shop.musicserver.cz

SuperStar někomu vadí? Jeho chyba

Vydáno: 05.10.2009 05:00 v sekci Na okraj - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Počátkem října se Česko Slovenská SuperStar posunula do nové fáze - předtočené castingy nahradili diváci se svými esemeskami, které rozhodnou o tom, kdo půjde dál. Pravděpodobně se o něco zvedne sledovanost. A také se opět začnou pořádně ozývat odpůrci podobných soutěží.

Česko Slovenská SuperStar
© superstar.tv
První ročník Česko hledá SuperStar trpěl mnoha mouchami, ale jako novinka zaujal nejvíce diváků a přinesl největší talenty. Dvojka byla ve všem o něco slabší a třetí ročník už dokoukali jen ti nejvěrnější. Restart v podobě X Factoru a hlavně angažování Leoše Mareše přineslo čerstvý vzduch a ukázalo, o co v podobných soutěžích jde - o emoce a opravdu zábavnou televizní zábavu. Jen se v nich holt zpívá. Určitě totiž neexistují proto, aby našly umělce, kteří zachrání národ před hudební degradací.

Vždycky mi přišli trošku mimo všichni ti kritici, kterým vadilo, že taková soutěž vůbec existuje. Každý správný zpěvák se prý má k úspěchu prohrabat léty hraní v klubech, jakákoli jiná cesta v podstatě ani není etická... (Takový Roman Lipčík musí Nově děkovat, že pro své cíleně kritické sloupky v časopisech Instinkt a Report si nemusí témata cucat pracně z prstu a má o čem psát.) Jenže po letech snad už většina z nich pochopila, že účast či dokonce vítězství v SuperStar přinese účinkujícím pouze rychlou slávu a pokud nejsou muzikanty tělem i duší, dostanou se maximálně do vedlejších rolí v pražských muzikálech. A opravdový talent, který se z rychlokvašeného úspěchu nepodělá a využije jej ve svůj prospěch, může českou scénu obohatit nejen o skvělou hudbu, ale i o tolik potřebný zdravý přístup k showbusinessu - protože talent v této době mnohdy zdaleka nestačí.

Leoš Mareš a Adela Banášová
© nova.cz
Za ty roky se už i televizáci naučili s natočeným materiálem pracovat v postprodukci a obohacovat jej o stále nové a překvapující prvky. Ironický komentář, dopracovaný k dokonalosti hlavně v několika prvních letošních dílech, hlášky členů poroty a neustálé špičkování moderátorů Leoše Mareše a Adely Banášové přináší tolik vtipných momentů, že by ledakterý sitcom mohl blednout závistí. A to teprve nyní začínají kola s opravdovým soutěžením a tím, proč je tento formát po celém světě tak úspěšný - nabízí příběhy a emoce. Občas i skutečně špičkové pěvecké výkony. Ale pro diváky jsou takové chvíle opravdu jen takový bonus k moderní a zábavné show.

Čekám od Česko Slovenské SuperStar, že stvoří úžasného umělce, který nejenže zboří hitparády obou zemí, ale natočí i desku nesporných uměleckých kvalit? Ne. Ale spousty večerů s úsměvem na rtech a občas i se slzou v oku? To zcela určitě ano.

Proč všichni ti, kterým SuperStar vadí a nebaví je, netráví čas něčím jiným než sepisováním její kritiky? Mě třeba zcela míjejí sportovní utkání, ale abych sledoval fotbalové nebo hokejové přenosy jen proto, abych na ně mohl nadávat, nebo nedejbože o tom někam psát, to by mě opravdu nenapadlo. Tak pro příště, milí rýpalové, kteří asi nemáte nic jiného na práci. Dám vám dobrou radu. Vykašlete se na to. Ignorujte SuperStar. Vezměte do ruky televizní ovladač a přepněte kanál. Třeba na ten fotbal. Proč ztrácet čas něčím, co vás nebaví a od čeho čekáte úplně něco jiného?

NÁZORY
  • jj, DD (mouselet78, 05.10.2009 06:05) Reagovat

    poslední odstavec - naprostý souhlas

  • Opravdu? (Lubos, 05.10.2009 07:55) Reagovat

    Dobry clanek, ale tak leda na nejaky blog nactilete divenky, ktera se chysta obdivovat uz milionteho viteze souteze typu Cesko hleda, Cesko sonduje, Cesko prahne po dalsim beckovem muzikalovem zpevakovi. Prvni superstar jsem sledoval, protoze to melo smysl. Melo smysl vybrat nejlepsiho mladeho zpevaka ze vsech, co si to o sobe mysli. Zbytek je jenom nastaveni a pouha honicka za alespon podobnym cislem na peoplemetru. Nevadi mi, ze v televizi bezi superstar, jak pise autor, kdyz na to prijde, beru do ruky ovladac a prepinam. Vadi mi ale, ze si z nas ten kanal, prospikovany reklamami skrz na skrz, dela v jednom kuse legraci. Kvalita poradu uz neni na nule, jak by se normalnimu divakovi mohlo zdat, ale dokonce pod nulou. Pustit do eteru porad, ktery neni ani o hudbe, neni ani legracni, neni ani naucny, neni ani publicisticky dokonce ani debatni, tak to je jen dusledek upadku teto televizni stanice. Porotci mi neprijdou vubec vtipni, moderatori pak jeste mene.
    Nevadi mi, ze v televizi bezi superstar. Vadi mi, ze tam nebezi nic jineho!

    • Re: Opravdu? (Honza Balušek, 05.10.2009 09:40) Reagovat

      V televizi neběží nic jiného? Vy chytáte jen Novu...? :) Ne... vážně.

      Podle mě je SS dost sranda, podle vás ne. A třeba včera bylo prvních pět výkonů děvčta úžasných. A nadávat na Novu bylo zvykem spíš v minulých letech, takový Comeback, Soukromé pasti či Kriminálka Anděl jí kredit dost zvedly.

      Mnohem strašnější budou Duety České televize. A ty navíc platíme z naší kapsy.

      • Re: Opravdu? (Saša, 05.10.2009 14:10) Reagovat

        Máš naprostou pravdu, Nova a její SS ročníky byla, je a vždy bude zábava (a docela přirozená), zatímco chystané Duety už jen dle ukázek bude před-reveluční šílenost a trapárna prvního stupně. Za naše...
        Mám ráda SS, vždycky jsem překvapená jaké talenty dřímaly v nejzapadlejších vískách a jsem tomuto pořadu vděčná za inteligentní zábavu.
        P.S. Taková STAR 21 mi včera vehnala slzu do oka...

    • Re: Opravdu? (Jitka, 10.10.2009 16:29) Reagovat

      Každý kdo pracuje se honí za něčím víc, výš, líp ..... atd. Tak proč odsuzujete televizi, že se honí za vyšší sledovaností? Každý podnikatel, každý pracující se honí za vyšším výdělkem. Kolik z nás pracuje pro něco jiného než peníze? Kolik z nás by zůstalo v práci kdyby tam nemuselo pro peníze?
      A cokoliv označit za nelegrační vyžaduje dost velkou dávku arogance, když si troufáte podle svého názoru posuzovat pohledy ostatních. Pár lidí to v dějinách dělalo, ale ty bych tu raději nejmenovala.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Fifth Harmony na "7/27" postupují směle vpřed (03.10.2016 14:00)
- K(r)ávoviny: ostudy týdne - Shakira, Steven Tyler a X Factor (27.05.2014 08:00)
- Přípravy na souboj Hlasu a X Factoru vrcholí (08.01.2014 09:50)
- Desátou vítězkou britského X Factoru se stala Sam Bailey (16.12.2013 10:54)
- SuperStar Sabina Křováková poskládala kapelu a tvoří vlastní písně (05.07.2013 09:31)
- Kylie a Dannii Minogue budou společně porotcovat v X Factoru (26.06.2013 10:12)
- Sabina Křováková i Štefan Pčelár vydali svá debutová alba (11.06.2013 16:48)
- Naživo: Třetí ex-federální SuperStar se stala Sabina Křováková (03.06.2013 00:15)
- Naživo: V GrandFinále si to rozdá Sabina se Štefanem (27.05.2013 00:11)
- Nové desky pro 22. týden (26.05.2013 05:00)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Kabát Adele Queen Sia U2 AC/DC Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu