shop.musicserver.cz
Red Bull Soundclash: Tata Bojs vs. Monkey Business, SaSaZu, Praha, 16.4.2010

Tata Bojs vs. Monkey Business - 6:1

Vydáno: 17.04.2010 21:14 v sekci Naživo - Tomáš Tenkrát a Tereza Vavroušková | foto: facebook interpreta

Red Bull k nám poprvé přivezl ve světě již zavedenou hudební soutěž s názvem Soundclash. Hudební souboj, ve kterém se proti sobě postavili Tata Bojs a Monkey Business, proběl v SaSaZu, kde byla pódia umístěna naproti sobě. Kapely se pod dohledem bezprostředního rozhodčího Tomáše Hanáka střídaly.

Red Bull Soundclash: Tata Bojs vs. Monkey Business

místo: SaSaZu, Praha
datum: 16. dubna 2010

Red Bull Soundclash: Tata bojs vs Monkey Business, SaSaZu, Praha, 16.4.2010
© Red Bull
Jasně nalajnovaný plán večera byl dodržen s minutovou přesností a maximální profesionalitou. Nedošlo snad ani k sekundovému prostoji. Vše odsýpalo a probíhalo plynule, pořád bylo na co koukat a díky vynikajícímu arbitrovi Hanákovi i čemu se smát. Stoprocentní hudební zážitek v naplněném, ale rozhodně ne přeprodaném SaSaZu umocnila i úžasně kolektivní atmosféra. Samozřejmě došlo i k rivalitě mezi fanouškovskými tábory, a protože to byl netradiční zážitek, přinášíme vám i netradiční reportáž. Ortodoxní fanynka Monkey Business Tereza Vavroušková se bije za čest "své" kapely a neskrývaný obdivovatel Tata Bojs Tomáš Tenkrát bojuje za kluky z Hanspaulky. Gong!

Kolo 1.: Warm up (každá z kapel zahraje své tři písně)

Red Bull Soundclash: Tata bojs vs Monkey Business, SaSaZu, Praha, 16.4.2010
© Red Bull
TB: Milan Cais v zákulisí vyhrává kámen-nůžky-papír a od té chvíle začínala naše převaha. Tata Bojs nabíhají na pódium plní energie a v jejich grimasách je úplně všechno. Jedno slovo se vám však při pohledu na jejich vystoupení dere na mysl až proklatě často: Vítězství. Ti kluci na to mají! Trochu panuje strach, jakými skladbami se rozhodnou na začátku prezentovat, ale volba "Býk, či nebýk" ("Toreadorská otázka"), "Pěšáci" a "Attention Aux Hommes!" byla správná. Žádné velké cavyky s aranžemi, ale tři poctivé a libové hitovky napříč diskografií. Attention Monkey Business! Formu máme, teď už jen počkat na vhodný moment k útoku...

MB: Hoši, na rozjezd dobrý, ale tohle přehrajeme s prstem v nose. Peckoidní "Who Killed My Libido?", "Allah Took My Tartar Sauce" a "Kings Of Discotheque", což samozřejmě jsme! Řežeme nejtvrdší beaty a nařežeme vám zadky. Roman začíná třepat afrem, Matěj šířit své moudžou a blondýnky v první řadě rozepínat podprsenky. Nepodcenili jsme ani kostýmy, s nalepovacími vousy se přece musí zpívat mnohem líp!

TB: Jasně no, hlavně že Ruppertovi praktický nalepovací knír po patnácti sekundách upadnul a Holý si plnovous musel přidržovat rty. Pozlátko na oko, kamarádi, to by vám šlo...

Kolo 2.: Cover (vybranou píseň zahraje každá kapela po svém - za 1 bod)

TB: Jako píseň určena pro předělání byla vybrána "Personal Jesus". Milan si bere české slovo a nasazuje laťku tak vysoko, že ji MBs ani nevidí, natož aby ji měli šanci přeskočit. "Pozvali i Mankáče, kdo není Čech neskáče...", či že "z neznámých důvodů teče redbull i z vodovodu," to jsou rýmy, kterými dostala píseň úplně jinou atmosféru. Nezatěžkaně bezstarostnou, jak to umějí jen oni. A refrén? "Tleskejte častějc!"

Red Bull Soundclash: Tata bojs vs Monkey Business, SaSaZu, Praha, 16.4.2010
© Red Bull
MB: Srandičky srandičky. Připitomělým textem se snažíte zakrýt, že neumíte pořádně zazpívat a na zemi máte návod, jak se vlastně drží kytara a paličky na bicí. I ta Klárka už vám z kapely utekla. MY totiž máme Tonyu, čokoládovou královnu s medově hlubokým hlasem, který Davida Gahana spolehlivě strčí do kapsy. Tohle se totiž na Hanspaulce nenaučíte.

TB:Tady někdo zapomněl, že Češi jsou národem šprýmařů, a tak nás nějaká akademická úpravička Depešáků neměla šanci ohrozit. 1:0 pošvejkovsku.

Kolo 3.: Take Over (jedna kapela začne hrát svou píseň a druhá ji musí dohrát po svém - za 2 body)

MB: "Elišce" - Ach. Kdybych se tak jenom jmenovala Eliška. Matěj v obleku. Holky sundávají podprsenky. Jeho feelingy dávají songu úplně nový rozměr. Děvčata omdlévají a kluci tajně utírají slinu. Milan Cais na druhé straně pódia esemeskuje své učitelce zpěvu, jestli si může připlatit hodiny. Tohle máme v kapse.

Red Bull Soundclash: Tata bojs vs Monkey Business, SaSaZu, Praha, 16.4.2010
© Red Bull
TB: "Saturday Night Is Over" - V kapse máte možná tak díru od toho, jak si neustále honíte triko na vokálních a instrumentálních ekvilibristikách. Váš hymnus přebíráme s grácií a navíc Milan šroubuje refrén: "Sobotní , sobotní, sob, sob, sobotní noc už končí..." a ani Mardoša nezůstává pozadu, když kníká výšky, které po Matějovi sice nemůže přezpívat, ale alespoň to zkouší a je sranda.

MB: "Šťastnější" - My vám dáme, takhle nám prznit texty. Hned zítra voláme na OSA. Lidi u našeho pódia vypadají stejně mnohem šťastnější. Je nás v kapele víc a čím víc lidí, tím víc štěstí. A potlesku.

TB: "Party Shit" - Aha, tady někomu došly argumenty. Nevadí, alespoň si s klidným svědomím můžeme zatančit. A bez těch vašich trapných poskoků v jednu chvíli při každém refrénu. Hlasování bylo těsné, ale ano, je to tam! Levý hák, pravý hák, 3:0.

Kolo 4.: Clash (kapely zahrají své tři písně ve třech různých, předem určených žánrech - za 3 body)

TB: "Tanečnice" (country) - Dupající country spodek, pomalejší rytmus a přidané "hej, hou." V refrénu pak rozbíjející Milan Cais určující tempo vozembouchem. Kotlíkáři jsou sice tou dobou už na chatách (je pátek) a debatují o oblázcích uprostřed Sázavy, ale Tata Bojs k nim vysílají na dálku jasný vzkaz: váš žánr je nuda jen v podání vašich oblíbenců. A co na to kapela na druhém konci uznale pokyvující hlavou, he?

MB: "Piece Of My Life" (country) - To pokyvování hlavou jste špatně pochopili, to jsme se jen dusili smíchy nad vaším ubohým pokusem. Vytahujeme největší kalibr večera. "Piece Of My Life" . Ta písnička je sama o sobě hodně dobrá, a my jsme ji stejně zvládli posunout ještě o úroveň výš. Dokonalost. Holky sundávají kalhotky. Vaši kotlíkáři balí krosny z chat a utíkají do SaSaZu. Ivan Mládek oznamuje konec kariéry a střihá struny na banju.

TB: "Jaro" (reggae) - Se vám poprvé něco povedlo a už se dusíte pýchou. K "Jaru" - tuhle předělávku už hráli dříve na koncertech, ale to nikdo neví, že ne?

MB: "My Friends" (reggae) - Tuhle předělávku už hráli dříve na koncertech, ale to taky nikdo neví, že ne? Na tohle jsme se všichni trochu vyflákli, ale už jsme nervózní z posledního kola!

Red Bull Soundclash: Tata bojs vs Monkey Business, SaSaZu, Praha, 16.4.2010
© Red Bull
TB: "Kluci kde ste?" (dance) - Nervózní jste možná vy, my jsme připravení! Písnička našroubovaná na "Born Slippy" od Underworld. Blýskavé oblečky, rychta a beaty v rytmu pračky. Tohle je veliký. Přímo obrovský. Monkey Business se krčí za repráky a skoro to vypadá, jako by si na druhé straně hráli na skovku, na skovku, na skovku, na skovkuuuu.

MB: "Intercooler" (dance) - Vy jste fakt neuvěřitelně domýšliví. Oni se za těmi repráky váleli smíchy. Nebo jste si mysleli, že nás můžete porazit v dance kategorii? Co budete dělat zítra? Soutěžit s Martinou Sáblíkovou v rychlobruslení? Hrát šachy s Albertem Einsteinem? Zvyšovat státní deficit s Paroubkem?

TB: Tak podívejte se, já si myslím, že se nemá cenu hádat. Nechme promluvit čísla. Hlasování je tentokrát tak těsné, že se pro shodu 124dB musí opakovat. Ve druhém hlasování vítězíme 125dB ku 124dB a ujímáme se drtivě jednoznačného vedení 6:0. Takže? Čajíček, exhibice, fórky & úsměvy.

Kolo 5.: Wild Card (každá z kapel zahraje se svým tajným hostem - za 1 bod)

MB: Čekali jste Daru Rolins? Ashleyho Slatera? Dana Bártu? Vedle jak ta jedle. Písničkář, před kterým Marek Ztracený tříská kytarou o pódium a Michal Motyčka nervozitou přetahuje oční linky. Jaroslav Uhlíř! Severní vítr je krutý! Karta divočejší než jelen v říji, klávesový koncert s Romanem Holým a publikum šílí. S čím originálnějším se tak můžete vytáhnout?

TB: No, s čim asi... H, CH, K, R, D, T, N a Ž, Š, Č, Ř, Ď, Ť, Ň s Danem Bártou! Sorry, nicméně zahrát táborákovou odrhovačku s tím pánem od Svěráka není umění, to je někde na úrovni Tří sester. Ale nechat zpívat našeho nejlepšího zpěváka, jenž je navíc ironicky ze stáje soupeře, souhlásky? Ať žije vtip a lásky jedné souhlásky. Trošku jsme se obávali, že další bodík nepřijde, i kdyby Tatáči zahráli "Show Must Go On" s Freddiem Mercurym, protože zlověstně svítící nula u skóre soupeře by byla nespravedlivá. Ano, takoví jsme kádři a klidně to uznáme! Jeden bod si zasloužíte... což ale neznamená, že jsme při rozstřelu neřvali jako Růžička na Hadamczika a alespoň to nezkusili.

MB: Haha. Nějak jste nepočítali s tím, že Danek je NÁŠ. Před vystoupením jsme mu strčili kilo do kapsy, a tak vám schválně v té abecedě vynechal všechny samohlásky. Konečně spravedlivé hlasování a bod v kapse. Sice jediný, ale o to cennější. 1:6.

Finále

Red Bull Soundclash: Tata bojs vs Monkey Business, SaSaZu, Praha, 16.4.2010
© Red Bull
MB: Hm. Romanovi vypadaly všechny vlasy, Tonya kupuje letenku do Ameriky a Matěj se bojí přijít domů. Jaroslav Uhlíř chce příplatek, protože mu slíbili, že bude hrát s vítěznou kapelou a že tohle on nemá zapotřebí. Tatáči volají Mankáče k sobě na pódium a diváci dostanou za úkol jim vytvořit uličku. Když skupina prochází pod hlasovacím zařízením, Roman briskně zkontroluje jeho funkčnost a samozřejmě najde štěnici. Potom, co jim podplacení a zmanipulovaní fanoušci Tata Bojs začnou nastavovat nohy, házet po nich vejce a ukazovat si prstem (až na tu štěnici, vejce, podplacenost, nohy a prsty je to všechno pravda!), je jasné, že tohle volá po odvetě! Obě kapely se sejdou na jednom pódiu a s úsměvy a blahopřáním si vystřihnou společný závěr. Je však více než jasné, že v backstagi si zválcují obličeje a ty propíchané pneumatiky u aut taky nebudou náhoda.

TB: Chtěl bych jen dodat, že někdo na pódiu vtipně poznamenává, že Monkeys neprocházejí čestnou uličkou, nýbrž uličkou hanby. Ale my se nemáme proč popichovat, my ne. Fórky stranou a teď zcela vážně. Myslím, že by s prstem v oku rozválcovali i Beatles v dobách největší slávy, takže se opičky určitě nemají za co stydět. Ale na jednom se shodneme všichni - byl to bezchybný večer.

ANKETA
Byli byste pro to, aby Monkey Business vyzvali Tata bojs k odvetě?



Podívat se na výsledky


NÁZORY
  • záznam? (dude, 17.04.2010 22:29) Reagovat

    Budě někdy někde dostupný záznam? Ať už audio nebo video..

    • Re: záznam? (Tereza Vavroušková, 18.04.2010 12:31) Reagovat

      Redbull slibil, ze ano

  • opět... (Filip69, 18.04.2010 01:23) Reagovat

    Nezlobte se na mne, ale opět si mimo diskusi neodpustím malé češtinářské okénko: v anketě (!) používáte patvar "byli by jste", přičemž jediný správný a možný zápis je "byli byste". Tolikrát už to bylo probíráno a pořád je to k nepochopení. I ten blbý Word 2007 vám to opraví. A teď kontrolní otázka: jaký tvar bude mít podmiňovací způsob v první osobě množného čísla u slovesa "být"?

    • Re: opět... (Tereza Vavroušková, 18.04.2010 09:22) Reagovat

      diky za upozorneni, je to fuj.... jinak odpoved je bychom:)

  • Vím (StreetX38, 18.04.2010 09:22) Reagovat

    Byli bychom :-)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
Still Corners - Dream Talk 9/10
Recenze: Still Corners zvou zdařilou deskou "Dream Talk" do zasněné krajiny Nad hudební scénou sice letos svá křídla rozpíná country, ale naštěstí tu jsou i kapely, které trendům nepodléhají. Still Corners sázejí na to, co umí - a tentokrát také na své sny. Na nové desce "Dream Talk" totiž... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 15:30 v sekci Recenze
girl in red - I'm Doing It Again Baby! 9/10
Recenze: girl in red je zpátky! Na desce "I'm Doing It Again Baby!" překypuje sebevědomím girl in red, norská alternativní popařka s červenou čepičkou, se na druhé studiovce "I'm Doing It Again Baby!" znovu hlásí o slovo. A je to jenom dobře. Upřímné, otevřené a autentické umělkyni se totiž se svou nakažlivou a... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 08:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Dan Bárta & Illustratosphere rozsvítí Plzeň. Na koncert s exkluzivní light show přiváží i reedice remasterovaných alb (11.04.2024 14:45)
- Video: Depeche Mode se loučí s érou desky "Memento Mori". V "People Are Good" hledají to dobré v nás (06.04.2024 08:00)
- Dana Bártu & Illustratosphere čeká na jaře turné po ČR. S sebou přiváží další remasterovaná alba (02.03.2024 09:07)
- Naživo: Depeche Mode v Praze skvěle zahráli, svou show ale neoslnili (23.02.2024 14:13)
- Fotogalerie: Depeche Mode odehráli ve čtvrtek v O2 areně koncert, na který se bude ještě dlouho vzpomínat (23.02.2024 08:35)
- Rozhovory: Robert Balzar (Robert Balzar Trio, Illustratosphere, J.A.R) - Muzika se začne dít ve chvíli, kdy pominou sportovní kritéria (09.02.2024 18:00)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (10-1) (02.02.2024 19:00)
- Video: Depeche Mode se v "Before We Drown" symbolicky loučí (30.01.2024 08:52)
- Naživo: Robert Balzar Trio křtilo U Staré paní nové album a nabídlo ukázku dokonalé muzikantské synergie (11.12.2023 09:41)
- Naživo: Jak se Tata Bojs loučili s Divadlem Archa (10.12.2023 12:45)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Queen Adele Sia U2 AC/DC Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Linkin Park Lady Gaga Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu