Rapová těžká váha Rick Ross knockautoval americký žebříček

30.04.2009 14:31 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Tři desky a tři čísla jedna, to je bilance rappera Ricka Rosse. I jeho novinka "Deeper Than Rap" startuje tento týden na vrcholu amerického žebříčku. Depeche Mode jsou se "Sounds Of The Universe" třetí. V singlech vládnou nikým neohrožovaní Black Eyed Peas s "Boom Boom Pow".
Black Eyed Peas - Boom Boom Pow
© facebook interpreta
Black Eyed Peas i nadále s "Boom Boom Pow" šéfují americkému singlovému žebříčku. Za měsíc se skladby prodalo 1,289 milionu digitálních downloadů a zařadila se mezi nejrychleji prodávanější v historii. BEP ovšem už ztratili vedení v Pop 100, kde se před ně přehnala Lady GaGa s "Poker Face". V hlavním žebříčku si zpěvačka drží dvojku. Na bronz se vyšplhal Kid Cudi s "Day N Nite". Marně vzpomínám na případ, že by jedna skladba bodovala v Top 3 na obou stranách oceánu ve dvou odlišných verzích. Připomínám, že remix od Crookers dobyl v Británii dvojku.

Vzhůru stoupá i "Blame It" Jammieho Foxxe a T-Paina. Skladba se zatím zastavila na čtyřce a v pořadí Hot R&B/Hip-Hop Songs vládne už jedenáctý týden. Top 10 vítá dvě novinky - Flo Ridův "Sugar" poskočil na sedmičku a Beyoncé s "Halo" je desátá. Pro Flo Ridu je to třetí Top 10 hit v kariéře, B slaví třetí z poslední desky a dvanáctý v kariéře.

Na čísle 37 vítáme novinku Dave Matthews Band "Funny The Way It Is". DMB se vrací po třech letech a singl, který uvádí nové album "Big Whiskey And The GrooGrux King", jim dal první žebříčkový hit od roku 2005, kdy bodovali s "American Baby". Skladba ještě nemá klip, ale můžete si ji poslechnout.

Na čísle 75 slaví se singlem "Goodbye" velký průlom zpěvačka Kristinia DeBarge, kterou do showbyznysu uvedla soutěž American Juniors, obdoba American Idol pro teenagery. O dvanáct příček níže debutuje švédsko-americká kapela Carolina Liar s "Show Me What I'm Looking For". Z dalších novinek ještě připomeňme číslo 96 pro Natashu Bedingfield a "Soulmate". Skladba byla v britské Top 10 před dvěma lety, v Americe propaguje televizní pořad "Dancing With The Stars" a vstoupila do stovky, což se před dvěma lety těsně nepovedlo.

    Top 10 - singly:
  1. Black Eyed Peas - Boom Boom Pow
  2. Lady GaGa - Poker Face
  3. Kid Cudi - Day N Nite EP
  4. Jamie Foxx - Blame It
  5. Flo Rida - Right Round
  6. Souljah Boy - Kiss Me Thru The Phone
  7. Flo Rida - Sugar
  8. T.I. ft. Justin Timberlake - Dead And Gone
  9. Miley Cyrus - The Climb
  10. Beyoncé - Halo

Rick Ross - Deeper Than Rap
© facebook interpreta
Z vrcholu albového žebříčku shlíží na konkurenci rapová těžká váha Rick Ross. Jeho novinka "Deeper Than Rap" zopakovala úspěch jeho předchozích dvou desek, byť 158 tisíc prodaných kusů není nijak závratné číslo. Rick Ross dosáhl jedničky i bez hitového singlu, "Magnificent" s Johnem Legendem se vyšplhal maximálně na číslo 62. Disneyho soundtrack "Hannah Montana: The Movie" klesá na dvojku, ale znovu prodal přes sto tisíc kusů. Na trojce si Depeche Mode se "Sounds Of The Universe" připisují nejlepší umístění od roku 1993, kdy dobyli vrchol se "Songs Of Faith And Devotion". Novinky britské kapely se prodalo 80 tisíc.

Debut bílého rappera Ashera Rotha "Asleep In The Bread Aisle" je pátý. Šestnáctka patří italské skupině Lacuna Coil a desce "Shallow Life", což znamená jejich nejlepší umístění v kariéře. Rockeři Jars Of Clay jsou s "The Long Fall Back To Earth" na čísle 29, metalisté Chimaria bodují s "Infection" o příčku níže, o další dvě jsou Pet Shop Boys s "Yes". Takto vysoko v USA naposledy bodovali v roce 1994 s "Very".

    Top 10 - alba:
  1. Rick Ross - Deeper Than Rap
  2. Různí - Hannah Montana: The Movie (OST)
  3. Depeche Mode - Sounds Of The Universe
  4. Rascal Flatts - Unstoppable
  5. Asher Roth - Asleep In The Bread Aisle
  6. Různí - Twilight (OST)
  7. Lady GaGa - The Fame
  8. Day26 - Forever In A Day
  9. Různí - NOW 30
  10. Jadakiss - Last Kiss

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY