událo v roce 2007 s druhým "High School Musicalem". Billboard také spočítal, že pokud by se nepočítaly tituly od Disneyho, naposledy takto uspěla hudba z "Miami Vice" v 80. letech. A ještě jedna zajímavá statistika: poslední album na prvním místě složené pouze z coverů písní jednoho interpreta byl soundtrack z "Mamma Mia!" (ABBA) z léta 2008.

Minulý vítěz Justin Bieber se musel sklonit i před Lady Antebellum, o důvodu očekávaného nárůstu prodejů country formace jsme informovali minule. Bramborová medaile zbyla na AC/DC, i tak je 76 tisíc kusů jejich soundtracku pro druhého "Iron Mana" výborným výsledkem. Na desce však nenajdete žádné nové skladby, jedná se o kompilaci písní z celé nahrávací historie á cé - blesk - dé cé, včetně "T.N.T.", "Highway To Hell" nebo "Thunderstruck". První a čtvrté místo pro novinkový soundtrack je mimochodem premiérová událost za celou historii žebříčku.

Z Top 10 vypadli Ke$ha, Monica a MGMT (2=>18), opačný směr nabral Zac Brown Band, nejspíše díky nominacím na americké country ceny, které ale na rozdíl od Lady Antebellum neproměnili. Na sedmičce máme ještě písničkáře Jimmyho Buffetta s živákem "Encores". V druhé desítce je hned několik novinek. Jedenáctku a dvanáctku asi budou znát jen rockoví a metaloví znalci, jedná se o nové album Circa Survive "Blue Sky Noise", respektive "Cold Day Memory" Sevendust. Pouze necelých devatenáct tisíc Američanů zajímali noví Cypress Hill, "Rise Up" je tak devatenácté. Hned za ním je country dědoušek Willie Nelson, nové album (těžko spočítat jaké v pořadí, vydal jich už určitě přes sto) pojmenoval jednoduše "Country Music".

Na dalších místech žebříčku debutovalo doslova příšerné množství novinek, pro celkový obrázek využijte odkazu dole, projdeme si ty zajímavější: "American Idiot" z Broadwaye na 43. příčce, anglická zpěvačka Kate Nash s "My Best Friend Is You" na 62. pozici a "No Guts. No Glory" australských rockerů Airbourne na devadesátce. 86. místo pak znamená návrat do hitparády pro Madonnu a její kompilaci "Celebration", která benefituje z popularity "Glee". Ze stejného důvodů její singly zaznamenaly 170 % růst ve stažení. A předpověď na příští týden? B.o.B vyhraje.

    Top 10 - alba:
  1.  N Různí - Glee: The Music, The Power Of Madonna
  2. Lady Antebellum - Need You Now
  3. Justin Bieber - My World 2.0
  4.  N AC/DC - Iron Man 2 (OST)
  5. Usher - Raymond v. Raymond
  6. ▬ Různí - Now That's What I Call Music! 33
  7.  N Jimmy Buffett - Encoser
  8. Justin Bieber - My World (EP)
  9. Zac Brown Band - The Foundation
  10. Lady GaGa - The Fame

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně
Rozhovory: Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně "Pomíjivost divadla je pro mě někdy bolestná. Oproti tomu kratičká píseň toho může obsáhnout spoustu a zůstane v nás, můžeme si ji zpívat," říká herec a muzikant Igor Orozovič. Svou čerstvě vydanou debutovou desku "Když muž... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Madonna ukončí turné koncertem zdarma pro milion(y) brazilských fanoušků (18.03.2024 07:46)
- Video: Podívejte se, jak Lady Gaga a Rihanna zaválely na Oscarech (20.03.2023 15:41)
- Video: Extreme mají opět nabroušeno: "Rise" je jejich prvním singlem po patnácti letech (07.03.2023 13:44)
- Publicistika: Čtvero ohlédnutí za "Ray of Light" Madonny (03.03.2023 08:00)
- Video: Podívejte se na Rihannu (a její těhotenské bříško) na Super Bowlu (13.02.2023 12:30)
- Film o Madonně se ruší. Zřejmě kvůli turné (29.01.2023 12:11)
- Rihanna žhaví fanoušky na své vystoupení na Super Bowlu krátkou ukázkou (14.01.2023 18:04)
- Video: Rihanna zase zpívá! V klipu ke generické baladě "Lift Me Up" se prochází po pláži (31.10.2022 13:14)
- V poločase Super Bowlu 2023 zazpívá Rihanna. Taylor Swift nabídku odmítla (26.09.2022 12:56)
- Video: Madonna, Jimmy Fallon a The Roots zahráli "Music" na nástroje z hudební výchovy a je to pecka (04.09.2022 09:11)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Queen Adele Kabát Sia AC/DC U2 Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu