shop.musicserver.cz
Měsíc v hip hopu - duben 2010

Měsíc v hip hopu - duben 2010

Vydáno: 06.05.2010 05:00 v sekci Publicistika - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Duben přinesl na české a slovenské hiphopové scéně nečekanou nálož novinek, včetně několika klipů a zajímavých singlů. Největší světovou událostí pak bylo úmrtí legendárního Gurua, Game nahrál track s Justinem Timberlakem, T.I. po návratu z vězení pracuje na nové desce a s B.o.Bm nahrál chytlavý singl.

NOVINKY Z USA

Guru
© facebook interpreta
Hiphopový svět přišel o svého Guru
Do únorového vydání se na poslední chvíli bohužel dostala zpráva o upadnutí hiphopové legendy Gurua do kómatu po infarktu. O ani né dva měsíce později, 19.4., nám rapový klasik odešel navždy, boj s rakovinou nevyhrál. Zprávy o jeho posledních okamžicích se velmi rozcházejí.

Například se ani ani neví, v jakém věku zemřel, objevila se čísla 43, 47 a 48 let. Nikdo nepotvrdil, zda-li se z kómatu vůbec za dobu hospitalizace probudil, jak to tvrdil Solar, jeho spolupracovník z posledních let. Okolo něj panuje velká kontroverze, reálně se totiž spekuluje, že to je, promiňte mi to, vyloženě hajzl. Znemožňoval rodinným příslušníkům navštěvovat Gurua a vědět o jeho stavu, prokazatelně zneužíval Gurův Twitter a psal falešné zprávy nebo si dal monopol na informování o stavu Gurua. Nejvíce scénu nadzvedly komentáře proti DJi Premierovi, který s Gurem tvořil Gang Starr.

Solar + Guru
© Che Kothari
Solar se vydával za Gurua, dokonce otevřeným dopisem fanouškům, a prohlašoval, že chce, aby s ním (=Gurem) už jeho bývalý spolupracovník nebyl nikdy spojován. Gang Starr se de facto nikdy nerozpadli, Guru chtěl pauzu, Premier byl připravený kdykoliv navázat. Solar ale prý Gurua fakticky ovládal a nechtěl, aby s hudebním sokem Premierem cokoliv vytvářel, když ho dostal k nahrávání desek s ním. Je to smutné.

Premier reagoval prohlášením, ve kterém nechtěl rozdmýchávat diskuzi o Solarovi a hlavně připomněl skvělé časy a tvorbu s Gurem, více se rozpovídal pro VIBE. Velmi znepokující interview pak poskytla Tasha Denham, kterou pojí s Gurem i Solarem bohatá minulost. Dozvíte se například o hrůzném incidentu, kdy Solar Gura zmlátil.

Pokud chcete na tvorbu Gura zavzpomínat, 7. května se v Abatonu koná koncert na jeho počest za účasti nejlepších českých DJů. BBaRáK pak vyzpovídal některé domácí rappery, co pro ně Guru znamenal.

Timbaland
© facebook interpreta
Nejlepší producent všech dob
VIBE Mag připravil v dubnu zajímavou anketu "The Greatest Hip-Hop Producer Of All Time". Do čtyř stylů - homegrown sound, soul samples, mass appeal a boom-bap - rozhodil po šestnáctce nejlepších producentů (celkem tedy 64) a vyřazovacím stylem pavouka jeden proti jednomu čtenáři mohli postupně hlasovat. Anketa ještě stále není u konce a momentálně jsme u finální osmičky, ve které je DJ Premier a The Bomb Squad, Kanye West a J Dilla, The Neptunes a Timbaland a DJ Premier a RZA. Asi nebudete překvapeni, když řeknu, že nejvíce fandím Kanye Westovi a Timbalandovi. Já už jsem hlasoval, teď na odkaz můžete pokračovat vy.

Jim Jonsin
© facebook interpreta
Lil Wayne dluží půl mega Jimu Jonsinovi
Pamatujete si na Lil Waynův "Lollipop" oceněný Grammy? V naši anketě za rok 2008 jsem dokonce track označil za hit roku a jejího producenta Jima Jonsina za objev roku. Nyní vyšlo najevo, že Jonsin nedostal za produkci kompletně zaplaceno a Wayna žaluje o půl milionu dolarů za neuhrazené honoráře. Co na to Wayne z basy? Mimochodem už v roce 2008 se ozvali Play-N-Skillz, kteří nedostali prozměnu zaplaceno za "Got Money". Desky "Tha Carter III" se prodalo několik miliónů, na kompenzace producentům tak přece určitě muselo zbýt. Nebo to Wayne nasázel do svého diamantového chrupu?

DMX
DMX jde k soudu
DMX jde k soudu, tentokrát ale nečekaně nebude figurovat jako obžalovaný. Žaluje totiž společnost Rich Kid Entertainment 1, která se měla starat o sběr jeho příjmů z písní. Spolupracoval s ní už celou dekádu, až teď si ale všiml, že z royalties nic nedostal. Doufejme, že se vše u soudu vyřeší. Pro DMXe ale platí poučení, že kdyby nefetoval a nekončil pak v lapácích, tak by na to asi přišel dříve.

N.E.R.D.
N.E.R.D. s Nelly Furtado tvoří letní pohodu
N.E.R.D. chystají na červen novou desku. Doufám, že nebude o ničem, protože se bude jmenovat "Nothing". V etéru už je první singl "Hot N Fun" s hostující Nelly Furtado a je to taková klasická N*E*R*Dovka. Download linky tady pochopitelně nedáváme, vydavatelstvím by se to nelíbilo. Googlit ale určitě umíte.

Ice Cube
Nový Ice Cube
O kostce ledu jako ledové frigidní princezně rapuje Supa na desce eMeReSe, řeč je ale samozřejmě o west-coast legendě Ice Cubovi. Ani se nezdá, že to už je rok od jeho pražského koncertu. Ice Cube 13. července potěší své fanoušky devátou studiovou nahrávkou, kterou nazval "I Am The West" a vyslal z ní singl "I Rep That West". K tomu se už natočilo video, které si přineseme příště, zatím musí postačit trailer.

Game - The Red Room
© facebook interpreta
Nové poznatky o Gameově červeném albu
Game stále kutí "The R.E.D. Album" a doufejme, že 15. červen je finální datum. Za poslední půl rok už vypustil ven nebo mu nějak uniklo ven tolik skladeb, že finální tracklist je zatím velkou hádankou. Předtím oznámená jména hostů tedy třeba už neplatí, seznam spolupracovníku by totiž vystačil na alba na další dekádu.

Poslední novinka je, že se dal dokupy s Justinem Timberlakem. V rozhovoru s Rytmusem vám asi neuniklo, že to je můj příklad člověka jako vzoru, jeho spojení s Gamem se mi ale vůbec nelíbí. Koho by napadlo, že Game někdy natočí takovou srágoru jako "Ain't No Doubt About It" (k nalezení na YouTube)! Spojení s The Neptunes možná Gamea dostane k soundtrackům letních párty u bazénů, rozhodně ne ale do rapové síně slávy.

Hodně zajímavých informací se dozvíte z interview s RapUpTV -první a druhá část - včetně toho, že promovideo k "Shake" natočil u Dr. Dreho v domě, aniž by on o tom věděl. Kdo se červeného alba nemůže dočkat, toho může prozatím uspokojit mixtape "The Red Room", který dal dokupy DJ Skee a mezi hosty nechybí Fabolous, Jadakiss, Lil Wayne nebo Busta Rhymes. Mixtape obsahuje také zkrácenou verzi "400 Bars", původně dvacetiminutové skladby. Nudnost skladby na Twitteru kritizoval producent Alchemist a v následující zprávě vypověděl, že na něj v supermarketu vyskočily desítky příslušníků gangu bloods, kam Game patří nebo patřil.

Rick Ross
© facebook interpreta
Rick Ross platí za napadení
Rick Ross bude chudší o tři sta tisíc dolarů a plány na nový Bentley posetý diamanty (nebo za co utrácejí rappeři) tak padly. Bude muset totiž zaplatit DJi Vladovi odškodné za incident z roku 2008. Při interview s ním totiž Rossovi došly nervy, když se ho zeptal na jeho spekulovanou minulost vězeňského dozorce, s kumpány se na něj vrhli a docela slušně ho pochroumali. V přepočtu skoro šest milionů korun je ale slušné bolestné.
A s DJem Vladem se váže jeden bonus: na jeho stránce jsem totiž objevil výbornou sbírku fotek rapperů z jejich školních časů a také další galerii fotek po zadržení policií. Některé opravdu stojí za to, takže neváhejte a klikejte na odkazy.
A když už jsme načli toho Rick Rosse, tak překvapil oznámením, že na jeho čtvrtém albu "Teflon Don" se objeví i hvězdná jména jako Drake, Kanye West, T.I. a Jay-Z. A míří s ním na červen, stejně jako většina ostatních zmiňovaných desek v tomto vydání.

NOVINKY Z ČESKA A SLOVENSKA

Zprávy z Česka a Slovenska za doprovodu videoklipů
Česko a Slovensko zažilo nebývale silný měsíc na oznámení nových projektů a videoklipů, pojďme si je projet.

Mad Skill feat. H16 - Hrdina je zase v hre
DeFuckTo - To neřeš

Mad Skillovi poslední dubnový den vyšlo producentské album "The Return (Back 2 The Future)", které bylo podpořeno videosinglem "Hrdina je zase ve hre" s H16, na který se teď můžete podívat. Labelu Skoop Ent. se musí uznat, že klipy točit umí, minimálně po stránce kvality obrazu a efektů. Na desce najdete obrovské množství kvalitních hostů, jen posuďte: Redman, KRS-One, Prodigy, Rasco, Young Sixx, 40 Glocc, Gail Gotti, Cali Agents, Nironic, Hi-Def, H16, Indy, Hugo Toxxx nebo Vladimir 518. Ukázky si můžete poslechnout tady, kde také uvidíte covery s tracklistem. Zadarmo si pak můžete poslechnout a stáhnout věc s Hi-Defem "Dry Your Eyes".

DeFuckTo si po PIO Squad zkusili natočit videoklip na jeden zátah, i když i zde to vypadá, že tam střihy jsou, na oko ale čtyři Zlíňáci patrové garáže procházejí v jednom čtyřminutovém záběru. Úprava obrazu je zajímavá.

IdeaFatte - Kalhoty bez rukávů
Inside Kru - Slyšíš dobře?!

"Slipy jsou kalhoty bez rukávů", říká Idea do šíleného Fatteova beatu na desce "Doma". Videoklip nemohl být neulítlý, je to hrozná blbina, a to je dobře. Tři minuty xichtící se dvojky uvidíte na streamu výše. Jak se tato sranda točila můžete sledovat zde.

O Inside Kru slyším poprvé, ve "Slyšíš dobře?!" ale rapují "jsme zpátky ve hře", protože historii už mají dlouhou. Videosingl rozhodně překvapil svou úrovní, první dojem na výbornou! Brzy vyjde stejnojmenná deska s hosty Klárou Vytiskovou nebo iCON the Mic Kingem, master jim dělá osvědčený Tomáš Sochůrek.

Dramatikz - Sex v meste feat. Vladimir 518
AMO - EX

"Sex v meste" od Dramatikz v remixu od Masifa má sice dle trefných slov jednoho slovenského diskutéra "kolotočárský podklad jak od MC Erika a Barbary", ale i tak je to extrémně návyková věc a Vladimir 518 ji zabíjí. Škoda, že videoklip se nepovedl více, je vidět snaha udělat klubové video jak od Ushera, za pár tisíc to ale prostě nejde a postprodukční efekty byly zvoleny hodně divné. Točilo se v Roxy a Abatonu a skladba je ke stažení zde.

AMO sice své třetí album vydají až v příštím roce, první videosingl vydali ale už teď. Jedná se o skladbu "Ex" a byl zvolen animovaný videoklip, kde se objevuje i několik slovenských celebrit. Audio je ke stažení zde zde. Zajímavostí je, že by se měla objevit v počítačové hře All Points Bulletin, což je takové online Grand Theft Auto.

Vladis - Poď bližšie feat. Baška
Thema feat. Kali - Ako ste mohli

Vladis z 2H+ má hotovou sólovkou, dvojalbum "Generácia". Na ohromných 36 věcech uslyšíte také Bacila, Suverena, ale také Janu Kirschner. Nejvíce produkcí dodali Deryck, Grimaso a G-Bod. Od G-Boda je právě videosingl "Poď bližšie" s hostující Baškou a za beaty i neskutečné přechody si zaslouží pochvalu. Video natočili Rytmusem osvědčení Imagine Vision.

Znáte někdo slovenskou dvojici Thema? Nevadí, koukněte na "Ako ste mohli" s Kalim. Videoklip k smutnému tracku o sociálních tématech je hodně silný, přifalešněný refrén už méně.

Gipsy - Autentik
© facebook interpreta
"Autentický" Gipsy
Radoslav Banga je šašek. Než se dostanu k argumentaci, tak k objektivním faktům. Gipsy se jednoho dne vzbudil a rozhodl se natočit materiál, který bude postupně volně pouštět na net. Vzpomněl si na žánr g-funk a idea koncepční desky "Autentik" byla na světě. První čtyři skladby si můžete stáhnout na jeho nových stránkách, první track "Autentik" dostal i video, ten poslední "S věnováním" zase nabízí hosta Christosse, s kterým tvořil Syndrom Snoop a vypadá to, že se bude konat comeback. Na tracku si ale nepěkně vzali ho pusy jejich tehdejšího člena Smoga.

Tak, teď si spravme chuť tím čirým g-funkem "Regulate" (Warren G a Nate Dogg) a pojďme si trochu zacitovat rozhovor na iDnes: "Po patnácti letech působení na české scéně jsem udělal konečně něco 100% nezávislého. Je těžké tvořit hudbu, aniž by v tom člověk neměl nějaký kalkul. Autentik kalkul nepotřebuje. Je to tvorba, jejíž cílem není vydělat peníze ani se prosadit do médií. (...) Když vidím DJ Wiche, jak dnes skládá taneční hudbu, nebo Oriona z PSH, jak hraje house, nebo Rytmuse s Tinou, říkám si, jestli se náhodou všichni nezbláznili. Všechno je to vyměklý, vykalkulovaný a prachatý." Připomeňme, že Gipsy se účastnil několika playbackových estrád, taškařil v Eurosongu a složil skladbu pro Ewu Farnu. Naprosto tak chápu podrážděnou reakci Wiche zakončenou slovy "ted u mě definitivně skončil". Podobně zamítavě se vyjádřil Mike Trafik. A co na to vy, čtenáři?

DJ Wich
© facebook interpreta
DJ Wich, what up!
Ani v dubnu nepřijdete o pravidelný odstaveček o DJi Wichovi. Máňa prostě maká a maká. Takže popořadě. Vypustil vyloženě 80's disco track "On My Mind" (download), nepoužitý skit do "The Golden Touch", který obsahuje 156 různých postav říkajících tuto hlášku, a vyprodukoval také hudbu pro spot Nike City Cupu. V neposlední řadě pak vypustil kolekci Golden Touch Wear triček. Do éteru se dostala také skladba z Prosto mixtapu "Ty to jestes" s Pezetem a Ponem a "What We Need" přerapované Nironicem. Ze záznamu se můžete podívat na dvě DJ Wich Live TV: premiéra triček a navštěva PSH. Bohužel mu také vykradli auto.

PSH - Epilog
© facebook interpreta
Poslední info o "Epilogu" PSH
PSH patřil duben. Kromě mojí psané-focené-točené reportáže se objevilo i několik dalších zpráv. Deska "Epilog" vychází 6. května a zatím se můžete podívat na přední obal a seznam skladeb. 4. června pak nesmíte chybět na křtu v SaSaZu. V nejbližším plánu figuruje videoklip k "AZ Kvízu", respektive "Vim já", jak zní finální název skladby, jako tři promosingly byly ale vybrány "Yes No OK" s Matějem Ruppertem, "Všichni jsou už v Německu" s Hugo Toxxxem a "Podpantoflák" s Romanem Holým.
Tracklist: Drazí milovníci hudby..., Udělejte bordel, Podpantoflák feat. Roman Holý, Chyť mě jestli na to máš feat. Dara Rolins, Můj rap, můj svět, Show bizu smrad feat. Oto Klempíř & Michael V, Prachy dělaj člověka feat. Čistychov, Všichni jsou už v Německu feat. Hugo Toxxx, Wo ist meine Heimat?, Yes No OK feat. Matěj Ruppert, Vim já? feat. James Cole, C'mon Girls feat. Tereza Černochová, Jako jed, Co bude až nebude rap, Pravda o PSH

eMeReS
© facebook interpreta
Novinky u eMeReSe
eMeReS nezahálí. Jen co konečně a úspěšně dokončil megaprojekt "Mount Emerest", pustil se do další produkční práce. Ve svém Ustream vysílání prozradil, že tvoří hudbu pro Nironica, Čistychova, Kaliho, DNA, Promiskuito, Davida Steela, Jaye Diesela a hned několik podmazů se objeví na deskách LA4, Indyho, Dramatikz a Ektora. Dvouminutový sestřih jeho nevedaných beatů nahodil na Soundcloud. Na Facebook fanstránku pak uveřejnil zajímavý obrázek ukazující postup tvorby krásného coveru "Mount Emerestu".

Drobky z Česka a Slovenska

Rytmus
Rytmus natočí klip s DJem Premierem
Na Hip Hop Jamu se setkají DJ Premier a Rytmus a tak se domluvili, že natočí video k jejich společnému tracku "Jediný" z "Krale". Předtím je ale na řadě video na "Sága pokračuje", které opět produkovali Imagine Vision. Rappera i filmaře si můžete najít na Facebooku a být tak první, kdo bude znát další progres.

BPM
Kapitán Láska a WWW odešli z Andělů naprázdno
Cenu Anděl za nejlepší počin v kategorii hip hop a r'n'b vyhráli BPM. Co k tomu dodat. Jen to, že se do nominací dostaly tři projekty, které byly ke klasickému hip hopu v roce 2009 vzdálené nejvíce, takže se ani nedivím, že akademici hlasovali pro "Chill", který možná třetina z nich alespoň slyšela.

Rest + Fatte - Premiéra
DJ Fatte a Rest kutí album
Od Ty Nikdy Records přišla novinka o projektu Resta a DJe Fattea. Dvojice chystá na rok 2010 společnou desku a jestli se máte těšit zjistíte na prvním tracku "Premiéra". Letos má vyjít i další deska IdeaFatte, tak uvidíme, kdo po bokuje Fattea více zazáří.

Suvereno - Král vs Joker
Suvereno z 2H+ s debutem
O sólovce jednoho člena 2H+, Vladise, si přečtete výše, druhá půlka skupiny Suvereno svůj debut připravil na květen. "Král vs Joker" nahrál u Igora Kmeťa (Gitano Records), produkce mu poskytli Deryck, Grimaso, Abe ale i DJ Wich a mezi hosty figuruje kromě Vladise i celá H16ka nebo Majk Spirit.

Stym feat. Delik - Nemôžeš sa vcítiť
S kým? Stym.
Na Slovensku vychází nová producentská hvězda, Stym. Jeho "Už nemám tebou sny" jsem velmi chválil na Čistychově "Dobermanovi", na září 2010 Stym chystá celé producentské album "P.O.B.". Neměli by na něm chybět Moja Reč, Zverina, Kaidžas, Čistychov a Strapo. Zatím si můžete poslechnout "Nemôžeš sa vcítiť" s Delikem z MR a podívat na to, jak podklad vytvořil.

Čistychov aka DJ Perrito - Selección De Lo Viejo Reggaeton Mixtape
Čistychov zrobil reggaeton mixtape
Hip-Hop.sk vypustil ven speciální Čistychův mixtape "Selección De Lo Viejo - Reggaeton Mixtape", který spáchal pod pseudonymem DJ Perrito. Projekt mu rok ležel v šuplíku, ale "teraz, odkedy nehúlim mi proste funguje hlava a povedal som si kokot okamžite to dokonči a vyjeb to von". Mezi dvěma tucty jeho oblíbených skladeb najdete například Tonyho Touche a Daddy Yankeeho. Ideální půlhodinový soundtrack k videu z dovolené v Portoriku.

VIDEOKLIPY

B.o.B feat T.I. & Playbot Tre - Bet I
B.o.B v singlech "Nothin' On You" a "Airplanes" ukázal tu popovější část debutu "The Adventures Of Bobby Ray", třetí videoklip je už o poznání hiphopovější "Bet I" s T.I.em a Playboem Tre. Refrén výborně duní, tohle doufám brzy uslyšíme v klubech!

Drake - Over
Debut "Thank Me Later" dostál svého názvu a byl odložen na červen, v dubnu ale vyšel první videosingl "Over". Produkoval ho Boi-1da, který pro něj už stvořil "Best I Ever Had" a "Forever". A opět to je hodně chytlavé. Refrén řiká vše: "I know way too many people here right now that I didn't know last year, who the fuck are y'all?"

Snoop Dogg feat. Kid Cudi - That Tree
Poslední Snoop Doggovy drogové sny a přeludy byly naštěstí pozitivní, takže klip k "That Tree" je ulítlá happy záležitost. I když, to řezání stromků... Jinak outfity obou aktérů stojí za to. Behind the scenes najdete tady.

T.I. - I'm Back
Jak jinak upozornit svět na návrat z vězení do normálního života a nahrávání nové desky než singlem "I'm Back". 17. srpna ho najdete na desce "King Uncaged". Video je bohužel hybrid profi filmu a amatérského hudebního klipu, takže čekáme na lepšího pokračovatele "Live Your Life", "Whatever You Like" nebo "What You Know".

Meth, Ghost, Rae - Our Dreams
Minulý měsíc jsem měl připravené "Our Dreams" Methoda, Ghostface a Raekwona, z OnSMASH ho ale smazali a na YouTube.com byl bloklý. Naštěstí v dubnu si tato trojice z Wu-Tangu zařídila VEVO a tak se teď na jejich YT/VEVO profilu můžeme na zajímavý filmík kouknout.

Nicki Minaj feat. Sean Garrett - Massive Attack
Písnička to je příšerná, přesto je Nicki Minaj tou momentálně nejžhavější rapperkou. Po spoluprácích s Lil Waynem ("Knockout"), Ludacrisem ("My Chick Bad") nebo Usherem ("Lil Freak") na léto chystá debutovou desku. První singl má v klipu růžové Lamborghini s přítelkyní Kanye Westa za volantem, co víc byste si přáli?

Masta Ace & Edo. G feat. Marsha Ambrosious - A's & E's
Loni jsme si ze společného alba Masty a Eda "Arts & Entertainment" pustili "Little Young", nyní dvojka opět překvapila nevšedním videem. Navíc se track "A's & E's" velmi povedl a rozhodně nezní, jako by se tito staří harcovníci zasekli v 90. létech.

Kurupt feat. Xzibit - In Gotti We Trust
Kurupt Young Gottiho jsme tu měli v únoru, i tentokrát si exkluzivní spot ve Videoklipech zasloužil. Ne, že by videoklip byl nějak mega, jednoduché ztvárnění se ale k údernému tracku s Xzibitem hodí. Pochází z dubnového alba "Streetlights". Making of: jedno a druhé.

Hard Target - Down A Road
Bělásci neumí rapovat! Ale kdeže, někteří ano. A dokonce tento, Hard Target, je známý dlouhodobý spolupracovník našeho českého Marpa. Vidlákovsky zpívaný refrén mi připomněl Timbalanda na "Deliverance", i produkce je peckovní. Nečekané překvapení měsíce.

Cypress Hill feat. Pitbull - Armanda Latina
EMI nám blokuje YouTube, my se ale nedáme, latinskou pohodičku můžete sledovat na OnSMASHi.

Co se nevlezlo:
Bone Thugs-N-Harmony - "See Me Shine"
Freeway - "She Makes Me Feel Alright"
Flo Rida - "Adios, Goodnight"
Lupe Fiasco - "I'm Beamin"

Psali jsme o hip hopu a r'n'b

Jaro je v českém hip hopu hodně silné, urodilo se několik recenzí, a to nás čekají ještě další, mimo jiné PSH, o kterých jsem natočil reportáž. Prožili jsme dvě noci na koncertech v Lucerně a Bigg Boss obsadil neskutečnou pětinu celého našeho žebříčku československých desek dekády.

ČLÁNKY
WWW - Chceme pokračovat singl po singlu (rozhovor)
Bushido, Karel Gott, Tafrob, Lucerna Music Bar, Praha, 21.4.2010
Bushido, Karel Gott, Tafrob, Lucerna Music Bar, Praha, 21.4.2010 fotogalerie
La Coka Nostra, Lucerna Music Bar, Praha, 20.4.2010
La Coka Nostra, Lucerna Music Bar, Praha, 20.4.2010 fotogalerie
Návštěva u končících PSH (článek a videoreportáž)
Návštěva u končících PSH (fotogalerie)
Top 25 česko-slovenských alb dekády s velkou účastí hip hopu

RECENZE
Bonus - Inkognito EP
eMeReS - Mount Emerest
Beyoncé - I Am... Yours DVD
Lucas Skunkwalker - 2010
Peter Fox - Live Aus Berlin DVD
Dew Town Dogz - Therapy

AUDIO/VIDEO
Podívejte se na "Not Myself Tonight" Christiny Aguilery
Ciara - Ride
Aloe Blacc - I Need A Dollar
Živě: Kelis - Acapella (Jimmy Kimmel Live!)
Mary J. Blige feat. Jay Sean - Each Tear

NOVINKY
Prago Union prozradili detaily o nové desce "Dezorient Express".
Enrique Iglesias pro svou novou desku sáhnul i po hiphopových hostech.
Rihanna se zase obrátila na momentálně maximálně in Davida Guettu.
Lady GaGa umístí své remixové album spolu s předchozím EPčkem na flashku se speciálními bonusy.
Big Boi z Outkast upřesnil podobu sólovky.
To Eminem si rozmyslel název "Relapse 2" a další deska se místo toho bude jmenovat "Recovery".
Dr. Dre překvapil připravovaným singlem s Jay-Zm jako předvoj "Detoxu".
Britská zpěvačka Pixie Lott chce prorazit i v Americe a tak se spojila s Timbalandem
Drake odsunul své debutové album na červen.
Kanye West na Havaji se zajímavými hosty nahrával další desku.
Pozvali jsme vás na dubnové La Coku Nostru do Lucerny a Bushida a Karla Gotta tamtéž, na Cypress Hill v červnu v O2 areně, Seala v červenci do Tesla Areny a také na vzpomínkový koncert pro zesnulého Gurua v Abatonu v květnu.

BONUSY

Natáčení "Memories"
Nejlepší video ze zákulisí produkce videoklipu? Making of "Memories" na to určitě aspiruje. Pártyhit Davida Guetty a Kid Cudiho má na první pohled běžný a nevinný klip, bystré oko ale brzy objeví zajímavou skutečnost. A tu můžete blíže prozkoumat právě v dokumentu.

Flo Rida feat. T-Pain - Zoosk Girl
Původně klip aspiroval na umístění do Videoklipů, nakonec jsem ale zjistil, že jde o reklamu a patří tak do bonusů. Zoosk je americký seznamovací portál a zajímalo by mě, jaká byla Flo Ridova peněžní odměna, že o něm zazpíval píseň do nového letního alba "The Only One". Bohužel už Flo Rida začíná nudit a je stále více popově taneční.

DJ Khaled předvádí svůj song
Když jsem viděl poslední video s DJ Khaledem , kde komentuje remix "All I Do Is Win", okamžitě jsem si vzpomněl na jedno video k nezaplacení aneb čtyři nejhorší minuty života Kanye Westa. No jo, Khaled tou hudbou žije, tak se mu pro jeho entuziazmu nesmějme.

Zmrdi sou zpátky
Touto hláškou láká německá kapela Suprkrů na svůj comeback. Hugo Toxxx a James Cole 14. května vystoupí v Roxy se speciálním Supercrooo setem a James tam také pokřtí své "Halucinace ze třetího patra". Ulítlý plakát nestačí, natočili tak i ostrou videopozvánku.

Tina feat. Rytmus - Príbeh parodie
Naprosto geniální! Netřeba se zabývat komentářem, podívejte se na to sami.
Rozhovor s tvůrcem.

NÁZORY
  • Tentokráte velice šťavnaté, ale... (Lukáš Benda, 06.05.2010 07:31) Reagovat

    ... neznat Inside Krú! Díky nim jsem poprvé slyšel rapujícího Lookyho z LM - www.youtube.com/watch?v=VyrdEWgVaEk - a jeden čas Inside patřili k velkým talentům CZ/SK scény.

    Se ztrátou soudnosti u Gipsyho souhlasím. On ji ostatně ztratil už když před xlety rapoval (hovořil) o tom, jak mu ukradli na Silvestra telefon ve F2F, tím se zdiskreditoval na několik století dopředu.

  • Gipsy je šašek... (bugaboo, 06.05.2010 09:51) Reagovat

    Gipsy je blbeček...Má argumentace je podobného ražení jako tvoje..vůbec si neumím vysvětlit, že se nestydí si otírat hubu o Wiche nebo Oriho, takového pojmy v rámci CZ scény (a nejen CZ..), jen aby si udělal promo pro svůj nějaký směšný pokus g-funku, popřípadě jiný projekt. Opravdu asi zapomněl, jak "rapoval" do houslí na Nově, jak v rádobyvtipném kostýmu poskakoval mezi balkánským discem na Eurovizi...V tom článku na idnes.cz psal ještě, že CD bude volně ke stažení, ale že přidává číslo účtu a tam mu může někdo poslat libovolnou částku po stažení..taky nechápu, to nejde o prachy, jen o lásku k hudbě, že...:-/ Všechny tady ty velkohubé kecy mají jen jeden účel, a to sice zpropagovat novou desku jeho skupiny Gipsy.cz a vydělat zase balík...

    Jinak se mi líbí Vladisův klip, všimněte si rozdílu mezi ostatními cz/sk klipy, i když se jedná o klišé jako prase (baby, kérky, luxus hotel..), ale tím zpracováním a moderním beatem prostě rozdíl...Holt Imagine Vision...

  • Preemo (novass, 08.05.2010 18:20) Reagovat

    Možná, že si hlasoval pro ty dva, ale Preemo je tak dobrej, že ty sám si v textu jmenoval dvakrát :)
    A Game (teda resp. jeho label) už odložil vydání R.E.D. Album o dva týdny. A k Alchemistovy: to co píšeš vyznívá tak, že je Game na ně poslal, což samozřejmě není pravda :) sám Alchemist potom nějakej beef mezi nima popřel, vždyť Game byl přece i na jeho prvním albu.

  • R. Banga (raketak, 12.05.2010 17:46) Reagovat

    Peace, heleďte, nechápu proč zde tak šijete do Bangy. Já s jeho názorem souhlasím. Sám jsem vyznavačem oldschoolu, z novějších věcí mám rád pár věcí - např. Q-Tip (ten nezapomněl co dělal v minulosti za parády s TCQ), co se týká českých, tak bych opravdu (nemyslím všechny!!) nemluvil ani o hip hopu, řetězy a značkový hadry jsou pro kluky z Brooklynu ale do našich podmínek se to nehodí a komerce to je strašná. Tolik můj názor a palec všem !!

  • Piš trochu objektivně (Bufo, 14.05.2010 10:36) Reagovat

    Ahoj aniž bych byl velký čtenář českých v uvozovkách kritiků. Tvůj článek je silně zavádějící a naprosto všem cpeš tvoje názory na Gamea. Když to tu neznáš (míněno v Americe) tak prosímtě tady o tom nepiš. Nos si dál G-Unit hadry protože si tvrdej a nemáš prachy na jiný, ale prosímtě necpi to ostatním.
    Díky a zdravím BWS Czech z LA

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci
Rozhovory: Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci Skupina Imodium se po pěti letech vrací na scénu se vší parádou. Už 4. dubna předvede svoji energii ve Foru Karlín, v září pak vydá novou desku. "Zůstáváme nohama na zemi, ale chtěli jsme ukázat, že jsme kapela v plné síle a... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 09:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 1-2/2024 - od The Vaccines přes Magnum po Kali Uchis (17.01.2024 08:30)
- Nové desky 49/2023 - od Nicki Minaj přes Tate McRae po No Name (13.12.2023 16:00)
- Nové desky 40/2023 - od Drakea přes Jelen po Škwor (11.10.2023 21:10)
- Audio: Nicki Minaj v procítěném singlu "Last Time That I Saw You" balancuje na hraně popu a r'n'b (02.09.2023 14:49)
- Naživo: Marek Ztracený míří do Wembley. Euforii fanoušků Poseidona z Wishe ale v Edenu brzdily technické nedodělky (17.06.2023 11:36)
- Publicistika: Český rap v roce 2022 (24.02.2023 12:01)
- Nové desky 49/2022 - od Sama Rydera přes SZA po Ninu Hagen (14.12.2022 12:50)
- Yzomandias a Nik Tendo drží prvenství v albovém žebříčku, v patách jim jsou Rest a DJ Wich (09.12.2022 15:46)
- Nové desky 44/2022 - od Alicie Keys přes Drakea po The Pretty Reckless (09.11.2022 10:00)
- PSH vydali u příležitosti uvedení filmu PSH Nekonečný příběh nový song "Nekonečno" (01.11.2022 11:16)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Télépopmusik Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu