shop.musicserver.cz
Nové desky pro 10. týden

Nové desky pro 10. týden

Vydáno: 07.03.2010 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Hudební fanoušci zažijí tentokrát pořádný příděl. Konečně se dočkají nových Gorillaz, po dvanácti letech se hlásí Boyzone, kterým bude šlapat na záda Amy MacDonald, debutuje i vítězka ankety Sound Of 2010 Ellie Goulding a konečně tu bude k dostání Grammy oceněný Zac Brown Band nebo opera z pera The Knife.

Pokud se v pondělí 8. března vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Gorillaz - Plastic Beach (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

Gorillaz - Plastic Beach
Jedna z nejočekávanějších desek letošního roku je tady. Gorillaz nechali fanoušky na "Plastic Beach" čekat dlouhých pět let a aby výsledek stál opravdu za to, objevuje se na ní celá řada velkých hostů. Damon Albarn a Jamie Hewlett přizvali celkem patnáct interpretů a seskupení, mezi kterými jsou například Bobby Womack, Mos Def nebo Lou Reed a Mick Jones. Ze šestnácti nahraných písní se první ochutnávkou stal kousek "Stylo", ve kterém si zahostovali první dva jmenovaní. V příslušném videoklipu diváky překvapil Bruce Willis za volantem červeného Chevroletu El Camino. Deska bude dostupná ve dvou verzích - evropské a japonské. Každá z nich vyjde ještě ve dvou variacích jako standardní a "experience" edice. Samostatná a nejluxusnější verze pro iTunes přinese nejvíce bonusů (třeba bonusový song "Pirate's Progress"), knihu a klip ke "Stylo" v rozlišení HD. Celou desku kresleného kvartetu najdete k poslechu na stránkách deníku Guardian.co.uk.


Amy MacDonald - A Curious Thing (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / rock / rock'n'roll

Amy MacDonald - A Curious Thing
Je to už tři roky, co se přiřítila na hudební scénu skotská zpěvačka Amy MacDonald. Možná ji samotnou překvapil takový úspěch včetně tří miliónů prodaných nosičů, a tak, když nahrávala následovníka alba "This Is The Life" s názvem "A Curious Thing", rozhodla se na něm věnovat především tématu současných popstars. Podle prvních ukázek včetně úvodního singlu "Don't Tell Me That It's Over", které naleznete na webu zpěvačky, se zdá, že ustoupila mírně od inspirace v rock'n'rollu a naopak se zaměřila na bohatší a výraznější zvuk nahrávky. Na tom má jistě podíl i koproducent desky Paul Weller. Fanoušci ale mohou být v klidu - její kontraalt a styl inspirovaný kapelou Travis zůstávají i nadále. "A Curious Thing" vychází i v deluxe - dvoudiskové edici: druhý disk nabízí záznam koncertu v Glasgow Barrowlands.


Boyzone - Brother (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop

Boyzone - Brother
Krátce po úspěšném comebacku Take That se začalo spekulovat, kdy se vrátí jejich irský protějšek Boyzone. Trvalo to poměrně dlouho, ale nakonec, na sklonku roku 2007, lídr skupiny Ronan Keating spekulace o reunionu potvrdil. Ten odstartoval několika koncerty a především výběrem "Back Again... No Matter What". V té době začala pětice nahrávat i nové řadové album "Brother", které nyní konečně vychází. Jeho přípravy poznamenalo úmrtí jednoho z členů - Stephena Gatelyho - a tato deska je tak poslední v původní sestavě a je mu zároveň i věnovaná. Zatímco na předchozích deskách si pánové skládali většinou písničky sami, tentokrát tuto část přenechali jiným autorům, z nichž nejslavnějším bude zcela jistě Mika. Ten má na svědomí první, vzpomínkový singl "Gave It All Away", jehož videoklip uvidíte na webu této desky. Dalšími jsou třeba Andy Hill (Bonnie Tyler, Celine Dion) nebo Gregg Alexander z New Radicals. K tuctu nových písniček pak Boyzone ještě přidali i nově nahraný singl z debutu "Said And Done".


Ellie Goulding - Lights (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: electro-pop

Ellie Goulding - Lights
50 Cent, Keane, Corinne Bailey Rae, Mika, nebo Adele - všechny spojuje vítězství v prestižní anketě BBC Sound Of... Letos se k nim přidala třiadvacetiletá anglická zpěvačka Ellie Goulding a už jen to je důvod řádně nastražit uši. Ještě před vydáním alba získala cenu kritiky na Brit Awards! Od folkových začátků přešla i díky spolupráci s anglickým electro-popovým umělcem jménem Frankmusik k elektronickému popu, který vyústil až k jejímu debutu "Lights". Na něm ale spolupráce s Frankmusikem už nepokračovala - Goulding svěřila produkci Fraseru T. Smithovi, známému ze spolupráce s Craigem Davidem, a nováčkovi, který si říká Starsmith. Společně pak dali synth-popový či elektronický háv písničkám, které zpěvačka skládala v uplynulých dvou letech pouze s kytarou. Jak to nakonec dopadlo a čím si Ellie Goulding tolik podmanila kritiku, můžete zjišťovat pomocí ukázek na jejím webu.


Serj Tankian - Elect The Dead Symphony (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: symfonický rock

Serj Tankian - Elect The Dead Symphony
Serj Tankian nikdy netrpěl nedostatkem kreativity a díky sólovému debutu "Elect The Dead" už není známý jen jako frontman System Of A Down. Jako umělec věděl o potenciálu svých písní a fanouškům je po necelých třech letech připomíná - tentokrát ale v orchestrálních aranžích. Zpěvák má totiž za sebou vystoupení v aucklandské Town Hall na Novém Zélandu, kde se sedmdesátičlennou filharmonií odehrál čtrnáct písní včetně dvou doposud nevydaných bonusů "Gate 21" a "The Charade". Všechny skladby byly pro tyto účely znovu přearanžovány a aby měli diváci ze show co největší požitek, celý set snímalo šest HD kamer. Zájemci mají při koupi na výběr z několika variant: kromě klasického CD budou dostupné i edice na CD a DVD, dvou LP a digitální verze. Trailer najdete na Serjově MySpace.com profilu.


Zac Brown Band - The Foundation (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: country / jižanský rock

Zac Brown Band - The Foundation
Jedna z vycházejících hvězd americké country scény - Zac Brown Band - se konečně dostává i k nám. Její "The Foundation" je staré již přes rok, do Evropy ho vystřelila teprve až Grammy za Objev roku. Nicméně tato šestice umí být trpělivá - i za Atlantikem se probíjela dlouhých osm let, než si jejího pozitivního country všimla velká nahrávací společnost, u které pánové natočili právě "The Foundation", jež bude zřejmě časem považováno za jejich debut. Jestli si chcete poslechnout, co že je to za skupinu, která vyfoukla gramofonek jménům jako MGMT, Keri Hilson nebo The Ting Tings, navštivte jejich MySpace.com, kde zní "The Foundation" v celé své kráse.


Jónsi - Go (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

Jónsi - Go
Islandského zpěváka a kytaristu Jónsiho si čtenáři jistě pamatují z formace Sigur Rós. Nyní se ale tento muzikant zapíše do historie i jako sólový umělec. Na pulty míří jeho první nahrávka "Go" a fanoušci se mohou těšit na převážně akustický materiál se smyčcovými aranžemi, které obstaral skladatel Nico Muhly. Na devíti skladbách se podíleli také Jónsiho přítel a kolega z kapely Alex Somers a americký zvukový inženýr Peter Katis. Výsledek této spolupráce můžete sami ohodnotit poslechem několika nových písní na zpěvákově webu. Jednou ze zveřejněných skladeb je i kousek "Go Do", ke kterému vznikl i videoklip. Na stejné adrese také najdete trailer k limitované edici alba.


Andrew Lloyd Webber - Love Never Dies (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: muzikál

Andrew Lloyd Webber - Love Never Dies
Andrew Lloyd Webber nebo také Baron Lloyd-Webber s doživotním titulem peer uvedl po čtyřech letech na prknech londýnského The Adeplhi Theatre svůj zbrusu nový muzikál "Love Never Dies". Ten je pokračováním slavného "Fantoma opery", na němž začal Webber pracovat v roce 1997 se slavným autorem špionážních románů Frederickem Forsythem ("Den pro šakala", "Boží pěst", "Spis Odessa" a další). Z důvodu náročnosti převedení Forsythových vizí na divadelní scénu se nakonec oba rozešli a zatímco Forsyth použil některé fragmenty ve své knize "Fantom Manhattanu", Webber pokračoval dál s Benem Eltonem a Glennem Slaterem. Příběh začíná deset let poté, kdy končí "Fantom opery". Nyní vychází i studiová nahrávka muzikálu, která na dvou discích představuje hudební složku v podání londýnského ansámblu včetně hlavních představitelů Ramina Karimloo a Sierry Boggess. Jejich duet "Til I Hear You Sing", který je zároveň prvním singlem z desky, můžete zhlédnout na oficiálních stránkách muzikálu.


Broken Bells - Broken Bells (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: indie rock

Broken Bells - Broken Bells
Po ročních přípravách se americké indie duo Broken Bells hlásí o slovo s debutovou nahrávkou. Stejnojmenná placka je výsledkem spolupráce Jamese Mercera z indierockové kapely The Shins a producenta a multiinstrumentalisty Briana Burtona. Fanoušci ho ale budou znát lépe pod pseudonymem Danger Mouse. Z této kolaborace vzešlo deset songů, přičemž první ochutnávku "The High Road" vyslali muzikanti už koncem loňského roku. Tu i všechny ostatní skladby si můžete poslechnout na MySpace.com webu Broken Bells. Dodejme, že kromě klasické verze je nahrávka dostupná také v deluxe balení, kde kromě CD najdou fanoušci knihu, plakát, pohlednice a další bonusy.


Různí - Almost Alice (soundtrack) (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: filmová hudba

Různí - Almost Alice (soundtrack)
Patrně největším filmovým tahákem tohoto jara je filmové zpracování notorické knížky "Alenka v říši divů" pod režisérským vedením Tima Burtona. Film neprovází jen velké očekávání, ale i písničkami našlapaný soundtrack. Mezi jeho autory a interprety je i řada hvězd. Alence k její cestě za zrcadlo hrají například Plain White T's, Tokio Hotel společně s Kerli, Wolfmother, Franz Ferdinand, Owl City, The All-American Rejects, Metro Station, frontman The Cure Robert Smith či Shinedown. Titulní písničku a zároveň i hlavní singl "Alice" má na svědomí Avril Lavigne. Tu i další ukázky soundtracku si můžete poslechnout na stránkách filmu.


Jimi Hendrix - Valleys Of Neptune (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: klasický rock / blues

Jimi Hendrix - Valleys Of Neptune
Možná se to ani nezdá, ale od smrti patrně nejlepšího kytaristy všech dob Jimiho Hendrixe uplynulo již dlouhých čtyřicet let. Přesto se ještě najdou nahrávky, které doposud nikde nevyšly. V rámci tohoto kulatého výročí tak mohou jeho fanoušci koupit album "Valleys Of Neptune", které obsahuje celkem dvanáct nových skladeb v celkové délce přes šedesát minut. Vedle těch vlastních Hendrixových tu najdou i coververzi "Sunshine Of Your Love" od Cream nebo "Bleeding Heart" Elmorea Jamese. Všechny písničky nově zmixoval Hendrixův dlouholetý spolupracovník, zvukový inženýr Eddie Kramer, který s ním poprvé spolupracoval v roce 1967 na albu "Are You Experienced?". Celá deska je už nyní ke slyšení na portálu iheartradio.com . Zbývá pouze dodat, že při této příležitosti vychází v reedicích i Hendrixova kompletní diskografie.


The Knife - Tomorrow, In A Year (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní elektronika

The Knife In Collaboration With Mt. Sims And Planningtorock - Tomorrow, In A Year
Operu "Tomorrow, In A Year" v tuto chvíli není třeba čtenářům musicserveru příliš představovat. Mírné zpoždění vydání znamenalo, že se dílo na motivy Darwinovy práce "O původu druhů" díky nadšené recenzi stačilo stát albem týdne našeho serveru a nutno dodat, že podobný ohlas jde i ze zahraničí. Hudbu má na triku tým autorů a interpretů, kterým vévodí electro-popové duo ze Švédska The Knife, ověnčené mnoha domácími cenami Grammy. K nim se dále přidali Mt.Sims a Planningtorock. O libreto se postaral produkční team Hotel Pro Forma, který si k interpretaci vyhlédl dánskou herečku Lærke Winther Andersen, zpěváka Jonathana Johanssona a mezzosopranistku Kristinu Wahlin Momme. Výsledkem je pak dvoudiskový avantgardní opus, který si můžete poslechnout na stránkách The Knife.


Liars - Sisterworld (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: experimentální rock

Liars - Sisterworld
Necelé tři roky po vydání stejnojmennéhho alba útočí Liars s novou náloží. Experimentální rockeři na novince "Sisterworld" pracovali v Los Angeles. Jako pomocníka si zavolali Toma Billera, jenž pracoval také s Kanyem Westem nebo s Beckem. Trio muzikantů a jejich asistent připravili jedenáct písní, které najdete k náslechu na MySpace.com profilu Liars. Skladby budou dostupné ve standardní a rozšířené edici, která bude kromě klasické placky obsahovat CD plné remixů. Jejich zpracování mají na svědomí třeba Melvins, Tunde Adebimpe z TV On The Radio a Bradford Cox, známý z Deerhunter. Velkým esem druhého disku je také frontman Radiohead Thom Yorke.


The Chieftains featuring Ry Cooder - San Patricio (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: world music

The Chieftains featuring Ry Cooder - San Patricio
Den svatého Patrika, největší irský svátek, se již kvapem blíží. Proč jej tedy neoslavit společně s legendou irské lidové hudby, šestinásobnými držiteli Grammy, skupinou The Chieftains? Tentokrát to bude ale v mírně latinsko-americkém duchu. The Chieftains se totiž na albu "San Patricio" spojili s jedinečným hudebníkem, dle časopisu Rolling Stone osmým nejlepším kytaristou všech dob, producentem Ryem Cooderem. Společně vyprávějí příběh irsko-amerického San Patricio bataliónu, který během americko-mexické války přeběhl na mexickou stranu. Výsledkem je nahrávka, na které se spojují irská a mexická hudba. Je třeba dodat, že The Chieftains a Ry Cooder v tom nejedou sami, ale přibrali několik dalších hostů jako Lindu Ronstadt, herce Liama Neesona, Van Dyke Parkse a další. Procházku po tomto albu v podobě ukázek nabízí internetový obchod Amazon.co.uk.


Black Rebel Motorcycle Club - Beat The Devil's Tattoo (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

Black Rebel Motorcycle Club - Beat The Devil's Tattoo
Americké trio Black Rebel Motorcycle Club se v říjnu loňského roku pustilo do příprav nové desky a zároveň koncertního DVD. Jednoduše nazvaný živák "Live" vyšel už v listopadu a nyní má za výlohy namířeno album. V pořadí šestá nahrávka kapely vychází poprvé pod jejich vlastní značkou Abstract Dragon a premiérově na ní hraje nová bubenice Leah Shapiro. Ve filadelfském Basement Studiu všichni společně připravili třináct písní, které se objeví ve standardní edici alba. Limitka přinese navíc dva songy a edice dostupná v předrodeji skrz iTunes obsahuje ještě o jednu píseň navíc. Většinu z nových skladeb najdete k poslechu na MySpace.com stránkách formace, případně můžete navštívit jejich koncert. V rámci turné totiž BRMC zavítají 21. května do pražského klubu SaSaZu.


Sugababes - Sweet 7 (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: dance-pop

Sugababes - Sweet 7
Britské dívčí trio Sugababes konečně vydává odloženou desku s názvem "Sweet 7". Sedmé řadové album mělo vyjít již na podzim minulého roku, vydání však bylo posunuto především kvůli nečekanému odchodu zakládající členky Keishy Buchanan, kterou nyní nahradila nová zpěvačka Jade Ewen. Sugababes jsou tak nyní zcela jinou skupinou, než jaká se posluchačům představila v roce 1998. To ale není jediná změna: dámy minulý rok podepsaly nový kontrakt s Jay-Zho labelem Roc Nation, a není proto divu, že se jim k produkci alba podařilo získat taková esa jako RedOne, StarGate, či Ne-Yo, a ani to, že se nahrávalo hlavně v Los Angeles a New Yorku. Ženské trio k sobě v jedné písničce přibralo také jednoho mužského kolegu, kterým je Sean Kingston. Ze "Sweet 7" jsou venku už tři singly a všechny si můžete poslechnout na MySpace.com skupiny.


The Courteeners - Falcon (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: indie rock

The Courteeners - Falcon
Po ročních přípravách je nová nahrávka britského kvartetu The Courteeners hotová. V pořadí druhá deska "Falcon" čítá dvanáct skladeb, kterými se muzikanti snažili navázat na fenomenální úspěch debutu "St. Jude". Novou inspiraci hledali členové formace údajně u alternativních krajanů Elbow. První vlaštovku "You Overdid It Doll" vyslali do éteru již v polovině ledna. Na MySpace.com kapely si ji můžete poslechnout a podívat se také na videoklip.


Los Campesinos! - Romance Is Boring (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: indie rock

Los Campesinos! - Romance Is Boring
Pod názvem Los Campesinos! se v tomto případě neukrývá nikdo z jihu Evropy ani střední Ameriky, ale sedmičlenná, mírně recesistická velšská kapela. Čtyři kluci a tři holky se potkali na univerzitě v Cardiffu a za krátkou dobu se především ve Velké Británii dostali do povědomí svými energickými koncerty. "Romance Is Boring" je jejich druhým CD a skupina se na něm opět vyžívá v neřízených kombinacích dívčího a chlapeckého zpěvu, v popových melodiích a rockovém ostří. Novinku stejně jako předchozí počin "We Are Beautiful, We Are Doomed", který kapela označuje "EEP" (Extended EP), produkoval John Goodmanson, jenž má ve svém portfoliu kapely jako Simple Plan, Death Cab For Cutie nebo Sepultura. Díky třem ukázkám na MySpace.com formace se můžete ujistit, jestli se jim spolupráce vyvedla stejně jako před dvěma roky.


Airbourne - No Guts. No Glory (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hard rock

Airbourne - No Guts. No Glory
Australská rocková formace Airbourne vydává po třech letech novou studiovou desku "No Guts. No Glory". Nástupce alba "Runnin' Wild" přináší milovníkům poctivého hard rocku třináct skladeb, jejichž produkci obstaral Johnny K, známý ze spolupráce s Disturbed nebo Drowning Pool. Jeden z nových songů a současně pilotní singl "No Way But The Hard Way" si můžete poslechnout i na MySpace.com profilu kapely. Pro sběratele je připravena speciální edice alba s pěti bonusovými skladbami.


Ben Harper & Relentless 7 - Live From Montreal (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock / folk-rock / blues

Ben Harper & Relentless 7 - Live From Montreal
Minulý rok v květnu mohli fanoušci Bena Harpera konečně poslouchat, jak si tento blues-rockový zpěvák a kytarista v jedné osobě vede s novou skupinou Relentless 7 na albu "White Lies For Dark Times". Ti šťastnější si je pak mohli vychutnat i naživo při následném světovém turné a ti méně šťastní jistě vezmou za vděk i aktuálním živákem "Live From Montreal". Kde záznam vznikl, asi není třeba rozebírat, dodejme snad jen, že se tomu stalo v létě minulého roku na mezinárodním jazzovém festivalu. Jak už se pomalu stává standardem, koncert si budete moc vychutnat jak v audio, tak i video podobě, přičemž ta druhá přináší o dvě písničky více. Na webu Bena Herpera můžete najít ukázky v obou variantách.


Dále vychází:

A.R.Rahman - Connections (Universal)
Alphabeat - The Beat Is... (Universal)
Callejon - Videodrom (M.A.B.Records)
David Sanborn - Only Everything (Universal)
Dee Dee Bridgewater - Eleanora Fagan (1915-1959): To Billie With Love From Dee Dee (Universal)
Frank Sinatra - Concert For The Americas (Universal)
Haunted - Road Kill (EMI)
High On Fire - Snakes For The Divine (EMI)
Immolation - Majesty And Decay (Mystic Production)
Jason Derulo - Jason Derulo (Warner Music)
Jennifer Rush - Now Is The Hour (Sony Music)
Jon Irabagon - The Observer (Universal)
Journey - Live In Manila (Universal)
Libera - Peace (EMI)
Louis Armstrong - Good Evening Ev'Rybody (Universal)
Massive Attack - Heligoland/Limited (EMI)
MetsatöLl - ÄIo (Mystic Production)
Midlake - The Courage Of Others (Universal)
Muzikál - Děti ráje 2 (EMI)
Owl City - Maybe I'm Dreaming (Universal)
Owl City - Of June (Universal)
Profil - 19 (Sony Music)
Progres 2 - Dialog s vesmírem (Komplet) (EMI)
Různí - Club Dance 2010 (Universal)
Různí - Late Night Tales/Cinematic Orc (EMI)
Různí - Now Dance Arabia 2010 (EMI)
Různí - Now Love Arabia 2010 (EMI)
Různí - Original Hits - 80s 12inch (EMI)
Různí - Original Hits - Country (EMI)
Různí - Original Hits - Jukebox (EMI)
Různí - Original Hits 80's (EMI)
Různí - Original Hits - Party (EMI)
Sade - Soldier Of Love (vinyl) (Sony Music)
The Soft Pack - The Soft Pack (Universal)
Theatre Of Tragedy - Forever Is The World (Tour Edition) (Mystic Production)
Uschi Blum - Moskau (singl) (Warner Music)
Visage - The Face - The Best Of Visage (Universal)
Youssou N'Dour - Dakar Kingston (Universal)

NÁZORY
  • jeste bych dodal (dejla, 07.03.2010 10:30) Reagovat

    ze vysla prvni deska kapele Marina & The Diamonds s nazvem "The Family Jewels" Zatim adept na mou nej desku roku...

    • Re: jeste bych dodal (Honza Balušek, 07.03.2010 10:46) Reagovat

      V Česku vyjde Marina až 10.5.

  • Gorilaz a Knife (Jack, 07.03.2010 22:50) Reagovat

    jedine, co se z toho asi da poslouchat jsou Gorillaz, Knife, Masive Attack a par pisnicek z Alenky.. :))

  • GORILLAZ BÍDA! škoda:( (Scoty, 08.03.2010 21:59) Reagovat

    Nová deska Gorillaz je uplně oničem.. Čekal jsem od toho víc, jak instrumentálky do nějakého filmu, ale nová deska Gorillaz, fakt VTIP!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Bear McCreary chystá velkolepé rockové album se Slashem či Serjem Tankianem (23.03.2024 12:11)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Mirai Lucie Vondráčková
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu