shop.musicserver.cz
Marta Jandová & Die Happy, Marek Ztracený, Lucerna Music Bar, Praha, 18.4.2010

Tak tady nás máte, Češi!

Vydáno: 20.04.2010 08:36 v sekci Naživo - Kristina Bílá | foto: Lukáš Zmátlík / musicserver.cz

Už jste někdy navštívili koncert, kde hrála němá kapela? A věříte, že i to může být prvotřídní zážitek? Die Happy včera Praze předvedli, že nedělní večery netráví s doutníkem v křesle, nýbrž na pódiu, kde ze sebe vydávají všechno. Music Bar se opět rozduněl řízným rockem. A ani jedno tričko nezůstalo suché.

Live: Marta Jandová & Die Happy

support: Marek Ztracený
místo: Lucerna Music Bar, Praha
datum: 18. dubna 2010
setlist: Big Boy, Not That Kind Of Girl, Easy Come Easy Go, NY - Tokyo, Love To Hate You, The End, Sleeping Time, Get Up, Whatever, Genuine Venus, Violent Dreams, Peaches, I Am, Rebel In You, Like A Flower, Goodbye, Slow Day, Supersonic Speed
Fotogalerie

Marek Ztracený, Lucerna Music Bar, Praha, 18.4.2010
© Lukáš Zmátlík / musicserver.cz
Frontmanka německo-české kapely Die Happy Marta Jandová se ve čtvrtečním rozhovoru mezi řečí zmínila, že se obává nízké návštěvnosti jejich koncertu. Její obavy ztrácely smysl již při vchodu, kde sahal guest list organizátorům téměř po kolena. Návštěvnost dozajista podpořil fakt, že hostem nedělního večera byl populární zpěvák Marek Ztracený. Při pohledu na složení publika se nabízela otázka, kolik lidí přišlo na Die Happy a kolik na šumavského písničkáře. Při jeho setu se dalo na otázku snadno odpovědět. Ale o tom později.

Die Happy si svou fanouškovskou základnu v České republice teprve budují. Posluchače tedy mohlo zaskočit oněch čtyři sta padesát korun vstupného. Cifry se v těchto výšinách pohybují převážně na zahraniční taháky, jako třeba 30 Seconds To Mars nebo Zebrahead. Vysoká cena za lístky tedy byla lehce riskantním činem. Příchozí ale chtěli stůj co stůj vědět, jaké to je zemřít šťastný, a tak si v penězence udělali trochu vítr. Ať už někdo přišel jen ze zvědavosti, aby se podíval na Martičku, nebo dorazil jako skalní fanoušek podpořit svoji oblíbenou kapelu, svých vynaložených peněz nakonec litovat nemusel.

Marta Jandová & Die Happy, Lucerna Music Bar, Praha, 18.4.2010
© Lukáš Zmátlík / musicserver.cz
Kdo by řekl, že pouho pouhé slovíčko "Ztrácíš" může takovým způsobem pobláznit davy. Ať už šlo o dvojici nadšeně tančících dívek nebo o zasněnou maminku s dětmi, všichni se na Marka Ztraceného culili a odměňovali ho burácivým potleskem. Ti, kteří slyšeli sympatického mladíka poprvé, se přece jen nakonec neubránili a svoji aktivitu zvýšili alespoň na houpání v kolenou či na uznalé pokyvování hlavou. Nevtíravé skladby s piánem v pozadí neurazily ani místní rockery. Zato přilákaly i skupinu lidí, která by se na koncert ten večer možná vůbec nevypravila. Sál byl svědkem i nejrychlejšího křtu v dějinách české pop music, jak sám Ztracený řekl. Vzal placku, bouchnul šampaňské, vykoupal desku v prýštících bublinkách a hrálo se dál. Coververze legendárního "Trezoru" pak vykouzlila úsměv na tváři většině osazenstva. Marek Ztracený se svým reperotárem a la Kryštof za sebou zanechal více než příjemný dojem.

Marta vtrhla o několik minut později na pódim jako drak. Kapela si mohla zvolit pro začátek trochu větší pecku než "Big Boy", přesto všichni zpívali. V první části nejspíš zvukař usnul s tváří na přístrojích, jelikož zvuk se spravil až po páté písničce. Frontmanka podotkla, že si "vzala fakt debilní tričko", čímž odstartovala vlnu svého showmanství. Její nenucená práce s publikem se stala velikým plusem celého koncertu. Ať už šlo o jemné povzbuzování, veselé opičky či o pantomimické hraní, kdy celá kapela "bušila" do svých nástrojů, aniž by vydali nahlas jedinou notu. Dceřiny šaškárny rozesmály i Petra Jandu stojícího na balkóně.

Marta Jandová & Die Happy, Lucerna Music Bar, Praha, 18.4.2010
© Lukáš Zmátlík / musicserver.cz
Diváky si Marta posadila na lízátko, od kterého by se neodtrhla ani vosa. Při baladách se poslušně vztyčily do vzduchu zapalovače a ti, kteří je neměli, si pálili prsty o sirky, jen aby projevili kapele své sympatie. Obecenstvo se stalo i svědky lekce češtiny, kdy němečtí kytaristé přednášeli věty, jež jim v našem jazyce nedělají problémy.

Die Happy si po poslední "Supersonic Speed" uzmuli do zákulisí láhev bílého vína, aby náležitě oslavili povedený start v Praze. Všichni členové zářili spokojeností. Především Marta se tetelila štěstím, že se jí na rodné půdě tak dařilo. Z reperotáru se bohužel vytratila vynikající "Go For It", jenže to je tak jediný černý puntík na nedělním večeru. Pokud tohle znamená zemřít šťastný, fanoušci si určitě svou smrt rádi několikrát zopakují.

NÁZORY
  • Ehm, (fx, 20.04.2010 13:38) Reagovat

    Big Boy je naprostá pecka, lepší otvírák si snad ani nedokážu představit ;-) Škoda, že jsem se nemohl zúčastnit.. Ty peníze za to stojí :-)

  • Vynikající! (verockx, 20.04.2010 17:34) Reagovat

    Vynikající koncert, akorát bych tolik nechválila podporu Marka Ztraceného na koncertu, většina lidí přišla na Die Happy a žádného nadšeného "Ztracenovce" :D jsem tam nespatřila.. ;) Od holek v první řadě vedle nás to byla spíše recese :D Ale Marka to nerozhodilo, tak fajn. Jinak Die Happy jako vždy úžasní, energie kapely, sympatie všech členů, Marty dokonalý zpěv.. není co vytknout. Písničky na živo zní ještě mnohem rockověji než na CD, takže paráda. Ozvučení dle mého velmi dobré. Myslím, že je to jeden z nejpovedenějších koncertů v LMB za tento rok. A ty peníze za to rozhodně stály, takže nezbývá nic jiného než říct - Die Happy rockx! :)

    • Re: Vynikající! (verockx, 20.04.2010 17:35) Reagovat

      Ale souhlasím, že místo Big Boye bych na začátek dala třeba již zmiňovanou Go For It ;)

  • Ztracený a Die Happy? (DJ Volder, 20.04.2010 17:55) Reagovat

    Před Die Happy bych Ztracenýho nedával.

  • zvuk (marosh, 21.04.2010 09:12) Reagovat

    Skoro mám pocit, že jsem byl na jiném koncertě než verockx, neb pohledem na podium vpravo od něj nebylo polovinu koncertu Martě vůbec rozumět a dost nám to kalilo jinak vynikající zážitek, chlapcům to hrálo fantasticky. Setrvávalo to bohužel po celou dobu koncertu. Zažil jsem v LMB přeci jen pár koncertů a většinou bez takovýhle problémů, tak nevím. A kupodivu ani Ztracený mě neurážel, nečekal jsem od něj vůbec nic a příjemně překvapil.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Český hudební trh v roce 2023 opět rostl, zájem o vinyly dosáhl svého stropu, překvapili Linkin Park (04.04.2024 15:00)
- Frontman Olympicu Petr Janda se dočká svého celovečerního dokumentu "Django" (01.04.2024 11:07)
- Pink a Dua Lipa dál kralují českým rádiím, na paty jim šlape Marek Ztracený (11.01.2024 16:43)
- Nové desky 49/2023 - od Nicki Minaj přes Tate McRae po No Name (13.12.2023 16:00)
- Absolutní slavicí je poprvé Ewa Farna. Zvítězili také Marek Ztracený, Kabát a Calin (24.11.2023 23:45)
- V květnu do Prahy přijedou Thirty Seconds to Mars (09.11.2023 15:02)
- Hudba v tisku: "Dávno plus" Petra Jandy je sondou do života legendy a hlavně obyčejného člověka (05.11.2023 08:30)
- Recenze: Thirty Seconds to Mars s nahrávkou "It's the End..." nadále zůstávají ve svém stínu (05.10.2023 10:00)
- Nové desky 37/2023 - od Thirty Seconds To Mars přes Demi Lovato po The Pretenders (20.09.2023 19:00)
- Nové desky 25/2023 - od Kelly Clarkson přes Marka Ztraceného po Portugal. The Man (28.06.2023 20:00)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele AC/DC Themroc Queen U2 Sia Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu