shop.musicserver.cz
Nové desky pro 40. týden

Nové desky pro 40. týden

Vydáno: 04.10.2009 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Hvězdy tohoto týdne potěší především náctileté - se třetí deskou se vracejí Tokio Hotel, k nim se přidají lamači srdcí Backstreet Boys a na stejnou kategorii zacílí i Demi Lovato. Dospělí si spíše vychutnají Natalii Imbruglia, rockoví fanoušci s radostí přivítají Marillion a tanečníci DJe Tiësta.

Pokud se v pondělí 5. října vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Tokio Hotel - Humanoid (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop rock / electro rock

Tokio Hotel - Humanoid
Tokio Hotel se vrací zpět a tentokrát to hodlají rozjet ve velkém po celém světě. Čtveřice z Magdeburgu Bill Kaulitz, Tom Kaulitz, Georg Listing a Gustav Schäfer, vydávají třetí počin "Humanoid" hned ve dvou jazykových verzích - v anglické a samozřejmě německé. Kapela při nahrávání spolupracovala s řadou prominentních světových producentů, jako jsou The Matrix, Guy Chambers nebo Desmond Child. Natočili pětadvacet skladeb a nakonec vybrali dvanáct z nich. Tedy v případě standardní verze. Fanoušci ale jistě radši sáhnou minimálně po deluxe edici, která přidává další čtyři songy navíc. Tím to ovšem zdaleka nekončí - vedle iTunes verze je tu pro opravdu skalní příznivce ještě Super Deluxe Fanpack s dalšími dárečky. Většina z nich bude ale nejspíš překvapena. Tokio Hotel totiž posunuli svůj styl blíže elektronickým kapelám jako třeba Depeche Mode, což zjistíte díky ukázkám na MySpace.com skupiny.


Natalie Imbruglia - Come To Life (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / electro-pop

Natalie Imbruglia - Come To Life
Australská zpěvačka Natalie Imbruglia opět dodržela svůj čtyřletý odstup od předchozí nahrávky, kterým trápí opakovaně své fanoušky, a letos vydává svoji čtvrtou desku "Come To Life". Ovšem stálí příznivci by si měli dát pozor. Už podle prvních vlaštovek z novinky, které naleznete například na jejím MySpace.com, je zřejmé, že se tentokrát vydala trošku jiným směrem. Svůj kytarový pop vyměnila za poněkud tanečnější verzi a její hudbu ovládla do velké míry elektronika. K těmto svým experimentům získala Imbruglia i nadmíru zajímavé spolupracovníky v čele s Chrisem Martinem z Coldplay coby autorem a Brianem Enem coby producentem. Ti se ale podíleli jen na části alba, pod zbytek se podepsali povětšinou lidé, kteří mají na svědomí předchozí desky, a to včetně jejího bývalého manžela Daniela Johnse, frontmana Silverchair.


Backstreet Boys - This Is Us (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / r'n'b

Backstreet Boys - This Is Us
Někdejší lamači dívčích srdcí, američtí Backstreet Boys se po vzoru Take That pokoušejí o podobně zdařilý návrat, který se jim až tolik nedaří. Předchozí dvě desky i přes umístění v řadě světových hitparád nedosáhly takového úspěchy jako nahrávky před pauzou. Nyní tato čtveřice servíruje už třetí návratové CD "This Is Us", které je v celkovém pořadí již sedmé, a členové kapely Nick Carter, Howie Dorough, Brian Littrell a AJ McLeann na něm spolupracovali se silným týmem producentů a skladatelů, mimo jiné s T-Painem, Maxem Martinem, Brianem Kennedym (Rihanna, Chris Brown) a Claudem Kellym (Britney Spears, Kelly Clarkson). První ochutnávkou, která je ke slyšení na MySpace.com skupiny, je singl "Straight Through My Heart".


DJ Tiësto - Kaleidoscope (Panther)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: trance / electro / house

DJ Tiësto - Kaleidoscope
DJ Tiësto svým pražským vystoupením v O2 areně fanoušky moc nenadchl, a tak si bude muset napravit reputaci alespoň novým albem "Kaleidoscope". A podle osazenstva, které se mu podařilo nalákat k nahrávání, má pro to slušný základ. Mezi všemi nejvíce září jméno Nelly Furtado, ale ani ostatní jako Emily Haines z Metric, Priscila Ahn, Kianna z Tilly And The Wall, Jónsi ze Sigur Rós, Kele Okereke z Bloc Party, Calvin Harris nebo Sneaky Sound System nepatří mezi neznámé umělce. Jak dopadla spolupráce těchto lidí s tranceovým DJem zjistíte poslechem celého alba na MySpace.com Tiësta.


Demi Lovato - Here We Go Again (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop rock

Demi Lovato - Here We Go Again
Jestli máte pocit, že to není tak dávno, co jsme vám v Nových deskách představovali debut hlavní hvězdy filmu "Camp Rock" Demi Lovato, pak se nemýlíte. Díky zpoždění k nám ze Států její prvotina "Don't Forget" dorazila zhruba před půl rokem. Zpoždění, ale o dost menší nabrala i druhá "Here We Go Again", která za Atlantikem vyšla na konci července. Dvanáctku nových písniček Demi Lovato za spolupráce s producentským týmem, v němž nechybí ani producent debutu John Fields, naladila na rockovou a místy až punkovou notu a některé písničky tak připomínají starší věci Avril Lavigne. Při nahrávání "Here We Go Again" se ale zpěvačka snažila, aby byla více v její režii, proto se rozešla s Jonas Brothers a většinu písniček si napsala sama s více autory. Jaký to mělo dopad, můžete zjistit z ukázek písniček v internetovém obchodě Amazon.com.


Agnes - Dance Love Pop (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: europop / taneční hudba

Agnes - Dance Love Pop
Před čtyřmi roky se stala Agnes Carlsson nebo také zkráceně pouze Agnes druhou vítězkou švédského "Idol", či chcete-li švédskou SuperStar. Nyní už má za sebou tři alba a tím třetím v pořadí "Dance Love Pop" se jí konečně podařilo prorazit i do světa, a to rok po tom, co deska vyšla v její domovině. Agnes se na ní pustila do tanečního europopu, se kterým jí pomohl především producent a autor v jedné osobě Anders Hansson. Ve Švédsku je tahle deska přirovnávána k nahrávkám Madonny a Whitney Houston a její hlas zároveň k divám sedmdesátých let. Do jaké míry jsou tato tvrzení opodstatněná, můžete zkoumat na jejím MySpace.com.


Marillion - Less Is More (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

Marillion - Less Is More
Britští Marillion vždy tak trochu vybočovali z řady a rockových škatulek a s každým řadovým albem objevili kousek něčeho nového. Výjimkou není ani deska "Less Is More". Pětice muzikantů vybrala některé ze svých skladeb a dala jim akustickou podobu - přesně takovou, v jaké je kapela prezentovala naživo. Vybráno bylo celkem dvanáct kousků (včetně schovaného songu) a s některými z nich se posluchači setkají v akustické podobě vůbec poprvé, přičemž pár písní Marillion ozdobili i novými aranžemi. Jestli akustický kabátek kapele sluší, posuďte sami. Jednu z takto upravených písniček "Hard As Love" najdete i na MySpace.com profilu kapely.


Air - Love 2 (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: elektronica / downtempo / trip hop

Air - Love 2
Nicolas Godin a Jean-Benoît Dunckel alias francouzské duo Air po dvou letech připravili svým fanouškům a příznivcům elektronické hudby všeobecně své šesté album s názvem "Love 2". Natáčení probíhalo v jejich vlastním studiu a všech dvanáct skladeb (respektive čtrnáct v případě koupě přes iTunes) má stejné autory i producenty - samotné Air. Podstatnou část této nahrávky si můžete již nyní poslechnout na jejich MySpace.com, a pokud by vás zajímala její živá podoba, pak navštivte 12. prosince pražský klub SaSaZu, kde kapela vystoupí naživo.


Rosanne Cash - The List (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / country

Rosanne Cash - The List
Zpěvačka Rosanne Cash podědila po svém otci, slavném zpěvákovi a skladateli Johnny Cashovi, velkou zálibu v country. Na své nové desce však žádné nové skladby neskládala a sáhla do arzenálu kultovních country písní. Její novinka "The List" se totiž váže k seznamu, který vytvořil její otec, když bylo zpěvačce osmnáct let. Sepsal seznam stovky country skladeb a řekl jí, že když se je všechny naučí, bude opravdu vzdělaná. Podle svého vybrala nejznámější kousky a přezpívala je. Ze známých skladeb se tak na CD objevují písně jako "Bury Me Under The Weeping Willow" od The Carter Family nebo Dylanova "Girl From The North Country". Jak Rosanne Cash prozradila, svou roli interpreta (namísto skladatele) si nadmíru užívala a jestli se jí práce povedla, posuďte sami na jejím MySpace.com.


V krátkosti - Kraftwerk

Německá skupina Kraftwerk, která dnes již patří k mentorům elektronické hudby, připravila pro své fanoušky remasterovanou edici osmi řadových desek od "Autobahn" z roku 1974 až po "Tour de France" z roku 2003. Alba vyjdou buď v CD podobě nebo na vinylu, ovšem v případě Česka pouze v anglické verzi. Celé toto Kraftwerk uzavřou box setem "The Catalogue" vycházejícím až v listopadu a obsahujícím všechny znovu vydaná alba.

Dále vychází:

Alice Russell - Pot Of Gold (Panther)
Ataxia - Automatic Writing (EMI)
Beach Boys - Christmas Harmonies (EMI)
Black Gold - Rush (EMI)
Blutvial - I Speak Of The Devil (Mystic Production)
Callas And Friends - The Legendary Duets (EMI)
Cecilia Bartoli - Sacrificium (Universal)
Deadmaus - For Lack Of A Better Name (EMI)
Eric Clapton - Same Old Blues (Panther)
Frank Sinatra - My Way (Universal)
Gilbert Becaud - Best Of (EMI)
Gorod - Process Of A New Decline (Mystic Production)
Herbie Hancock - Best Of (EMI)
Chopin - The Complete Waltzes (EMI)
John Coltrane - Best Of (EMI)
Kozena/Hugo/Capella Regia - Ceska Mse Vanocni/Pastorel (Universal)
Kraftwerk - Autobahn (vinyl) (EMI)
Kraftwerk - Autobahn (EMI)
Kraftwerk - Catologue/Ltd (EMI)
Kraftwerk - Computer World (EMI)
Kraftwerk - Computer World (vinyl) (EMI)
Kraftwerk - Radio (EMI)
Kraftwerk - Radio (vinyl) (EMI)
Kraftwerk - Techno Pop (EMI)
Kraftwerk - Techno Pop (vinyl) (EMI)
Kraftwerk - The Man Machine (EMI)
Kraftwerk - The Man Machine (vinyl) (EMI)
Kraftwerk - The Mix (EMI)
Kraftwerk - The Mix (vinyl) (EMI)
Kraftwerk - Tour De France (EMI)
Kraftwerk - Tour De France (vinyl) (EMI)
Kraftwerk - Trans (EMI)
Kraftwerk - Trans (vinyl) (EMI)
Ligabue - Buon Compleanno Elvis (Deluxe Edition Remastered) (Warner Music)
Ligabue - Miss Mondo (Deluxe Edition Remastered) (Warner Music)
Ligabue - Nome E Cognome (Deluxe Edition Remastered) (Warner Music)
Miles Davis - Best Of (EMI)
Nat King Cole - Christmas Song (EMI)
Rod Stewart - The Rod Stewart Sessions 1971-1998 (Rarities/Sessions Box) (Warner Music)
Rorate Coeli - Advent a Vánoce v barokní Praze (Supraphon)
Různí - Blues ze Staré Pekárny č. 4 (Indies Scope)
Různí - Christmas Classics By The Fire (EMI)
Různí - State Of The Art-Dgg Story (Universal)
Různí - Tanecni Liga 116 (Universal)
Různí - Ultimate R&B 2009 (Universal)
Scar Symmetry - Dark Matter Dimensions (Warner Music)
Shadows Fall - Retribution (Mystic Production)
Steve Morse Band - Out Standing In Ther Field (Warner Music)
Support Lesbiens - Soft Collection 1994-2009 (Universal)
Vilsy - Lady Rap (EMI)
Waldemar Matuška - Sbohem lásko... Zlatá kolekce (Supraphon)
Wayne Shorter - Best Of (EMI)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- "Čisté zlo," kritizuje frontman Skillet potratovou hymnu Demi Lovato (25.01.2024 12:14)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Paws Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu