shop.musicserver.cz
Pohled do hitparád IFPI - 23. týden

Landa převzal v Česku otěže

Vydáno: 10.06.2009 20:13 v sekci České hitparády - Petr Balada | foto: daniellanda.cz

I za dvacátý třetí týden má nejhranější skladbu v rádiích Alesha Dixon. O její porážku se nově snaží také Michal Hrůza a Beyoncé. Velké změny postihly žebříček nejprodávanějších desek. Všechny suverénně převálcoval Daniel Landa, když Green Day spadli z jedničky až na čtyřku.

Alesha Dixon - The Boy Does Nothing
© facebook interpreta
RÁDIA - Pohled na pořadí za dvacátý třetí týden je stejně vzrušivý, jako sledování výkonu naší reprezentace. Předcházející oživení budiž zapomenuto, nastal čas stagnace. Ale ne všechna jména se jen tak povalují na svých místech. Michal Hrůza ve skromnosti sobě vlastní popošel o jeden flek a vysloužil si tím bronz. Beyoncé je přeci jenom o něco pružnější, i když uspávačka slonů "Halo" nemá zrovna dynamiku trhače parket, podařilo se jí přeskočit třináctku soupeřů s dopadem na čtyřku. Ještě ohebnější umí být Lady GaGa. Aby se dostala na místo páté, udolala hned dvacítku interpretů. Bohužel, jak je v našich rozhlasových éterech zvykem, nebylo to s novinkovým singlem, ale s ojetinou "Poker Face". Mimochodem za tímto šlágrem stojí nové producentské eso říkající si RedOne, které má na svědomí úspěch posledního alba New Kids On The Block. A hádejte, s kým tam mají hoši duet? No ano, je to Lady GaGa.

Nováčkovskou pozici si nenápadně upevňuje David Deyl. S každým týdnem zhušťující se rotace mu tentokrát vynesla čtrnáctku. Hned za zadkem má Black Eyed Peas, kterým se nedaří vrátit zpátky do první desítky. Začátek té třetí je čistě dámskou záležitostí. Děvčata Lady Sovereign se "So Human", Tereza Kerndlová "Holka jako já" a Katarína Knechtová "V tichu" se od jedenadvacátého místa seřadila pěkně za sebou a připsala si tím svá nejlepší umístění.

Nejspíše díky objíždění místních diskoték má Shaun Baker za sebou vydařený týden. Se skladbou "Give!" postoupil o třicet sedm příček na dvacet sedmičku, čímž se mu určitě splnil dávný sen o úspěchu alespoň v jedné cizokrajné zemi. O stejný počet míst se s rozkrokem mezi kotníky prodral vpřed také Eminem. Ten má ale úplně jiný sen. Být ještě tvrdší rapper, než byl George Bush. A když už jsem rozverného exprezidenta zmínil, příznivý ohlas zaznamenal track "Spaceman" od The Killers. Zvládl přemluvit devatenáct kolegů, aby ho pustili před sebe na šedesát jedničku.

Novinky jsou dvě. Ze čtyřicet devítky startuje německá partička Reamonn s třetím singlem "Milion Miles" z eponymního alba, které vyšlo minulý rok v listopadu a je už páté studiové v pořadí. Stejně je na tom také Ronan Keating. Tedy jenom do počtu alb. Singl "Time After Time" začíná svou pouť rádiovou hitparádou na osmdesát sedmičce. Pochází z desky "Songs For My Mother" producentsky zaštítěné Stephenem Lipsonem, který stejnou práci odvedl i pro první tři sólová alba Annie Lennox.

Top 10 - rádia:
  1. Alesha Dixon - The Boy Does Nothing
  2. Pink - Sober
  3. Michal Hrůza - Napořád
  4. Beyoncé - Haló
  5. Lady GaGa - Poker Face
  6. Veronicas - Untouched
  7. September - Can't Get Over
  8. Xindl X - Anděl
  9. Flo Rida - Sugar
  10. Pussycat Dolls - I Hate This Part

Daniel Landa - Nigredo
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Jestliže sto nejhranějších skladeb přežilo uplynulých sedm dní v bezvětří, prodejnami se prohnal tajfun, který už odmítl vát pouze do věží. Důvodem byly dva nevyhnutelné osudové okamžiky s urnou ve znaku: smrt a volby. Část voličů malých stran si nejspíše spletla tu volební s prodejními regály a zajistila tak vítězství Danielu Landovi. Ten naštěstí nekandidoval, ale pouze vydal desku jako vždy odsouzenou k prodejnímu úspěchu. Jeho "Nigredo" převálcovalo všechny dosavadní lídry. Waldemar Matuška bohužel zemřel, ale více bodů přinesla tato událost Karlu Gottovi. Jeho výběr skončil druhý, "Slavík z Madridu" třetí. Až na čtvrté místo se tak propadla dosavadní jednička Green Day.

Nevím, jestli bulvár nenabídl nějaké její pikantní záběry, ale každopádně se s deskou "Retro" vrátila do pořadí Tereza Kerndlová. A návrat to není ledajaký. Za dvacátý třetí týden je to hned sedmé místo. Kdo naopak první desítku opustil, jsou U2. Nejedná se však o žádný závratný propad, deska "No Line On The Horizon" má jedenáctku. O devět míst klesl Michal Horáček, o jedenáct Leonard Cohen a o patnáct minulý týden osmý Eros Ramazzotti. Oproti tomu nepatrně lepší výkon hlásí například Hana Hegerová nebo Kryštof.

Vedle Landy zabodovaly u kupujících také další dvě novinky. Na dvaadvacítce obligátní zástupce výběrové ždímačky, která tentokrát nese jméno "Best Of Dance 2009/2". Rovnou čtyřicítku pak pro sebe ulovili Robert Křesťan a Druhá tráva.

Top 10 - prodejnost:
  1. Daniel Landa - Nigredo
  2. Karel Gott - 70 hitů - Když jsem já byl tenkrát kluk
  3. Waldemar Matuška - Slavík z Madridu
  4. Green Day - 21st Century Breakdown
  5. Depeche Mode - Sounds Of The Universe
  6. Eminem - Relapse
  7. Tereza Kerndlová - Retro
  8. Lucie Vondráčková - Fénix
  9. Iron Maiden - Flight 666 DVD
  10. Lady GaGa - The Fame

A závěr věnuji Danielu Landovi, který kdysi v jednom rozhovoru řekl, že rád provozuje thaibox, neboť je fajn si s kamarádama rozbít hubu. Zkoušel jsem o tom přesvědčit i ty své, ale z jejich reakce mi přišlo, že jsem nebyl úplně pochopen. Až když mně splaskly otoky, pochopil jsem, jak dobré kamarády vlastně mám. Díky, Dane!

Tak zase za týden, vlastenci!

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 23. týden najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY
  • Aha (j-dawe, 11.06.2009 19:40) Reagovat

    Halo uspavacka slonu? Jedna z nejnadhernejsich balad posledni doby

  • :D:D (Sam, 25.06.2009 16:20) Reagovat

    Nee :D:D prej HALÓ _:D:D:D:D....
    btw :HALO = svatozář :D
    prej Haló :D:D no já se asi p....

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
Still Corners - Dream Talk 9/10
Recenze: Still Corners zvou zdařilou deskou "Dream Talk" do zasněné krajiny Nad hudební scénou sice letos svá křídla rozpíná country, ale naštěstí tu jsou i kapely, které trendům nepodléhají. Still Corners sázejí na to, co umí - a tentokrát také na své sny. Na nové desce "Dream Talk" totiž... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 15:30 v sekci Recenze
girl in red - I'm Doing It Again Baby! 9/10
Recenze: girl in red je zpátky! Na desce "I'm Doing It Again Baby!" překypuje sebevědomím girl in red, norská alternativní popařka s červenou čepičkou, se na druhé studiovce "I'm Doing It Again Baby!" znovu hlásí o slovo. A je to jenom dobře. Upřímné, otevřené a autentické umělkyni se totiž se svou nakažlivou a... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 08:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: The Rolling Stones s Lady Gaga zahráli "Sweet Sounds Of Heaven" naživo. A je to strhující paráda (27.10.2023 14:00)
- Audio: Rolling Stones si do studia pozvali Lady Gaga a Stevieho Wondera. Výsledkem je jiskřivá balada "Sweet Sounds of Heaven" (29.09.2023 07:38)
- Rozhovory: Daniel Landa - Nejsem pánem múzy. Neumím vytlačit píseň na sílu (31.08.2023 18:00)
- Miley Cyrus díky "Flowers" vyrovnala letitý rekord Nelly Furtado, Daniel Landa startuje v albech na druhém místě (08.06.2023 08:00)
- Video: Daniel Landa má svou vlastní "Reality Show" (05.06.2023 11:16)
- Nové desky 21/2023 - od Simply Red přes Daniela Landu po Arlo Parks (31.05.2023 21:00)
- Daniel Landa našel tvůrčí múzu a vydává album "Minový pole" (31.05.2023 07:56)
- Apríl: O2 arena končí. Koncerty se přesouvají do Brna nebo Ostravy (01.04.2023 01:04)
- Video: Podívejte se, jak Lady Gaga a Rihanna zaválely na Oscarech (20.03.2023 15:41)
- Recenze: "GRRR Live" konzervuje živou energii The Rolling Stones na věčné časy. Znovu, ale stále skvěle (25.02.2023 10:30)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Queen Adele Sia U2 AC/DC Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Linkin Park Lady Gaga Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu