shop.musicserver.cz
No Name křtili desku. A kývali se na kolejích

No Name křtili desku. A kývali se na kolejích

Vydáno: 09.10.2009 20:31 v sekci Publicistika - Václav Trávníček | foto: facebook interpreta

Kapely křtí desky různě. Někdo placku polije v klubu šampaňským, jiný s ní vyleze na vysněnou horu. Slovenská skupina No Name vzala svou novou výběrovku "Best Of 1998 - 2009" s sebou do vlaku. Se spřátelenými Chinaski nastoupili v Košicích a vystoupili v Praze. A musicserver.cz byl u toho.

Live: No Name

support: Chinaski
místo: rychlík Košičan
datum: 8. října 2009
Fotogalerie

křest CD No Name, rychlík Košičan, 8.10.2009
© Marek Gerhard / musicserver.cz
Ve Vsetíně se pomalu vybíralo počasí, když na čtvrté nástupiště vlakového nádraží dofuněl rychlík ze Slovenska. Svoji cestu začal krátce po půl osmé v Košicích, kdy se do něj i s koncertní aparaturou nastěhovaly dvě kapely: čeští Chinaski a slovenští No Name . Ti vydají v nejbližších dnech výběrovou desku, kterou uvádí společný singl právě s Husákovými dětmi. Nese název "Ná, Ná, Ná" a obě squadry jej během dopoledne několikrát odehrály mezi Tatrami a Dunajem. Česká část křtu se měla odehrát mezi pohraničním Vsetínem a Prahou.

Po nástupu do speciálního salónního vozu, připojeného na konec vlakové soupravy, přivítal nováčky zpěvák No Name Igor Timko. "Rád vás tady všechny vidím," říkal, když si s přistoupivšími podal ruce a zavedl je do vedlejšího vagónu první třídy. Na stolech tu spočívaly minerálky, lahvičky s panáky whisky a letáky s pltěmi na Váhu, jednoho z atributů, o kterém kapely v duetu zpívají. Celkově měli návštěvníci k dispozici tři vagóny. Dva plnily funkci jídelňáku, třetí a poslední byl onen speciální salónní vůz - místo činu. "Do Hranic na Moravě nařizuji osobní volno, potom s chlapci z Chinasek zahrajeme společnou píseň a pokřtíme naši výběrovou desku," seznámil přítomné s nejbližším programem dobře naladěný Timko. V pruhovaném červenočerném tričku s šestkou na zádech pendloval mezi jednotlivými vagóny a zatímco zbylí členové No Name a Chinasek jamovali, věnoval se lídr slovenské kapely fanouškům.

No Name, rychlík Košičan, 8.10.2009
© Marek Gerhard / musicserver.cz
Těch ve vlaku tou dobou nebylo mnoho. Jednak už část z nich absolvovala cestu po slovenském území, jednak příznivci obou uskupení přistupovali průběžně. Timko s každým z nich ztratil pár slov a ochotně se fotil, podepisoval, debatoval. Zkrátka profík. Když se pak vlak rozjel ze zastávky v Hranicích na Moravě, přišel na řadu křest - první na českém území. "Musím se přiznat, že mi dělá radost složení dnešního publika," usmíval se šibalsky Igor, když se na místě činu shromáždili všichni přítomní fanoušci a novináři. Šlo spíš o klubovou atmosféru. Ale právě to byl účel. "Když jsme totiž hráli na sněmu urologů v Nízkých Tatrách," pokračoval Timko, "bylo tam dvacet devět chlapů a jedna žena. Ta tančila na všechny písničky, pokaždé s jiným mužem. Takže ona byla stále spokojená a dvacet osm chlapů stále nasraných. To tady nehrozí, jak se tak na vás dívám, je to zhruba padesát na padesát," zavtipkoval a obě party spustily první tóny "Ná, Ná, Ná". Tedy songu, který asi schválně evokuje název chinaskovic desky "Na, na, na a jiné popjevky" z roku 2000.

Koncerty ve vlaku mají zvláštní náboj. Kromě komorního rázu se vyznačují ... jasně, kýváním celé soupravy. Kdo jezdíte vlakem, znáte to. I když je první třída o něčem jiném než standard českých železnic, kývání vagónu ze strany na stranu se nevyhnete. Ve čtvrtek to ale nevadilo, kývání spíš podtrhovalo uvolněnou a neformální atmosféru, která se v zadním traktu rychlíku vytvořila. Ono když narazíte do toho, kdo stojí vedle vás, je těžké odmítnout nastavenou pravici - já jsem Pepa - a pozvánku na panáka.

No Name + Chinaski, rychlík Košičan, 8.10.2009
© Marek Gerhard / musicserver.cz
Po společné písničce zahráli Chinaski další dva songy: "Vedoucího" (kterého pro tuto příležitost přejmenovali na "Strojvedoucího") a "Kláru". Ta doznala taky vlakové úpravy - znářezověla a především ji Malátný odzpíval v němčině. Jeho "r" by mu mohl závidět i doktor Vypich. Když pak dva songy odehráli i No Name, nebránilo už nic samotnému aktu pokřtění. Role barmana se za pultíkem ujal Michal Malátný a pohledem přejel několik plastových lahviček, naplněných vodou z českých a slovenských řek. "Takže uděláme takový míchaný drink. Jeden Hornád, Dunaj, Labe," vypočítával Malátný vše, co lil do dvoudecáku na whisky. Ten pak za potlesku všech přítomných vylil na výběrovou žlutou placku, popřál slovenským kolegům vše dobré a první český křest byl hotov.

Celý akt se opakoval ještě několikrát pro nově přistoupivší, kteří se k sestavě připojili postupně v Pardubicích, Kolíně a Praze. V mezidobí vyplňoval čas mezi stanicemi jam muzikantů obou skupin a také překvapivě svěže znějící remixy písniček, které No Name umístili na bestofku jako bonusy a které zněly z reproduktorů v salónním voze.

No Name + Chinaski, rychlík Košičan, 8.10.2009
© Marek Gerhard / musicserver.cz
Poslední křest pak proběhl v Praze, přímo na Hlavním nádraží. Za světel kamer a fotoaparátů se opakoval stejný scénář: duet, dva songy No Name, dva songy Chinaski, křest, rozhovory. Obě party tu završily téměř sedm set kilometrů dlouhou jízdu.

Schází dodat, že úspěšnou. Fanoušci byli spokojení - a o to šlo asi nejvíc.

NÁZORY
  • ........ (Denda, 09.10.2009 23:48) Reagovat

    hmmmmmmmmmmmmmmmmmmm......................................

  • ti se dlouho hledali (huxl, 15.10.2009 13:54) Reagovat

    HNUS.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Chinaski i po třiceti letech hraní hlásají: "Mám chuť zlobit." A tak zlobí. V klipu jedou i BDSM (28.03.2024 08:55)
- Video: Abstraktním klipem "Studený štart" lákají No Name na brzy startující turné (21.03.2024 14:26)
- Video: No Name zvou klipem "Ak nejde o všetko" na jarní turné (08.03.2024 08:14)
- Chinaski se vrátili z nahrávání v Rockfieldu a přidávají druhou O2 arenu, kde oslaví 30 let třiceti největšími hity (01.03.2024 14:22)
- Video: "Láska je na nic," tvrdí Chinaski v novém klipu (03.01.2024 09:11)
- Nové desky 49/2023 - od Nicki Minaj přes Tate McRae po No Name (13.12.2023 16:00)
- Chinaski oslaví třicet let na scéně v O2 areně třicítkou největších hitů (27.11.2023 18:51)
- Recenze: No Name zvážněli. Album "V pôvodnom znení" se hodí spíš k pozornému poslechu než k tanci (14.11.2023 16:00)
- No Name vydávají "V pôvodnom znení" a ohlašují turné s Nocadeň (13.11.2023 11:23)
- Video: "Smůla" je snad nejsmutnější píseň od Chinaski vůbec. Klip má přesto pozitivní poselství (10.10.2023 11:52)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Themroc Queen Adele AC/DC Sia U2 Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu