Colours spolupracují s Letní filmovou školou Uherské Hradiště

24.06.2009 07:31 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Commitments
© facebook interpreta
Letošní nabídka filmů na festivalu Colours Of Ostrava, který proběhne od 9. do 12. července, vznikla ve spolupráci s 35. Letní filmovou školou Uherské Hradiště (24. 7. - 2. 8. 2009). Na tradičním místě v kinokavárně LFŠ nedaleko festivalového areálu Černá louka uvidí návštěvníci mnoho zajímavých celovečerních i krátkometrážních snímků.

Program je rozdělen dle dnů do tří celků: Opera ve filmu v pátek 10. července se snímky "Carmina Burana" (filmové ztvárnění známé Orffovy skladby), "Carmen" režiséra Carlose Saury a "La Bohéma" s Rolando Villazónem a Annou Netrebko v hlavních rolích. V sobotu 11. července pak Hudební filmy s irským snímkem "Commitments" (režie: Alan Parker, zde hraje i mladý Glen Hansard), "Control" Antona Corbinja o Ianu Curtisovi a "Záviš - kníže pornofolku" režiséra Karla Vachka. V neděli 11. července kinokavárnu LFŠ ovládnou Němé filmy s hudebním doprovodem - klasické černobílé snímky z dvacátých let 20. století "Kabinet dr. Caligariho" (ze záznamu hudební doprovod kapely DVA) a "Upír Nosferatu" (se záznamem kytarového doprovodu Petra Kružíka z Priessnitz).

Celovečerní filmy budou doplněny bloky krátkých filmů z archivu Mezinárodního festivalu studentských filmů, VŠUP Praha, Filmové školy Zlín či animovaných snímků festivalu Anifest.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY