shop.musicserver.cz
Pohled do britských hitparád platných od 14. února

Britové ze všeho nejvíc pomáhají Haiti

Vydáno: 14.02.2010 21:37 - Katka Šebestová | foto: facebook interpreta

I Britové prokazují vlnu solidarity společně se zbytkem světa a dosazují do čela svého žebříčku song "Everybody Hurts", který byl natočen speciálně na pomoc zdevastovanému Haiti, kam celý výtěžek z písně poputuje. V albech stále šéfuje Alicia Keys, kterou nezdolala ani novinka Sade.

Helping Haiti - Everybody Hurts
© facebook interpreta
Sedmnáct let starému hitu R.E.M. "Everybody Hurts" byl vdechnut nový život a po zemětřesením zdevastované Haiti znamená píseň penízky, které by mohly ulehčit katastrofální situaci tamějších občanů. Charitativní píseň odsunula z prvního místa Owl City, který na čele vegetoval tři týdny. Místo za ním se stejně jako minule drží Timbaland s Katy Perry. O místo vylepšuje svou nejlepší pozici s "Empire State Of Mind (Part II)" Alicia Keys a naopak o jedno si pohoršují seriáloví "Glee".

O jedno místečko si vylepšují 3OH!3 s Katy Perry stejně jako dívčí miláčci JLS. Padá naopak vítěz minulých kol, rozveselený Iyaz. Devítka vítá mezi nejlepšími mash-up ze seriálu "Glee", na mušce skončila Beyoncéina "Halo" a "Walking On Sunshine" Katrina And The Waves. Obří skok o deset příček nahoru z minulé dvacítky na desítku předvádí Rihanna s "Rude Boy".

Další novinky: čtrnáctka opět "Glee", potřetí v nejlepší patnáctce. Opět mash-up, protentokráte Bon Joviho "It's My Life" a Usherovo "Confessions Part II" a v krátkém videu se můžete přesvědčit na vlastní uši a oči, do čeho jsou v současnosti Britové a Američané tak pobláznění.

Doufám, že po "úžásném" a nezapomenutelném kulturním zážitku máte ještě sílu vstřebat další novinky. Protože jsou ještě dvě a to na šestadvacítce třetí singl Cheryl Cole z jejího povedeného alba "3 Words", hitovka se jmenuje "Parachute", a na osmatřicítce novinková věc drum'n'bassového DJ Zinca s názvem "Wile Out".

    Top 10 - singly:
  1. N Helping Haiti - Everybody Hurts
  2. ▼ Owl City - Fireflies
  3. ▬ Timbaland (feat. Katy Perry) - If We Ever Meet Again
  4. ▲ Alicia Keys - Empire State Of Mind (Part II)
  5. ▼ Glee Cast - Don't Stop Believin'
  6. ▲ 3OH!3 (feat. Katy Perry) - Starstrukk
  7. ▲ JLS - One Shot
  8. ▼ Iyaz - Replay
  9. N Glee Cast - Halo/Walking On Sunshine
  10. ▲ Rihanna - Rude Boy

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Alicia Keys - The Element Of Freedom
© facebook interpreta
Druhý týden po sobě na čele albového žebříčku tráví Alicia Keys. Ta Británii v květnu za prodeje odmění čtyřmi koncerty v rámci svého The Freedom Tour, na které vyjíždí už 26. února. Zbytek medailových pozic je stejný jako minulý týden. Čili druhý André Rieu, třetí Paolo Nutini. Nejvyšší novinka tohoto týdne je na čtvrtém místě. Londýnská hudebnice Sade tam startuje se svou šestou deskou "Soldier Of Love", na kterou se čekalo dlouhatánských osm let. Pátá je Lady GaGa s druhým počinem "The Fame Monster". Podle posledních informací má v pěvkyně v plánu vydat další desku už letos.

Šestka hlásí nové Massive Attack, na ty se také čekalo dlouho, čtyři roky. Jejich novinka se jmenuje "Heligoland", což je maličké německé souostroví, které spadá pod Šlesvicko a Holštýnsko. Hra na city, kterou v médiích hraje Peter Andre, zabírá, oproti minulému týdnu frajer stoupá ještě o dvě příčky výše na výslednou sedmičku. Kurz o osm míst nahoru nabral i Michael Bublé, kterého po pár týdnech opět vítáme v nejlepší desítce. Z ní má pomaličku nakročeno Florence And The Machine, jež několik týdnů soustavně padá, dnes o rovných pět míst. Desítku uzavírají Black Eyed Peas, kteří se stejně jako Bublé po menší odmlce vracejí mezi nejlepší.

Další novinku registrujeme na osmnáctce. Je tam osmatřicetiletý mexický tenor s francouzským občanstvím Rolando Villazón. Nejnovější řadovka Britů UB40 "Labour Of Love IV" svým umístěním na čtyřiadvacítce jasně naznačuje, že žně z počátku devadesátých let, kdy seskupení okupovalo první příčky jsou nenávratně u konce. Písně pro Alžbětu od Seasick Steve jsou na třiatřicítce. Americký básník a hudebník Gil Scott Heron vydal novou desku po dlouhých šestnácti letech. Nese název "I'm New Here" a obsahuje patnáct odkazů. V Británii doputovaly na devětatřicítku.

    Top 10 - alba:
  1. Alicia Keys - The Element Of Freedom
  2. ▬ André Rieu - Forever Vienna
  3. Paolo Nutini - Sunny Side Up
  4. N Sade - Soldier Of Love
  5. ▲ Lady Gaga - The Fame Monster
  6. N Massive Attack - Heligoland
  7. Peter Andre - Unconditional Love Songs
  8. Michael Bublé - Crazy Love
  9. Florence And The Machine - Lungs
  10. Black Eyed Peas - The E.N.D.

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.

NÁZORY
  • gramatické a stylistické chyby (tomyik, 15.02.2010 14:09) Reagovat

    těmi se to zde jen hemží....no pro všechny jednu - "....o deset příček nahoru S minulé dvacítky..." - no já padám, slečna Dokonalá mne každým článkem přesvědčuje o tom, co předvedla i v emailech...

    • Re: gramatické a stylistické chyby (Katka Guziurová, 15.02.2010 14:14) Reagovat

      Inu jsme jenom lidé. A nevím o jakých emailech mluvíte, ale s vámi si určitě žádné nevyměňuji. S pozdravem Katka Guziurová

      • Re: gramatické a stylistické chyby (tomyik, 15.02.2010 15:18) Reagovat

        mám vám je připomenout? klidně je sem všechny zkopíruji .-)

        • Re: gramatické a stylistické chyby (Katka Guziurová, 15.02.2010 15:54) Reagovat

          Á to jste Vy, ten hnidopišsky fanatický fanoušek Britney Spears? Oh Gott, tak zase s Vámi mám tu čest. Tak v tom případě vám pane Tomáši Komínku přeji jako minule hodně zdaru při Vašich bezchybných článcích, mír v duši a taky abyste svůj volný čas měl někdy možnost trávit jinak, než pošťuchováním redaktorů. Zdraví Katka Guziurová

          • Re: gramatické a stylistické chyby (tomyik, 15.02.2010 22:37) Reagovat

            Podobné vyjadřování patří k vaší inteligenci, ano, to jste vy, vždy arogantní a vždy s přemíou gramatických a faktických chyb (kterých jsem našel bezpočet, stačí se podívat do mailu, že?). Asi by před ukončením každého článku bylo lepší zkontrolovat zdroje (vlastní hlava očividně nestačí...) a článek podrobit korektuře, je to opravdu více než potřeba. Btw, s žádným jiným redaktorem musicserveru jsem neměl sebemenší problém, čím to asi bude?

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně
Rozhovory: Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně "Pomíjivost divadla je pro mě někdy bolestná. Oproti tomu kratičká píseň toho může obsáhnout spoustu a zůstane v nás, můžeme si ji zpívat," říká herec a muzikant Igor Orozovič. Svou čerstvě vydanou debutovou desku "Když muž... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Mark Knopfler - One Deep River 8/10
Recenze: Na "One Deep River" je Mark Knopfler pořád stejně solidní Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 00:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- "Útok na lidskou kreativitu musí skončit," píší Billie Eilish, Pearl Jam i Robert Smith a bouří se proti AI (05.04.2024 10:48)
- Ewa Farna, Michael Bublé, Mariah Carey... Vánoce promlouvají do českých žebříčků (15.12.2023 08:00)
- Video: The Rolling Stones s Lady Gaga zahráli "Sweet Sounds Of Heaven" naživo. A je to strhující paráda (27.10.2023 14:00)
- Zemřel kytarista Massive Attack Angelo Bruschini (24.10.2023 23:04)
- Audio: Rolling Stones si do studia pozvali Lady Gaga a Stevieho Wondera. Výsledkem je jiskřivá balada "Sweet Sounds of Heaven" (29.09.2023 07:38)
- Video: Robert Del Naja z Massive Attack zremixoval skladbu "Obiymiy" od Slavy Vakarchuka. Vyjádřil tak solidaritu s Ukrajinou (22.03.2023 18:38)
- Video: Podívejte se, jak Lady Gaga a Rihanna zaválely na Oscarech (20.03.2023 15:41)
- Video: Extreme mají opět nabroušeno: "Rise" je jejich prvním singlem po patnácti letech (07.03.2023 13:44)
- Recenze: "GRRR Live" konzervuje živou energii The Rolling Stones na věčné časy. Znovu, ale stále skvěle (25.02.2023 10:30)
- Video: Alicia Keys a Lucky Daye opěvují v klipu "Stay" pravou lásku (14.02.2023 11:03)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Queen AC/DC Sia Kabát U2 Rush Bono Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu