shop.musicserver.cz
Česko Slovenská SuperStar, 1. semifinále - dívky, 4.10.2009

SuperStars hot girls převálcovaly kluky

Vydáno: 05.10.2009 07:42 v sekci Naživo - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Po sobotním velmi nevyváženém pánském semifinále se do toho v Česko Slovenské SuperStar konečně obuly i holky a už od prvních vystoupení bylo jasné, že kluky převálcují. Zatímco mezi pány byly dva, tři výborné výkony, u děvčat byl poměr zcela opačný.

Live: Česko Slovenská SuperStar

kolo: 1. semifinále - dívky
datum: 4. října 2009
Předchozí kolo

Česko Slovenská SuperStar
© superstar.tv
Něco málo po osmé hodině večerní, nasvícené pódium a na něm dvanáct děvčat. V tu chvíli ještě nikdo nemohl tušit, co se strhne až začnou holky zpívat. Ono to vlastně začalo už vzhledem. Asi jsem totálně out, ale zatímco dámy byly vystajlované velmi sexy, kluci připomínali spíš slušnou partu metro- či homosexuálů. A ještě než začnu s hodnocením jednotlivých výkonů, musím hodit do placu jednu otázku: Netuší někdo, proč je přenos tak neskutečně dlouhý? Téměř tři hodiny jsou jednoduše zabijárna. Přece to nemůže být proto, aby se mohli vykecat moderátoři. Ale jiný důvod nevidím.

Asi se shodnu s většinou, že to o těch sexy holkách zrovna neplatilo o Leoně Šenkové, která není ideál krásy. Navíc patří do toho ranku semifinalistů, které by radši produkce neměla nechat mluvit a naopak je nechala jen zpívat, a to nejlépe hodně často. Z jejího kontraaltu, jenž nechala rozeznít v české verzi "Hot Stuff" Donny Summer, si prostě museli všichni sednout na zadek. Člověk jí pak odpustil i poněkud neortodoxní pohyb po jevišti připomínající rozzuřeného medvěda.

Sluníčko typu Nikolety Balogové jsme už v Česku měli. Jenže Petra Páchová nepůsobila dětsky, teda alespoň ne tolik. Obě ale mají něco společného - vedle natočených vlasů - jsou totiž výborné zpěvačky. Nikoleta vystřihla "Saving All My Love For You" Whitney Houston s grácií profesionálky a do dalších x kol má v podstatě jen dva úkoly - zlepšit sykavky a vypilovat ořezané výšky. Jinak je to ale finalistka jak vyšitá.

V podobném duchu pokračovala i Markéta Konvičková. Ona se tedy zpočátku svou mluvou projevila především jako hrdá obyvatelka moravskoslezského kraje, ale na to všichni zapomněli, když slyšeli, co provedla s odrhovačkou "Umbrella" Rihanny. Překlopila ji do vyklidněné podoby a v podstatě z ní udělala svoji písničku, což je velmi vzácný dar, pokud se jí to povede častěji. Porota těžko hledala slova a já jsem na tom podobně.

Deborah Kahlová možná započala novou éru. Zatímco bych spíš čekal, že Češi budou reprezentovat Německo, tady je to naopak a ostudu našim severním sousedům rozhodně neudělala. "I Try" Macy Gray se čekalo spíš od jiné semifinalistky, a proto byl výběr i její podání velkým překvapením. To bylo zpěvnější než originál a jediné, co se jejímu podání dalo vytknout, byl odsekávaný text, který jako by do této verze místy nepatřil.

Velmi silnou první pětku uzavřela Dominika Stará. Vzala si "One Night Only" Jennifer Hudson, což je písnička pohrávající si se silnými melodiemi Ameriky padesátých let. Jenže je u nás poměrně neznámá, což mohl být malý zádrhel. Dominika nás i tak mistrně provedla po všech jejích polohách i s ostrými až řezavými výškami, ale přesto to byl výborný výkon. Daleko více ji sráželo její chování. S takhle dobrým zpěvem by měla mít sakra alespoň nějaké sebevědomí.

To Lucia Láncošová byla její úplný opak. Jakmile se objevila na obrazovce, bylo jí všude plno. Ač teprve patnáctiletá, její komunikativní projev tomu vůbec neodpovídal. Jenže si v "Muoj Bože" Kataríny Knechtové vzala těžší sousto, než mohla nejspíš zvládnout. Je to holt velmi těžká písnička, která vyžaduje nějakou zkušenost, nejen tu pěveckou, ale i životní. Jak řekl Pavol Habera, bylo to opravdu špatné a falešné. Nicméně i přesto si myslím, že Lucia má na postup. Měla by zabrat buď krátká sukýnka a šmírácký pohled kamery pod ni, nebo i to, že je jednoduše přirozeně sympatická.

Aneta Galisová udělala tu samou chybu jako René Bošeľa v sobotu. Jestliže si neumí vybrat pět písniček tak, aby o žádné z nich nemusela říkat, že se jí moc nelíbí, je někde něco špatně. Na druhou stranu je nutné dodat, že "Teď královnou jsem já" z "Kleopatry" byl opravdu blbý výběr. V tu chvíli je jednoznačně zaškatulkovaná - dobrá pro muzikál. Odzpívala ji dobře a k tomu přidala vrchovatě teatrálnosti. Jestli Aneta postoupí dál, bude mít co dělat, aby pel téhle písničky ze sebe oklepala.

Paulína Ištvancová se v castingu uvedla geniálně - gospelově - a na to si netroufne jen tak někdo. Jenže nyní je v semifinále a tady se produkce vůči ní zachovala pěkně potměšile. Vybrat jí ke klavíru čistý latino rytmus "Let's Get Loud" Jennifer Lopez si totiž jinak nedokážu vysvětlit. To by musela být Paulína bůh, aby z této kombinace udělala vystoupení, které by se vyrovnalo první pětce semifinalistek. A to ona tedy není. Nebudu tvrdý jako porota a napíšu jen, že to nebylo tak špatné a doufám, že ji uslyším i příště.

Další patnáctiletá holčička soutěže Monika Bagárová si jako jediná vzala chlapskou písničku, jenže R Kellyho "I Believe I Can Fly" už zpívalo tolik holek, že se to snad ani nepočítá. To ale nic nemění na faktu, že se v ní ukázala jako majitelka patrně nejzajímavějšího hlasu (pozor - ne nejvýraznějšího, ale nejzajímavějšího). Když k tomu připočtete absenci výraznějších intonačních výkyvů, máme tu další adeptku na finále. Jen by to chtělo trošku víc dospět; trhání krčních mandlí její sestry není tak závažné, aby to musela oznamovat dvěma národům, i když to jistě myslela upřímně.

Jestli si někdo vybral opravdu nešikovně, byla to Dominika Maščuchová a "Vietor" od další účastnice SuperStar Zdenky Predné. Češi ji budou znát jen těžko (sám jsem ji slyšel poprvé) a především ve stylu názvu prosvištěla v jejím podání bez zapamatovatelných momentů. Sice hezky, ale to v jejím případě nestačí. Ze Slovenek je to možná nejžhavější kandidátka na vyhazov.

Český průser v tomto semifinále byla Adriana Kopecká alias nově Adriane Kraft. Může být sice přesně ta s nejvýraznější barvou hlasu, ale ve chvíli, kdy ho nepoužije, jako v "Beautiful" Christiny Aguilery, a předvede něco ve stylu dvě vydechnutí před smrtí, kdy jí ani není rozumět, co vlastně zpívá, je to katastrofa. To už se nedá schovat ani za alternativní pojetí. Adriana zkrátka kombinovala, kombinovala, až překombinovala a rázem se nominovala na favorita na vyřazení.

Poslední v pořadí Karolínu Majerníkovou mohl se "Sway" potkat podobný osud jako Ištvancovou, jenže "Sway", ačkoli se nám snažili namluvit, že je od Pussycat Dolls, pochází už z raných padesátých let, a tak má ke klavíru daleko blíže. A tak i výsledek nevyzněl nijak kontraproduktivně. Ale dopadlo by to daleko líp, kdyby si to uvědomila i mladá Košičanka. Kdyby se ponořila více do její hloubky, vyzněl by její zpěv určitě daleko lépe. Škoda.

Jak to viděl Honza Průša

Holky, na rozdíl od sobotní chlapecké tragédie, umí všechny do jedné zpívat. To by ale v pěvecké soutěži mělo být samozřejmostí. Jinak jsou z velké části zaměnitelné, nejsou osobnostmi. O tom, jak bude večer vypadat, hodně naznačily úvodní nudné medailonky. Nuda totiž byla hlavním prvkem tohoto semifinále. I tak mě ale dokázala zaujmout polovina zpěvaček.

Deborah Kahlová má fantastickou barvu hlasu. "I Try" odzpívala po svém a bez zbytečného přehrávání na sebe příjemně upozornila. Ještě o něco víc se dokázala prodat Dominika Stará. Předvedla jízdu s jasným tahem na bránu. To Anetě Galisové se podařil husarský kousek. Zaujala mě i v skladbě, kterou jinak nemám vůbec rád (nešťastný Michal David) a navíc v ní byla sama sebou. Bavila mě od začátku do konce, a když si v dalším kole vybere normální píseň, nemusí se bát muzikálové nálepky. Zazářila i Paulína Ištvancová, i když to porota ani Tomáš neocenili. Pochopila, že musí zpívat především pro sebe a být sama se sebou spokojená, aby stejně mohla působit i navenek. "Let's Get Loud" si tak užívala nejen ona, ale i já. Na Monice Bagárové se s Tomášem shodneme a netřeba z mé strany nic doplňovat. Jinak je to s Adrianou Kopeckou. Jaký průser? Vždyť to bylo dokonalé. Jako jediná z holek má koule a dala je tam. Bylo to plné emocí, prožitku a bez chyb. Největší osobnost se skvělým feelingem. Díky Adriano.

Bylo by naivní myslet si, že SuperStar bude přetékat zajímavými a originálními zpěvačkami. U holek mě ale překvapilo, jak moc nemastných a neslaných, i když intonujících zpěvaček (takových Šárek Vaňkových), hodících se leda tak do muzikálu nebo stupidních televizních show, nabízí. Na rozdíl od Tomáše a poroty jsem se v úvodu málem unudil k smrti - výkony Nikolety Balogové a Markéty Konvičkové patřily přesně do této kategorie a později se k nim přidaly ještě Dominika Maščuchová a Karolína Majerníková. Nebavila mě ani Leona Šenková, ta ale patří do jiné škatulky.

A kdo si zaslouží vypadnout? Kdyby mohly vyletět dvě Slovenky, Lucia Láncošová a Dominika Maščuchová. Lucia večer svůj zpěv prostě nezvládla (i když nepochybuji, že zpívat umí) a Dominika je přesně taková, jak řekl Paľo Habera - není zpěvačkou, ale jen si na ni hrála.

SMSku posílám trošku labilní, ale nejvýraznější Adrianě Kopecké a jsem zvědav, koho večer společně vyřadíme.

Která dvě děvčata opustí Českou Slovenskou SuperStar v prvním semifinále? Dozvíme se to v pondělí večer.

NÁZORY
  • Adriana (u-roxx, 05.10.2009 08:07) Reagovat

    souhlasím s Honzou, Adriana je skvělá zpěvačka s vynikajícím a neobyčejným hlasem... Jestli dnes vypadne, tak na světě není spravedlnost...

  • Adriana (jisa57, 05.10.2009 09:52) Reagovat

    Plně souhlasím. Adriana je velmi talentovaná a vyjímečná pěvecká osobnost. Problém je v tom, že její zpěv a projev je pro mnohé v naší vlasti těžko stravitelný. Pokud někdo nezpívá stylem široké věřejnosti blízkým, bývá často v zárodku udušen, možná z hloupé obavy, že něco nového na této scéně by mohlo znamenat v budoucnu případně negativní dopad na vlastní zaběhlou činnost. Adriana Superstar těžko vyhraje, i když bych jí to z celého srdce přál. Těší mne však, že žádná Superstar není v tomto případě rozhodující, a že o Adrianu začínají mít zájem vyznamní zahraniční producenti. Superstar byla, je a zůstane pouze znamenitým příjmem pro provozovatele. Nová superstar bude po nějakou dobu ozdobou VIP večírků a za cca 5 let si na ní již nikdo nevzpomene. Současná hiearchie české pěvecké VIP ani nemá logicky zájem o nárust své nové konkurence.

  • Adriana (nanik, 05.10.2009 14:32) Reagovat

    Souhlasim s autorem clanku, to ani nebyl zpev co Adriana predvedla a meli by ji vyhodit.

  • Skvelé semifinále (johny013, 05.10.2009 15:05) Reagovat

    Mne sa dievčenské semifinále páčilo....aj keď s niečim s porotou nesúhlasím....prvých 5 dievčat bolo super. Dominika Stará bola dobrá ale neviem si to porovnať s originálom, lebo som ju originál nepočul, ale spievala dobre. Čo sa týka Markéty Konvičkovej jej vystúpenie sa mi páčilo asi najviac ale to či urobila vlastnú pesničku neviem povedať, pretože Umbrellu prespievala Mandy Moore presne do takej verzie ešte pred Markétou, či ju mala možnosť počuť to neviem... www.youtube.com/watch?v=BMB6YOWzQMY Inak aj Aneta Galisová spievala podľa mňa dobre aj dobre vyzerá:-)))...Adriana Kopecká to je komplikované...pretože bolo cítiť že v tom bol cit, aj keď niekedy som si hovoril či nemôže spievať aj klasicky....ale povedať jej, že nespieva fakt nemuseli, pretože tak vie spievať len málokto...Možno keby spievala niečo iné napr. Joss Stone tak by to znelo lepšie, ale určite sa to odlišovalo od ostatných vystúpení...Najslabšie vystúpenie bola pesnička Vietor ale to bola chyba výberu, možno inú pesničku by zaspievala oveľa lepšie tak isto aj Paulína....A posledná Sway podľa mňa to bolo dobré vystúpenie a nemusia stále porovnávať s dakým keď raz hovoria, že dakto dakoho kopíruje....Mne osobne sa v 3. SHS Sway ako ju spievala Dominika Mirgová nepáčilo lebo strašne afektovala na môj vkus a dávala veľky dôraz na anglické slová....To kto vypadne fakt netuším pretože každý má iný vkus, ale podľa mňa by radšej mohli vypadnúť 4 chlapci:-))))

  • Superstar (Petra, 05.10.2009 15:34) Reagovat

    Je úplně jasný, proč ten přenos trvá tak dlouho. Aby mohla být po každým druhým soutěžícím reklama. To si kolikrát radši pustím jen ty ukázky na nova.cz.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Fifth Harmony na "7/27" postupují směle vpřed (03.10.2016 14:00)
- K(r)ávoviny: ostudy týdne - Shakira, Steven Tyler a X Factor (27.05.2014 08:00)
- Přípravy na souboj Hlasu a X Factoru vrcholí (08.01.2014 09:50)
- Desátou vítězkou britského X Factoru se stala Sam Bailey (16.12.2013 10:54)
- SuperStar Sabina Křováková poskládala kapelu a tvoří vlastní písně (05.07.2013 09:31)
- Kylie a Dannii Minogue budou společně porotcovat v X Factoru (26.06.2013 10:12)
- Sabina Křováková i Štefan Pčelár vydali svá debutová alba (11.06.2013 16:48)
- Naživo: Třetí ex-federální SuperStar se stala Sabina Křováková (03.06.2013 00:15)
- Naživo: V GrandFinále si to rozdá Sabina se Štefanem (27.05.2013 00:11)
- Nové desky pro 22. týden (26.05.2013 05:00)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Kabát Queen Sia AC/DC U2 Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Liam Gallagher Dua Lipa Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu