Chinaski si to rozdali s Klárou a dalšími

02.01.2001 05:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

V nové sestavě přicházejí Chinaski s další várkou hitů na albu "Na na na a jiné popjevky".
7/10

Chinaski - Na na na a jiné popjevky

Skladby: Klára, Cesta, Strojvůdce, Analog, Rádio Bubeneč, Válka, Letim jako blázen, Miroslav, Skopová hlava, Drobná paralela, Prostá píseň, Můj dům

Kupte si nové album Chinaski za skvělých 391,- Kč na CD nebo za 281,- Kč na kazetě!

Celkový čas: 49:25
Málokdo asi v několika posledních týdnech unikl "Kláře", mám na mysli samozřejmě stejnojmennou písničku, ne snad nějakou neodbytnou dívku. Inu Chinaski sice prošli personálními změnami (pro fanynky nejcitelnější je asi odchod Petra Rajcherta), ale hity psát stále umějí. A na jejich nové desce "Na na na a jiné popjevky" jich najdete dost.

Na začátku je třeba podotknout, že se na desce Chinaski nijak zvlášť nezměnili, stále hrají svůj příjemný poprock s chytlavými melodiemi, občasným saxofonem a vším, co na nich mají fanoušci rádi. Jakkoli snad tato stagnace může někomu vadit, já jsem spíše rád za kapelu, která dělá dobře složené, nahrané a zaranžované písničky, které projasní rádiový éter.

Ne že by všechny ty "obyčejné písničky" byly kdovíjaké perly, ale člověka ani nenapadne, aby snad nějakou z nich přeskočil, deska hezky ubíhá a stejně hezky se poslouchá. Od našlapaných věcí jako jsou "Cesta", "Letim jako blázen" po trošku sexuálně laděnou skladbu "Miroslav" (úvodní verš je: "Kluci to taky chtěj, holky to taky chtěj..."), která má opravdu velkou šanci, aby zdomácněla na chlastacích večírcích mladších ročníků. Pomalá "Drobná paralela" zaujme kromě silné melodie i trošku zvláštním aranžmá s flétnou. Zbytek desky není nijak horší, nabízí klasické písničky, jaké od této kapely čekáme, do trošku jiných vod zabrousí snad jen "Analog".

Jako bonus na albu naleznete i CD-Romovou stopu, která je opravdu pěkně udělaná, i když obsah mohl být trošku zajímavěji udělaný. Hned po spuštění se na vás vyvalí video, na kterém kapela naživo prozpěvuje "něco jako písničku" s textem o tom, jak nás vítají na nové desce. Záběry ze studia a následně rozhovor jsou dost o ničem (nikdo neřekne nic rozumného :), jen moderátor je opravdu skvělý... Bonbónkem pro fanoušky je demo písničky "Cesta", ve které je refrénem ještě to, co se ve finální verzi tváří jako sloka. A na závěr najdete i nějaké ty tapety na vaši plochu.

Nové album Chinaski není v ničem objevné, ale pěkně se poslouchá a pobaví vás. Pokud máte rádi normální písničky s "texty ze života", bude se vám určitě líbit. A o to kapele asi jde.

CD k recenzi poskytla firma B&M Music.

Album: Chinaski - Na na na a jiné popjevky
Hodnocení: 7/10
Celkový čas: 49:25
Skladby:


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY