shop.musicserver.cz
Video Jukebox 30/2009

Video Jukebox 30/2009

Vydáno: 31.07.2009 05:00 v sekci Video - Miroslav Böhm | foto: facebook interpreta
Fenomén internetového videa - klipy zdarma a pro všechny. Ale kdo se má v té hromadě vyznat? Pomůžeme vám v našem pravidelném Video Jukeboxu.

Imogen Heap
Imogen Heap - Canvas
žánr: electronica, alternative
info: oficiální web, MySpace.com

Jednatřicetiletá Angličanka Imogen Heap již do puberty vpadla jako kompletní multi-intrumentalistka - zvládala hru na klavír, cello, kytaru, klarinet či bicí. Do elektroniky pronikala sama, díky starému dobrému atari. Přesto trademark zaslouží především její hlasový projev. Často bývá přirovnávána k Sarah McLachlan, Kate Bush či islandské víle Björk, s níž ji navíc váže spolupráce s producentem Guyem Sigsworthem, který Imogen Heap pomáhal nejen na debutu "I Megaphone", ale také s ní vydal album pod hlavičkou projektu Frou Frou. Její třetí řadovka "Ellipse", z níž je i skladba "Canvas", vychází 24. srpna.


MSTRKRFT
MSTRKRFT - Heartbreaker (feat. John Legend)
žánr: electro
info: oficiální web, MySpace.com

Od výborných remixů pro Bloc Party, Yeah Yeah Yeahs či Justice se oblast zájmu okolo kanadské dvojky producentů Jesseho F. Keelera a Ala-P přesunula k jejich vlastnímu electro-houseovému projektu MSTRKRFT (čtěte mastrkraft). Pod jeho hlavičkou navázali Kanaďané letos v březnu na tři roky starou debutovou desku "The Looks" albem "Fist Of God" (recenzi jsme vám přinesli v rubrice Zaostřeno na podpultovky), na nějž si pozvali i samotného Johna Legenda. A právě spolupráce s ním v písničce "Heartbraker" se tento týden dočkala i vydání na singlu a videoklipu. Tady ho máte.


Živě: Scary Mansion (Le Cargo session)

Scary Mansion
Brooklynská ilustrátorka, spisovatelka a hlavně singer-songwriterka Leah Hayes zahrála pro webzin Le Cargo písničku "New Hampshire" z debutového alba "Every Joke Is Half The Truth" svého projektu Scary Mansion. Leahu můžete z dřívější doby znát díky noise-rockovému duu Satan’s Fingers, které tvořila s Davidem Ivarem (Herman Dune).


Delphic
Delphic - This Momentary
žánr: indie, electronic
info: oficiální web, MySpace.com

Delphic jsou tříčlenná formace ze severu Anglie, která tak trochu překvapivě nevykrádá Oasis, jak se u manchesterských rodáků stalo v poslední době zvykem. Na stránkách musicserveru.cz se jim už výrazněji věnoval Tomáš Bláha, tak jen dodám, že "This Momentary" je jejich druhým singlem (navazuje na úspěšnou ochutnávku "Counterpoint"), vychází 31. srpna a měl by se také objevit na debutovém albu skupiny, které by mohlo být uzavřeno někdy koncem letošního roku. Více o Delphic si můžete přečíst v našem Radaru.


Obits
Obits - Pine On
žánr: indie rock, garage punk
info: oficiální web, MySpace.com

Rocková garážovka Obits vznikla v Brooklynu sice až v roce 2006, ale v žádném případě nejde o partu kytarových greenhornů. Tvoří ji totiž zpěvák a kytarista Rick Frosberg (dříve Pitchfork, Drive Like Jehu a Hot Snakes), kytarista Sohrab Habibion (známý z formace Edsel) a bicman Scott Gursky (jinak Shortstack). Skupina debutovala plnohodnotnou deskou "I Blame You" až letos v březnu na labelu Sub Pop a právě z ní je i skladba "Pine On", ke které vznikl hodně zábavný a hodně originální videoklip. (Originální pro hudební filmařinu, v hospodě tohle zkoušel asi každý...)


Černobíle: Chuck Berry - Maybellene

Chuck Berry
Oficiální stránky Rokenrolové síně slávy uvádějí, že nikdo sice nemůže být označen za vynálezce rokenrolu, ale s Chuckem Berrym se můžete dostat k tomuto tvrzení tak blízko, jak jen to jde. Písnička "Maybellene je jeho vůbec prvním singlem. Nahrál ji v roce 1955 v Chicagu společně s Johnniem Johnsonem, Williem Dixonem, Jasperem Thomasem a Jeromem Greenem.


Je libo přídavek?
Navštivte náš blog.

NÁZORY
  • /(。◕‿‿◕。)~ 私は同性愛者じゃない 。 私は恋に落ちる午前。 (chocobo, 31.07.2009 09:13) Reagovat

    moc chvalim za zminku o Imogen Heap. Na jeji album se neuveritelne tesim, sleduju jeho vznik uz od doby, co zacla vydavat videoblogy, ctu jeji tweets na twitteru a tak obecne ji mam moc rad. Doufam, ze se zde pak objevi recenze na ellipse :)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Niall Horan vydá v dubnu reedici alba "The Show". Přidá živé nahrávky i duet s Johnem Legendem (15.03.2024 15:12)
- Audio: John Legend sdílí silnou skladbu "Don't Need To Sleep", která pochází z dokumentárního snímku o uprchlických sportovcích (21.12.2023 16:49)
- Video: John Legend představil své songy v exkluzivním vystoupení pro Vevo. Doprovázel se jen na klavír (15.02.2023 18:48)
- Rokenrolová síň slávy (opět) pozměnila svou definici toho, co znamená rock (01.02.2023 15:59)
- Nové desky 36/2022 - od Ozzyho Osbourna přes Parkway Drive po Robbieho Williamse (14.09.2022 20:00)
- Recenze: John Legend na albu "Bigger Love" ještě nevyhořel. Zatím (01.07.2020 15:00)
- Nové desky 24/2020 - od Boba Dylana přes Whitesnake po Black Eyed Peas (24.06.2020 08:00)
- John Legend se ve čtyřiceti letech učí plavat (06.02.2019 18:39)
- Vánoce můžeme letos oslavit i s Johnem Legendem (26.10.2018 14:16)
- V nové verzi "Jesus Christ Superstar" bude Ježíše hrát John Legend (21.12.2017 12:14)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Mirai Lucie Vondráčková
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu