shop.musicserver.cz
Nové desky pro 49. týden

Nové desky pro 49. týden

Vydáno: 06.12.2009 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Předvánoční záplava novinek pomalu upadá. Tentokrát se musíme smířit 'pouze' s kumulací hvězd na "Shock Value II" Timbalanda, novinkou 30 Seconds To Mars či s koncertem George Michaela. S bigbítem po více jak třiceti letech přichází Hana a Petr Ulrychovi a fanoušky Depeche Mode bude zajímat jejich nový singl.

Pokud se v pondělí 7. prosince vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Timbaland - Shock Value II (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hip hop / dance pop

Timbaland - Shock Value II
Za posledních několik let se stal z Timbalanda producent, který pomáhá na svět deskám těm nejslavnějších umělců napříč žánry. Když se jen část z nich rozhodne, mu službu oplatit a přidají se ještě další, máme tu okamžitě album, které se bude náporem hvězd třpytit jako diamant, podobně jako v případě dva roky staré "Shock Value". Na to se nyní odkazuje i letošní novinka a je snad ještě více nadupaná hvězdami než předchůdce. Posuďte sami. "Shock Value II" hostí hvězdy jako Justin Timberlake, Chada Kroegera z Nickelback, Keri Hilson, Katy Perry, Miley Cyrus, JoJo, Nelly Furtado, nebo kapely The Fray, Jet a OneRepublic. Už z tohoto výčtu, musí být jasné, že ačkoli se album nese především na vlně hip hopu, prostřednictvím hostů do sebe nasává řadu dalších žánrů. Vy toto všechno můžete zkoumat již nyní, prostřednictvím MySpace.com Timbalanda, kde se odehrála exkluzivní premiéra "Shock Value II".


Hana a Petr Ulrychovi - Javory Beat (Indies Happy Trails)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: bigbít

Hana a Petr Ulrychovi - Javory Beat
Není žádným tajemstvím, že Hana a Petr Ulrychovi se ve svých začátcích věnovali bigbítu a směrem k lidovkám se postupně přesunuli až po událostech přelomového roku 1968. Od té doby se k němu už nevrátili, až do letoška. Po dlouhých letech natočili bigbítové album "Javory Beat", na kterém představují různorodou směs písniček. Část z nich tvoří novinky, nechybí ani starší kousky, jako třeba "Nevidomá dívka" Karla Kryla, ale osou celé desky jsou už letité hity Ulrychových převlečené do nového, zcela odlišného bigbítového kabátu. Důležité je zmínit i to, že příští rok se dočkáme koncertní verze této nahrávky, kterou Ulrychovi připravují se špičkovýmí brněnskými rockovými muzikanty. Desku si můžete poslechnout v krátkých ukázkách poslechnout na stránkách vydavatelství Indies.


30 Seconds To Mars - This Is War (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock

30 Seconds To Mars - This Is War
Američtí rockeři nechali fanoušky na své nové album čekat dlouhé čtyři roky. Už podle názvu desky je ale jasné, že kapela se vrací na scénu v plné polní a na uši posluchačů zaútočila již v polovině října s pilotním singlem "Kings And Queens", který najdete k poslechu na MySpace.com stránkách formace. Na stejné adrese najdete také příslušný videoklip. Kromě této písně přinese album ještě dalších jedenáct skladeb, na kterých se producentsky podíleli také Flood a Steve Lillywhite. O tom, že deska bude v jistém ohledu unikát svědčí i fakt, že muzikanti připravili na dva tisíce různých obalů a do procesu zapojili i fanoušky. Těm výsledek své práce představí i na koncertním turné a dostane se i na Česko. Na 18. března mají naplánovanou show v pražské Incheba Areně.


George Michael - Live In London (DVD) (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop

George Michael - Live In London
George Michael strávil minulé tři roky, respektive jejich podstatnou část na turné 25 Live, které čítalo více jak sto zastávek v Evropě, Severní Americe, ale také ve Spojených Arabských Emirátech. Toto turné vidělo dva milióny diváků, mezi kterými měli být i čeští příznivci, kdyby nebyl jeho pražský koncert zrušen. Finále turné se uskutečnilo dvěma koncerty v londýnské Earls Court pro devatenáct tisíc diváků a záznam z těchto koncertů vychází nyní na DVD a Blu-Ray jako "Live In London". Čeští příznivci a samozřejmě i ti ostatní tak mohou konečně vidět, o co vlastně přišli. K fanouškům se tak dostanou hned dva disky, z nichž první přinese koncert o třiadvaceti kouscích a druhý dokument a tři bonusové skladby. Trailer a řadu dalších informací naleznete na speciálních stránkách "Live In London".


Jeff Scott Soto - One Night In Madrid (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hard rock / heavy metal

Jeff Scott Soto - One Night In Madrid
Americký zpěvák Jeff Scott Soto má na svém kontě řadu úspěšných spoluprací - oslovil ho rychloprstý kytarista Yngwiem Malmsteenem a dostal angažmá i ve slavné rockové formace Journey. Vedle toho stíhá vydávat sólová alba a nyní posílá k fanouškům rockové hudby živák na CD a DVD nazvaný "One Night In Madrid". Tato kolekce přinese záznam pořízený na finální show v Madridu. Na posluchače čeká dvě a půl hodiny dlouhý záznam s průřezem toho nejlepšího ze zpěvákových sólových desek. DVD bude navíc obsahovat plno bonusů jako například videoklipy. Ochutnávku v podobě traileru najdete na YouTube.com kanálu vydavatelství Frontiers Records. Jednu z písní živáku "21st Century" si můžete poslechnout na zpěvákově MySpace.com.


Chris Brown - Graffiti (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: r'n'b / pop

Chris Brown - Graffiti
Chris Brown se po dvou letech a skandálech se svoji přítelkyní Rihannou opět připomíná hlavně hudebně, díky novému albu "Graffiti". To by podle jeho slov nemělo směřovat k typické současné urban music, ale rád by, aby znělo jako Prince, Michael Jackson a Stevie Wonder dohromady. Otázkou je, jak se mu to podařilo s týmem, který si na desku vybral. V něm naleznete jména jako Lil Wayne, Swizz Beatz, Polow Da Don, Brian Kennedy, The Game nebo The Runners. "Graffiti" reprezentují prozatím dva singly "Crawl" a "I Can Transform Ya". Oba dva zpěvák nahrál na své MySpace.com.


Spin Gallery - Embrace (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hard rock / AOR

Spin Gallery - Embrace
Pokud si potrpíte na fúze slavných hudebníků, debutová deska seskupení Spin Gallery vydaná v roce 2004 vám jistě neunikla. Z původního tria vokalistů zbylo jen duo Kristoffer Lagerström - Tommy Denander, které nyní příchází na scénu s novou nahrávkou. Fanoušci se mohou těšit na mix melodického roku a moderního soundu. Pozorným posluchačům jistě neuniknou vlivy Petera Gabriela, Stinga nebo Pink Floyd. Z hostujících zpěváků se na "Embrace" předvedli pánové Dan Reed a Robin Beck.


Andrea Bocelli/David Foster - My Christmas (DVD) (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: opera / vánoční hudba

Andrea Bocelli - My Christmas
O letošním vánočním albu Andrea Bocelliho "My Christmas" jsme psali v jednom z předchozích dílů Nových desek. CD podoba ale není pouze jediná, kterou italský tenor svým příznivcům připravil. Titul má i svojí video verzi, která vychází právě nyní pod stejným názvem. Jedná se o záznam televizního představení, které se konalo v los angelském Kodak Theatre, kde byl Bocelliho partnerem i producent David Foster a jeho hosty i ti, kteří ho doprovodili na albu, tedy Natalie Cole, Mary J. Blige, Reba McEntire, Katherine Jenkins a také loutky The Muppets. Televizní speciál běžel v Americe na Den díkůvzdání a vy se na něj můžete navnadit prostřednictvím ukázek na Bocelliho kanálu na YouTube.com.


Různí - Planet 51 (soundtrack) (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / filmová hudba

Různí - Planet 51 (soundtrack)
Představte si, že si v pohodě grilujete na zahradě, necháváte proběhnout svého domácího aliena po zahradě a najednou před vaším domem přistane raketa, z níž vystoupí něco divného, co se snaží do chodníku zapíchnout vlajku s pruhy a hvězdami. To vás musí prostě rozhodit. Stejně jako obyvatele "Planet 51" ve stejnojmenném animáku. A co že si populace v "Planet 51" pouští? No přece hity jako "Lollipop", "Grease Lightnin'", "Mr.Sandman", "Unchained Melody" nebo "Gonna Be A Star". Samozřejmě, že ve vlastních verzích. Jestli máte tedy chuť na trošku mimozemské klasiky, doporučujeme internetový obchod Amazon.com, kde najdete její ukázky. Trailer k filmu pak nabízí jeho web.


Birdman - Pricele$$ (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: jižanský rap / hip hop

Birdman - Pricele$$
Americký rapper Birdman má už léta dvě tváře. Jednak rapuje a pak už téměř dvacet let řídí vlastní label Cash Money Records, do jehož stáje patří například Lil Wayne, Sean John nebo Kevin Rudolf. Teď ale dostala přednost tvůrčí kariéra a vydává svoji čtvrtou sólovkou "Pricele$$". Nebude asi překvapením, že na ní spolupracovali právě Lil Wayne a Kevin Rudolf, které doplnila řada dalších jako T-Pain, Drake, Timbaland, Drumma Boy, I.N.F.O., T-Minus a další. Jak se Birdmanovi podařilo všechny tyto lidi na desce uřídit, zjistíte z jeho MySpace.com, kam celé "Pricele$$" nahrál.


Depeche Mode - Fragile Tension / Hole To Feed (singl) (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: electronic rock

Depeche Mode - Fragile Tension / Hole To Feed (singl)
Třetí singl ze "Sound Of The Universe" "Fragile Tension" ohlásili Depechem Mode už na září, ale posléze byl stažen z plánů. Vychází až nyní s několika změnami. Tou zásadní je, že má hned dvě A-strany, kdy původní písničku doplnila další věc "Hole To Feed". Vychází hned v několika verzích včetně té na vinylu a iTunes a podle toho má buď osm, devět či deset stop. Základem jsou rádiové mixy, které doplňují remixy od Laidback Luke, Peter Bjorn And John, Joebot a Popof. Jako bonus jsou pak zařazeny remixy dalších věcí jako "Perfect", "Come Back" a "Peace" od Rogera Sancheze, Sander Van Doom, Six Toes a dalších. Letmý náhled na jednu z verzí nabízí internetový obchod Amazon.co.uk a podrobné info pak web Depeche Mode.


Dále vychází:

Andre Rieu - I Lost My Heart In Heidelberg (DVD) (Universal)
Andre Rieu - I Lost My Heart In Heidelberg (Universal)
Bad Company - Bad Company (vinyl) (Warner Music)
Blackwood Creek - Blackwood Creek (Mystic Production)
Blue Man Group - How To Be A Megastar Live (Blu-Ray) (singl) (Warner Music)
Delaney & Bonnie - On Tour With Eric Clapton (vinyl) (Warner Music)
Faces - A Nod Is As Good As A Wink To A Blind Horse (vinyl) (Warner Music)
Chinaski - Box (Universal)
Neil Young - Dreamin' Man Live '92 (Warner Music)
On The Rise - Dream Zone (Mystic Production)
P.I.L. - Metal Box/Limited (EMI)
P.I.L. - Plastic Box (EMI)
Playing For Change - Peace Through Music (DVD) (Universal)
R.E.M. - Live At The Olympia (2CD/DVD/4LP) Box-Set (Warner Music)
Red Shore - Unconsecrated (Mystic Production)
Různí - Fame: Cesta za slávou (soundtrack) (Universal)
Skunk Anansie - Paranoid & Sunburnt (Warner Music)
Skunk Anansie - Stoosh (Warner Music)
Spin Gallery - Embrace (Mystic Production)
The Covent Garden Royal Ballet - Macmillan Ballet Classics (DVD) (Warner Music)
Willie Nelson - Phases And Stages (vinyl) (Warner Music)
Willie Nelson - Shotgun Willie (vinyl) (Warner Music)

NÁZORY
  • Vanessa (sin101, 07.12.2009 13:14) Reagovat

    A ještě česká novinka roku : Vanessa - Ave Agony :)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí (27.03.2024 08:30)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Naživo: Depeche Mode v Praze skvěle zahráli, svou show ale neoslnili (23.02.2024 14:13)
- Fotogalerie: Depeche Mode odehráli ve čtvrtek v O2 areně koncert, na který se bude ještě dlouho vzpomínat (23.02.2024 08:35)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Sourozenci Ulrychovi slaví svá životní jubilea novou kompilací i na vinylu (20.02.2024 13:23)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Bono Sia Paws Taylor Swift Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu