shop.musicserver.cz
Nové desky pro 4. týden

Nové desky pro 4. týden

Vydáno: 24.01.2010 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Hudební nakladatelství se pomalu nadýchávají k jarní ofenzivě, a tak se vedle tradičních metalových kousků reprezentovaných Asperou nebo Dream Evil tentokrát objevují i velšské hvězdy Stereophonics, šumperští O5 & Radeček, irské ženy ze Celtic Woman a indiepopový objev z Británie Fanfarlo.

Pokud se v pondělí 25. ledna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Stereophonics - Keep Calm And Carry On (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock / brit pop

Stereophonics - Keep Calm And Carry On
Přes dva měsíce si museli počkat domácí příznivci velšských Stereophonics na jejich sedmé studiové album "Keep Calm And Carry On". Zatímco v zahraničních médiích totiž deska sklízí vesměs pochvalné ohlasy již od 16. listopadu, k nám se dostává až nyní. Celkem tucet písniček má na svědomí frontman kapely Kelly Jones, stejně jako produkci alba, s níž mu pomohli i matador Jim Lowe a Jim Abbis známý ze spolupráce s Adele a Arctic Monkeys. Kritika se v případě "Keep Calm And Carry On" pojmenovaném po plakátu z druhé světové války příliš nesešla s komerčním úspěchem - v Británii doposavad novinka vyšplhala pouze na jedenáctou pozici, což je pro Stereophonics historicky nejnižší umístění. Na jakou stranu se přikloníte vy, můžete zkoumat z několika písniček na MySpace.com formace.


O5 & Radeček - Máš mě na svědomí (vlastní náklad)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / rock

O5 & Radeček - Máš mě na svědomí
Šumperská kapela O5 & Radeček tentokrát své příznivce trápila jen o malinko déle, než je u ní obvyklé. Sice se jí nepovedlo dodržet dvouletý odstup mezi alby, zato ale přichází hned s patnácti novinkovými písničkami, které již loni předznamenal singl "Máš mě na svědomí". Ten dal pak jméno i celému albu. Radečci na novince přivítali i několik hostů v čele se zpěvačkou Toxique Klárou Vytiskovou. Dalšími jsou frontman Elektrick Mann ICE-B, zpěvák skupiny Optimik Víťa Svoboda, banjista legendární bluegrassové kapely BG Nova Ruda Hecl nebo textař Karla Gotta Adam Suchý. Celou desku si už nyní můžete poslechnout a objednat na webu kapely.


Aspera - Ripples (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: melodický metal / progresívní metal

Aspera - Ripples
Aspera je mladá a nadějná metalová kapela, která připravila po třech EP deskách nahraných na vlastní triko první plnohodnotné CD. Materiál určený pro debutovou nahrávku začala pětice muzikantů dávat dohromady již v loňském roce. Našla si na něj čas i během koncertního turné s Tarjou Turunen, bývalou zpěvačkou finských Nightwish. Jakmile se muzikanti odebrali do studia, zavolali si na pomoc opravdové odborníky. Mix a mastering se odehrál za dohledu Jense Bogrena, který spolupracoval s kapelami jako Opeth, Paradise Lost nebo Symphony X. Na desce se také podílel Nils K. Rue, známý z formace Pagan's Mind a doprovodné vokály má společně s přebalem na svědomí Gustavo Sazes. Jeho služeb využili také Firewind nebo Arch Enemy. Jak se celému týmu dařilo, můžete ohodnotit poslechem titulní písně na MySpace.com profilu Aspery.


Fanfarlo - Reservoir (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: folk / indie pop

Fanfarlo - Reservoir
Máte rádi britskou indie scénu, a přitom si občas poslechnete i něco folkového? Jestliže ano, pak by vás měla zajímat debutující londýnská kapela Fanfarlo, která v dubnu minulého roku vydala svoji prvotinu "Reservoir", která se nyní dostává i k nám. Produkci alba má na svědomí Peter Katis, známý ze spolupráce s Interpol nebo The National. Nás Čechy může na tomto albu těšit už jeho obal, kam členové umístili na doporučení Jóna Þór Birgissona ze Sigur Rós fotku Jana Saudka. Čtyři kousky z "Reservoir" nahrála formace na své MySpace.com


Dark Fortress - Ylem (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: black metal

Dark Fortress - Ylem
Šestice nekompromisních muzikantů, kteří tvoří formaci Dark Fortress, se po dvou letech hlásí o slovo s novou deskou. Album pojmenované "Ylem" přináší milovníkům "přemýšlivého" black metalu jedenáct písní. Oproti předchozímu CD "Eidolon" se tak úplně nejedná o koncepční nahrávku, i když většina songů rozebírá stejné téma - principy smrti z různých úhlů. Samotný název desky odkazuje na alchymii, kde "Ylem" znamená prvotní hmotu, ze které byly vytvořeny všechny částice, a návrat do tohoto stavu znamená zánik všeho, co existuje. Jak tento zánik vypadá naživo, budou moct čeští fanoušci okusit v pondělí 15. února, kdy Dark Fortress společně s dalšími kapelami zavítají do pražského klubu Exit Chmelnice. Malou ochutnávku v podobě dvou songů "The Valley" a "Ylem" umístili muzikanti na své MySpace.com.


Celtic Woman - Songs From The Heart (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: new age / keltská hudba

Celtic Woman - Songs From The Heart
Kvartet irských zpěvaček a jedna houslistka, alias Celtic Woman, přichází do letošního zimního období se svým pátým studiovým albem "Songs From The Heart". Na něm dámy spolupracovaly opět s novozélandským skladatelem a producentem Davidem Downesem a tentokrát do svého repertoáru zařadily a k obrazu svému upravily takové písně jako Stingovu "Fields Of Gold", Collinsovu "You'll Be In My Heart", nebo "When You Believe". Album navíc nevychází pouze jako audio, ale také na DVD se živými verzemi skladeb. Kdo má chuť na trošku new age s keltskou hudbou, ať zabrousí na MySpace.com Celtic Woman a pokud by vás zajímala DVD edice, pak můžeme nabídnout trailer na YouTube.com.


Dream Evil - In The Night (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: heavy metal

Dream Evil - In The Night
Švédská sebranka Dream Evil oslavila v loňském roce deset let na hudební scéně a slavný producent a hudebník Fredrik Nordström se poté vrhl do příprav nové desky. Společně s dalšími čtyřmi muzikanty nyní přináší novou a v pořadí šestou desku "In The Night". Členové kapely se opět drželi ryzího metalu a na svůj MySpace.com profil s novým designem umístili výmluvný song "Bang Your Head". Chystaná nahrávka bude dostupná hned v několika edicích. Vedle klasické CD a digitální verze je pro fanoušky připravena i limitovaná edice v luxusním balení a s odlišným přebalem.


Kanye West - VH1 Storytellers (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hip hop / r'n'b

Kanye West - VH1 Storytellers
Dalším, už 68. umělcem v pořadí, který vystoupil ve známém cyklu "Storytellers" hudební stanice VH1, byl Kanye West, jenž se v poslední době prezentoval více skandály než hudbou. Jeho "VH1 Storytellers" je složené ze dvou disků - jednoho audio CD a jednoho DVD. Na obou z nich naleznete devět Westových hitů v "akustické podobě" z koncertu konaného v Los Angeles a na DVD navíc ještě další čtyři bonusy včetně rozhovoru. Obrázek o tom, jak to v L.A. minulý rok vypadalo a co tedy od tohoto titulu čekat, si můžete udělat například pomocí tohoto videa na YouTube.com


Orphaned Land - The Never Ending Way of ORWarriOR (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: progresivní metal

Orphaned Land - The Never Ending Way of ORWarriOR
I když formace Orphaned Land působí na hudební scéně již devatenáctým rokem, v její diskografii najdete pouze tři plnohodnotné desky. Nyní vychází čtvrtá řadovka a muzikanti na ní přinášejí koncepční příběh "bojovníka světla". Na fanoušky této izraelské kapely čeká celkem pantáct písní, které jsou rozděleny do třech částí. Limitovaná edice s odlišným přebalem bude navíc obohacena o DVD. Muzikanti na nových skladbách pracovali celé dva roky a produkce se ujal Steven Wilson, známý ze seskupení Porcupine Tree. Ten sám považuje nový materiál za velmi sofistikovaný. Sami můžete plody této spolupráce ochutnat již nyní na MySpace.com profilu kapely, kde najdete k poslechu tři nové písně.


Různí - Up In The Air (soundtrack) (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: filmová hudba / folk

Různí - Up In The Air (soundtrack)
Jméno filmu "Up In The Air", který v Česku běží pod názvem "Lítám v tom", bývá poslední dobou velmi často spojováno s nejrůznějšími cenami a to v těch nejprestižnějších kategoriích, jako je nejlepší film, režie, scénář nebo herec. Komedie Jasona Reitmana ("Juno", "Děkujeme, že kouříte") s Georgem Clooneym v hlavní roli vypráví příběh profesionála specializujícího se na poradenství pro změnu kariéry. K filmu samozřejmě vychází i soundtrack, který se nese především na písničkářské vlně. Vedle tria Crosby, Stills & Nash, Sharon Jones & The Dap Kings, Elliotta Smitha a Dana Auerbacha na něm ale najdete především neznámé umělce. Přesto jsou jedna z hlavních písniček "Help Yourself" od Sad Brad Smith nebo titulní song už dnes spojovány s Oscary. Některé z položek soundtracku podkreslují oficiální stránky filmu.


Jan Werich - Tmavomodrý svět (Supraphon)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: world music

Jan Werich - Tmavomodrý svět
Ačkoli je podstatná část repertoáru Osvobozeného divadla z pera a klavíru legendární trojice, je "Tmavomodrý svět" trochu jiná nahrávka: v době nahrávání těchto snímků, jak je známe my, už totiž Jaroslav Ježek nebyl mezi živými, Jiří Voskovec přešel západní hranici za svobodným životem a Jan Werich si našel nového hudebního parťáka. Tehdy se spojil s Karlem Vlachem, což se ukázalo jako šťastná kombinace: starším písničkám možná chyběl punc doby vzniku, ale technická kvalita nahrávky a téměř dvě dekády aranžérského náskoku posunuly tyto skladby do druhé poloviny 20. století. Na CD "Tmavomodrý svět" vedle spousty "osvobozených" songů proslulosti "Golema", "Ezopa", " Davida a Goliáše", "Babičky Mary" či "Stonožky" uslyšíte bonusově i "Some Of These Days" a "Inka Dinka Doo", v bookletu pak najdete Voskovcovy zajímavé komentáře k zásadním písním a nepříliš známé fotografie. Několik ukázek z desky najdete na stránkách vydavatelství Supraphon.


You Me At Six - Hold Me Down (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop-punk / pop-rock

You Me At Six - Hold Me Down
Debutové album pop-punkových You Me At Six "Take Off Your Colours" jim vyneslo dvě nominace v roce 2008 a 2009 od časopisu Kerang! na nejlepší britskou kapelu, a tak není divu, že zatímco o jejich prvotině věděl málokdo, druhé "Hold Me Down" i díky distribuci přes Virgin Records už bez povšimnutí neprojde. To koneckonců potvrzuje i jeho páté místo v britské albové hitparádě. Pětice kluků z hrabství Surrey je na tomto albu navíc přirovnávána k už o něco slavnějším New Found Glory. Jestli je takové srovnání na místě, se můžete přesvědčit pomocí prvních dvou singlů na MySpace.com YM@6, jak se taky někdy píší.


Dále vychází:

Antonín Dvořák - Symfonické básně (Supraphon)
David Bowie - A Reality Tour (Remastered Bonus Edition) (Sony Music)
Giovanni - I Can't Dance Alone (Feat. Ross Antony) (singl) (Warner Music)
Heathen - The Evolution Of Chaos (Mystic Production)
Kryštof - Jeviště (EMI)
Lacuna Coil - Shallow Life /Deluxe (EMI)
Modern Talking - 25 Years Of Disco-Pop (Sony Music)
Monro Matt - Complete Singles Collection (EMI)
Oistrach / Mozart / Brahms /Beethoven - Houslové Koncerty / Romance č. 2 (Supraphon)
Olympic - O, jé (Zlatá edice) (Supraphon)
Ondřej Sekora - Příhody Ferdy Mravence a Brouka Pytlíka (Supraphon)
Orden Ogan - Easton Hope (Mystic Production)
Richter / Tchaikovsky / Prokofiev / Bach - Koncerty pro klavír a orchestr Č. 1 (Supraphon)
Různí - Songs About Love (Universal)
Různí - Staré pověsti české (2CD) (Supraphon)
Sinner - Mask Of Sanity (Mystic Production)
Smetana / Dvořák - Vltava / Symfonie Č. 9 E Moll (Supraphon)
White Rabbits - It's Frightening (EMI)
Whitney Houston - The Deluxe Anniversary Edition (DVD) (Sony Music)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Naživo: Frontmanovi O5 a Radeček v Roxy při hraní praskly kalhoty (14.03.2024 17:52)
- Nejhranější domácí písničku obstarali filmoví Kryštof, celkově dál vede Dua Lipa (14.03.2024 10:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Dua Lipa se vrací na vrchol rádiového žebříčku, ten albový pomalu ztrácí smysl sledovat (07.03.2024 09:30)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele AC/DC Queen Themroc Sia U2 Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu