shop.musicserver.cz
Pohled do britských hitparád platných od 6. září

Británii šéfuje Jay-Z a jeho komando

Vydáno: 06.09.2009 21:55 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Silná zámořská trojka Jay-Z, Rihanna a Kanye West si podmanila Británii singlem "Run This Town", porazili i Sugababes. Pro Jay-Zho je to vůbec první číslo jedna. Mezi alby si na vrcholu hoví i nadále Arctic Monkeys, ale "Humbug" zatím neprodává nijak závratná čísla.

Jay-Z - Run This Town
© facebook interpreta
Americký rapper Jay-Z se díky "Run This Town" po čtrnácti letech konečně dočkal čísla jedna v britském žebříčku. Pravda, Jay-Z už na vrcholu britské hitparády figuroval třikrát, ale pokaždé byl ve skladbě jen hostem. Dvakrát s Beyoncé (v "Crazy In Love" v roce 2003 a o tři roky později s "Déja Vu") a předloni s Rihanniným "Umbrella". Sám se maximálně dvakrát dostal na dvojku, ale Top 10 hit jako hlavní interpret v Británii už neměl od roku 2002. Pilotnímu singlu z jeho nové desky "Blueprint 3" pomohli Rihanna a Kanye West. Pro oba je to třetí vítězství v UK Top 40.


Jay-Z ft. Rihanna & Kanye West - Run This Town

Na dvojku se vyšplhaly Sugababes s novinkou "Get Sexy". Je to pro ně náplast po neúspěchu "No Can Do" a možná původně pošilhávaly i po čísle jedna. "Get Sexy" jim ale mělo zajistit průlom za oceánem, takže tam budou určitě upírat větší pozornost. V Británii si zapisují už šestnáctý Top 10 hit a devátý v Top 3. Ještě dodám, že skladba je postavená na klasice "I'm Too Sexy" od Right Said Fred, která se také zastavila na dvojce v UK Chart.

Těžko uvěřitelný skok z třicítky na šestku v padesátém týdnu v Top 40 se tento týden povedl Kings Of Leon se singlem "Sex On Fire". Skladba vyšla na singlu bez týdnu před rokem a je dokonce nejprodávanějším digitálním singlem v rámci Velké Británie. Písni nepomohlo trochu rozpačité vystoupení kapely na festivalu v Readingu minulý víkend, ale fakt, že píseň zazpíval jeden z finalistů v televizní soutěži X-Factor.

Na dvanáctce je rapper Wale, jehož "Chillin'" pomohla v refrénu Lady GaGa. Pro americkou zpěvačku je to letos už pátý singl v britské Top 30. Wale letos hostoval v Top 10 hitu Daniela Merriweathera.

Domácí dívčí duo Booty Luv začíná propagovat svoje druhé studiové album, ale "Say It" se dostalo jen na šestnáctku. Dvojice zpěvaček z někdejší teenagerské senzace Big Brovaz tak prodlužuje svoje čekání na Top 10 hit. Naposledy ho dosáhly v roce 2007 se "Shine". Stejně dlouho čeká na hit i Jamie T, který po neúspěchu "Sticks 'N' Stones" vydal promptně druhý singl z nové desky "Kings And Queens", ale skladba "Chaka Demus" se dostala jen na číslo 23.

Největší úspěch své kariéry slaví kapela Friendly Fires, kteří se za svůj bezejmenný debut dočkali nominace na Mercury Prize. Deska nyní vychází znovu a na bonusovém CD je i nový singl "Kiss Of Life", který tento týden boduje na třicítce. Mercury Prize se uděluje v úterý. Budou oni ti šťastní? Do čtyřicítky, přesněji na číslo 38, se dostal i třetí singl z poslední desky The Prodigy "Take Me To The Hospital".


Friendly Fires - Kiss Of Life

    Top 10 - singly:
  1. Jay-Z feat. Rihanna & Kanye West - Run This Town (D)
  2. Sugababes - Get Sexy
  3. David Guetta feat. Akon - Sexy Bitch (D)
  4. Dizzee Rascal - Holiday
  5. The Black Eyed Peas - I Gotta Feelin’
  6. Kings Of Leon - Sex On Fire
  7. Little Boots - Remedy
  8. Tinchy Stryder feat. Amelle - Never Leave You
  9. Beyoncé - Sweet Dreams
  10. Esmee Denters - Outta Here

Arctic Monkeys - Humbug
© facebook interpreta
Arctic Monkeys se na čele albového žebříčku zdrželi ještě jeden týden. Známe už statistiky z prvního týdne, v němž si "Humbug" koupilo 96 tisíc Britů. Bylo to více než všechny ostatní desky v Top 10 dohromady, nicméně třetí album kapely mělo pomalejší start než třeba Kasabian nebo The Prodigy. Na dvojku tento týden poskočila zpěvačka Vera Lynn s "We'll Meet Again - The Very Best Of" a znovu si vylepšila svůj osobní rekord. Dobrý výkon na to, že je už čtrnáct let po smrti a svůj poslední hit měla v šedesátých letech.

Na čísle čtyři se do desítky vrací Kings Of Leon s "Only By The Night". Nejvýše postavenou novinku mají na šestnáctce Noah & The Whale s "The First Days Of Spring". Just Jack a jeho novinka "All Night Cinema" se vyjímá na čísle 22, na chvostu čtyřicítky ještě figuruje Sean Paul s "Imperial Blaze".

    Top 10 - alba:
  1. Arctic Monkeys - Humbug
  2. Vera Lynn - We'll Meet Again - The Very Best Of
  3. David Guetta - One Love
  4. Kings of Leon - Only By The Night
  5. Black Eyed Peas - The E.N.D.
  6. Paolo Nutini - Sunny Side Up
  7. Calvin Harris - Ready For The Weekend
  8. Florence And The Machine - Lungs
  9. Michael Jackson - The Essential
  10. James Morrison - Songs For You Truths For Me

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)
- Nejhranější domácí písničku obstarali filmoví Kryštof, celkově dál vede Dua Lipa (14.03.2024 10:00)
- Dua Lipa se vrací na vrchol rádiového žebříčku, ten albový pomalu ztrácí smysl sledovat (07.03.2024 09:30)
- Ofenbach se s oživeným hitem Kim Wilde protančili do čela rádiového žebříčku (01.03.2024 08:00)
- Kanye West a Ty Dolla $ign si podrobili český albový žebříček, digitálu vládne Benson Boone (22.02.2024 09:40)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Ozzy Osbourne na konto Kanyeho Westa: "S tímhle člověkem nechci mít nic společného!" (11.02.2024 09:11)
- Hudba v TV: Seriál "Idol" s The Weekndem si kritiku nezaslouží. Je krutý a nestydatě sexy, ale tne do živého (05.08.2023 09:00)
- Naživo: Beyoncé chtěla ve Varšavě ohromit dokonalostí. Projela se na obrněném transportéru a létala vzduchem (02.07.2023 08:44)
- Audio: Jay-Z představil novou verzi hitu "Empire State of Mind". Bohužel není tak nostalgická jako ta původní (19.04.2023 18:12)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Adele Queen Sia AC/DC U2 Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu