shop.musicserver.cz
Nové desky pro 43. týden

Nové desky pro 43. týden

Vydáno: 25.10.2009 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Doslova žně tento týden čekají fanoušky české a slovenské hudby. Představí se -123 min., Ewa Farna, Miro Žbirka, Peter Cmorik, Zuzana Smatanová, Michal Hrůza a Markéta Irglová společně s Glenem Hansardem jako The Swell Season. Zahraničí se blýskne "This Is It" Michaela Jacksona, Rodem Stewartem a Stingem.

Pokud se v pondělí 26. října vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Michael Jackson - This Is It (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop

Michael Jackson - This Is It
Smrt Krále popu se zřejmě stane světovou událostí roku 2009 a nyní pomalu na svět vyplouvá jeho odkaz. Bezesporu největší pozornost na sebe strhává film "This Is It" zachycující přípravy jeho koncertní turné v londýnské O2 Aréně. Více jak sto hodin filmového materiálu dostal na starost režisér Kenny Ortega a výsledkem je bezmála dvouhodinový snímek vysílaný v kinech pouhé dva týdny. K tomuto filmu vychází jako soundtrack stejnojmenné album přinášející dva disky a celkem dvacet stop. Vedle čtrnácti největších hitů se fanoušci dočkají nového singlu "This Is It" ve dvou podobách, tří demoverzí starších věcí a básně "Planet Earth". Nejzajímavější položka, tedy zmíněná nevydaná písnička "This Is It", ležela v šuplíku spousty let a do nynější podoby byla přemíchána až nyní za asistence bratrů Michaela Jacksona. Řadu informací, videí i ukázek naleznete na webu Krále popu.


The Swell Season - Strict Joy (Panther)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: folk / indie

The Swell Season - Strict Joy
Glen Hansard a Markéta Irglová alias The Swell Season mají po zisku Oscara a konci jejich partnerského vztahu velmi těžkou pozici. Z takřka undergroundových muzikantů se z nich stali relativně sledovaní umělci. Jak si v této roli povedou, ukáže jejich třetí společná deska "Strict Joy", která se nese v indiefolkovém duchu dylanovského ražení. Názvem se navíc odkazuje na sbírku básní k irského básníka Jamese Stephense. Na produkci se podílel sám Hansard dohromady s Peterem Katisem, jenž má na svědomí první dva počiny Interpol. Tři ochutnávky nabízejí The Swell Season na svém webu. Na přelomu roku doprovodí desku i velké turné po Severní Americe a Evropě, v rámci nějž se kapela zastaví například v newyorské Radio City Music Hall, Praze a Brně.


-123 min. - Dream (Indies Scope)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: jazz / rock

-123 min. - Dream
Tuzemská formace -123 min. v čele se zpěvákem a kytaristou Zdeňkem Bínou nachystala novou, v pořadí pátou desku. Podle slov frontmana a zároveň producenta přinese "Dream" pestřejší a hravější písně. Fanoušci rockového soundu kapely se však nemusejí bát, protože toho se muzikanti nevzdali. Naopak, do svého stylu přidali jazzové groovy a etnické prvky. Na chystané desce se také podílel nový bubeník Miloš Dvořáček, který se ke kapele přidal loni v dubnu. V té době měli muzikanti nový materiál již z části hotový, nicméně polovinu práce zahodili a pustili se do nahrávání znova. Jak se jim nové skladby povedly, můžete ohodnotit z ukázek, které najdete na stránkách vydavatelství Indies. Dodejme, že v listopadu vyjde deska také na vinylu.


Ewa Farna - Virtuální (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop rock

Ewa Farna - Virtuální
Ewa Farna se za posledních několik let stala nedílnou součástí české hudební scény a prošlapuje si cestičku už i sousedním Slovenskem a velmi úspěšně také Polskem. Aby měla její kariéra stále stoupající tendenci, o to se bude starat třetí české album "Virtuální", které by mělo být velmi osobité, nabité emocemi, energií i současným zvukem a žánrově velmi pestré. Zpěvačka se na něm opět podílela jako autorka a nechybí ani vzpomínka na Michaela Jacksona. Nahrávku reprezentuje první singl "Toužím" a videoklip k němu v polské koprodukci, podle kterého si můžete částečně ověřit předchozí slova. Album "Virtuální" navíc Ewa Farna podpoří i podzimním turné "Buď Virtuální" zahrnující šest zastávek v Brně, Pardubicích, Liberci, Zlíně, Opavě a Praze.


Editors - In This Light And On This Evening (Panther)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: indie rock

Editors - In This Light And On This Evening
Britská formace Editors se rozhodla vydat novým směrem, zkusit drsnější zvuk a nechat se očarovat Londýnem. Důkazem toho má být novinka "In This Light And On This Evening". Kvartet muzikantů si na nové desce nechal poradit od producenta Marka Ellise (aka Flood) a ze spolupráce vzešlo devět písní na standardním CD. K dostání bude i luxusní verze navíc obohacená o druhý disk s pěti skladbami. Některé z nových kousků včetně singlu "Papillon" představí Editors českému publiku i naživo. 28. listopadu vůbec poprvé přijedou do Česka a společně s kapelami The Maccabees a Wintersleep vystoupí v pražském Lucerna Music Baru. Do té doby však pár týdnů ještě zbývá a vy můžete navštívit MySpace.com profil kapely, kde najdete singl, příslušný videoklip a další skladbu "Eat Raw Meat = Blood Drool".


Miro Žbirka - Empatia (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop rock

Miro Žbirka - Empatia
Miro Žbirka a jeho fanoušci momentálně žijí právě probíhajícím akustickým turné, které je první v jeho kariéře, ale už příští týden to může být jinak. Vychází mu totiž nová deska "Empatia", která je opět v autorské režii samotného zpěváka. Novinku předznamenal již v zimě nultý singl "Vieš byt zlá", kterou Žbirka poskytl k volnému stažení, jehož výsledkem bylo přes dvacet tisíc downloadů. Zatím posledním kouskem reprezentujícím "Empatii" je duet s Magdalenou Šalamounovou z Photolab "Tento song", jenž si můžete poslechnout například na oficiální stránkách Miro Žbirky. Příznivce jistě zaujme i výtvarně zpracovaný obal, který mají na svědomí Pavel Lukšan a fotograf Peter Župník.


Pink - Live In Australia DVD (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop /r'n'b

Pink - Live In Australia DVD
Zpěvačka Pink má na svém kontě pět řadových desek a k té poslední, loni vydané "Funhouse" vyrazila na turné. Ti z fanoušků, kteří ji naživo neviděli a na její pražský koncert se nechystají, nemusí zoufat. Tato rebelka totiž připravila honosné koncertní DVD. Poté, co zpěvačka zbrázdila vody Evropy, vydala se se svou koncertní šňůrou "Funhouse Tour" do Austrálie, kde během tří měsíců odehrála osmapadesát koncertů. Jedno z těchto vystoupení v Zábavním centru v Sydney zaznamenala a kromě čtyřiadvaceti skladeb zařadila na disk i bonusová překvapení. Co vše DVD nabízí, se dozvíte z traileru. Pozornost zaslouží i samotný přebal DVD, který zpracoval Jeri Heriden. Ten samý člověk vytvořil pro Pink i tvář poslední desky "I'm Not Dead" a dal podobu také všem příslušným singlům. Dodejme, že ve stejný termín jako chystané DVD vychází i příbuzný živák "Funhouse Tour: Live In Australia".


Michal Hrůza a Kapela Hrůzy - Napořád (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop

Michal Hrůza a Kapela Hrůzy - Napořád
Někdejší frontman kapely Ready Kirken a jeden z nejúspěšnějších hitmakerů současnosti Michal Hrůza vydává své druhé sólové album s názvem "Napořád". Desku předznamenal už dlouho před jejím vydáním pilotní stejnojmenný singl, který se rychle stal v českých rádiích hitem. Naznačil, že se opět můžeme těšit na popové písničky zabalené do kytarového obalu, ačkoli vydavatelství slibuje i "nevšední album s nezaměnitelnou rockovou poetikou a výraznými hitovými ambicemi , které je tentokrát žánrem i náladou otevřenější a uvolněnější než předchozí 'Bílá velryba'". Nahrávání opět probíhalo za doprovodu Kapely Hrůzy a tentokrát si Hrůza pozval do studia ještě Katarínu Knechtovou, s níž nahrál písničku "Píseň labutí", jež je dalším singlem z desky. Videoklip k němu naleznete na portálu O2 Stream Music.


R.E.M. - Live At The Olympia (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

R.E.M. - Live At The Olympia (2CD set)
Američtí R.E.M. slaví se svým posledním albem "Accelerate" úspěchy a muzikanti se rozhodli jej ještě jednou pořádně připomenout. Během pěti večerních zkoušek, které se konaly před dvěma lety, pořídili členové formace materiál pro nový živák "Live At The Olympia". Tehdy měly některé z písní nové desky trochu jinou podobu, která však až dosud byla pro fanoušky neznámou. Kromě standardní verze o dvou CD s devětatřiceti skladbami si budou moct fanoušci koupit i rozšířenou edici obohacenou o DVD. To přinese koncertní snímek s titulem "This Is Not A Show", jenž režíroval Vincent Moon. Ukázku najdete na MySpace.com profilu kapely, kam R.E.M. umístili trailer.


Rod Stewart - The Great American Soulbook (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: soul / pop / jazz

Rod Stewart - The Great American Soulbook
Tak to vypadá, že Rodu Stewartovi už došly popové standardy, a tak to zkouší s dalšími žánry. Po rockových klasikách si vzal na paškál ty soulové a další epizodou této řady je tak "The Great American Soulbook". Na něm si střihl hity slavné soulové éry šedesátých a sedmdesátých let, jako jsou "Wonderful World", "What Becomes Of The Broken Hearted" nebo "If You Don't Know Me By Now". Do studia si pozval i tři hosty - Stevieho Wondera, Mary J. Blige a Jennifer Hudson. Jak zní všech třináct písniček v celé své kráse, zjistíte na internetovém obchodě Amazon.com.


Sting - If On A Winter's Night (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: vánoční hudba / klasická hudba / new age

Sting - If On A Winter's Night...
Sting na svých předchozích albech ukázal, že jej vzrušuje návrat ke kořenům, které jsou pro něho důležité. Tento velmi kreativní pohled do minulosti pokračuje i na novém albu "If On A Winter's Night" laděného adventně s výraznou vánoční atmosférou. Kromě návratu k anglosaským hudebním základům, jako jsou například tradicionály či hudba Henryho Purcella, je zde hudba nová - autorské práce Stinga nebo jeho přátel. Mírně mimo stojí Stingovy aranžmá melodií Franze Schuberta a Johanna Sebastiana Bacha. Sting na této desce spolupracoval s řadou hudebníků z celého světa, ale především ze severní Anglie a Skotska. Uslyšíte tu trumpetistu Chrise Bottiho, cellistu Vincenta Ségala, housle Vinceta Hopea, skupinu The Webb Sisters a řadu dalších. Jakou má Sting hudební představu o zimě, zjistíte na internetovém obchodě Amazon.com.


Zuzana Smatanová - Gemini (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop rock / folk

Zuzana Smatanová - Gemini
Slovenská zpěvačka Zuzana Smatanová o sobě opět dává vědět. Po dvou letech od poslední řadovky "Tabletky odvahy" připravila další, už čtvrtý počin "Gemini". Ten obsahuje hned dva disky - jeden ve slovenštině a druhý v angličtině. Nachází se něm i letní hit "Daj ruku do mojej ruky", k němuž vznikl videoklip v režii Mariána Martausa. Ten i všechny ostatní skladby si můžete v krátkých ukázkách poslechnout na jejím webu. Z nich zjistíte, že ani na "Gemini" nemění několikanásobná slovenská slavice recept, který ji přinesl úspěch, a dále pokračuje s melodickým pop-rockem v kombinaci s folkovou a akustickou hudbou.


The Flaming Lips - Embryonic (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: experimentální rock

The Flaming Lips - Embryonic
Wayne Coyne a jeho The Flamming Lips o sobě nedali vědět tři roky a nyní se hlásí s novinkou, kterou pojali rovnou jako dvojalbum. Tato dvanáctá řadovka kapely čítá totiž celkem osmnáct písní a v pěti z nich si zahostovala Karen O a Thorsten Wörmann (v jedné skladbě "Geminy Syringes" si zapěly dokonce obě dámy). K dostání bude i luxusní edice s DVD, jež bude obsahovat album v plném dynamickém rozsahu. Tento speciální balíček přinese ještě litograf s přebalem alba. Co do zvuku se nahrávka bude od předchozích desek "Yoshimi Battles The Pink Robots" a "At War With The Mystics" lišit. Bude se spíše podobat stylu Joy Division, kapele Milese Davise a Johnu Lennonovi. Sami ale nejlépe uděláte, když si na MySpace.com formace poslechnete tři z nových skladeb - "Convinced Of The Hex", "The Impulse" a "Silver Trembling Hands".


Richard Bona - The Ten Shade Of Blues (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: blues / jazz / world music

Richard Bona - The Ten Shade Of Blues
Kamerunský baskytarista a zpěvák Richard Bona si pro svoji další desku vybral jako nosné téma blues a i název "The Ten Shade Of Blues" jasně napovídá, že to nebude pouze jedna jeho podoba. Inspiroval se a nahrával s mnoha umělci v Americe, Africe a Indii a jejich vnímání tohoto stylu pak přebíral do svých kompozic. Vedle indického meditačního blues tu tak narazíte například na blues á la Donny Hathaway a vedle afro blues třeba na countryovou "African Cowboy". Ukázky ze všech skladeb si můžete poslechnout ve speciální sekci Bonova webu.


Wolfmother - Cosmic Egg (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hard rock

Wolfmother - Cosmic Egg
Ještě loni se zdálo, že fenomenální debut australských Wolfmother bude současně i jejich poslední nahrávkou. Po důkladné restruktualizaci line-upu se kapela vrací v plné síle a do světa vrhá "Cosmic Egg". Muzikanti na nahrávku upozornili již dvěma singly. První ochutnávkou byla skladba "Black Round", druhým a zároveň pilotním singlem se stala píseň "New Moon Rising". K té vznikl i videoklip. Včetně těchto dvou songů čítá deska celkem dvanáct písní a vy si je můžete poslechnout na MySpace.com kapely. Luxusní edice, která se také dostane do obchodů, přinese navíc čtyři písně a standardní tracklist v pozměněném pořadí. Pro sběratele je připravena i verze na vinylu.


Peter Cmorik - Jedno si želám (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock / pop

Peter Cmorik - Jedno si želám
V době, kdy se rozjíždějí finálová kola Česko Slovenské SuperStar, přichází vítěz druhé řady slovenské odnože Peter Cmorik se svým třetím počinem "Jedno si želám". Album nahrával opět s se svým Peter Cmorik Bandem, jehož členy jsou Juraj Kupec, Martin Gašpar, Marcel Buntaj a Juraj Tatár, a lidé na něm naleznou například i písničku "Keď spíš", se kterou se prezentoval i v národním kole Eurovize 2009. Podle několika ukázek na jeho oficiálních stránkách lze usuzovat, že novinka bude laděná do rockové noty.


Jack Johnson - En Concert (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: soft rock

Jack Johnson - En Concert
V létě minulého roku se americký písničkář Jack Johnson vydal na velké světové turné. Hrál na nejrůznějších místech od velkých amerických festivalů, přes klasické koncerty až po haly a vystoupení v historických centrech měst. Z těchto koncertů vzešel jeho další živák "En Concert", který je mozaikou nejrůznějších vystoupeních včetně londýnského Hyde Parku, pařížské Bercy nebo slavného amfiteátru Red Rock. Zahrál si na nich s lidmi jako Eddie Wedder, G. Love, Ben Harper, Matt Costa a dalšími. Pod názvem "En Concert" se ale skrývá několik různých titulů. Předně je to audio podoba zachycující především americkou část turné. Jejím protipólem je DVD verze, kde najdete naopak pouze evropské destinace a která také nahlíží do zpěvákova soukromí. Samozřejmě je možné koupit obě i v jednom balíčku naráz a pro fanoušky jsou navíc připraveny i vinyl a BluRay. Web Jacka Johnsona tímto titulem momentálně doslova žije.


U2 - The Unforgettable Fire (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock

U2 - The Unforgettable Fire
Irští U2 jsou momentálně zmiňováni především v souvislosti s jejich stále pokračujícím turné a díky tomu lehce zapadá pětadvacáté výročí jejich čtvrté desky "The Unforgettable Fire", u jehož příležitosti vychází speciální edice tohoto počinu chlubícím se například megahitem "Pride (In The Name Of Love)". Výroční edici seženete hned ve čtyřech podobách. První obsahuje pouze remasterované původní CD, ale další s přízviskem special přidává bohatší booklet a bonusové CD s nevydanými skladbami, b-stranami singlů a EP "Wide Awake In America". Limitovaný box set s sebou přinese ještě navíc DVD s videoklipy z desky, několika živáky a dokumentem a pochopitelně ještě bohatší booklet. Trochu stranou stojí čtvrtá edice na dvanáctipalcovém vinylu.


V krátkosti

  • Jeden z našich nejúspěšnějších domácích zpěváků Kamil Střihavka se pohybuje na scéně už dvacet let a toto své působení shrnuje dvoudiskovým výběrem "Best Of" mapujícím jeho kariéru od počátků se skupinou Motorband až po nejžhavější současnost, kterou reprezentuje aktuální, dosud nevydaný singl "Schovej mi sen". Na desce najdete i duety, které si Kamil zazpíval s Lucií Bílou, Karlem Gottem, Bárou Basikovou či Danem Bártou.
  • Morrissey, frontman legendárních The Smiths, připravil album b-stran singlů z posledních tří alb. Na albu také najdeme například coververzi skladby "Drive-In Saturday" od Davida Bowieho a jako host se tu objevuje Chrissie Hynde. Limitovaná edice obsahuje také bonusový disk z koncertu ve Varšavě, který se uskutečnil letos, pouhé dva dny před koncertem v pražském divadle Archa.
  • Britští rockoví veteráni Uriah Heep slaví čtyřicáté výročí od svého založení vydáním výběrovky “Celebration: Fourty Years Of Rock". Nejedná se o obyčejnou kompilaci, ale o album s dvanácti nově nahranými klasikami kapely v současné sestavě.

Dále vychází:

3Oh!3 - Want (Warner Music)
Ataxia - Ataxia:Aw II (EMI)
Atreyu - Congregation Of The Damned (Warner Music)
Bad Lieutenant - Never Cry Another Tear (Universal)
Black Sabbath - Black Sabbath Vol.4 (vinyl) (Universal)
Black Sabbath - Never Say Die! (vinyl) (Universal)
Black Sabbath - Sabbath Bloody Sabbath (vinyl) (Universal)
Black Sabbath - Sabotage (vinyl) (Universal)
Black Sabbath - Technical Ecstacy (vinyl) (Universal)
Bohuslav Martinů - Symfonie Č. 5, 6 (Supraphon)
Braagas - Tapas (EMI)
Dark Tranquillity - Where Death Is Most (DVD) (EMI)
Empire Of The Sun - Walking On A Dream (EMI)
Erasure - The Innocents (21st Annivers.) (EMI)
Fall - Last Night At The Palais (Universal)
Frank Sinatra - Frank Sinatra Swing Along With Me (Universal)
Frank Sinatra - Christmas With Sinatra And Friends (Universal)
Frank Sinatra - Live At The Meadowlands (Universal)
Frank Sinatra - My Way (40th Anniversary Edition) (Universal)
Frank Sinatra - Ring-A-Ding-Ding (Universal)
Frank Sinatra - Sinatra & Company (Universal)
Frank Sinatra - Sinatra At The Sands (Universal)
Frank Sinatra - Sinatra Basie (Universal)
Frank Sinatra - Some Nice Things I'Ve Missed (Universal)
Frank Sinatra - The Concert Sinatra (Universal)
Frank Sinatra - The Sinatra Family Wish You A Merry Christmas (Universal)
Gorgoroth - Quantos Possunt Ad Satanitatem Trahunt (Mystic Production)
Gunter Gabriel - Sohn Aus Dem Volk (Warner Music)
Hypocrisy - A Taste Of Extreme Divinity (Warner Music)
Jack Johnson - Live (Universal)
Jackson 5 - Ultimate Christmas Coll. (Universal)
Jay Farrar & Benjamin Gibbard - One Fast Move Or I'M Gone (Music From Kerouac's Big Sur) (Warner Music)
John Frusciante - A Sphere In The Heart (EMI)
John Frusciante - Curtains (EMI)
Kamil Střihavka - Best Of (Sony Music)
Kate Ryan - French Connection - Best Of (Universal)
Kelarova/Duzda - Aven Bachtale/Budte Sta (EMI)
Kittie - In The Black (Mystic Production)
Morrissey - Swords (Universal)
N'Dambi - Pink Elephant (Universal)
Native Window - Native Window (EMI)
Oceansize - Home & Minor EP (EMI)
P!Nk - Funhouse: The Tour Edition (Sony Music)
Queensberry - Hello (Turn Your Radio On) (Warner Music)
Red Chord - Fed Through The Teeth Machine (Mystic Production)
Různí - Best Of Czech Classics - Smyčcové kvartety (Supraphon)
Různí - HSM/Muzikál ze st. Collection (EMI)
Různí - More Than A Game (soundtrack) (Universal)
Různí - Noční proud - Nej hity za 20 let (Universal)
Sacred Steel - Carnage Victory (Mystic Production)
Shadow Gallery - Digital Ghost (EMI)
Spandau Ballet - Once More (Universal)
Transatlantic - Whirlwind (EMI)
Tři sestry, Visací zámek - Beatova síň slávy (EMI)
Uriah Heep - Celebration (Warner Music)
Václav Hybš - To nejlepší z padesáti let (Universal)
Víťa Vávra - Comeback (EMI)
Westernhagen - Williamsburg (Warner Music)

NÁZORY
  • Industrialni metal? (Kasei, 25.10.2009 09:42) Reagovat

    The Editors a Wolfmother jsou industrialni metal? Vida, to je mi ale novinka.

    • Re: Industrialni metal? (Autorka, 25.10.2009 09:48) Reagovat

      Omlouváme se, chybu jsme opravili

  • musím (morrissey kraus, 26.10.2009 11:59) Reagovat

    říct že na remaster UNFORGETTABLE FIRE setěším jak malé dítě

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Video: Sima Magušinová a Zuzana Smatanová spojily své hlasy a kytary v songu "Duše divoké" (27.03.2024 11:24)
- Naživo: Ewa Farna si podmanila O2 arenu i napodruhé (23.03.2024 08:48)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Hudba Mira Žbirky zazní v prosinci na Symphonic Night v O2 universu a už nyní na vinylech s alby z let 1992–2022 (20.03.2024 08:01)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Karel Gott Kabát Rush U2 Paws Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu