shop.musicserver.cz
Top 25 česko-slovenských alb dekády (5-1)

Top 25 česko-slovenských alb dekády (5-1)

Vydáno: 09.04.2010 05:00 v sekci Publicistika - Katka Šebestová a Tomáš Tenkrát | foto: facebook interpreta

Je jen jedna věc, na které kritici ujíždějí více než na škatulkování - žebříčky. Po tom, který vám v několika dílech shrnul sto nejlepších světových desek uplynulého desetiletí podle musicserveru, jsme pro vás připravili další - pětadvacet nejlepších alb z česko-slovenské produkce. Tady je nejlepší pětka.

PSH
© facebook interpreta
Nedávno jsme si úspěšně zrekapitulovali uplynulou dekádu na poli světové popmusic a nyní nastal čas přejet orbou i to naše políčko. Pravda, neurodilo se mnoho pochutin. Dokonce se dá říct, že se nám stále ještě nepovedlo vypěstovat interpreta, co by v mainstreamovém měřítku zachutnal i nepotomkům knedlíků praotce Čecha. Na druhou stranu nelze generalizovat. Ta naše malá dekádka vlastně kopírovala zahraničí v tom, že nepřinesla velkou vlnu zájmu o nějaký hudební směr. Žádný trend se nenastartoval, každý poslouchal všechno.

Úspěšně jsme přejali trend hudebních soutěží, kdy především první řada SuperStar s vítězkou Anetou Langerovou neminula nikoho. Vyhledávat talenty se pokoušela v undergroundovějším prostředí třeba i Coca-Cola PopStar. Chtěli jsme najít čerstvá jména. Mít svou r'n'b hvězdičku případně hvězdičkáře, ale všechno dopadlo katastrofálně. A tak si statut ochranných andělů české hudební scény vzali na svá bedra Kabáti, kteří nabalovali nové a nové posluchače, až skončili na pražském Vypichu s koncertem pro sedmdesát tisíc lidí. Haly kromě nich objížděli jen Chinaski, Kryštof, Richard Mülller a v menším Mig 21, Tatáči a Mankáči. Lucii už nepočítáme. Ano, naši desetiletku charakterizují Kabáti. Ostatně i oni chtěli soutěžit. Na průšvih jménem Eurosong by ale nejspíš všichni, dramaturgy ČT počínaje a Gipsy.cz konče, rádi zapomněli. A když už jsme u těch Gipsy.cz, tak právě oni byli prvním českým interpretem, co si zahrál na festivalu v Glastonbury.

OTK
© noise.cz/otk
Nezapomeňme, že se úspěšně zresuscitoval český hip hop. Hlavně lidi kolem labelu Bigg Boss dokázali, že všechno jde. "Repertoár" od PSH, sólovka Vladimira 518, James Cole či WWWčka obalili český rap zlatou strouhankou. Dan Bárta zase zjistil, že mu je nejlépe mimo showbusiness, a natočil tři neskutečně vyzrálé a kvalitní najazzlé nahrávky. To jeho kamarád Roman Holý si založil Monkey Business a pokračoval v učení tleskání Čechů na druhou dobu, jak vtipně poznamenal Ondřej Brzobohatý. Štít proti konzumnímu stádu hrdě drželi i Tata Bojs, kteří se stali chtěnou kapelou i na největších festivalech. Zesměšnit všechny české pokusy o kytarovky se povedlo Sunshine s jejich světovým "Dreamerem". Nulté roky nám končily ve znamení písničkářství. Klus, Xindl X, Baumaxa, Ztracený a další. Že je to málo? Naše hudební scéna je taková, jaká si být zaslouží.

Náš třídílný průlet domácí dekádou uzavíráme první pětkou, ve které dojde na Květy a trojpísmenné projekty Dva, PSH, OTK a WWW.


25 - 16 | 15 - 6 | 5 - 1

5. místo: OTK - Okolo

Průměrná známka: 8.800

OTK - Okolo
Datum vydání:
21.4.2008

Stojí-li za produkcí desky zvukový mistr Ondřej Ježek, vyplatí se zbystřit a o album se aktivně zajímat. Dvojnásob to platí o nahrávkách pražských alternativců OTK, v nichž Ježek zpívá a hraje na kytaru a je vlastně nejdůležitějším článkem - řídící jednotkou - tohoto originálního hudebního soukolí. Fakt, že zatím poslední album "Okolo" zastihlo skupinu ve vynikající formě, je u OTK tak nějak samozřejmostí a příjemnou jistotou. Co se ale jednoduše předvídat nedalo, byl posun od hraní si s neživými zvuky zpět ke kořenům a poctivé hře na nástroje. Kapela, jako by si chtěla hlavně užít hru samotnou, připravila své nejsyrovější a nejrockovější, nejtvrdší album. Pořád tu samozřejmě zůstávají klasické prvky, které OTK charakterizují - ať už je to zpěv Ondřeje Ježka, nebo zkratkovité texty, které naznačují své téma, rozehrávají danou situaci -, ale o dohrání a závěrečné odžití se už musí postarat posluchač sám.

Vedle toho je tu ale jasněji prezentován přírodní odkaz. Návrat k poctivosti, samostatnosti, obrácení se do sebe samého, útěk pryč. To ostatně koresponduje i se samotným zvukem a přímočarostí celé desky. Do výsledného zvuku "Okolo" se také výrazně zapsaly klávesy Honzy Klempíře. "Okolo" je také hravé, plné invence, a to jak ve své hudební složce, která nemůže nudit, tak i v dalších faktorech, jako je vtipně řešený rozkládací a děrovaný booklet s neméně vtipně řešenou prezentací textů.

Je pravda, že hudba OTK není pro každého. Kdo se jí ale dokáže otevřít, pochopí, o jak nadčasovou a výjimečnou záležitost jde. Pochopili to i akademici populární hudby, kteří "Okolo" právem vyhlásili alternativním albem roku 2008.

-- Honza Průša


OTK - Krajina

"I bez dobarvujících květnatých zvukových kouzel se OTK povedlo nahrát výjimečnou desku. Soudržnou, rockově syrovou s občasnými odkazy k tvorbě klasiků naší alternativní scény. Desku, která umí stále a znova odhalovat svá i vaše skrytá místa, a stát se tak příjemným společníkem, katalyzátorem, zdrojem inspirace i drogou. Něčím, co nejde odmítnout."

Honza Průša, hlavní recenze


4. místo: DVA - Fonók

Průměrná známka: 8.833

Dva - Fonók
Datum vydání:
13.10.2008

Manželé Kratochvílovi, ti dva, kteří si tři roky pohrávali a hrstmi rozsévali empétrojky a CD-Rka. Vydání první studiovky tak bylo přirozené a očekávatelné. Díky hudební nečekanosti jim ale tato deska zajistila parádní entrée do našeho hudebního rybníčku. Meotaroví Dva na ní totiž obhájili svá surrealistická tvrzení o spektru pojatých žánrů, která mohla vyznívat velice nepředstavitelně a možná až ironicky. Prý fiktivní řeč a folk neexistujícího národa. Je sporné, je-li tato nahrávka opravdová a autentická a je-li s jejím výrazem vůbec onen fiktivní národ spokojen... Jisté ale je, že "Fonók" svou nevídanou originalitou pokořil meze veškerých českému uchu známých žánrů.

Nabídli osobité subžánry, ať už tango, disco, melancholie nebo veselé popěvky, které On okořenil beatboxem a kytarou a Ona klarinety a hlasem. Oba svou pestrostí, ságem a krabičkami s efekty vytvořili vkusný hudební neodadaismus. Tato nahrávka bývá sice bez přívlastku kategorizována jako folk či etno, na naše poměry tedy lehčeji identifikovatelné žánry, díky své jedinečné melodičnosti, hravosti a technicky brilantnímu hudebnímu výrazu si ale vybudovala originální a nezaměnitelnou pozici nejen na poli, ale i v dějinách, české hudební scény.

-- Adam Eff


DVA - Francé Trancé

"["Fonók"] Působí, jako by bylo možné si laskavou něhu a dětskou rozjívenost pustit rovnou z CD přehrávače a nechat je rozplynout se v místnosti. Jako by se vám z repráku nelinul jen zvuk, ale i barvy, chutě a tvary."

Tereza Nádějová, hlavní recenze


BESTSELLERY V LETECH 2008 a 2009

Víme, na čem celých deset let frčeli Američané, Britové i celý svět. Ale co nejvíce nakupovali Češi? Až na výjimky šli proti celému světu a nejvíce ujížděli na domácí tvorbě a čas od času i na pořádně bizarních kouscích. Pojďme si je všechny popořadě připomenout.

Rok 2008 podle IFPI

Čechomor - Koledy
Počet týdnů na čele: 6
Tip: Keď ta jasná hviezda

Lucie Bílá - Woman
Počet týdnů na čele: 6
Tip: Miluji tě

Lucie Vondráčková - Pelmel 1997 - 2003
Počet týdnů na čele: 6
Tip: Strach

Glen Hansard & Markéta Irglová - Once Soundtrack
Počet týdnů na čele: 6
Tip:
Falling Slowly

Jaromír Nohavica - Ikarus
Počet týdnů na čele: 6
Tip: Píseň o příteli

R.E.M. - Accelerate
Počet týdnů na čele: 1
Tip: Supernatural Superserious

Madonna - Hard Candy
Počet týdnů na čele: 4
Tip: 4 Minutes

Dan Bárta - Animage
Počet týdnů na čele: 3
Tip: Dech

Bratři Ebenové - Chlebíčky
Počet týdnů na čele: 6
Tip: Folkloreček

Lucie Vondráčková - Fénix
Počet týdnů na čele: 2
Tip: Tenkej led

Různí - Mamma Mia! (soundtrack)
Počet týdnů na čele: 5
Tip: Thank You For The Music

Metallica - Death Magnetic
Počet týdnů na čele: 5
Tip: The Day That Never Comes

AC/DC - Black Ice
Počet týdnů na čele: 1
Tip: Rock N' Roll Train

Kabát - Corrida 2007
Počet týdnů na čele: 2
Tip: Corrida

Michal Horáček - Ohrožený druh
Počet týdnů na čele: 14
Tip: Tramtárie


Rok 2009 podle IFPI

Michal Horáček - Ohrožený druh
Počet týdnů na čele: 14
Tip: Tramtárie

Monkey Business - Twilight Of Jesters?
Počet týdnů na čele: 1
Tip: Who Killed My Libido?

U2 - No Line On The Horizon
Počet týdnů na čele: 6
Tip: Get On Your Boots

Depeche Mode - Sounds Of The Universe
Počet týdnů na čele: 5
Tip: Wrong

Green Day - 21st Century Breakdown
Počet týdnů na čele: 2
Tip: Know Your Enemy

Daniel Landa - Nigredo
Počet týdnů na čele: 6
Tip: Malá díra v hlavě

Michael Jackson - Thriller
Počet týdnů na čele: 2
Tip: Billie Jean

Michael Jackson - Live In Bucharest: The Dangerous Tour
Počet týdnů na čele: 1
Tip: Smooth Criminal

Karel Gott - 70 Hitů Když jsem já byl tenkrát kluk
Počet týdnů na čele:2
Tip: Trezor

Madonna - Celebration
Počet týdnů na čele: 3
Tip: Celebration

Petr Hapka a Michal Horáček - Kudykam
Počet týdnů na čele: 2
Tip: Havrani

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
Počet týdnů na čele: 1
Tip: Pussy

Aneta Langerová - Jsem
Počet týdnů na čele: 1
Tip: V Bezvětří

Lucie Bílá - Bang! Bang!
Počet týdnů na čele: 2
Tip: Život vypadal krásně

Kabát - Po čertech velkej koncert
Počet týdnů na čele: 3
Tip: Má ji motorovou

3. místo: PSH - Repertoár

Průměrná známka: 8.857

PSH - Repertoár
Datum vydání:
2001

Diskuze o nejlegendárnější, nejpřelomovější nebo nejlepší české hiphopové desce by nejspíše vždy vedly k jednomu výsledku: "Repertoáru" Penerů strýčka Homeboye. Debutové album dvojice rapperů Oriona a Vladimira 518 je klenotem hned z několika důvodů. Předně jde o první velkou rapovou desku řekněme moderního střihu u nás, vyšla v roce 2001, ještě před "My 3" Indyho & Wiche. S nimi Peneři už předtím spolupracovali například na singlu "Cesta štrýtu" a DJ Wich dokonce "Repertoár" produkoval, což málokdo ví.

Po téměř dekádě je skvěle vidět posun, který všichni aktéři zaznamenali. Dnes by asi melodické a pomalejší produkce nezaujaly, flow Oriona a Vladimira by někdo označil za slabé a texty by mnoha lidem přišly naivní. Přesto je i dnes výpověď alba zcela unikátní. Nemusíte zažít pražský underground, abyste příběhy z desky pochopili. Samozřejmě ale mezi posluchači nejvíce uspěla nenáročná věc "Hlasuju proti" s chytlavým refrénem a Indym na featuringu, "Společné zájmy" s Čistychovem a zejména pak hymna "Praha" s LA4, která patří k povinné položce v koncertním setu dnešních PSH. Ta později vyšla ve Wichově remixu, kde zascratchoval DJ Mike Trafik, pozdější stálý člen kapely.

-- Petr Doupal


PSH feat. LA4 - Praha (Wich Remix)

2. místo: Květy - Myjau

Průměrná známka: 9.000

Květy - Myjau
Datum vydání:
19.10.2009

Už na základní škole, coby třináctiletý kluk, založil Martin Evžen Kyšperský svou kapelu Květy. "Točili jsme v garáži řvaní do kazeťáků a bouchání na plechovky a já pak těm 'deskám' dělal obaly," vzpomínal zpěvák brněnské alernativní jistoty na svém facebookovém profilu na začátku března. Už tenkrát měl rád koláže. Dominantou obalu na kazetu z roku 1993 je kapela složená ze samých Gustávů Husáků. Padesátihaléřovým známkám s naším zatím posledním komunistickým prezidentem jsou dokreslená těla a nástroje. Husák za bicími kouří cigáro, Husák basák má tmavé brýle.

O šestnáct let později vydali Květy album "Myjau". Booklet je zase plný koláží a hudba opět nezná hranic, i když svou formu rozšířila podstatně dál nad rámec řvaní a plechovek. Kyšperský je glosátorem dnešní doby, zpívá svým nezaměnitelným hlasovým projevem. Jeho hlavní charakteristikou je zcela originální výraz. Expresivní, plný emocí a prožitku. A je jedno, zda jde o vyjádření zklamání, beznaděje nebo častěji lásky a něhy, zpěvák se do všeho vrhá po hlavě, naplno. A naprosto upřímně. Základním poznávacím znamením alba "Myjau" jsou ale housle Alberta Nováka. Slyšitelné v každé skladbě dávají písním čitelnější rámec a Květům nové, ještě neznámé barvy a vůně. Skladby jsou sevřenější, housle je uzavírají do kompaktnějších elementů. Deska se stává srozumitelnější i pro nealternativní uši. Své často hodně snové příběhy kořenili Květy vzácnými ingrediencemi. Hlasem Lenky Dusilové, pozounem Ondřeje Galušky a také produkcí a multinstrumentální zručností Ondřeje Ježka.

Vzniklo výjimečné a vyvážené album, které se jen tak neoposlouchá. Album, jež patří právem na samý vrchol naší domácí scény posledních desti let.

-- Honza Průša


Květy - Na balkóně zpívá pták

"(...) je příjemné, že ani po letech nehodlají Květy seschnout a zbavit se své přirozené vůně. I nadále myjou zážitky z běžného života a předávají je dál. Nevysvětlují, nepoučují, neradí. Pouze přinášejí barvu smytou ze skutečných příběhů dneška. A daří se jim to opět s lehkostí jim už léta vlastní."

Honza Průša, hlavní recenze


1. místo: WWW - Neurobeat

Průměrná známka: 9.111

WWW - Neurobeat
Datum vydání:
25.11.2006

Příběh s podtitulem WWW začíná v uvolněné 90s atmosféře, kdy stál Sifon u zrodu tuzemského hip hopu v jeho dnešní podobě. S demáčem "Noční můra" se wéčka na dlouho stala zlým snem všech konzervativců tvrdících, že hip hop patří do ghett a ne do pražského podzemí. Přesto už tehdy zaznívaly hlasy, že produkce WWW se ani tak netýká hiphopové subkultury jako vysoce alternativního způsobu uchopení umění. Po ukončení činnosti se karamelové nahrávky WWW virálně šířily virtuálním prostorem a čas dal tezi o alternativním přístupu k umění za pravdu.

WWW před dvaceti lety předběhli svou dobu a právě ve chvíli, kdy doba dohnala je a o původní devadesátkovou produkci přestal být v metropoli zájem, vydali zcela nečekaně svůj oficiální debut - "Neurobeat". Proč "Neurobeat"? Protože Gibson a jeho "Neuromancer", protože cyberpunk. Protože všechny nervy v těle třesoucí se vlivem agresivních beatů, vibrující při každém Sifonově odseknutí. Nic tak nečeského, originálního, nic tak výjimečného dosud na CZ/SK scéně nevzniklo. A nemluvíme tady jen o hiphopové pseudoscéně, ale o nahrávkách napříč žánry. "Neurobeat" není jen nejlepší deskou poslední dekády, je dost možná i nejlepší českou deskou všech dob.

Sifonova dikce je nenapodobitelná, jeho štěkání vás nutí zatnout zuby a pozorně naslouchat. Typltovy texty? Jedna báseň. Jedna báseň za druhou a zuby pořád zatnuté. A tančíte. "Neurobeat" je tanec mezi nedopalky. Není to produkce pro konzumní společnost, spíše pro elitáře z Nyxu a pár dalších vyvolených, jenže dopad na myšlení lidí mají Wéčka o dost větší než všechny mainstreamové zhovadilosti dohromady. WWW nejsou hudbou, jsou náboženstvím. A "Neurobeat" je jeho Svatou knihou - Biblí generace X.

-- Lukáš Benda


WWW - Lexikon

"Vydat něco jako 'Neurobeat' na našem zoufale zkostnatělým (ve všech směrech) trhu je odvážný pokus. Nezastírám, že hodnocení je taky z velký části ovlivněno tím, že jsem nikdy nic podobnýho neslyšel, ale přesto mi přijde, že veškerá tuzemská produkce, která mi prošla ušima, působí vedle debutový desky WWW jako dětská a naivní."

Lukáš Franz, hlavní recenze


25 - 16 | 15 - 6 | 5 - 1

NÁZORY
  • Ach jo (47hitman, 09.04.2010 07:40) Reagovat

    Nic proti hip-hopu, ale vynechat z listu Vypsanou fiXu a Sunshine mi přijde skoro jako hřích....

    • Re: Ach jo (Doupik, 09.04.2010 09:07) Reagovat

      Mně se to taky nelíbí, bohužel bylo v redakci více fanatických nesnašečů takových kapel než fanatických fanoušků (:-)) a průměrné hodnocení tak spadlo pod hranici postupu...
      Ale o významu našeho seznamu platí to samé jako u žebříčku světového, mrkněte na novou glosu v Na okraj či na diskuze k těm článkům.

      • Re: Ach jo (Lukáš Benda, 09.04.2010 12:50) Reagovat

        Že zrovna ty, hopere, si stěžuješ... :-)

        Určitě chybí fixí "Fenomén" a stejně tak "Album" Peťo Tázoka. Sunz při vší úctě k nim, asi nemají v TOP25 co pohledávat. To spíš Esgmeq, Flaming Cocks debut Love Gangsters nebo Sporto . A "Repertoár" je sice kult, ale do TOP5 mi taky nezapadá. Ale odhlasovali jsme si to, tak si za tím musíme chtě nechtě stát a ne výsledek hlasování rozvracet... :-)

    • Re: Ach jo (pH 77, 09.04.2010 10:47) Reagovat

      Fixu vlastně vůbec neznám nebo o tom nevím (asi dvanáct let už nemám rádio ani televizi). Ovšem Sunshine? To je pro mě snůška všech hudebních klišé navlečená do vypasovaných gatí a ječící jako kočka při mrouskání.

  • :-( (eagle-eye, 09.04.2010 10:00) Reagovat

    ...tak jsem zase netrefil ani jedno. Jsem asi presprilis konzumni, ale ze chybi v zebricku Prvni hore, to nepochopim. Stejne jako absenci Sunshine nebo i zminovane Fixy...

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- PSH vydali u příležitosti uvedení filmu PSH Nekonečný příběh nový song "Nekonečno" (01.11.2022 11:16)
- Film PSH Nekonečný příběh míří do kin a má trailer, slavnostní premiéra s koncertem je otevřena veřejnosti (18.10.2022 15:52)
- Video: Pamatujte si to jednou provždy: ne, Martin Kyšperský nehraje basketbal! (16.10.2022 16:34)
- Po úspěchu PSH Nekonečný příběh v kinech přicházejí tvůrci se společnou Nekonečnou tour filmu a koncertu kapely (27.09.2022 11:51)
- Rozhovory: Vladimir 518 (PSH) - Rozhodně není jednoduchý jít s kůží na trh (12.09.2022 14:00)
- Divácký hit z Varů o PSH bude 13. září exkluzivně uvedený v kinech a jako bonus živě v diskusi vystoupí Vladimir 518, Orion a Mike Trafik (25.08.2022 09:30)
- "Míra otevřenosti, kam nás kluci pustili, je fakt obdivuhodná," říkají tvůrci filmu "PSH Nekonečný příběh" (30.06.2022 19:12)
- Naživo: Kytarami proti válce: na Red Bird Festivalu se hrálo na pomoc Ukrajině (08.04.2022 14:16)
- Fotogalerie: Red Bird Festival v obrazech (07.04.2022 16:35)
- Red Bird Festival podpoří v pražské MeetFactory Ukrajinu (03.04.2022 14:39)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Karel Gott Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu