shop.musicserver.cz
Nové desky pro 12. týden

Nové desky pro 12. týden

Vydáno: 21.03.2010 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Tento týden hýříme žánry. Jazz s vážnou hudbou přinese Brad Mehldau, hip hop Snoop Dogg, český bigbít Tři sestry, soul-pop Gabriela Cilmi, elektronické disco duo Goldfrapp, folk Laura Marling, hard rock Scorpions, metal Unleashed, r'n'b Monica a všem to svým žánrovým záběrem natřou The Avett Brothers.

Pokud se v pondělí 22. března vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Goldfrapp - Head First (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / elektronika / disco

Goldfrapp - Head First
Alison Goldfrapp a Will Gregory, tedy zjednodušeně Goldfrapp, patří k nejpopulárnějším interpretům na současné elektronicko-popové scéně a své příznivce různým laděním svých desek rozhodně nenudí. Po triphopovém debutu "Felt Mountain" změnili Goldfrapp radikálně přístup a natočili dvě taneční desky koketující s electro-popem i glam rockem, na předposlední studiovce "Seventh Tree" se pak vrátili k melancholické muzice. Na jejich v pořadí pátém albu "Head First", jež vznikalo téměř dva roky střídavě v Londýně a městečku Bath v jihozápadní Anglii, se opět obracejí a míří do tanečních vod ve velmi pozitivní náladě. Sama Alison Goldfrapp tento posun charakterizuje jako setkání italského disca s west coast popem osmdesátých let. Co si pod tím představit, můžete vypátrat na MySpace.com dua, kde mělo "Head First" premiéru.


Gabriella Cilmi - Ten (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop

Gabrielle Cilmi - Ten
Australská zpěvačka Gabriella Cilmi na sebe upozornila před dvěma lety pop-soulovým hitem "Sweet About Me" z debutu "Lessons To Be Learned". Album mělo ohlas po celém světě a není tedy divu, že nyní se tato osmnáctiletá kráska vrací s druhou řadovou deskou "Ten" a hvězdným producentským týmem. Ke Xenomanii z předchozí nahrávky přibyli Dallas Austin, který má na svých bedrech například úspěšnou spolupráci s TLC, Gwen Stefani nebo Michaelem Jacksonem, dále Greg Kurstin podepsaný pod alby Lily Allen, Little Boots nebo Flaming Lips a v neposlední řadě britský producentský tým The Inivisible Men, který se osvědčil pro produkci debutové desky The Noisettes. Svoji druhou řadovku Gabriella Cilmi uvádí svižným singlem ”On A Mission”, pro který prý byli předlohou Blondie, Joan Jett a Van Halen. Fragmenty několika písniček "Ten" a videoklip k prvnímu singlu, který odkazuje na legendární sci-fi "Barbarella" z roku 1968, najdete na webu australské zpěvačky a pokud byste ji chtěli vidět naživo, máte možnost. Gabriella Cilmi je totiž hlavní hvězdou festivalu JamRock.


Tři sestry - Lázničky (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: punk

Tři sestry - Lázničky
Letošní rok se pro populární tuzemskou sebranku Tři sestry nese ve znamení velkých oslav - muzikanti působí na scéně už pětadvacátým rokem. Kapela tak naděluje fanouškům novou studiovou desku "Lázničky" se šestnácti skladbami. Kromě klasického CD, které si zájemci mohli objednávat skrz shop kapely už od 15. března, bude k dostání i vinylová edice. Speciální verze čítá pouze dvě stě padesát kusů, přičemž každá kopie bude zvlášť očíslovaná a podepsaná všemi členy formace. Pokud si budete chtít nové songy poslechnout i naživo, navštivte koncert a křest v Paláci Akropolis. Tři sestry sem přijedou 7. dubna.


The Avett Brothers - I And Love And You (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: folk-rock / americana

The Avett Brothers - I And Love And You
Sourozenci Seth a Scott Avettovi a jejich kapela The Avett Brothers ze Severní Karolíny působí na americké hudební scéně už od roku 2000, mají za sebou několik alb, větší úspěch však zaznamenali teprve o sedm let později s deskou "Emotionalism". Ten vedl k podpisu smlouvy s velkou firmou a nahrávání desky s Grammy ověnčeným producentem Rickem Rubinem. Z jejich spolupráce vzešlo album "I And Love And You", které vyšlo v USA již vloni v září a ihned zaznamenalo výrazné úspěchy. Poměrně zajímavé je nástrojové složení kapely, kde se vedle sebe potkávají kytara, banjo, basa nebo cello doplněné o další nástroje. Výsledkem je originální styl, který osciluje mezi rockem, folkem, popem, country, bluegrass, rock and rollem, punkem, honky tonky a ragtimem. Není proto divu, že tuhle kapelu někteří pasují na jeden z objevů tohoto roku. Pokud vás zaujalo její široké žánrové rozpětí, pak doporučujeme návštěvu MySpace.com téhle formace.


Scorpions - Sting In The Tail (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hard rock

Scorpions - Sting In The Tail
Pokud jste navštívili minulý týden koncert německých rockerů Scorpions, dost možná jste byli svědky jejich vůbec poslední show v České republice. Muzikanti se totiž rozhodli, že po aktuálním turné k albu "Sting In The Tail" skončí. Novinková nahrávka se tak stala netrpělivě očekávaným artefaktem a podle slov muzikantů i velmi kvalitním. Jestli mají členové formace pravdu, můžete sami posoudit z ukázek na jejich MySpace.com profilu. Album nabídne celkem dvanáct nových songů (včetně bonusu) a navíc duet s bývalou zpěvačkou finských Nightwish Tarjou Turunen "The Good Die Young". Produkci nového materiálu obstaralo duo Mikael "Nord" Andersson a Martin Hansen.


Brad Mehldau - Highway Rider (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: jazz / vážná hudba

Brad Mehldau - Highway Rider
Po několika deskách, které natočil se svým triem případně s Patem Methenym, přichází přední jazzový pianista Brad Mehldau s novinkou "Highway Rider" nesoucí pouze jeho jméno. Na dvoudiskové kolekci prezentuje svoje vlastní skladby na pomezí jazzu a vážné hudby. Podruhé od nahrávky "Largo" spolupracoval s producentem Jonem Brionem, jehož známe z desek Aimee Mann, Fiony Apple nebo také Kanyeho Westa. Nahrávání probíhalo jak za účasti orchestru, tak i dlouholetých spolupracovníků Mehldaua - saxofonisty Joshua Redmana, percusionisty Matta Chamberlaina a členů jeho tria basisty Larryho Grenadiera a bubeníka Jeffa Ballarda. Výsledných více jak sto minut této kompozice si můžete poslechnout na MySpace.com


Halestorm - Halestorm (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hard rock

Halestorm - Halestorm
Rockový kvartet Halestorm sice funguje na scéně už od roku 1997, ale první plnohodnotné album vydává až teď. Formace v čele se zpěvačkou a kytaristkou Elizabeth "Lzzy" Hale se chce představit ve velkém stylu, a tak do produkce povolala zkušeného Howarda Bensona. Ten byl dvakrát nominovaný na Grammy a spolupracoval například s Apocalypticou na albu "Worlds Collide" z roku 2007 nebo také třeba s grunge ikonou Creed na jejich loňské comebackové nahrávce "Full Circle". Vzniklo celkem čtrnáct skladeb včetně třech bonusů, které se objeví jen ve verzi pro iTunes nebo pro Amazon. Na MySpace.com stránkách skupiny najdete k poslechu tři nové skladby "I Get Off", "It's Not You" a "Familiar Taste Of Poison".


Laura Marling - I Speak Because I Can (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: folk / folk-country

Laura Marling - I Speak Because I Can
Londýnská písničkářka Laura Marling si po dvou letech od debutu "Alas, I Cannot Swim" připravila jeho pokračování s názvem "I Speak Because I Can" a jistě by velmi ráda zopakovala i jeho úspěch u kritiky. Nutno poznamenat, že podle prvních recenzí z Anglie, které téměř nepadají pod 8/10, to vypadá, že je snad ještě kvalitnější. Laura Marling tentokrát na desce spolupracovala s producentem Ethanem Johnsem, jenž loni pomohl i Paolu Nutinimu s nahrávkou "Sunny Side Up" a pracoval mimo jiné s Ryanem Adamsem, Kings Of Leon, Turin Brakes či Crowded House. S Laurou Marling dal dohromady deset písní, které jsou tentokrát o něco dravější a více zaměřené na kapelu. Všechny skladby hrají v krátkých ukázkách v sekci 'Listen' jejího webu.


Poisonblack - Of Rust And Bones (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: gothic metal

Poisonblack - Of Rust And Bones
Finští Poisonblack těší fanoušky gotického metalu už desátým rokem a letos vydávají novou studiovku "Of Rust And Bones". V čele s bývalým frontmanem kapely Sentenced Villem Laihialou, jež se před pěti lety rozpadla, připravila formace devítku nových písní. Při jejich přípravách se členové kapely drželi konceptu "live" bandu - chtěli docílit stejného zvuku, jako když budou CD prezentovat naživo. Pomocnou ruku jim v tom podal Hiili Hiilesmaa známý ze spolupráce s krajany HIM nebo Amorphis.


Monica - Still Standing (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: r'n'b / urban music

Monica - Still Standing
Americká r'n'b zpěvačka Monica poměrně dlouho trápila své příznivce. Nebylo o ní slyšet skoro čtyři roky - v tomto období si vybrala několikaletou mateřskou dovolenou. Pro svůj návrat prý složila "stovky" písní a to s řadou předních autorů a producentů, mezi kterými najdeme jména jako Babyface, Bryan-Michael Cox, Drumma Boy, Jermaine Dupri, Ne-Yo, Polow da Don, Stargate nebo Keyshia Cole a Ludacris. Do koncového výběru se nakonec dostala desítka skladeb, které budou v různých edicích ještě rozšířené o další bonusy. Prvním singlem se stává "Everything To Me", jejíž produkci má na triku Missy Elliott. Monica nahrála celou desku na své MySpace.com.


Unleashed - As Yggdrasil Trembles (M.A.B.Records)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: death metal

Unleashed - As Yggdrasil Trembles
Švédští řezníci Unleashed oslavují příchod jara novou studiovou deskou. V pořadí desátá nahrávka s titulem "As Yggdrasil Trembles" potěší milovníky ostřejšího žánru třináctkou ostřejších songů. Jednou z nich je i předělávka od kultovní deathmetalové formace Death. Jak se kvintetu nová deska povedla, sami ohodnoťte na příslušném MySpace.com profilu, kde si můžete poslechnout titulní song.


Snoop Dogg - More Malice (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hip hop / rap

Snoop Dogg - More Malice
Jsou to zhruba jen dva měsíce, co jsme na tomto samém místě psali o novince "Malice N Wonderland" amerického rappera Snoop Dogga a už je tu opět - tentokrát s kompletem CD/DVD "More Malice". Jak název napovídá, jde o pokračování loňské desky. CD nabídne celkem osm písní, mezi kterými bude pět novinek a dva remixy. Tomu všemu bude vévodit nová verze nedávno vydaného singlu "I Wanna Rock". Nyní půjde o kolaboraci, na které dal své vokály k dobru i Jay-Z. DVD nebude obsahovat klipy, ale film s názvem "Malice N Wonderland", ve kterém si rapper zahrál i hlavní roli - superhrdinu s úkolem vyplenit z města, v němž žije, všechny překupníky drog a kriminální živly. V malých rolích se představí i několik dalších rapperů jako Xzibit, DJ Quik, Soulja Boy nebo Jamie Foxx. "More Malice" můžete už nyní v celé své kráse poslouchat na Snoopově MySpace.com.


Stacey Kent - Raconte-moi (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: jazz

Stacey Kent - Raconte-moi
Stacey Kent - psali jsme o ní před třemi lety v souvislosti s jejím debutem na značce Blue Note "Breakfast On The Morning", které to dotáhlo až k nominaci na Grammy za nejlepší jazzové album. Nyní nám tato Američanka žijící v Anglii zamotá hlavu ještě o trošku více a sice francouzsky zpívaným "Raconte-moi". Na tuto desku nazpívala celkem tucet písniček, mezi jejichž autory nalezneme taková jména jako Antonio Carlos Jobim, Oscar Hammerstein II. či Benjamin Biolay. Letmou představu o této nahrávce si můžete vytvořit pomocí ukázek v internetovém obchodě Amazon.fr.


Justin Bieber - My World 2.0 (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / r'n'b

Justin Bieber - My World 2.0
Je to v podstatě pár týdnů, co jsme vám v této rubrice představili nováčka na hudební scéně Justina Biebera debutovým EP "My World". Nyní má tento šestnáctiletý kanadský zpěvák dost skladeb na to, aby vydal už album řádné délky. To dostalo název "My World 2.0", přičemž pilotní singl "Baby", na kterém spolupracoval s rapperem Ludacrisem, se už nějakou dobu vyhřívá na předních příčkách světových hitparád. Stejně jako předzvěst se i "My World 2.0" pohybuje na rozmezí r’n’b a popu a vedle zmíněného Ludacrise si s Justinem Bieberem zazpíval i Sean Kingston a Jessica Jarrell. Pod skladbami jsou pak podepsaní Tricky Stewart, The-Dream, Christina Milian, Bryan-Michael Cox a řada dalších. Jak pokračuje vývoj tohoto mladého talentu, kterého vyzdvihuje snad celá severní Amerika, sledujte na jeho MySpace.com.


V krátkosti - reedice Nick Cave & The Bad Seeds

Početná fanouškovská obec Nicka Cavea & The Bad Seeds by měla zpozornět. Po loňských reedicích prvních čtyř alb tento týden vychází další trojice - tedy "Tender Prey", "The Good Son" a "Henry's Dream". Recept přitom zůstává stejný. Každá z desek bude k dostání jednak jako remasterovaná, jednak ve sběratelské edici s bonusovým diskem, na němž naleznete album v 5.1 Dolby Surround, dokument o CD od dua Iain Forsyth - Jane Pollard, b-strany singlů, živé verze a videoklipy.

Dále vychází:

Andre Rieu - Forever Vienna (Universal)
Auras - New Generation (Mystic Production)
Big Ball - Hotter Than Hell (Mystic Production)
Bird And Bee - Interpreting Masters Vol1 (EMI)
Crazy Lixx - New Religion (Mystic Production)
Elvis Presley - On Stage (Legacy Edition) (Sony Music)
Frank Sinatra - I Remember Tommy (Universal)
Frank Sinatra - It Might As Well Be Swing (Universal)
Frank Sinatra - L.A. Is My Lady (Universal)
Frank Sinatra - Ol' Blue Eyes Is Back (Universal)
Frank Sinatra - She Shot Me Down (Universal)
Frank Sinatra - Sinatra & Strings (Universal)
Harlej - Harlejland (EMI)
Jan Sochor - Reminiscence (EMI)
Joe Bonamassa - Black Rock (Mystic Production)
Jorge Drexler - Amar La Trama (Warner Music)
Kalmah - 12 Gauge (Mystic Production)
Pineapple Thief - Little Man (Mystic Production)
Ragnarok - Collectors Of The King (Mystic Production)
Různí - Bravo Hits 1/2010 (Universal)
Různí - Grammy 2010 Nominations(EMI)
Různí - Greenbergt (soundtrack) (EMI)
Různí - Mezzanine De L'Alcazar Vol. 9 (Panther)
Různí - Starstruck (soundtrack) (EMI)
Různí - Yesterdays (Universal)
Sick Of It All - Blood,Sweat,And No Tear (EMI)
Sick Of It All - Just Look Around (EMI)
Six Gallery - Breakthroughs In Modern Ar (EMI)
Treat - Coup De Grace (Mystic Production)
Triptykon - Eparistera Daimones (EMI)

NÁZORY
  • Scorpions - recenze (CZapino, 09.08.2010 09:43) Reagovat

    Je pro mne nepochopitelné, že tady tomuhle "hudebnímu serveru", nestojí poslední album Scorpions za to,aby na něj udělali recenzi - a to už od jeho vydání utekl nějaký ten pátek!....ostuda

    • Re: Scorpions - recenze (P. Parikrupa, 09.08.2010 13:12) Reagovat

      Hanba nám! Ale věřím, že by naše recenze nic nezměnila na Vašem názoru na album. Jinak tématu "Scorpions + nová deska + odchod na vrcholu" jsem se věnoval zde: http://blog.musicserver.cz/clanek/137/Burtiky-pro-Scorpions/.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Deska plná tajemství a koncert plný emocí: Nick Cave & The Bad Seeds jsou zpět a přijedou i do Prahy (16.03.2024 18:06)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nick Cave a jeho The Bad Seeds vydají na konci srpna studiové album "Wild God" (06.03.2024 19:00)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele Themroc AC/DC Queen U2 Sia Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu