shop.musicserver.cz
Nové desky pro 36. týden

Nové desky pro 36. týden

Vydáno: 06.09.2009 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Mnoho desek bez velkých jmen - toť charakteristika tohoto týdne. Nicméně malou událostí je desáté album Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře, za povšimnutí stojí společné dílo Petea Yorna a Scarlett Johansson, po čase se hlásí Jamie T, konečně k nám dorazili countryoví Lady Antebellum a muziku přitvrdí Gotthard.

Pokud se v pondělí 7. září vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Svěrák & Uhlíř - Takovej ten s takovou tou (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pro děti

Zdeněk Svěrák a Jaroslav Uhlíř - Takovej ten, s takovou tou...
Autorská dvojice Zdeněk Svěrák a Jaroslav Uhlíř, kterou lze už po těch letech tvorby pro děti nazvat legendární, vydává jubilejní desáté album písniček z bezpochyby nejoblíbenější vyučovací hodiny na světě "Hodiny zpěvu". Album dostalo název "Takovej ten s takovou tou" a stylově vychází na začátku školního roku s pilotní skladbou "Na zahrádce". Na dvou discích najdete vedle deseti nových písniček i dvě operky "O dvanácti měsíčkách" a "Šípková Růženka" včetně jejich karaoke verzí.


Pete Yorn & Scarlett Johansson - Break Up (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: indie pop

Scarlett Johansson & Pete Yorn - Break Up
Společné dílo kytaristy Petea Yorna a herečky Scarlett Johansson "Break Up" vznikalo dlouhé tři roky a jeho příprava tedy začala ještě před nahráním její sólovky. Inspirací pro ně byly dvě alba Serge Gainsbourga a Brigitte Bardot z let 1967 a 1968. Tyto desky byly ale opravdu pouhou inspirací v tématu, jelikož až na jednu výjimku jsou všechny skladby z pera Petea Yorna. Ty se nesou v duchu indie popu a kytarového písničkářství. Zajímavostí určitě je, že Scarlett Johansson nahrála své vokální party během dvou odpoledních seancí. Z "Break Up" je prozatím k dispozici pouze první singl "Relator", jehož videoklip najdete na speciálním webu tohoto alba.


Jamie T - Kings And Queens (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: indie rock / hip hop

Jamie T - Kings And Queens
Před dvěma lety si Jamie T za svůj debut "Panic Prevention" vysloužil nominaci na Mercury Prize a i když tehdy brali vítězství Klaxons, vynahradil si to alespoň vítězstvím v anketě NME. Nicméně britské posluchače svou směsí všeho možné od rock'n'rollu až po hip hop v nevážném stylu rozhodně zaujal. Nyní se bude chtít opět vytáhnout s druhým albem "Kings And Queens" a podle prvních ohlasů se mu to i povedlo. Něco málo z tohoto CD hraje na jeho webu.


Boys Like Girls - Love Drunk (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop punk

Boys Like Girls  - Love Drunk
Letos v srpnu uplynuly už tři roky uplynuly od vydání debutového alba bostonské formace Boys Like Girls a nyní míří k fanouškům druhá nahrávka "Love Drunk". Oproti předchozímu počinu posadili muzikanti do producentské židle Briana Howese, známého z kolaborace se zpěvákem Chrisem Cornellem. Pánové dali dohromady jedenáct skladeb včetně dvou singlů. Oba - pilotní "Love Drunk" a druhou ochutnávku "She's Got A Boyfriend Now" najdete k poslechu na MySpace.com kapely. Na stejné adrese se můžete podívat i na videoklip k titulnímu songu, kde si zahostovala americká zpěvačka a herečka Ashley Tisdale. Dodejme, že kromě standardní edice bude k dostání i limitovaná verze se třemi bonusovými skladbami. Přinese navíc akustické verze obou singlů a remix songu "Love Drunk".


Lady Antebellum - Lady Antebellum (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: country

Lady Antebellum - Lady Antebellum
Zapomeňte chvíli na Lady GaGa nebo Lady Sovereign, nyní přichází do Evropy Lady Antebellum a bude vás mást. Hraje country a skrývají se za ní tři lidi - zpěvačka Hillary Scott, zpěvák Charles Kelley a kytarista Dave Haywood. Minulý rok v zámoří jakožto nováčci provětrali nejen žebříčky, ale také Grammy, kde byli nominováni i na Best New Artist. Tu jim sice vyfoukla Adele, nicméně si toto ocenění odnesli alespoň od Akademie country hudby a Country asociace. Za úspěchem jejich eponymního debutu vedle tria stáli Victoria Shaw a především Paul Worley, který má na svém kontě vedle několika počinů Big&Rich, dvě Grammy za alba "Wide Open Spaces" a "Fly" Dixie Chicks. Jestli si takovou pozornost Lady Antebellum zaslouží, můžete posoudit díky jejich MySpace.com.


Gotthard - Need To Believe (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hard rock

Gotthard - Need To Believe
Milovníci čistokrevného rocku si s novým albem Gotthard přijdou na své. Tato parta ze Švýcarska nahrála po dvou letech nové řadové album "Need To Believe" a po předchozím úspěšném počinu "Domino Effect" má skvěle našlápnuto. Oproti předchozí desce se ale produkce ujal Richard Chycki. Jak se tato spolupráce osvědčila, můžete sami posoudit poslechem dvou skladeb z nového alba, které najdete na MySpace.com profilu Gotthard. Skalní fandy jistě potěší zpráva o luxusním balíčku, který kromě standardního jedenáctiskladbového tracklistu přinese navíc song "Ain't Enough". Zvláštní pozornost si zaslouží samotný přebal alba, jež podle zpěváka Stevea Lee vyjadřuje filozofii kapely - "Věřte si a dělejte vše podle sebe, i když si občas myslíte, že je nemožné vaše cíle splnit. Stejně jako vymačkat vodu z kamenů."


Howie Day - Sound The Alarm (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: akustický pop

Howie Day - Sound The Alarm
Ačkoli by jméno Howie Day a možná i název titulu "Sound The Alarm" mohlo svádět k hip hopu nebo rapu, přesto příznivci tohoto žánru mohou zůstat v klidu. Jedná se totiž o amerického písničkáře a jeho třetí dlouhohrající počin, který nahrál mezi roky 2006 a 2008 na několika různých místech. Zatímco na předchozím albu spolupracoval s Martinem Gloverem, členem The Firemen Paul McCartneyho a producentem například "Urban Hymns" The Verve, tentokrát se spojil s lidmi, kteří dříve nahrávali s Aimee Mann, The Fray, Jasonem Mrazem či KT Tunstall. První dvě ochutnávky nabízí zpěvák, který momentálně předskakuje Colbie Caillat, na svém MySpace.com.


HEALTH - Get Color (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

Health - Get Color
Američtí rebelové HEALTH vznikli před třemi lety a od té doby vydali včetně debutu tři řadová alba. Poslední dílo "Get Color" mohutně představili už z části veleúspěšným singlem "Die Slow", ke kterému vznikl i příslušný videoklip. Skladbu i snímek můžete sami ohodnotit poslechem na MySpace.com formace, kde najdete ještě jeden čerstvý song "We Are Water". Novinka čítá celkem devět písní, jejichž nahrávání probíhalo v Los Angeles za dohledu Mannyho Nieta. Jak jeden ze členů kapely prozradil, název alba si vypůjčili z televizní show a nahrávalo se nikoliv digitálně, ale na pásku, aby muzikanti docílili bohatšího zvuku.


The Crystal Method - Divided By Night (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: elektronika / breakbeat / chillout

The Crystal Method - Divided By Night
Ken Jordan a Scott Kirkland alias The Crystal Method se za šestnáct let své existence stali jednou z nejúspěšnějších elektronických formací ve Spojených státech, což mají podpořeno nejenom vysokými prodeji svých desek, ale řadou skladeb v hrách, televizních reklamách či filmech. I díky tomu a řadě dalších počinů jejich příznivci nemuseli tolik žehrat na pětiletou pauzu mezi studiovými alby, která končí díky "Divided By Night" právě nyní. K nahrávání tohoto CD si duo pozvalo například Petera Hooka z New Order, židovského reggae rappera Matisyahu, Justina Warfielda z She Wants Revenge, LMFAO, metalovou bubenici Samanthu Maloney, zpěvačku Emily Haines z Metric, Jasona Lytla z Grandaddy a další. O tom, jestli se dlouhé čekání vyplatilo, můžete přemýšlet u poslechu celé desky na MySpace.com formace.


The Cribs - Ignore The Ignorant (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: indie rock

The Cribs - Ignore The Ignorant
Jak kytarista britských The Cribs slíbil před časem v rozhovoru pro NME, nové deska jeho formace se skutečně dočkala zářijového vydání. Na čtvrtou řadovku "Ignore The Ignorant" si fanoušci museli počkat dva roky a odměnou jim je dvanáct nových skladeb, které muzikanti nahráli společně s producentem Nickem Launaym. Ten stojí i za letošními deskami od Maxïmo Park nebo Yeah Yeah Yeahs. Dvě z nových písní "We Were Aborted" a singl "Cheat On Me" umístili členové kapely na svůj MySpace.com profil a celé album si můžete poslechnout na stránkách NME.com.


ViLSY - Lady Rap (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hip hop / rap / crunk

ViLSY - Lady Rap
Že rapují jen chlapi, to už dávno není pravda. V zámoří si už na to zvykli a nyní tahle móda přichází i na naší scénu, i když jí sem zavanuly východní větry. Debutanka ViLSY sice žije v Praze, ale z pusy se jí nejčastěji line ruština - do svých deseti let totiž žila v altajském kraji. Do nahrávací společnosti jí dopomohl její profil MySpace.com, na kterém si můžete poslechnout čtyři tracky, a odtud už nebylo daleko k debutu "Lady Rap". Ten s ní natočili Tomáš Etien Sochůrek, který je podepsán pod řadou českých hiphopových desek, Američan K.U., který spolupracoval s NASem, producentská crew V-Style z Petrohradu a pozvání přijali slovenský rapper DNA z Drvivé Menšiny, ruská rapperka RENA z labelu Def Joint a řada dalších.


The Used - Artwork (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock / emo

The Used - Artwork
Kvartet The Used měl se svou novou deskou velké plány. Když začali členové kapely začátkem loňského roku na desce pracovat, chtěli na ní vykouzlit podobný zvuk, jaký slyšeli u Weezer na albu "Pinkerton" z roku 1996. Z tohoto důvodu měli pro produkci oslovit frontmana své modly Riverse Cuoma. Nicméně z těchto plánů sešlo a muzikanti se spokojili s producentem Mattem Squirem, který spolupracoval třeba s Panic! At The Disco. Začátek nahrávání se nakonec přesunul na začátek tohoto roku a po seanci ve studiu vzniklo jedenáct skladeb včetně singlu "Blood On My Hands". Ochutnávku včetně další jednohubky "Born To Quit" najdete na MySpace.com profilu The Used a videoklip na oficiálních stránkách kapely.


Jeremih - Jeremih (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: r'n'b / hip hop / pop

Jeremih - Jeremih
Kariéra teprve jednadvacetiletého r'n'b zpěváka Jeremiha začala už na střední škole v soutěži talentů, kde si díky poctě Stevie Wonderovi vysloužil studium na Columbia College Chicago, kterou navštěvoval třeba Common nebo Kanye West. Pak už to šlo ráz na ráz - podpis smlouvy s Def Jam, první singl "Birthday Sex", čtvrté místo v americkém žebříčku a nyní debutové eponymní album. To se veze na současné vlně autoladiček a v Státech ji tak přirovnávají k klonu již zmíněného Kanye Westa. Co je na tom pravdy, můžete zjišťovat na MySpace.com Jeremiha.


Rufus Wainwright - Milwaukee At Last!!! (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: popopera

Rufus Wainwright - Milwaukee At Last!!!
Kanadský zpěvák Rufus Wainwright trvale žijící v Spojených státech uskutečnil před dvěma roky rozsáhlé turné k albu "Release The Stars" trvající osm měsíců. Nyní se k němu vrací prostřednictvím živáku "Milwaukee At Last!!!", který v obchodech naleznete jak na CD, kam Wainwright vybral deset skladeb, nebo jako celý koncert ve video podobě na DVD. Společnost mu v případě tohoto koncertu, který se uskutečnil v srpnu 2007, dělalo nejen vyprodané divadlo Pabst v Milwaukee s kapacitou přes třináct set lidí, ale i sedmičlenná doprovodná kapela. Kdo má chuť na trošku tradičního popu v kombinaci s operou a popovým písničkářstvím, nechť zabrousí na MySpace.com zpěváka, kde ze zmíněného alba nalezne několik ukázek.

V krátkosti - Mluvené slovo

Nahrávací společnost Popron Music, opět po čase zásobí trh řadou titulů, o které se budou zajímat milovníci mluveného slova.

  • Již před pár měsíci jsme psali o první trojici z celkového počtu deseti herců, kteří převyprávěli "Příběhy dobrého vojáka Švejka" Jaroslava Haška. Po Josefu Somrovi, Bohumilu Kleplovi a Petru Nárožném pokračuje hned čtveřice. Zážitkem jistě bude fragment této knihy v podání nekorunovaného krále mluveného slova Miroslava Donutila, jistě i Václava Postráneckého, Václava Vydry a Arnošta Goldflama.
  • Spisovatel a novinář Rudolf Křesťan proslavený svými fejetony je neodmyslitelně spjatý s časopisem Mladý svět, ale v posledních letech své fejetony sám čte za rozhlasovým mikrofonem. Nyní se rozhodl vydat část z nich na CD " Fejetony" a pro své autorské čtení si vybral hned 33 nejúspěšnějších fejetonů.
  • Světoznámou pohádku o dřevěném panáčkovi Pinocchiovi vypráví na 2CD "Pinocchiova dobrodružství" herec a zpěvák Jiří Macháček. Příběh o loutce s dlouhým nosem je populární i díky četným filmovým a televizním zpracováním a díky typickému a nezaměnitelnému přednesu Jiří Macháček by neměla uniknout vaší pozornosti i jeho audio podoba.

Dále vychází:

Barbora Hrzánová - Čarodějnice školou povinné (Jill Murphyová) (Popron Music)
Blanka Kubešová - Deník Leošky Kutheilové (Popron Music)
Brooks & Dunn - Greatest Hits (Sony Music)
Brutus - Alko Alkohol/Pozdní sběr 1999 (EMI)
D'Arcangelo Ildebrando - Arie Italiane Per Basso (Universal)
Dame Edna Everage - Last Night Of Poms (EMI)
Jay-Z, Rihanna & Kanye West - Run This Town (singl) (Warner Music)
Jiří Macháček - Pinocchiova dobrodružství (Carlo Collodi) (Popron Music)
Kajagoogoo&Limahl - The Best Of (EMI)
Klapka Jerome - Tři muži na toulkách (Popron Music)
Madonna - Celebration (singl) (Warner Music)
Michal David - Muzikálové balady (Popron Music)
Muse - Uprising (singl) (Warner Music)
Paramore - Ignorance (singl) (Warner Music)
Pur - Wunsche (EMI)
Rudolf Křesťan - Fejetony (Popron Music)
Různí - Best Of Dance 3/2009 (Universal)
Různí - Centennial Gala (DVD) (Universal)
Různí - Hannah Montana Series 3 (soundtrack) (EMI)
Různí - O zlaté kolébce (Popron Music)
Různí - To nejlepší z české humoresky (Popron Music)
Saosin - In Search Of Solid Ground (EMI)
Scooter - J'Adore Hardcore (MCD) (Warner Music)
Tina Turner - Platinum Collection (EMI)
Trace Adkins - X (EMI)
Turin Breaks - Bottled At Source/Best Of (EMI)
U2 - I'll Go Crazy If I Don't (singl) (Universal)
Uchida Mitsuko - Konc.pro klavír k.488,491 (Universal)
Ultravox - Lament/Remastered (EMI)
Ultravox - U-VOX (EMI)

NÁZORY
  • Mnoho desek bez velkých jmen - toť charakteristika tohoto týdne. (ehavran, 06.09.2009 18:03) Reagovat

    A co Klenot, milá redakce????!!!!!

    • Re: Mnoho desek bez velkých jmen - toť charakteristika tohoto týdne. (Tomáš Parkan - autor, 06.09.2009 19:17) Reagovat

      Vzhledem k tomu, že vychází až 9.9. bude album zařazeno do dalšího týdne. Do Nových desek až na naprosté výjimky zařazujeme věci, které vyjdou do pondělka toho daného týdne.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Adele Queen AC/DC Sia U2 Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu