Češi si v Berlíně zahráli s U2

20.07.2009 15:11 - Lukáš Benda | foto: facebook interpreta

U2
© u2.com
Pohádka o třech neznámých muzikantech z České republiky obletěla během posledních hodin celý svět. Při sobotním vystoupení U2 na berlínském Olympijském stadionu si trojici odvážných fanoušků pozval na pódium sám Bono, aby ho doprovázela při písni "Angel Of Harlem".

Kytarista Štěpán Etrych, bubeník Michal Šimek a baskytarista Cyril Strejc po celý průběh berlínského koncertu ukazovali směrem k pódiu transparenty Já + Kytara / Bicí / Basa = Angel Of Harlem. Když zazněl začátek této písně, pozval trojici odvážlivců Bono na pódium, aby zde předvedla svůj um. Paradoxem je, že se jednalo o jejich vůbec první veřejné vystoupení, dosud totiž jejich U2 revival fungoval jen jako garážová záležitost.

K melodii "Angel Of Harlem" přidal Bono poctu zesnulému popovému králi Michaelu Jacksonovi, a to v podobě citací písní "Man In The Mirror" a "Don’t Stop’ Til You Get Enough". Trojice Čechů se však nenechala znervóznit, předvedla suverénní výkon a prakticky si tak zajistila věčnost, protože se dá předpokládat, že se záznam jejich živého vystoupení objeví na připravovaném DVD z koncertního turné.

Nejznámějším případem, kdy si hudebník pozval na pódium fanouška, je památný koncert Johnyho Cashe v roce 1968. Cashovi tehdy nepřiletěla doprovodná kapela, a tak vzal na pódium jednoho z nadšenců, který se zaručil, že zná zpaměti všechna kytarová sóla jeho písní. Fanoušek se jmenoval Bob Wootton a s Cashem hrál dalších téměř třicet let.


Češi si v Berlíně zahráli s U2: Angel Of Harlem


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY