shop.musicserver.cz
Měsíc v hip hopu - listopad 2009

Měsíc v hip hopu - listopad 2009

Vydáno: 09.12.2009 05:00 v sekci Publicistika - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Listopad byl na události pestrý. Několik rapperů mělo problém se zákonem, očekávané desky byly odloženy, zajímavá jména vydala nová alba a proběhly premiéry mnoha videoklipů. Měsíc je tak ve znamení kratších témat, ale ve větším počtu. A přibyla nová sekce: módní okénko - co si na sebe (ne)vzala Rihanna?

NOVINKY Z USA
50 Centův smutný listopad
50 Cent
© facebook interpreta
Listopad mohl být klidně měsícem 50 Centa. Nestalo se. Podle očekávání jeho čtvrté album "Before I Self Destruct" propadlo. V nedávném komentáři amerických hitparád jsem sliboval, že se příčinám budu ještě věnovat na těchto řádcích, nakonec jsem téma ve zkratce sfoukl v samotné recenzi.

Z dalších zpráv: 50 Cent ješitně oznámil, že s The Gamem už tuplem nic nenahraje po tom, co se jeho sok znovu spřátelil s Dr. Drem. Game však tak skeptický není a spolupráci s 50 Centem si v budoucnu dokáže představit. Vždyť jejich "How We Do" a "Hate It Or Love It" patří mezi jednoznačně nejlepší tracky této dekády. Nahrávací sessions Gamea a Dreho mimochodem vyprodukovaly materiál jak pro Gameovo "The R.E.D. Album", tak pro Dreho "Detox". Co půjde na kterou desku, se ještě rozhodne.

50 Cent
© facebook interpreta
Pokud se snížíme do bulvární úrovně, musíme zmínit ještě pět věcí:
1. Fünfzich Cent vystoupil v bordelu Pascha (neplést se sítí nočních klubů Pacha) v německém Kolíně nad Rýnem, z akce pochází německá a anglická reportáž.
2. Rapper žaluje WorldStarHipHop.com (někdy od nich streamujeme videa) za to, že na domovské stránce bez povolení používali jeho fotku.
3. Na internetu se objevilo krátké video se soft core obsahem, kde se 50 Cent miluje se ženou. Nejspíš jde o část filmu "Before I Self Destruct", který je přiložený k deluxe verzi stejnojmenného alba.
4. Jste matka-samoživitelka? Napište 200 slov, proč byste měla dostat právě vy deset tisíc dolarů od 50 Centa, a možná budete jednou ze tří vítězek soutěže.
5. Beef Ricka Rosse a Fiftyho se táhne už dlouho. V listopadu se povedla Centovi srandovní věc: děcka Rick Rosse si s ním hrála ve vile Floyda Mayweathera za přítomnosti jejich mamky (viz fotka). Rossi, kde jsi byl v tu dobu?

Rihanna versus Chris Brown, poslední část
Rihanna + Tweety
© facebook interpreta
Tohle není Chris Brown, to je Tweety. Ale i kdyby vedle Rihanny stál, více už o nich nenapíšeme, protože je trapné, když používají svoji nepěknou minulost jako reklamu na nová alba. Vymysleli to však šikovně. Rihanna se vyzpovídala v několika rozhovorech a v "Rated R" se představuje jako silná žena, Chris Brown se pro změnu nesčetněkrát za incident omlouval, ale i tak může vypadat promo na desku "Graffiti". Rihanna byla vyhlášena jednou z žen roku podle časopisu Glamour a spekuluje se, že se stýká s drogovým dealerem. Ne však opravdovým, ale tím filmovým, Tristan Wilds ho hrál v seriálu "The Wire". To Chris Brown zase natočil videoklip ke skladbě "Crawl", kde zpěvačka Cassie v podstatě hraje Rihannu.

Úspěchy hip hopu a r'n'b na mezinárodních cenách
V listopadu proběhly dvě důležitá předávání cen, MTV Europe Music Awards a American Music Awards, navíc byly zveřejněny nominace na Grammy. A hip hop a r'n'b rozhodně neodešly s prázdnou.

Beyoncé
© ema.mtv.tv
Na evropské ceny MTV (informovali jsme) může nejlépe vzpomínat Beyoncé, která vyhrála hned tři kategorie: nejlepší interpretka, nejlepší píseň s "Halo" a nejlepší video se "Single Ladies (Put A Ring On It)", čímž dali za pravdu Kanye Westovi. O nejlepší píseň se ucházely třeba Black Eyed Peas s "I Gotta Feeling", v ženské kategorii porazila takovou Lady GaGa a Shakiru, která neúspěšně bojovala s "She Wolf" i ve videoklipech, stejně jako Eminem s "We Made You". Ten vyhrál cenu za nejlepšího interpreta a nechal za sebou Jay-Zho i Kanye Westa. Kategorie šitá naší rubrice je "urban act", kde byli nominovaní Ciara, Eminem, Jay-Z, Kanye West a T.I. Vyhrál ji Jay-Z. Celé výsledky najdete přehledně na Wikipedii.

Black Eyed Peas
© facebook interpreta
V American Music Awards hiphopoví a r'n'b interpreti soupeřili o ceny v mnoha kategoriích, na celý přehled se podívejte opět na Wikipedii. K nejdůležitějším úspěchům patří vítězství Jay-Zho v kategorii rapových interpretů i desky, kde v obou porazil Eminema a T.I.e. Zvláštní je prolínání tříd "pop/rock" a "soul/r'n'b", protože 3 ze 4 vítězů jsou stejní: interpret roku je Michael Jackson, skupina roku Black Eyed Peas a album roku Jacksonovo "Number Ones". Pouze interpretka roku se liší: u popu vyhrála Taylor Swift, Beyoncé brala cenu v druhé třídě kategorií. Zamrzí, že nejlepším nováčkem byla zvolena country skupina Gloriana a porazila tak zástupce našeho žánru Keri Hilson, Kid Cudiho a Lady GaGa. Country vyhrálo i celkově, absolutním vítězem je Taylor Swift. Mezi předáváními proběhlo několik živých vystoupení, Jennifer Lopez při tančení na novou píseň "Louboutins" dokonce upadla.

A kdo si může dělat zálusk na Grammy? Kategorií je obrovské množství, takže bleskově zmíním, že celkově nejvíce šancí mají Black Eyed Peas, Beyoncé, Lady GaGa, tedy jména, která slýcháme v anketách hodně často. V rapové kategorii jsou nominace hodně zvláštní, doporučuji si je prostudovat. O nejlepší rapovou skladbu se ucházejí první dva singly z Jay-Zho "The Blueprint 3", v kategorii desek však nefiguruje, tam budou bojovat (překvapivě?) Common, Eminem, Flo Rida, Mos Def a Q-Tip.

Drobky z USA - mega vydání

Lil Boosie
• Americké drobky je vlastně taková kriminální nástěnka. Deskám samotným a novým releasům se věnujeme převážně ve video sekci, takže tady nám zbudou akorát prohřešky rapperů. Lil Boosie se v září dohodl se soudem na dvouletém trestu za držení drog a zbraní. Při dobrém chování by však mohl odsedět jen polovinu. To se už nestane, při čekání na nástup mu měl domácí vězení, které ale opakovaně porušil (elektronický kotníkový monitor znáte z filmu "Disturbia"), čímž porušil podmínku. Rapper tak stráví za mřížemi dvakrát delší dobu.

• Podmínku porušil i Gucci Mane a jeden rok si posedí ve vězení. Pokud bude hodný, tak polovinu. Jeho deska "The State vs Radrick Davis" ale vychází už 8. prosince, takže o prodejním (ne)úspěchu ho budou informovat přes mříže.

Nelly
• St. Louiský rapper Nelly ještě nehodlá jít do hudebního důchodu. Poslední deska "Brass Knuckles" nezvítězila ani u kritiků, ani v prodejích, takže Nelly nenechává nic náhodě a na chystanou novinku s jednoduchým názvem "Nelly" si pozval hromadu producentů a hostů. Můžete se těšit na jména Polow da Don, Akon, The Neptunes, Jermaine Dupri, Jim Jonsin, Diddy, Sean Paul, St. Lunatics, Janet Jackson, Usher, Young Jeezy a další. Venku už je i první track "She Got Me" produkovaný J. R. Rotemem.

• Těšili jste se na "The Wu-Massacre", společné album Method Mana, Ghostface a Raekwona? Tak si ještě počkáte. Původní prosincové datum už neplatí, nyní je naplánováno na únor. I tak však fanoušci trojice měli silný rok, všichni letos vydali desky: Ghostface "Ghostdini: Wizard Of Poetry In Emerald City", Method Man s Redmanem "Blackout! 2" a Raekwon pak "Only Built 4 Cuban Linx II".

Obie Trice
"Obie Trice - real name, no gimmicks" - takhle začínalo Eminemovo "Without Me" s hostujícím Obie Tricem. Pod Eminemovým Shady Records vydal dvě úspěšná alba, minulý rok však label opustil. V polovině prosince Obiemu vyjde první deska po třech letech: jmenuje se "Special Reserve" a celou ji produkoval MoSS. Na příští rok pak chystá album "Bottom's Up", které nahrával ještě při Shady Records.

• Neoblíbenou částí amerických drobků jsou oznámení o úmrtí. Tentokrát se zde proti své vůli objevil Mike Beck, člen Fat Joeovy K.A.R. (Kill All Rats). Zprávy mluví o střelbě při nepodařené vykrádačce.

Triple C's - Custom Cars & Cycles
• Triple C's znáte z předchozích vydání MVHH. Rick Rossova grupa sice udělala půltucet videoklipů (ten další nový začíná pohledem na šperky za milion dolarů), na slušný prodejní výsledek desky "Custom Cars & Cycles" to však nestačilo. Za první týden si CDčko koupilo jen dvanáct tisíc lidí. To ve stejný týden takový Tech N9ne prodal skoro třikrát více kusů svého devátého alba "K.O.D.".

• Kalifornský klub žaluje rappera Pitbulla za to, že na poslední chvíli zrušil naplánované vystoupení. V den koncertu si stěžoval na aparaturu a večer už nedorazil. Za show přitom dostal 30 tisíc dolarů.

Cookin' With Coolio
Coolio = Gangsta's Paradise. Rapper za skladbu vyhrál Grammy a je to opravdu hit s historickou hodnotou, jinak ale Coolio nijak výrazně nezabodoval. O jeho ostatních albech nikdo nic neví a jeho filmografie je tragická (doporučuji film "Pterodactyl" o teroristech a dinosaurech, který se natáčel v Česku, ale představuje tam nějaké Turecko a z úrovně triků se budete ještě týden chechtat). Nicméně nedávno pro jednu internetovou stránku natočil seriál o vaření a show byla tak úspěšná, že podle ní v listopadu vyšla i kniha. Jmenuje se "Cookin' With Coolio: 5 Star Meals At A 1 Star Price" a nabízí návody, jak si za málo peněz ukuchtit pořádná dobrá ghetto žrádla. Můžete objednávat za dvě stovky na Amazonu.

Chris Brown + Keri Hilson
Chris Brown byl vystřihnut ze skladby "The One I Love" z Timbalandova "Shock Value II". Pravděpodobným důvodem je nepěkná situace okolo jeho osoby. Shodou náhod jeho album "Graffiti" vychází ve stejný den a shodou náhod se píseň původně měla jmenovat "Maniac" (podle slov refrénu), což by dostalo ve spojení s Brownem úplně nový náboj. Na písni zůstává Keri Hilson a D.O.E.

• Když si zahulíte, nejezděte autem. Nasovi to bylo jedno a se svým escaladem podivně proplouval ulicemi, čehož si všimla hlídka. TMZ má video testu střízlivosti, který Nas ne zcela zvládl. Není jisté, zda-li incident bude mít právní následky.

Beanie Sigel feat. 50 Cent - I Go Off
• V říjnovém vydání jsme se věnovali sporu Beanieho Sigela a Jay-Zho. Odkazovaný rozhovor v rádiu, kde Beanie kritizoval Jay-Zho, měl nepříjemnou dohru pro moderátora show: dostal padáka. Pochopitelným vysvětlením je, že v tom má prsty Jay-Z, který se už několikrát ukázal jako nekompromisní, možná i křivý businessman. Do navážení se do Jaye se přidal i 50 Cent a se Sigelem nahráli track "I Go Off". Vyústěním spolupráce dvou rapperů může být až podpis u 50 Centova G-Unit. Kam už dle vlastních slov Sigel před několika lety mohl patřit, kdyby mu v odchodu z Roc-A-Fella nezabránil právě Jay-Z. Ten se mimo jiné v jednom rozhovoru vyjádřil, že jeho nejvyšší prioritou je teď tvorba potomstva s Beyoncé.

Wale
• Debutového alba nigerijsko-amerického rappera Walea "Attention Deficit" se za první týden v USA prodalo jen necelých 30 tisíc kusů. Přes velký hype a reklamu se jedná o zklamání. Našel se však důvod: nedostatečný počet vylisovaných nosičů. Vydavatelství jednoduše podcenilo start a fanoušci měli problém album v krámech najít, digitální prodeje přitom byly výborné. Do stejného problému se dostal letos i Asher Roth se svou debutovou deskou.

• Na magazín XXL jsem zde už několikrát odkazoval. XXL je opravdu výborný zdroj informací z žánru a často dají do kupy zajímavé tématické články. Tentokrát si dali tu práci a vytvořili seznam stovky nejlepších hiphopových webů. musicserver.cz tam sice nefiguruje, najdete tam však mnoho zajímavých stránek v angličtině, z několika čerpám i já. První a druhá část.

30 Seconds To Mars - This Is War
Kanye West se objevil na albu "This Is War" americké rockové formace 30 Seconds To Mars. Šestiminutovou skladbu "Hurricane" doporučuji poslechnout, opravdu se povedla a Kanye byl začleněn velmi dobře. Kanye se v listopadu už neschovával, dokonce přijal pozvání Beyoncé a na koncertě v Londýnské O2 areně s ní zazpíval "Ego (Remix)". Připomeňme, že se stáhl z dohledu foťáků a kamer po jeho slavném narušení MTV VMAs, když nebyl spokojen, že klip Taylor Swift vyhrál nad klipem právě Beyoncé.

Lil Wayne asi opravdu s rockovým albem "Rebirth" stihne tento rok, můžete jej kupovat ve vánočním týdnu. Mělo by obsahovat dvanáct tracků, včetně už známého singlu "Prom Queen". Hostovačku dodal i Eminem.

Wyclef Jean - From The Hut, To The Projects, To The Mansion
• Málokdo zaznamenal, že Wyclef Jean vydal nové CD "From The Hut, To The Projects, To The Mansion", tedy z chatrče přes panelák do sídla. Má sedmnáct stop, ale aby nefigurovalo v hlavní diskografii Wyclefa, označuje ho EPčkem s poznámkou "DJ Drama Presents". Wyclef v něm představuje životní pouť fiktivní postavy Toussainta St. Jeana, kterou založil na haiťanském revolucionáři podobného jména a taky svém příběhu. Album obsahuje například skladbu s Timbalandem, Eve a Lil' Kim a je mnohem více rapové, než jsme byli poslední dobou u něj zvyklí.

MÓDNÍ OKÉNKO
Pharrell Williams + Chewbacca bags
© bossip.com
Keri Hilson + Dr. Dre
© bossip.com
Je to zvláštní, ale Chewbacca ze Star Wars se přičinil o vznik mužských kabelek, chlabelek nebo jak nazvat malá zavazadla, která by někteří muži označili, že by si je mohl vzít jen gay. Původně nosil Chewbacca (a po něm i takový Indiana Jones) prostě brašnu, mošnu, nynější mužské kabelky však jsou někdy šílené, Pharrell Williams se s touto fialovou trochu zbláznil. Je tohle lepší než ledvinky mezi pupkem a rozkrokem?Na přehlídce Victoria's Secret se objevil Jay-Z, Russell Simmons a také Keri Hilson a Dr. Dre. Keri se nebála a vzala si na sebe šaty odhalující záda i bok. Při pohledu na její divně natáhnutý obličej jsem však dostal podezření, že prodělala nějakou plastickou operaci.

Nejvíce jí to stejně slušeno ve videoklipu k "Return The Favor".

Omarion
© bossip.com
Lil Wayne
© atlpics.net
Omarionovu trvalou by mu záviděla i nejedna žena. Tento rok se o něm spekulovalo, že si tajně vzal bisexuální striptérku.Juelz Santana a Lil Wayne natáčeli video a Weezy se na to pořádně oháknul. Více fotek zde.

Dew Town Dogz clothing
© facebook interpreta
Bigg Boss Clothing
© facebook interpreta
Chcete podpořit Dew Town Dogz? Můžete si na eshopu koupit jak mixtape "Therapy", který znáte z minula díky singlu "Morava nespí", tak trička s několika motivy.Poslední Bigg Boss kolekce byla velmi úspěšná, takže členové labelu nyní přicházejí s novými tričky a premiérově i mikinami. Stejně jako minule si za to nechávají hodně zaplatit (eshop).

SoShy
© facebook interpreta
Rihanna
© facebook interpreta
SoShy - Francouzku můžete znát z Timbalandova "Morning After Dark". Podepsal ji pod svůj label, takže se zanedlouho můžeme těšit na její vlastní hudbu.Rihanna - Barbadoská kráska na to šla s propagací nového alba jednoduše, odhalující fotky jsou přece šikovná reklama. Více ve videu úplně dole.


Drobky z Česka a Slovenska

DJ Doemixxx + Bezrone - Whooz Da Bauz
• Máte rádi jižanský hip hop? DJové Doemixxx a Bezrone dali do kupy mixtape "Whooz Da Bauz?", který si můžete stáhnout zde. Poslechnete si jména jako Lil Jon, Jim Jones, E-40 nebo Lil Wayne. Exkluzivním trackem pak je "BMW Music" s Jamesem Colem, ke kterému bylo z fotek sestříháno i video. Covery jsou pak tady.

Turbo Boost, Boy Wonder a Billy Hollywood připravují nové album. Zatím jim můžete dělat reklamu koupením trička, které prodávají pod značkou Key Couture.

Adyos + Cuby - Králík vás miluje mixed by DJ Bussy
• Rapuje se po celé republice a dokladem toho je mixtape z Ostravy "Králík vás miluje" trojice Adyos (rap), Cuby (produkce) a DJ Bussy (mix). Mixtape vychází 13. prosince a už teď si můžete poslechnout věc "Bulvár" s hostujícím brněnským Tafrobem. V dalších skladbách se objeví mimo jiné i De Puta Madre z jihlavských PIO Squad nebo DJ Fatte ze zlínských IdeaFatte. Ostravu pak zastupují Sergei Barracuda, Vynic, Naila a Mord. Pro více informací zamiřte na azurit.cz.

• V září jsme informovali, že Vec chystá zremixovat své poslední album "Funkčný veterán". Album "Funkčné remixy" vyšlo na konci listopadu a na osmnácti remixech se objevila jména jako DJ Wich, Paulie Garand, Beyuz, Karaoke Tundra, Cartonnage nebo Sporto.

DJ Mad Skill - Klauni
• Německý DJ Mad Skill momentálně fungující v Praze pod Skoop Ent. své producentské album "Blázen, ale šťastný" vydá v únoru 2010. Rýsuje se překvapivá spolupráce s Věrou Špinarovou. Jeden track už vypustil s předstihem: "Klauni" s Čistychovem a Mišo Bielym.

H16 vydají 12. prosince mixtape "Antivirus" plný nových věcí i různých raritek. K poslední desce "Čisla nepustia" ještě chtějí natočit další videoklipy a nová nahrávka je určitě na cestě, dříve ale přijdou menší sólové projekty.

Grimaso - Rekapitulácia
• "Let The Beat Come True" je název chystaného alba slovenského producenta Grimasa. Na pokračovateli "Kto dá viac" se objeví pouze zahraniční rappeři. Pokud Grimasovu tvorbu neznáte, můžete si stáhnout "Rekapitulácii", kam do čtyřech bloků nastříhal skoro všechen svůj producentský materiál.

• Bleskové audio:
Tafrob feat. Otecko & Jay Diesel - Šaty dělaj člověka z desky "Sup" vycházející v půlce prosince
"Kali feat. Opak - Život je dar" z chystaného alba "Pod maskou je pravda", kde se objeví i Koko Najs, Zverina, Grimaso, Abe nebo Jazzy.

IdeaFatte
• O zlínských IdeaFatte chvíli nebylo slyšet, kluci ale mezitím připravili nástupce "Mezitím" a "365", již třetí desku "Doma". Na dvanácti skladbách si vystačí sami, jedinými hosty bude Paulie Garand a Ryes. Pokud chcete slyšet ukázky skladeb, poslechněte si půlhodinový podcast, který natočili a dali mu název "pojďkrást".

• Bleskové video:
Videoklip Decko feat. Maylay Sparks - Utečenec ze stejnojmenné desky.
Videoklip z fotek Zverina + Efko - Nehněvaj ma dievča ze společné desky "Promiskuito".
Kompletní graffiti film "Kick The Shit 3000!" z loňského ročníku KTS.

Everydays - Anniversary Remixes
Minule jsme si představili label Everydays, který akorát v listopadu oslavil rok své existence. Za tu dobu vydali skoro tucet nahrávek a několik videoklipů. Jubileum oslavili kolekcí šesti remixů, kde si producenti Everydays vzali na paškál takové Little Brother nebo Lauryn Hill. Stahovat můžete zde, ukázky máte tady.

• A pokud máte zájem, aby se zde objevila zmínka o vašem projektu, neváhejte napsat.

VIDEOKLIPY

PIO Squad - Království
PIO Squad před měsícem oslavili 10 let existence velkým koncertem v Jihlavě, na kterém proběhla premiéra videoklipu "Království". Klip tak uzavřel úspěšnou kapitolu "Interview" a skupina se může vrhnout na novou desku. Atmosférické video spáchal Paulie Garand a jeho tým a natáčelo se i v Marseille.

Tina feat. Rytmus - Príbeh
Na Rytmusův videoklip za x milionů si ještě musíme počkat, zatím nám musí stačit v novém klipu Tiny "Príbeh". Technicky dokonalý filmík sází spíše na atmosféru než děj. Zpívající Rytmus stojí za to. Duet předvedli skvěle i na křtu "Krale" v SaSaZu.

Three 6 Mafia - Feel It feat. Tiësto, Flo Rida & Sean Kingston
Three 6 Mafia jsou blázni! Veteráni hip hopu se vůbec nezasekli a nové album "Laws Of Power" (2010) se rozhodli narvat tanečními a rockovými produkcemi. V září jsme tu měli dva tracky, nyní přišla šílenost "Feel It" produkovaná DJ Tiëstem a s Flo Ridou a Seanem Kingstonem na mikrofóně. Druhou novinkou je "Shots After Shots".

Chamillionaire - Good Morning
Mám slabost pro radostné pozitivní písničky. Takovou je i Chamillionairovo "Good Morning". Produkoval ho DJ Frank E a kytarový podklad si vzal z "Free Fallin'" Toma Pettyho. Ve videu můžete obdivovat rapperovy velké usměvavé čelisti. A v únoru pak zjistíte, jestli i další tracky z alba "Venom" jsou tak dobré.

Bobby Ray - No Mans Land
Bobbyho Raye alias B.o.Bho jste mohli obdivovat už na Hip Hop Kempu. Pro ty, co ho neznají, tu mám nový videoklip ke skladbě z mixtapu "B.o.B vs. Bobby Ray". Příští rok pak vyjde celé debutové album "B.o.B Presents The Adventures Of Bobby Ray".

LMFAO - Shots feat. Lil Jon
Panáky! Štamprle! Půlky! Dobré téma na videosingl. LMFAO je dvojice z Los Angeles a v debutu "Party Rock" ještě zpívají o paření, sexu atd. Zvuk je mix žánrů dance, electro, pop, hip hop a rock. Pokud chcete slyšet od Lil Jona nějaké tipy na panáky, ve videu je dostanete.

David Dallas - Big Time
Někdy se opravdu vyplatí sledovat všechny kanály interpretů. Pak třeba na blogu Kanye Westa narazíte na takovou skvělou věc, jako je "Big Time" Davida Dallase z Nového Zélandu. Skladba pochází z alba "Something Awesome". Pokud se vám líbí, tak se můžete podívat i na "I Get The Feelin" s podobně zajímavým videem.

Diddy - Love Come Down
Diddyho (už žádný P. Diddy nebo Puff Daddy) jsme ve videosekci ještě neměli. Tentokrát se tu kvalifikoval díky psycho skladbě i videoklipu. Jeho nové album "Last Train To Paris" nahrává de facto jako trio Dirty Money, které kromě něj tvoří ještě Dawn Richard (z Danity Kane) a Kalenna. Na desce se objeví i T-Pain, Drake a Kanye West.

Duece Poppi - My White Friends
Radši nechci vědět, jak na to přišel, atlantský rapper Duece Poppi se ale rozhodl natočit track o tom, jak hrozně rád tráví čas s bělochy. A vše korunoval videem, které se v reálu sotva může stát. Myslím, že kdyby mu nějaký běloch řekl "nigga" nebo "brother", tak by asi dostal do čuni. Video ze zákulisí natáčení je zde.

Ja Rule - Father Forgive Me
Poslední pozici uzmul Ja Rule, protože si dovolil samplovat The Beatles ("Eleanor Rigby"). A atmosféra ve videu se mu povedla. Nestačí vám deset skladeb? Dva tipy: "Wu-Tang" U-Goda s Method Manem a "I Wanna Rock" Snoop Dogga.

Psali jsme o hip hopu a r'n'b

Listopad nebyl vůbec slabý, prosinec ale bude ještě zajímavější, protože vychází recenze na 50 Centa, Rytmuse, Timbalanda, Snoop Dogga a Lil Waynea a máme připravený jeden speciální rozhovor.

ČLÁNKY
James Cole jako Kapitán Láska a hosté, Retro Music Hall, Praha, 27.11.2009 report
Flo Rida, Laser Show Hall Bobycentrum, Brno, 19.11.2009 report
Rozhovor s Kapitánem Láskou - Mně je Lamborghini tak trochu u prdele
Rozhovor s Dizzee Rascalem - Jsem Bruce Lee hip hopu

RECENZE
Rihanna - Rated R
Lesík Hajdovský - Kde jsme zůstali/Je to vono
Sean Paul - Imperial Blaze
Joss Stone - Colour Me Free!
Kid Cudi - Man On The Moon: The End Of Day (makrorecenze)
Cheryl Cole - 3 Words
QuasiTrio - Live @ GUnaGU
Bene & Beyuz - Nový život

AUDIO/VIDEO
Podívejte se na bratislavský koncert Peťo Tázoka
Podívejte se na "Morning After Dark" Timbalanda, Nelly Furtado a SoShy
Ne-Yo feat. Cassandra Steen - Never Knew I Needed
Podívejte se na "Did It Again" Shakiry
Podívejte se na "Video Phone" Beyoncé
Živě: Peter Fox
k-os feat. Saukrates & Nelly Furtado - I Wish I Knew Natalie Portman
Podívejte se "Bad Romance" Lady GaGa
Dalmateens feat. Sámer Issa - Gonna Praise You

NOVINKY
Tracklist Eminemovy reedice je venku
Alicia Keys umístí na novinku dva duety
Beyoncé plánuje další album na příští rok
Novým singlem Flo Ridy bude skladba "Available"
Kapitán Láska chystá velkolepý křest
Eminem posunul druhý díl "Relapse" na příští rok
Jay-Z a Will Smith budou spolupracovat na muzikálu
Dokument o Lilu Wayneovi vyjde za pár dní na DVD
Ceny MTV ovládla Beyoncé
Backstreet Boys útočí na rádia s písní "Bigger"
Rihanna prozradila podrobnosti k nové desce
Sugababes odložily nové album na příští rok
Timbaland posouvá vydání nové desky na prosinec

BONUSY

GPS se Snoop Doggem
Chcete, aby vám cestu radil Snoop Dogg? Stačí si stáhnout do Tom Tomu jeho "Voice Skin". Při jízdě pak z GPSky budou valit hlášky jako "turn right, yeah, just like that" nebo "thanks for the ride man, I've had the time of my life". Za tuto srandu dáte 10 euro.

We Were Once A Fairytale
Spike Jonze s Kanye Westem zfilmoval skladbu "See You In My Nightmares". Krátký film měl premiéru už dávno, do oběhu se ale dostával tak nějak podivně, poskytuji tedy neoficiální stream. Kanye ve videu popíjí, má sex s neznámou a pak se bodne do břicha a vyleze z něj démon. Dobrý úlet. Vtípek z natáčení je zde.

Focení coveru a bookletu Rihannina "Rated R"
Viděli jste už booklet "Rated R"? Rihanna se v něm pořádně odvázala a jak takové focení peprných snímků probíhá, se můžete podívat na videu ze zákulisí.

Vladimír Putin jako porotce rap battle
Ruský předseda vlády Vladimír Putin se objevil v televizní show při rapovém battlu. Po vystoupení měl proslov, ve kterém ocenil, že se rapuje o sociálních tématech, že se graffiti stalo uměním a že respektuje breakdancery za jejich zdravý životní styl. Vítěz battlu pak vyjádřil zájem nahrát s Putinem track. Rusko je země neomezených možností...

NÁZORY
  • Tohle není Chris Brown, to je Tweety. (Miar, 09.12.2009 07:53) Reagovat

    Tentokrát jste mě fakt rozsekal :D Díky za obsáhlé info ;-)

  • hh (j-dawe, 10.12.2009 00:44) Reagovat

    I když se s autorem občas neshodnu, "tenhle matroš je fakt žrádlo"

  • ))))) (sandra, 16.12.2009 19:35) Reagovat

    Copyring bbarák?))

    • Re: ))))) (Doupik, 16.12.2009 21:34) Reagovat

      (autor článku) Nevím, co je slovo copyring. Rád se nechám poučit, abych mohl zareagovat :-)

      • Re: ))))) (Radka, 17.08.2011 23:58) Reagovat

        Taky nevím, co znamená copyring. Vysvětlí mi to prosím někdo? Děkuji.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)
- Beyoncé odhalila název svého countryového alba (14.03.2024 15:35)
- Nejhranější domácí písničku obstarali filmoví Kryštof, celkově dál vede Dua Lipa (14.03.2024 10:00)
- Dua Lipa se vrací na vrchol rádiového žebříčku, ten albový pomalu ztrácí smysl sledovat (07.03.2024 09:30)
- Ofenbach se s oživeným hitem Kim Wilde protančili do čela rádiového žebříčku (01.03.2024 08:00)
- Kanye West a Ty Dolla $ign si podrobili český albový žebříček, digitálu vládne Benson Boone (22.02.2024 09:40)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Beyoncé zkusila během Super Bowlu zbourat internet: ohlásila album "Act II" a představila první dvě ochutnávky (13.02.2024 19:29)
- Ozzy Osbourne na konto Kanyeho Westa: "S tímhle člověkem nechci mít nic společného!" (11.02.2024 09:11)
- Nové desky 45/2023 - od Chrise Browna přes Bena Cristovao po Chrise Stapletona (15.11.2023 20:45)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Paws Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu