shop.musicserver.cz
Nové desky pro 23. týden

Nové desky pro 23. týden

Vydáno: 07.06.2009 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Přemýšleli jste někdy, jak by mohli znít Van Halen a RHCP dohromady s Joe Satrianim? Už nemusíte, Chickenfoot vám dají odpověď. Ostatní se spokojí s Black Eyed Peas nebo Danielem Landou. Náročnější posluchači budou nadšeni z vynikající kytaristky Sharon Isbin ve spojení s Joan Baez a Markem O'Connorem.

Pokud se v pondělí 8. června vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Chickenfoot - Chickenfoot (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hard rock / heavy metal

Chickenfoot - Chickenfoot
Chickenfoot - co jméno, to hardrockový pojem. Posuďte sami: za mikrofonem Sammy Hagar z Van Halen, basák Michael Anthony ze stejné kapely, kytarista Joe Satriani a na závěr bubeník Chad Smith z Red Hot Chili Peppers. Sestava, která může klidně konkurovat Velvet Revolver, se poprvé sešla v Hagarově mexickém klubu na několika jamech. Tato spolupráce nakonec vyústila v debutové album stejného názvu jako skupina a nikoho asi nepřekvapí, že míří do vod klasického hard rocku a heavy metalu. Velmi neobvykle je řešen obal CD, který je citlivý na teplo, a jeho část se tak ukazuje až po zahřátí. Jak to téhle superskupině klape hudebně, zjistíte na jejich MySpace.com, kam umístili ze svého debutu tři skladby.


Black Eyed Peas - The E.N.D. (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hip hop / electropop

The Black Eyed Peas - The E.N.D.
Americká formace Black Eyed Peas si tentokrát dala s novým albem pořádně na čas. Čtyři roky se čekalo na "The E.N.D.", pod nímž se ukrývá heslo "The Energy Never Die", a will.i.am a spol. se s ním vydali do elektronických zákoutí hip hopu, funky a popu. K tomu jim dopomohl především francouzský houseový DJ a producent David Guetta a i z toho lze usuzovat, že novinka bude tanečně zaměřená. Z "The E.N.D." je oficiálně k dispozici z patnácti skladeb pouze první singl "Boom Boom Pow", který uslyšíte na MySpace.com Black Eyed Peas. Komu by nestačilo sedmdesát minut klasické edice, může si koupit o pětatřicet minut delší deluxe verzi, kde narazíte převážně na remixy starších hitů, ale i na další nové písničky.


Sharon Isbin - Journey To The New World (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: klasická hudba / world music / folk

Sharon Isbin - Journey To The New World
Člověku, který se nezajímá o klasiku, jméno Sharon Isbin zřejmě moc neřekne, avšak tahle Američanka patří mezi nejlepší kytaristky světa. Nosí titul Master Of Music University v Yale, vede oddělení kytary na Julliard a posbírala dlouhou řadu ocenění včetně několika cen Grammy. Její aktuální album "Journey To The New World" se ale nesoustředí pouze na klasickou hudbu; často se přelévá k folku nebo například keltským vlivům. K tomu ji dopomohli dva hosté - Joan Baez a vynikající houslista Mark O'Connor. Tato trojice pak společně utváří celkovou koncepci alba, jež má symbolizovat cestu z britských ostrovů do Nového světa. Představu o celém titulu můžete získat pomocí ukázek na stránkách internetového obchodu Amazon.com.


Kasabian - West Ryder Pauper Lunatic Asylum (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní rock / neo-psychadelie

Kasabian - West Ryder Pauper Lunatic Asylum
Když Kasabian začali v roce 2007 poprvé mluvit o třetím počinu, slibovali, že bude ovlivněn ranými Pink Floyd, konkrétně tvorbou Syda Barretta, a výsledkem bude velmi psychedelické album. První ochutnávky z "West Ryder Pauper Lunatic Asylum" umístěné na MySpace.com kapely to i potvrzují. Daný styl pak podtrhává i název, který původně patřil psychiatrické léčebně v anglickém Wakerfieldu. Produkce se ujal americký Dan The Automator, jehož práci známe z první desky Gorillaz, a vedle Kasabian si tu zazpívala i herečka Rosario Dawson ("Clerks II", "Sin City"), jejíž hudební kariéra čítá i film "Jossie And The Pussycats" nebo účast na "Speakerboxxx/The Love Below" OutKast. Kasabian budou novinku prezentovat na samostatném turné a jako předskokani Oasis.


Taking Back Sunday - New Again (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

Taking Back Sunday - New Again
Formace Taking Back Sunday o sobě tři roky nedala vědět a nyní plánuje návrat na hudební scénu s novým a v pořadí čtvrtým albem "New Again". Během příprav museli zaučit nového kytaristu Matthewa Fazziho, který nahradil prázdné místo v sestavě po Fredovi Mascherinovi. Ten z kapely odešel v polovině roku 2007. Produkci většiny z jedenácti písní dostal na starost David Kahne, jenž spolupracoval také s The Bangles nebo s Kelly Clarkson. O zbylé songy se podělili Matt Squire a Jamie Siegel. Taking Back Sunday se nenechali žánrově omezovat a do rockové směsice přidali ještě špetku melodického hardcoru. Sami se můžete přesvědčit poslechem několika skladeb na MySpace.com stránkách formace, a pokud se pro desku rozhodnete, máte na výběr z klasického balíčku a několika vylepšených verzí.


Paolo Nutini - Sunny Side Up (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: folk rock

Paolo Nutini - Sunny Side Up
Jméno Paolo Nutini už bude některým známé díky debutu "These Streets". Nyní se tento skotský písničkář s italskými kořeny vrací s pokračováním "Sunny Side Up", se kterým opět zasahuje do řady stylů folkem počínaje, přes soul, country a ragtimem konče. Oproti prvotině vyměnil producenta Kena Nelsona za Ethana Johnse (v minulosti spolupracoval s Ryanem Adamsem, Crowded House či Kings Of Leon). Jako hosté se na CD objevují trombonista Rico Rodriguez a člen The Roots Questlove. Reakce na novinku jsou zatím poměrně rozporuplné, a tak nejlepší bude, když si uděláte obrázek sami poslechem několika písniček na Nutiniho MySpace.com.


Jorn - Spirit Black (Mystic Production)
web MySpace.com / psali jsme
žánr: hard rock / AOR

Jorn - Spirit Black
Jorn Lande patří k nejosobitějším zpěvákům na poli rockové a metalové hudby. Dříve známý jako frontman Masterplan a nyní na sólové dráze vydává jedno album za druhým. Jeho aktuální "Spirit Black" má však být oproti předchozímu dílu rockovější a bez experimentálních manýrů. To naznačil i sám zpěvák, když novinku popsal jako přechod mezi deskami "The Duke" a "Lonely Are The Brave". Na fanoušky pravověrného hard rocku a zvuku osmdesátých let čeká deset skladeb, které produkoval Tommy Hansen. Ukázky některých z nich najdete na Jornově MySpace.com.


Daniel Landa - Nigredo (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock

Daniel Landa - Nigredo
Nové album Daniel Landa sliboval svým příznivců již na minulý podzim, ale nakonec se dostává na pulty obchodů až nyní pod názvem "Nigredo". Nejen název, ale i vznik alba a hlavně jeho obsah se tentokrát zpěvák rozhodl představit v netradiční formě. Píseň "Prolog" otevírající album je skvělým úvodem a Landa v něm shrnuje poslední rok příprav, práce na albu, všechno, co jej při jeho natáčení ovlivnilo, včetně automobilové nehody, po které si nepamatoval texty, problémů s bulvárem, muzikály, návštěvy našich vojáků v Afgánistánu, ale třeba i to, že při třináctém albu nápady přicházejí pomaleji než při druhém.


Hardcore Superstar - Beg For It (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hard rock

Hardcore Superstar - Beg For It
Kapela Hardcore Superstar má za sebou bouřlivý vývoj a od svého založení v roce 1997 prošla několika hudebními styly. Od původního glam rocku vystřídala řadu odnoží rocku a metalu a do své tvorby přidala i něco z thrash metalu. Svou aktuální nahrávku však muzikanti ocejchovali puncem hard rocku a sleaze rocku. "Beg For It" je v pořadí šestou deskou a posluchačům přinese třináct skladeb včetně posledního bonusu - živého songu "Silence For The Peacefully". Jako první singl byla vybrána titulní skladba a doma ve Švédsku se už dočkala zlata. Nejen ji, ale také všechny ostatní songy si nyní můžete poslechnout na MySpace.com formace.


David Deyl - Hlavolam (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop

David Deyl - Hlavolam
Mohlo by se zdát, že zpěvák David Deyl je dalším z řady písničkářů, kteří se vyrojili loni. Pravda ale je ta, že jeho jméno se objevuje na hudební scéně už nějaký čas. Spolupracoval s Helenou Vondráčkovou a Karlem Gottem, předskakoval Black Milk a loni dokonce Jamesu Bluntovi. To vše bez vlastního CD, které přichází až nyní. "Hlavolam" nahrál s producentem Danielem Hádlem a muzikantsky se na něm podíleli například kytarista Marcus Tran (kytara a produkce Ewa Farna), bubeník Richard Scheufler (Bára Zemanová) a baskytarista Marek Haruštiak (Krucipüsk). Autorem hudby je sám zpěvák, ale s texty si nechal vypomoci od lidí, jako jsou Tomáš Roreček (Kryštof, Chinaski, Ready Kirken), Tomáš Jugi Staněk z UDG, Jana Rolincová (Black Milk, Helena Zeťová) a Petra Glosr Cvrkalová (Ewa Farna). Pět ukázek z "Hlavolamu" poslouchejte na webu Davida Deyla.


Black Label Society - Skullage (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: heavy metal

Black Label Society - Skullage
Kytarista Zakk Wylde nachystal společně se svými kumpány z Black Label Society novou obsáhlou kolekci "Skullage". Jak napovídá trailer na YouTube.com, jedná se o rekapitulační set s výběrem slavných hitů vytvořených během desetileté historie kapely a doplněný o živé vystoupení v Lehigh Valley. Na fanoušky Zakkovy řezavé kytary čekají hned tři verze - CD, DVD a edice o obou nosičích. CD obsahuje dvanáct skladeb a čtyři akustické kousky, DVD přinese vedle živého záznamu také čtyři videa a rozhovor "Welcome To The Compound".


Gaba Kulka - Hat, Rabbit (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní pop / jazz

Gaba Kulka - Hat, Rabbit
Gaba Kulka je zpěvačkou, písničkářkou a pianistkou z Varšavy, jejíž autorský repertoár se řadí do širokého proudu současné alternativní muziky. Neotřelým až bláznivým způsobem spojuje prvky jazzu, klasické hudby a popu, se sklonem k teatrálně-kabaretovému podání. V její muzice můžete slyšet inspirací Tori Amos či Kate Bush. Své třetí album nazpívané částečně v angličtině a částečně v polštině pojmenovala "Hat, Rabbit". Několik skladeb z něj nahrála na své MySpace.com.


Mike Oldfield - Tubular Bells (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: progresivní rock

Mike Oldfield - Tubular Bells 2009
Asi si říkáte, že jsme o pár desítek let zaspali dobu, či že u názvu titulu chybí číslovka. Není tomu tak, to se jen Mike Oldfiled rozhodl vydat tuto legendární nahrávku znovu, pěkně zremasterovanou a se vší parádou hned ve čtyřech fyzických formátech. Kromě verze na vinylu a standardní verze na 2CD obsahující kompletní "Tubular Bells", několik bonusů a druhý disk s výběrem hitů z let 1974 až 1983, se do prodeje dostane i deluxe komplet. Ten kromě oprášené verze nabídne i autentický záznam původní "Tubular Bells" z roku 1973 a DVD s remasterovanou podobou v 5.1 surround mixu plus záznam Oldfieldova vystoupení pro BBC. Skalní fandy dozajista potěší i striktně limitovaná ultimativní edice, která bude čítat tři CD, jedno DVD a speciální vinyl. Ta, na rozdíl od méně výpravných reedicí desky, nabídne i bonusové CD s demoverzí "Tubular Bells" z roku 1971 nebo další verzi této desky, se kterou Mike Oldfield nakonec nebyl spokojen a rozhodl se ji hodit do koše. Kromě toho tento luxusně balený komplet doplní i šedesátistránková kniha, plakát, pohlednice, tištěné informace o vzniku desky a mnoho dalších dárečků.


Orbital - Orbital 20 (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: elektronická hudba

Orbital - Orbital 20
Dvacet let kariéry, dvacet oblíbených skladeb, zkrátka "Orbital 20" - jinak taky best of kompilace jedné z nejvýznamnějších skupin elektronické hudby. Dvacet skladeb bratrů Phila a Paula Hartnolla by se pochopitelně nevešlo na jedno CD, a tak přichází hned s dvojicí disků, na nichž se posluchači mohou těšit i na dva nové mixy, za kterými stojí Herve, James Zabelia a Tom Middleton nebo dvě dosud nevydané živé skladby.


V krátkosti - Rolling Stones reedice

Po takřka čtyřiceti letech jsou konečně Rolling Stones kompletně pod jedním vydavatelstvím. Nejslavnější rockandrollová kapela světa totiž podepsala exkluzivní smlouvu s Universal Music nejen na nové album, které má vyjít v roce 2010, ale i na kompletní katalogová alba, která dosud vydávalo EMI. První várka vyšla již v květnu 2009 - jednalo se o tituly "Sticky Fingers", "Goats Head Soup", "It’s Only Rock’n’Roll" a "Black And Blue". Nyní jde o várku druhou: "Some Girls", "Emotional Rescue", "Tattoo You" a "Undercover". Každé album bude speciálně remasterováno, kapela nad celým procesem sama dohlíží, takže se k fanouškům jejich klasické desky dostanou v podobě, v jaké je ještě neslyšeli.

Dále vychází:

Alice Cooper - School's Out And Other Hits (Flashback) (Warner Music)
Anathema - Hindsight (Mystic Production)
Aretha Franklin - Gospel Greats (Flashback) (Warner Music)
Aretha Franklin - Respect & Other Hits (Flashback) (Warner Music)
Ben E.King - Stand By Me & Other Hits (Flashback) (Warner Music)
Billy Talent - Rusted From The Rain (singl) (Warner Music)
Bread - Make It With You & Other Hits (Flashback) (Warner Music)
Carly Simon - Boys In The Trees (Flashback) (Warner Music)
Daryl Hall And John Oates - She's Gone & Other Hits (Flashback) (Warner Music)
Deep Purple - Live Edice '2009 (EMI)
Dimmu Borgir - World Misanthrophy (Warner Music)
Dionne Warwick - I Say A Little Prayer & Other Hits (Flashback) (Warner Music)
Dwight Yoakam - Country Classics (Flashback) (Warner Music)
Frankie Valli & The Four Seasons - My Eyes Adored You & Other Hits (Flashback) (Warner Music)
Green Day - 21st Century Breakdown (vinyl) (Warner Music)
Hardcore Superstar - Beg For It (Warner Music)
Hypocrisy - Destroys Wacken (Warner Music)
James Taylor - In The Pocket (Flashback) (Warner Music)
John Coltrane - Jazz Classics (Flashback) (Warner Music)
John McGlinn - Berlin:Annie Get Your Gun (EMI)
John Williams - Spanish Guitar Music (Sony Music)
Linda Ronstadt - Blue Bayou & Other Hits (Flashback) (Warner Music)
Lou Gramm - The Lou Gramm Band (Mystic Production)
Madder Mortem - Eight Ways (Mystic Production)
Michael Gr. Schenker - Assault Attack (EMI)
Michael Gr. Schenker - Built To Destroy (EMI)
Michael Gr. Schenker - Rock Will Never D (EMI)
Michael McDonald - If That's What It Takes (Flashback) (Warner Music)
Muzikál & Film - Jiri Korn (EMI)
Otis Redding - (Sittin' On) The Dock Of The Bay & Other Hits (Flashback) (Warner Music)
Placebo - Box Set (EMI)
Primal Fear - The History Of Fear (Warner Music)
Queen - Singles Collection Volume 2/Ltd (EMI)
Rod Stewart - Some Guys Have All The Luck (Deluxe) (Warner Music)
Rod Stewart - Foolish Behavior (Flashback) (Warner Music)
Různí - Taneční liga 113 (Universal)
S.O.D. - Kill Yourself (Warner Music)
Sonny & Cher - Classics (Flashback) (Warner Music)
Stratovarius - Infinite Visions (Warner Music)
Taking Back Sunday - New Again (Special Edition) (Warner Music)
The Drifters - Under The Boardwalk & Other Hits (Flashback) (Warner Music)
The Manhattan Transfer - Boy From New York City & Other Hits (Flashback) (Warner Music)
The Monkees - Daydream Believer & Other Hits (Flashback) (Warner Music)
Therion - The Miskolc Experience (Warner Music)
Twisted Sister - We're Not Gonna Take It & Other Hits (Flashback) (Warner Music)
UFO - The Official Bootleg Box Set (EMI)
Whitesnake - Slide It In (EMI)
Whitesnake - Slip Of The Tongue (EMI)

NÁZORY
  • Nigredo (wtf?, 07.06.2009 09:43) Reagovat

    To jste se ani neobtezovali si zjistit, ze booklet alba Dana Landy vypada jinak, a ne jako tento promoobrazek ktery je rok a pul stary?

    • Re: Nigredo (Tomáš Parkan - autor, 07.06.2009 10:25) Reagovat

      Bral jsem ten, který má v press sekci vydavatelství Sony Music. Jinak informaci o tomto albu bylo zalostne malo.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Video: Kasabian ohlašují vydání dalšího alba leteckým klipem "Call" (24.02.2024 15:34)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Video: Orbital v klipu "Tonight In Belfast" nahlížejí na dystopickou současnost (05.02.2024 13:25)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Mirai Lucie Vondráčková
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu