shop.musicserver.cz
Europe, Memoria, Dying Passion, Masters Of Rock Café, Zlín, 5.2.2010

Retro výlet do ráje

Vydáno: 07.02.2010 19:06 v sekci Naživo - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Europe se na své pouti k desce "Last Look At Eden" rozhodli pro dvě české zastávky. První show ve Zlíně byla již několik dnů před konáním vyprodaná. Fanoušci své investice nemohou litovat - Švédi vzali publikum na nezapomenutelnou cestu do ráje. Více se dozvíte v naší reportáži.

Live: Europe

support: Memoria, Dying Passion
místo: Masters Of Rock Café, Zlín
datum: 5. únor 2010
Fotogalerie

Jakou jinou show, než dechberoucí a naprosto famózní byste čekali od ostřílených Europe? I kdybyste z duše nenáviděli všechny jejich oplodňováky, naživo vás zcela nadchnou. I po třiceti letech a třech rozpadech vyprodávají koncerty. Kapelám, které by je měly trumfnout čerstvou energií, nakopávají prdel. Tohle jsou ti Europe, sice trochu retro, ale pořád skvělí Europe.

Memoria, Masters Of Rock Café, Zlín, 5.2.2010
© Petra Hubáčková / musicserver.cz
S vysokou laťkou začaly i předkapely. První vystupující Memoria přitáhla posluchače jako magnet a už je nepustila. Muzikanti si show naplno užívali a velkou pozornost si zaslouží zpěvačka Andrea Baslová, která do svého projevu dávala opravdu všechno. Zpěv měla místy sice trochu nečistý, ale na scéně jednala velmi profesionálně. Celé vystoupení slupli fanoušci jako lahodný předkrm a s nadšením vyčkávali, co přinesou Dying Passion. Bohužel, měli se dočkat malého zklamání. Set druhé formace ze Šumperka byl totiž o něco lacinější a místy trochu nudný.

Dying Passion, Masters Of Rock Café, Zlín, 5.2.2010
© Petra Hubáčková / musicserver.cz
Šestice v čele se Zuzanou Lípovou přivezla songy z aktuálního CD "Absorb". Na popud zpěvačky "Tak absorbujte!", se publikum ponořilo do progresivních a bohužel trochu uspávajících rytmů. Kromě pár výjimek v předních řadách se muzikanti museli potlesku dožadovat a ryze spontánních reakcí se nedočkali. Co ale kapele upřít nemůžu, je pár skvělých hudebních nápadů, které se bohužel sešly až ke konci setu. Ač se frontwomanka Dying Passion snažila zaujmout, svůj projev moc nezvládala. Ze začátku to vypadalo, že zpívá více pro sebe, než pro publikum. A byla to asi její nejistota nebo smůla, kvůli které jí z rukou skoro vypadl mikrofon.

Europe, Masters Of Rock Café, Zlín, 5.2.2010
© Petra Hubáčková / musicserver.cz
Europe, coby přeživší mohykáni, nastoupili na scénu přesně v deset večer. Hned na úvod vybrali titulní song z poslední řadovky "Last Look At Eden" a pravá show mohla začít. Už od prvních tónů až do konce bylo vše bez jediné chybičky - světla, hudba a zpěv. I když frontmanovi Joeymu Tempestovi táhne na padesát, ženskou část publika doslova chytl za srdce a díky jedné z česky naučených vět ("Jsi hezká") si nasbíral skoro pugét růží. Na některých květinách byly dokonce papírky s telefonními čísly. Dovedete si představit, jak pak asi diváci reagovali na hitovky "Love Is Not The Enemy" nebo "Superstitious".

Europe, Masters Of Rock Café, Zlín, 5.2.2010
© Petra Hubáčková / musicserver.cz
Setlist celé show byl sice seskládaný na jedničku, na druhou stranu ale potvrdil i slova sarkastů, že Europe těží z bývalé slávy. Faktem je, že z aktuální řadovky zaznělo ten večer pět songů a opěrnou páteří playlistu byly skladby z desek vydaných v osmdesátých letech. A bylo jasné, že hlavně kvůli hitům jako "Carrie", která byla bezesporu jedním z vrcholů celého večera, Švédi zlínský koncert zcela vyprodali. Nejdůležitější ale je, že nové písně do společnosti slavných kousků zapadají na výbornou. Zářivým příkladem za všechny může být třeba triáda "Gonna Get Ready", "Scream Of Anger" a "No Stone Unturned", případně nová balada "New Love In Town". Nadšené publikum srdečně tleskalo a při "Cherokee" zpívali fanoušci snad ještě víc než muzikanti.

Závěr mimořádně vydařeného večera se neobešel bez vymodlené "The Final Countdown". Ať si říká kdo chce co chce, tito muzikanti na to pořád mají. Nezbývá, než poslat vzkaz fandům, kteří se chystají do Prahy: Byli to ti Europe, sice trochu retro, ale pořád skvělí Europe.

NÁZORY
  • retro? (ruda, 07.02.2010 22:05) Reagovat

    jak retro?v čem retro?... nebo jen samoúčelné a oblíbené slůvko komentátora?

    • Re: retro? (Michl, 08.02.2010 00:47) Reagovat

      No pan redaktor neumi ani spravne napsat nazvy nekterych "retro" skladeb - viz. Superstitious alias jeho Superstition. Polovina nove desky je panu redaktorovi malo, ze zaznely i kousky ze Start Of The Dark uz vubec neni zmineno.. Bezte si radsi na sve soucasne GaGa sracky;)

  • Koncert (Karolína, 08.02.2010 01:28) Reagovat

    Náhodou, retro neretro,docela pěkná recenze. Koncert naprosto parádní, řekla bych jeden z nej koncertů, co jsem zažila. Show neměla jedinou chybičku. A musím souhlasit, uvítala bych více písniček ze Start from the dark nebo Secret Society. Ale to je jen jeden malý detail, který koncertnímu zážitku neubral :-)

  • chybička (Autorka, 08.02.2010 08:11) Reagovat

    Díky za upozornění, název písničky je upraven.

  • Dying Passion (andrew, 08.02.2010 21:02) Reagovat

    koncert v Praze taky neměl chybu
    Asi bylo lepší že v Praze předskakovali jen Dying Passion,zpěvačka svojí roli zvládla na jedničku ,ovšem možná přidávám bodu k dobru za to že se mi líbí :-)

    btw:Vlasta Horváth si Europe taky nenechal ujít

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Šumperští Dying Passion proměnili píseň "Shadowplay" v animovaný sci-fi epos (27.05.2023 15:28)
- Naživo: Starosvětsky solidní duel Whitesnake a Europe vyzněl o chlup lépe pro Švédsko (16.06.2022 10:51)
- Fotogalerie: David Coverdale a Whitesnake se v O2 universu důstojně rozloučili (16.06.2022 08:20)
- Whitesnake se v úterý přijedou rozloučit i do O2 universa. Doprovodí je Europe (11.06.2022 12:37)
- Silent Stream of Godless Elegy a Dying Passion vyrážejí na klubové turné (06.04.2022 09:08)
- Recenze: Zasnění Dying Passion putují na albu "Skylor" po vzdálených planetách (09.03.2022 18:15)
- Video: Dying Passion zvou na albu "Skylor" do jiných vesmírů. Láká na něj singl "Aerosouls" (28.01.2022 12:57)
- Whitesnake jsou zpět. V Brně zahrají společně s Europe (17.12.2019 17:45)
- Benátská! s Impulsem bude oslavou lásky, hudby a radosti. Zahrají Europe, Karel Gott oslaví osmdesátiny (03.07.2019 16:07)
- Nové desky 42/2017 - od Jessie Ware přes Boyz II Men po Slipknot (24.10.2017 08:45)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy AC/DC Queen Adele Kabát Rush Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Paws Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu