shop.musicserver.cz
Take That - The Circus Live

Všechny barvy Take That

Vydáno: 15.04.2010 05:00 v sekci Recenze - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Minulý rok jeden z "nejstarších" boybandů vyjel na turné čítající dvacet zastávek na britských ostrovech a zakončené čtveřicí koncertů na londýnském stadionu ve Wembley. Právě tady vznikl záznam "The Circus Live", který přináší nejen fanouškům Take That jednu z nejlepších show posledních několika let.

9/10

Take That - The Circus Live

Vydáno: 23.11.2009
Celkový čas: asi 360 minut

Skladby:
DVD 1 (The Circus Live At Wembley Stadium) - The Adventures Of A Lonely Balloon, Greatest Day, Hello, Could It Be Magic, Pray, A Million Love Songs, Back For Good, The Garden, Shine, Up All Night, Wooden Boat, How Did It Come To This, The Circus (Love Ain't Here Anymore / Babe / Nobody Else / The Circus), What Is Love, Clown Medley (Do What You Like / Promises / It Only Takes A Minute / Take That And Party), Said It All, Never Forget, Patience, Relight My Fire, Hold Up A Light, Rule The World
DVD 2 (In The Session At Abbey Road) - The Garden, How Did It Come To This, Greatest Day, Up All Night, Patience, What Is Love, The Circus, Shine, Rule The World, Julie, Said It All

Vydavatel: Universal

Zřejmě každý hudební fanoušek má nějaký koncert či turné, u kterého lituje, že se ho nemohl z nějakých důvodů zúčastnit. Pro mě to je například poslední turné Pink Floyd, Keith Jarrett v Kolíně nad Rýnem a jakýkoli koncert Prince a Lary Fabian. Nikdy bych nečekal, že se do tohoto výčtu jednou zařadí i Take That. Avšak po zhlédnutí jejich DVD "The Circus Live" se tak opravdu stalo.

Opravdu mi nejde do hlavy, že s tímto turné pánové nevyrazili i mimo Anglii; jeho výprava byla totiž vskutku velkolepá. Čtveřice dohromady se svým týmem a početným ansámblem na plochu stadionu přenesla cirkusové představení par excellence. Během dvaceti písniček se v něm představili nejrůznější artisté a kaskadéři jak na visutých hrazdách, tak na lanech či trampolínách, klauni, provazochodec, žongléři s kde čím včetně velké kostry krychle, jeden letec v balónu, který se vznášel nad centrálním pódiem, a samozřejmě tanečníci, bubeníci nebo třeba stepaři.

Vyjmenovat všechno, co se na scéně odehrálo, by zabralo daleko větší prostor, ale zatímco konfety, ohňostroj a planoucí ohně jsou dnes již skoro standardem, vodní clona, která se objevila kolem malého pódia při "Back For Good", se opravdu jen tak nevidí. Jediné, co chybělo, byla snad jen živá zvířata. Ta ale bohatě vynahradil jeden obrovský slon rozpohybovaný artisty a převážející skupinu z menšího středového pódia na to velké. Zatímco ostatní skupiny mají menší pódium tak na tři songy, Take That na něm střídavě strávili dobrou půlku koncertu. K tomu všemu se sama skupina do onoho cirkusového reje několikrát sama zapojila. Například v rolích klaunů, a to i s jízdou na jednokolce.

Předchozí řádky mohou svádět k domněnce, že to už nebyl ani tak koncert jako spíš velké divadlo, a bohužel něco na tom bude. Vizuální složka mírně přebíjí tu hudební, nicméně toto Barlow & spol. kompenzují a v případě DVD hned dvakrát. Jednak se na tři songy promění z boybandu na skutečnou kapelu, kde bez jakýchkoli efektů dokazují, že si velmi slušně rozumějí i s kytarami, klavírem či bicími, ale hlavně je ke koncertu z Wembley přiložený ještě jeden disk s kratším koncertem nahraným ve slavných studiích Abbey Road, který je naopak jen a pouze o jejich písničkách, navíc v akustickém a intimním podání.

Výbava DVDčka jako takového je mírně rozporuplná. Obrazová kvalita je, dá se říct, standardní a ve zvuku si můžete vybírat ze tří možností - stereo, DD 5.1 a DTS. Pihou na kráse, která sráží hodnocení, je ale nedostatek bonusů. Částečně lze považovat za bonus celý druhý disk, kde se songy prolínají s rozhovory s jednotlivými členy hovořícími nejen o nahrávání v Abbey Road, ale i o turné a spoustě dalších věcí. Mimo to ale na obou stříbrných discích už nenaleznete vůbec nic navíc. Přitom zrovna takováhle skvělá show o nějaký dokument z příprav přímo volala.

DVD "The Circus Live" spadá do kategorie Musíte vidět. Tedy minimálně u těch, kdo si potrpí na velkou podívanou. A to i přesto, že je to "jen" v podání popové, dnes již pánské skupiny. Dokonce si odvážím říct, že jen těžko budete hledat lepší show než právě tu, co předvedli Take That ve Wembley. Hraje všemi barvami, plane ohněm a chrlí vodu. Dané téma čtveřice vysála do mrtě a přidala ještě něco navíc. Celková stopáž kolem tří hodin pak hravě nechá zapomenout i na chybějící bonusy.

NÁZORY
  • naprostý souhlas (marosh, 15.04.2010 08:55) Reagovat

    Recenzent mi mluví z duše, dostal jsem se k tomuto koncertu víceméně náhodou a nikdy bych nevěřil, že mě Take That budou TAKHLE bavit, a to jsem je měl vždy rád. Takhle má vypadat koncertní show, pro mě osobně jedno z nejlepších koncertních DVD, právě kvůli té show, cirkus, kabaret. A krom toho Take That měli vždy tu výhodu, že Barlow s Owenem umí napsat dobrou popovou skladbu. A dodnes tancují a baví. Na tomhle koncertě bych chtěl být!!

  • excelentní (QUIXE, 16.04.2010 07:27) Reagovat

    toto DVD mám doma a všem doporučuju, protože podívaná je to vskutku velkolepá...nikdy jsem takto výpravný koncert nikdy neviděl..

  • Nádhera (MyShelly, 16.04.2010 21:50) Reagovat

    Hudba TT mi nikdy moc neříkala, nechala jsem se ovšem recenzí nalákat a ty dvě hodiny, co záznam trval, jsem jenom nevěřícně hleděla na všechny ty klauny, balónky, artisty a já nevím co ještě. Opravdu dechberoucí podívaná!

  • Best show ever (PinoDeNiro, 18.04.2010 21:45) Reagovat

    show the circus live som videl nazivo a musim povedat, ze DVD zachytava iba zlomok atmosfery z koncertu. vidiet to cele nazivo bolo nezabudnutelne. TT su bezkonkurencny....

  • nejlepší koncert (Aldos, 19.04.2010 17:30) Reagovat

    Dvd jsem si koupil, a s recenzí naprosto souhlasím. Výborný koncert, skvělá atmosféra, a vypadá to že jim to šlape i bez Robbieho!!! Myslím si, že toto turné jen tak nepřekonají, byl to zřejmě jejich vrchol kariéry!! Good job boys :-)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 47/2023 - od Take That přes Nikol Bókovou po Guided By Voices (29.11.2023 19:00)
- Hudba v TV: Dokument "Robbie Williams" je sondou do jedné komplikované duše (14.11.2023 09:30)
- Video: Take That jsou v klipu k "Windows" za (padlé) anděly (25.10.2023 10:39)
- Take That se po šesti letech vracejí s deskou "This Life" (23.09.2023 12:53)
- Recenze: Sigma deskou "Hope" stvořila reklamu na léto (15.08.2022 00:00)
- Take That plánují na rok 2023 rezidenci v Las Vegas (03.01.2022 10:56)
- Video: Robbie Williams se virtuálně připojil k Take That. Společně zazpívali pro charitu (01.06.2020 09:53)
- Nové desky 47/2019 - od Céline Dion přes Westlife po DJ Shadowa (19.11.2019 23:52)
- Nové desky 47/2018 - od Vesny přes Take That po Erose Ramazzottiho (27.11.2018 07:30)
- Video: V "Out Of Our Heads" jsou Take That vtipní a retro (02.11.2018 18:44)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Kabát Queen Sia U2 AC/DC Beyoncé Rush Bono Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu